Η Samsung φουσκώνει τα πάντα με το McAfee—ακόμα και τις έξυπνες τηλεοράσεις

Η Samsung έχει μια μακροχρόνια σχέση με την McAfee. Και ενώ είναι αρκετά κακό που δεσμεύει αυτά τα σχεδόν άχρηστα σκουπίδια στους υπολογιστές του, «επεκτείνει» αυτή τη συνεργασία στο S10 και σε όλες τις Smart TV του 2019.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τη Samsung να ρίχνει το McAfee στα smartphone Galaxy, καθώς έστειλε το S8 με εγκατεστημένη επίσης την εφαρμογή προστασίας από ιούς. Στη συνέχεια, η Samsung το έφερε αργότερα σε προηγούμενες συσκευές Galaxy με μια ενημέρωση, η οποία είναι ειλικρινά αηδιαστική.

Μην κάνετε κανένα λάθος εδώ: η McAfee πληρώνει στη Samsung ένα σωρό μετρητά για να το κάνει αυτό, κάτι που είναι μια αρκετά κοινή πρακτική για όλους τους κατασκευαστές υπολογιστών. Επιτρέπει στο McAfee να επεκτείνει την παρουσία του, ειδικά για λιγότερο έμπειρους χρήστες που ειλικρινά δεν γνωρίζουν ότι οι εφαρμογές προστασίας από ιούς στο Android είναι σχεδόν άχρηστες. Ακριβώς όπως με το πακέτο λογισμικού προστασίας από ιούς σε υπολογιστές, απλά δεν το χρειάζεστε. (Για μηχανές με Windows, το Windows Defender της Microsoft κάνει εξαιρετική δουλειά και είναι ενσωματωμένο).

  Θυμόμαστε τα Windows 2000, το ξεχασμένο αριστούργημα της Microsoft

Αλλά εδώ είναι που τα πράγματα αρχίζουν πραγματικά να ξεφεύγουν: από το 2019, η Samsung θα περιλαμβάνει το McAfee στις έξυπνες τηλεοράσεις της. Κατευθείαν από το PR:

Η McAfee επέκτεινε τη σύμβασή της για την προεγκατεστημένη τεχνολογία McAfee Security για την τεχνολογία τηλεόρασης σε όλες τις έξυπνες τηλεοράσεις Samsung που παράγονται το 2019. Παράλληλα με την ηγετική θέση στην αγορά στην κατηγορία Smart TV παγκοσμίως, η Samsung είναι επίσης η πρώτη εταιρεία που προεγκατέστησε ασφάλεια σε αυτές τις συσκευές , υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή της να δημιουργήσει ασφάλεια από την αρχή. Το McAfee Security for TV σαρώνει τις εφαρμογές που εκτελούνται σε έξυπνες τηλεοράσεις Samsung για να εντοπίσει και να αφαιρέσει κακόβουλο λογισμικό.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα μαζικής μετονομασίας των Windows 10 για αρχεία και φακέλους

Η Samsung είναι «η πρώτη εταιρεία που προεγκατέστησε ασφάλεια σε αυτές τις συσκευές» για καλό λόγο: δεν τη χρειάζεστε. Πρώτα απ ‘όλα, τρέχουν οι Smart TV της Samsung το δικό του λειτουργικό σύστημα Tizen (το οποίο βασίζεται σε Linux) για το οποίο το κακόβουλο λογισμικό είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο. Έτσι, ακριβώς έξω από την πύλη, είναι εγγενώς ένα μη θέμα.

Δεύτερον, ο ίδιος κανόνας ισχύει για τις έξυπνες τηλεοράσεις που ισχύουν για το Android, το οποίο είναι βασικά να είστε έξυπνοι σχετικά με αυτό που εγκαθιστάτε. Αν δεν ξέρετε τι είναι, μην το εγκαταστήσετε. Εάν δεν είναι από το επίσημο κατάστημα της τηλεόρασης, μην την εγκαταστήσετε. Μην φορτώνετε τυχαία πράγματα. Απλώς, ξέρετε, χρησιμοποιήστε την κοινή λογική.

Ενώ υπάρχουν τεκμηριωμένες περιπτώσεις των έξυπνων τηλεοράσεων που βασίζονται σε Android που μολύνονται με ransomware, η εγκατάσταση εφαρμογών από ανεπίσημα καταστήματα ή ιστότοπους είναι σχεδόν πάντα ο ένοχος. Επομένως, αν δεν το κάνετε αυτό, τότε θα πρέπει να είστε εντάξει. Και πάλι, οι τηλεοράσεις Samsung δεν τρέχουν Android—τρέχουν Tizen.

  Πώς να φτιάξετε ένα Windows USB από το τερματικό Linux

Μην το μπερδεύετε εδώ, δεν προτείνουμε ότι οι έξυπνες τηλεοράσεις είναι έστω και εξ αποστάσεως «ασφαλείς»—αυτές οι πάντα συνδεδεμένες συσκευές θα γίνουν αναμφίβολα μεγαλύτεροι στόχοι για επιτιθέμενους όσο περνάει ο καιρός και οι κατασκευαστές δεν έχουν κάνει ιστορικά το μέγιστο για να τα κρατήσουν ασφαλή. Ορισμένα μοντέλα εξακολουθούν να είναι ευάλωτα στις επιθέσεις του ανθρώπου στη μέση (κάτι που θα απαιτούσε από έναν εισβολέα να βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi), αλλά αυτό δεν είναι κάτι που ένα antivirus πρόκειται να αποτρέψει εξαρχής.

Αλλά σοβαρά, ένα antivirus σε μια τηλεόραση; Δώσε μου ένα διάλειμμα. ?

Businesswire