Αναγκάστε το πρόγραμμα περιήγησής σας να χρησιμοποιήσει το Google.com και να αγνοήσει την τοποθεσία σας

Χρειάστηκε να αλλάξω τη χρήση διαφορετικού φορητού υπολογιστή πρόσφατα και χρειάστηκε λίγος χρόνος για να το ρυθμίσω με τον τρόπο που είχα ρυθμίσει τα πράγματα στον παλιό μου φορητό υπολογιστή. Παραδόξως, ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για μένα ήταν να κάνω το πρόγραμμα περιήγησής μου να παίζει καλά. Κάθε φορά που έψαχνα κάτι στο Google, θα ήταν από προεπιλογή η τοπική αναζήτηση Google. Το είχα ρυθμίσει στο παρελθόν έτσι ώστε να χρησιμοποιεί πάντα το Google.com, αλλά το κόλπο του ξεχάστηκε εδώ και πολύ καιρό και χρειάστηκε περισσότερος χρόνος από ό,τι ήθελα να επενδύσω για να το καταλάβω ξανά. Γιατί δεν μπορούν να το κάνουν πιο απλό; Σκεφτείτε ότι αν θέλετε, αλλά εάν προσπαθείτε να κάνετε το πρόγραμμα περιήγησής σας να αγνοήσει την τοπική αναζήτηση Google και απλώς να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το Google.com, εδώ είναι το κόλπο για να το κάνετε αυτό στον Firefox, το Chrome και τον Internet Explorer.

Η Προσωρινή Διόρθωση

Θα το μοιραστώ προς όφελος οποιουδήποτε προσπαθεί να κάνει αναζήτηση στο Google.com σε ένα δημόσιο σύστημα ή σε οποιοδήποτε άλλο σύστημα σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε προσωρινά. Κανονικά, εάν πληκτρολογήσετε Google στη γραμμή αναζήτησης και μεταβείτε στην αρχική σελίδα της Google, θα λάβετε μια τοπική έκδοση. Αυτό που πρέπει να κάνετε, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, είναι να πληκτρολογήσετε «google.com» στη γραμμή URL και να πατήσετε enter. Η Google θα ανακατευθύνει ξανά στην τοπική σας σελίδα αναζήτησης Google με μια μικρή διαφορά. Στην κάτω δεξιά γωνία θα δείτε την επιλογή Χρήση Google.com. Κάντε κλικ σε αυτό και δεν θα ανακατευθυνθείτε πλέον στην τοπική σας αναζήτηση. Αυτή είναι μια προσωρινή λύση.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα βίντεο αναμνήσεων στο iPhone

Χρώμιο

Για να κάνετε μόνιμα το Chrome να αγνοεί την τοπική αναζήτηση και να χρησιμοποιεί πάντα το Google.com, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις>Αναζήτηση>Διαχείριση μηχανών αναζήτησης. Επιλέξτε οποιαδήποτε άλλη μηχανή αναζήτησης που μπορεί να έχετε καταχωρίσει και διαγράψτε το Google (εμπιστέψτε με). Τώρα μετακινηθείτε προς τα κάτω στο σημείο όπου σας επιτρέπει να προσθέσετε μια νέα μηχανή αναζήτησης. Εισαγάγετε Google NCR στο πεδίο ονόματος, Google NCR στο πεδίο λέξης-κλειδιού και https://www.google.com/search?q=%s&pws=0&gl=us&gws_rd=cr στο πεδίο ερωτήματος. Κάντε κλικ στην επιλογή “ολοκληρώθηκε” και, στη συνέχεια, ορίστε την ως τη νέα προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης.

Firefox

Ο Firefox είναι εύκολα ο πιο δύσκολος εάν χρησιμοποιείτε την έκδοση 32 ή νεότερη, επειδή όλες οι εκδόσεις μετά τον Firefox 32 έχουν απενεργοποιήσει μια πολύ χρήσιμη συμβολοσειρά που ονομάζεται keyword.url. Εάν έχετε μια παλαιότερη έκδοση, μεταβείτε στη σελίδα about:config και αναζητήστε “keyword.url” ορίστε την τιμή της σε https://google.com/search?q=%s και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε (επανεκκίνηση Firefox για καλό μέτρο).

  Πώς να κάνετε κλικ στο κουμπί Home με ένα ποντίκι σε ένα iPad

Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του Firefox, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και πιο περιοριστικά. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο επειδή η προτίμηση που αναφέρεται παραπάνω έχει καταργηθεί στις νεότερες εκδόσεις. Υπάρχει ένα πρόσθετο που ισχυρίζεται ότι το επαναφέρει, αλλά απέτυχε να το κάνει στις δοκιμές μας και είναι πειραματικό σύμφωνα με τον προγραμματιστή. Χρησιμοποιήστε πάντα το “.com” – Google.com (στα Αγγλικά) για να κάνετε τον Firefox να κάνει πάντα αναζήτηση στο Google.com.

Εγκαταστήστε πάντα το “.com” – Google.com (στα Αγγλικά) για Firefox

Internet Explorer

Σύμφωνα με τη Microsoft, η ρύθμιση και η διαχείριση μηχανών αναζήτησης είναι κάτι που μπορείτε να επιτύχετε μόνο μέσω πρόσθετων. Για να προσθέσετε το Google.com ως την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησής σας, κάντε κλικ στο βέλος στα δεξιά της γραμμής URL και επιλέξτε “Προσθήκη”. Θα ανακατευθυνθείτε στη σελίδα πρόσθετου του Internet Explorer όπου μπορείτε να εγκαταστήσετε το Google ως μηχανή αναζήτησης και θα ανοίγει πάντα το Google.com.

  Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το Google Drive στο Mac σας

Εγκαταστήστε την Αναζήτηση Google για τον Internet Explorer

Σε όλες τις περιπτώσεις όπου μπορείτε να εισαγάγετε με μη αυτόματο τρόπο την παράμετρο αναζήτησης, μπορείτε να αντικαταστήσετε το “.com” με οτιδήποτε άλλο όπως “.uk” εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε την τοπική αναζήτηση. Η επιλογή δεν πρόκειται να λειτουργήσει με τον Firefox, αλλά ο Internet Explorer θα σας επιτρέψει να επεξεργαστείτε την παράμετρο αναζήτησης από τον διαχειριστή πρόσθετων.