Οι κάμερες Wi-Fi κάνουν περισσότερα από την απλή εγγραφή βίντεο

Ο κύριος σκοπός των καμερών Wi-Fi είναι η εγγραφή βίντεο, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορούν να κάνουν. Οι σύγχρονες κάμερες Wi-Fi είναι εξελιγμένα κομμάτια υλικού και μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα από την απλή εγγραφή βίντεο.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι εάν αγοράζετε μια κάμερα Wi-Fi, υπάρχουν πολλά περισσότερα χαρακτηριστικά που θα θέλετε να μάθετε για ένα συγκεκριμένο μοντέλο εκτός από την ποιότητα του βίντεο. Ακολουθούν χαρακτηριστικά που έχουν ορισμένες κάμερες Wi-Fi εκτός από την απλή εγγραφή βίντεο.

Ομιλία αμφίδρομης

Σχεδόν κάθε κάμερα Wi-Fi αυτές τις μέρες διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε το smartphone και την κάμερα Wi-Fi σας ως ραδιοτηλέφωνο.

Η συνοδευτική εφαρμογή στο τηλέφωνό σας σάς επιτρέπει να πατήσετε ένα κουμπί και να αρχίσετε να μιλάτε μέσω της κάμερας και το άτομο στην άλλη άκρη μπορεί να μιλήσει χρησιμοποιώντας το μικρόφωνο στην ίδια την κάμερα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στα κουδούνια βίντεο όπου μπορείτε να μιλήσετε με το άτομο που ήρθε στην πόρτα σας (αντί να ανοίξει και να απαντήσει πραγματικά την πόρτα), ειδικά εάν είναι κάποιος για τον οποίο δεν είστε σίγουροι.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τις αίθουσες επιμέρους συσκέψεων του Google Meet

Φυσικά, εάν αυτή η ενδοεπικοινωνία δεν είναι μια δυνατότητα που θα χρησιμοποιήσετε, υπάρχει συνήθως μια ρύθμιση που σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε το μικρόφωνο και το ηχείο της κάμερας, αλλά αυτό συνήθως εμποδίζει επίσης τις εγγραφές βίντεο να καταγράφουν ήχο.

Αναγνώριση προσώπου

Οι περισσότερες —αν όχι όλες— κάμερες Wi-Fi μπορούν να ανιχνεύσουν την κίνηση και ορισμένες το κάνουν λίγο πιο μακριά για να κάνουν διαφοροποίηση μεταξύ ανθρώπων, κατοικίδιων ζώων και άλλων αντικειμένων. Αλλά μια χούφτα κάμερες Wi-Fi μπορούν να εκτελέσουν αναγνώριση προσώπου.

Δηλαδή, αυτές οι κάμερες όχι μόνο μπορούν να ανιχνεύσουν ότι ένα συγκεκριμένο αντικείμενο είναι ένα άτομο, αλλά μπορούν πραγματικά να σας πουν ποιος είναι αυτό το άτομο, είτε είναι ο γείτονάς σας, ο ταχυδρόμος ή κάποιος άλλος.

  Πώς να δείτε ποια προγράμματα χρησιμοποιούν όλη τη μνήμη σας στα Windows

Όχι πολλές κάμερες Wi-Fi προσφέρουν αυτού του είδους την τεχνολογία, ωστόσο, επομένως οι επιλογές σας είναι περιορισμένες εάν αναζητάτε μια κάμερα Wi-Fi που διαθέτει ειδικά αναγνώριση προσώπου. Το ίδιο ισχύει και για τα κουδούνια βίντεο (το Nest Hello το προσφέρει) και αυτό είναι ένα προϊόν που θα επωφεληθεί περισσότερο από την αναγνώριση προσώπου.

Φωνητικός Βοηθός

Αυτό είναι ακόμα πιο σπάνιο χαρακτηριστικό, αλλά υπάρχει. Το Nest Cam IQ, συγκεκριμένα, μπορεί επίσης διπλασιάζεται ως Google Home Mini, επιτρέποντάς σας να φωνάζετε φωνητικές εντολές απευθείας στην κάμερα. Έτσι, αν θέλετε μια Nest Cam και ένα Google Home, μπορείτε να σκοτώσετε δύο πουλιά με μια πέτρα.

Είναι η μόνη ευρέως διαθέσιμη κάμερα Wi-Fi που γνωρίζουμε ότι διαθέτει ενσωματωμένο βοηθό φωνής, αλλά τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αγοράσετε μια ξεχωριστή Google Home Mini ή Amazon Echo Dot για αρκετά φθηνά. Επομένως, ένας ενσωματωμένος φωνητικός βοηθός δεν είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά είναι σίγουρα ένας καλός τρόπος.

  6 καλύτερα παιχνίδια στο Windows Store

Σύστημα συναγερμού

Ένα άλλο κάπως σπάνιο χαρακτηριστικό για μια κάμερα Wi-Fi είναι ένας ενσωματωμένος συναγερμός που μπορεί να ηχήσει εάν η κάμερα εντοπίσει οποιοδήποτε είδος κίνησης.

ο Σύστημα Arlo Pro είναι ένα καλό παράδειγμα. Παρόλο που η ίδια η κάμερα δεν έχει το υλικό για τη σειρήνα, ο διανομέας που περιλαμβάνεται κάνει όλη αυτή τη βαριά ανύψωση. ο Καναρίνι είναι ένα άλλο παράδειγμα και η σειρήνα είναι ενσωματωμένη στην κάμερα, αν και η όλη ρύθμιση είναι λίγο μεγαλύτερη από τις περισσότερες άλλες κάμερες Wi-Fi.

Καθώς πολλές κάμερες Wi-Fi χρησιμοποιούνται για λόγους ασφαλείας, ένα χαρακτηριστικό όπως αυτό είναι λογικό. Ας ελπίσουμε ότι περισσότερες εταιρείες θα προσθέσουν αυτού του είδους τη λειτουργικότητα στις μελλοντικές κάμερες Wi-Fi.