Οι καλύτερες επεκτάσεις Chrome για βελτίωση του Gmail

Το Gmail είναι ήδη πολύ καλό, αλλά με την προσθήκη μερικών προσεκτικά επιλεγμένων επεκτάσεων Google Chrome, μπορείτε να το κάνετε να κάνει πολλά περισσότερα. Εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μας.

Συνήθως δεν συνιστούμε τη χρήση πολλών επεκτάσεων προγράμματος περιήγησης, επειδή μπορεί να είναι εφιάλτης απορρήτου. Ωστόσο, είναι δύσκολο να αντισταθείτε στις επεκτάσεις που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τα πράγματα για εσάς. Έχουμε ελέγξει μόνοι μας όλες αυτές τις επεκτάσεις, τις δοκιμάζουμε, εξετάζουμε τη φήμη τους μεταξύ των χρηστών και προτιμούμε τις επεκτάσεις που κάνουν τον πηγαίο κώδικα τους δημόσιο όταν είναι δυνατόν. Ωστόσο, θα πρέπει να μάθετε πώς να βεβαιωθείτε ότι οι επεκτάσεις του Chrome είναι ασφαλείς πριν τις χρησιμοποιήσετε και να τις χρησιμοποιείτε με φειδώ.

FlowCrypt

FlowCrypt είναι ένας εύκολος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι κάθε μήνυμα που στέλνετε από τον λογαριασμό σας στο Gmail κρυπτογραφείται —ακόμα και τα συνημμένα!— χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση PGP. Το FlowCrypt τοποθετεί ένα κουμπί στη διεπαφή χρήστη που σας επιτρέπει να συνθέσετε ένα ασφαλές μήνυμα όταν κάνετε κλικ σε αυτό. Μόλις εσείς και ο παραλήπτης εγκαταστήσετε το FlowCrypt, μπορείτε να στείλετε κρυπτογραφημένα μηνύματα σε οποιονδήποτε στη λίστα επαφών σας, είτε έχει FlowCrypt είτε όχι. Εάν ο παραλήπτης έχει εγκαταστήσει το FlowCrypt, τα μηνύματα αποκρυπτογραφούνται αυτόματα όταν ανοίγουν στην άλλη άκρη. Ωστόσο, εάν δεν το έχουν εγκαταστήσει, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης μίας χρήσης τον οποίο θα πρέπει να κοινοποιείτε όχι μέσω email, για προφανείς λόγους.

  Πώς να επεξεργαστείτε οποιαδήποτε ιστοσελίδα στο Chrome (ή σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης)

Ανακαλύψτε

Ανακαλύψτε είναι σαν ένα ιδιωτικό μάτι για το Gmail. Κάθε φορά που λαμβάνετε ένα email από ένα άγνωστο άτομο, αυτό ψάχνει στο διαδίκτυο, αποκαλύπτοντας το Twitter, το Facebook, το Gmail, ακόμη και το LinkedIn του ατόμου για να σας δείξει ποιος είναι. Το Discoverly συνδέει όλες τις πληροφορίες από αυτούς τους ιστότοπους και τις εξάγει μαζί για να δείτε τις αμοιβαίες συνδέσεις, τις πληροφορίες εργασίας και τη θέση του ατόμου, και εμφανίζει ακόμη και τα tweets του.

Σημείωση: Για να εμφανιστεί οποιαδήποτε πληροφορία, ο αποστολέας πρέπει να χρησιμοποιεί το email που έχει συσχετίσει με αυτούς τους λογαριασμούς.

KeyRocket

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν συντομεύσεις πληκτρολογίου για τα περισσότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Gmail; Καλά, KeyRocket σας βοηθά να μάθετε όλες τις συντομεύσεις προτρέποντάς σας με προτάσεις και συντομεύσεις για ενέργειες που κάνετε τακτικά με μια λεπτή ειδοποίηση όταν θα μπορούσατε να είχατε χρησιμοποιήσει μια συντόμευση αντί για μια σειρά από κλικ του ποντικιού. Μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε τις δικές σας συντομεύσεις εάν αυτό το διευκολύνει. Θα γίνετε ισχυρός χρήστης του Gmail σε σύντομο χρονικό διάστημα χρησιμοποιώντας το KeyRocket.

Το KeyRocket είναι επίσης διαθέσιμο για Microsoft Word, Excel, PowerPoint ή Outlook από την ιστοσελίδα τους.

Ταξινόμηση για το Gmail

Ταξινόμηση είναι το πρώτο smart skin για το Gmail που σας επιτρέπει να οργανώνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εργασίες. Σας παρέχει έναν απρόσκοπτο και διαισθητικό τρόπο ταξινόμησης και ιεράρχησης email και εργασιών. Λειτουργεί όπως άλλες υπηρεσίες διαχείρισης εργασιών, τοποθετώντας στοιχεία σε ένα είδος “λίστας υποχρεώσεων” όπου μπορείτε να σύρετε και να αποθέσετε μηνύματα σε διαφορετικές στήλες ή λίστες.

PixelBlock

PixelBlock είναι για όσους από εμάς δεν συμφωνούν με όλη την παρακολούθηση που συμβαίνει αυτές τις μέρες όταν έχετε διαβάσει το email κάποιου. Η επέκταση σάς ειδοποιεί με ένα κόκκινο μάτι στο μήνυμα για να υποδείξει πότε έχει χρησιμοποιηθεί μια προσπάθεια παρακολούθησης για να ειδοποιηθεί ο αποστολέας εάν έχετε ανοίξει ή διαβάσει το email.

  Το GraphiTabs εμφανίζει Windows και καρτέλες σε δενδρική διάταξη για καλύτερη διαχείριση [Chrome]

Checker Plus

Checker Plus για Gmail είναι ιδανικό για άτομα που έχουν περισσότερους από έναν λογαριασμούς Gmail και εναλλάσσονται συνεχώς μεταξύ τους. Χρησιμοποιεί ένα εύχρηστο αναπτυσσόμενο μενού ακριβώς μέσα στο Chrome, μαζί με ειδοποιήσεις επιφάνειας εργασίας για να είναι ο πιο γρήγορος τρόπος διαχείρισης πολλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρίς να χρειάζεται πραγματικά να μεταβείτε στη διεύθυνση url των εισερχομένων του Gmail. Ορισμένες άλλες λειτουργίες περιλαμβάνουν φωνητικές ειδοποιήσεις για όταν βρίσκεστε μακριά από τον υπολογιστή, παρακολουθείτε τυχόν Gmail ή προσαρμοσμένες ετικέτες και εκτελούνται στο παρασκήνιο ακόμα και όταν το Chrome είναι κλειστό.

Digify

Digify σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τα συνημμένα που στέλνετε σε άλλους με πλήρη και απόλυτο έλεγχο. Μπορείτε να στείλετε συνημμένα, να παρακολουθήσετε ποιος τα πήρε και αν προωθήθηκαν ή να ορίσετε μια ημερομηνία λήξης για να αποτρέψετε τους χρήστες να τα ανοίξουν μετά από μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Μπορείτε ακόμη και να αναιρέσετε την αποστολή ενός συνημμένου και να ανακαλέσετε τα δικαιώματα ενός ατόμου για προβολή ενός αρχείου!

Δύο υπέροχα χαρακτηριστικά για τα οποία δεν χρειάζεστε πλέον επεκτάσεις

Μερικές από τις καλύτερες επεκτάσεις δεν είναι στην πραγματικότητα επεκτάσεις. Οι επόμενες δύο είναι εφαρμογές που βασίζονται στον ιστό που σας προσφέρουν την ίδια λειτουργικότητα με μια επέκταση χωρίς να χρειάζεται να κάνετε λήψη τίποτα στον υπολογιστή σας.

Gmail εκτός σύνδεσης

Gmail εκτός σύνδεσης είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται. Το Gmail εκτός σύνδεσης ήταν μια επέκταση, αλλά τώρα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εμπειρίας σας στο Gmail. Με αυτό, μπορείτε να διαβάσετε, να απαντήσετε, ακόμη και να αναζητήσετε όλα τα μηνύματά σας χωρίς να χρειάζεται να συνδεθείτε στο διαδίκτυο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του Gmail και είστε καθ’ οδόν για να δείτε τα εισερχόμενά σας σε λειτουργία εκτός σύνδεσης.

  Πώς να δημιουργήσετε έξυπνες λίστες αναπαραγωγής όπως το iTunes στη Μουσική Google [Chrome]

Πηγαίνετε στο δικό σας Εισερχόμενα του Gmail, κάντε κλικ στο γρανάζι ρυθμίσεων επάνω δεξιά και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Ρυθμίσεις».

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Εκτός σύνδεσης” στο επάνω μέρος του παραθύρου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Ενεργοποίηση αλληλογραφίας εκτός σύνδεσης”. Επιλέξτε τις ρυθμίσεις που θέλετε να ενεργοποιήσετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Αποθήκευση αλλαγών”.

Ανάλογα με τις ρυθμίσεις που επιλέξατε, το Gmail αποθηκεύει πλέον τα πάντα για έως και 90 ημέρες στον υπολογιστή σας για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο.

Μενού δεξί κλικ στο Gmail

Μια από τις νέες δυνατότητες του Gmail σάς επιτρέπει κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε μήνυμα για να εμφανιστεί ένα μενού περιβάλλοντος από επιλογές από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε, όπως απάντηση, αρχειοθέτηση, διαγραφή και επισήμανση ενός μηνύματος ως αναγνωσμένου κ.λπ. Αυτό είναι κάτι που λείπει από τη διεπαφή ιστού εδώ και αρκετό καιρό και μέχρι πρόσφατα είχε μόνο τρεις επιλογές: διαγραφή, αρχειοθέτηση και Σημείωσε ως διαβασμένο. Αν και αυτή είναι μια απλή ενημέρωση, έρχεται ως ένας τρόπος να κάνετε τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη όταν αντιμετωπίζετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα εισερχόμενά σας στο Gmail.

Οι χρήστες θα αρχίσουν να βλέπουν αυτήν τη δυνατότητα σύντομα, καθώς σιγά σιγά αναφέρεται για προσωπικούς λογαριασμούς Gmail.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις πολλές εξαιρετικές επεκτάσεις που είναι διαθέσιμες στο Chrome Store. Έχετε κάποια αγαπημένη επέκταση που δεν αναφέραμε; Αφήστε το στα σχόλια παρακάτω.