Πώς να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε σειρές και στήλες στα Φύλλα Google

Τα Φύλλα Google σάς επιτρέπουν να προσθέτετε γραμμές ή στήλες σε ένα υπάρχον υπολογιστικό φύλλο εν κινήσει για να σας βοηθήσουν να οργανωθείτε ακόμα καλύτερα. Είτε θέλετε ένα είτε δέκα, πάνω ή δεξιά, δείτε πώς μπορείτε να εισαγάγετε γραμμές και στήλες στα Φύλλα.

Πώς να προσθέσετε γραμμές ή στήλες

Ενεργοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας και κατευθυνθείτε προς την αρχική σελίδα των Φύλλων Google. Ανοίξτε ένα υπολογιστικό φύλλο στο οποίο θέλετε να εισαγάγετε μερικές σειρές ή στήλες.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ σε ένα κελί στο οποίο θέλετε να εισαγάγετε μια στήλη ή μια σειρά δίπλα. Στη συνέχεια, επιλέξτε «Εισαγωγή» από τη γραμμή εργαλείων.

Επισημάνετε ένα κελί στο οποίο θέλετε να εισαγάγετε μια γραμμή ή στήλη δίπλα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ

Από το μενού Εισαγωγή, θα δείτε μερικές επιλογές για την εισαγωγή γραμμών και στηλών στο υπολογιστικό φύλλο σας. Μπορείτε να εισαγάγετε γραμμές πάνω ή κάτω και στήλες στα αριστερά ή στα δεξιά του επιλεγμένου κελιού.

Εάν θέλετε να εισαγάγετε περισσότερες από μία γραμμές ή στήλες τη φορά, επισημάνετε όσα κελιά θέλετε να προσθέσετε. Για παράδειγμα, επισημάνετε δύο κάθετα κελιά για να εισαγάγετε δύο σειρές ή επισημάνετε δύο οριζόντια κελιά για εισαγωγή στηλών.

  Πώς να επιλέξετε ένα πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων για μια εξαιρετική εμπειρία Usenet

Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε σειρές και στήλες από το μενού περιβάλλοντος με το δεξί κλικ. Επισημάνετε το κελί στο οποίο θέλετε να τα εισαγάγετε δίπλα, κάντε δεξί κλικ στην επιλογή και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Εισαγωγή σειρών” ή “Εισαγωγή στηλών”.

Από προεπιλογή, όταν χρησιμοποιείτε τη μέθοδο δεξί κλικ, οι σειρές θα εισαχθούν πάνω και οι στήλες θα εισάγονται στα αριστερά της επιλογής.

Τα Φύλλα Google έχουν ακόμη και μερικές συντομεύσεις πληκτρολογίου που σας επιτρέπουν να προσθέτετε σειρές ή στήλες χωρίς να αφαιρείτε ποτέ τα χέρια σας από το πληκτρολόγιο. Επιλέξτε το κελί, όπως κάνατε πριν και, στη συνέχεια, πατήστε μία από τις συντομεύσεις για να εισαγάγετε μια γραμμή ή στήλη.

Επειδή η Google αρέσκεται να κάνει τα πράγματα περίπλοκα, υπάρχουν ορισμένες συντομεύσεις ειδικά για το πρόγραμμα περιήγησης. Εάν χρησιμοποιείτε το Chrome σε Windows, Linux ή Chrome OS, χρησιμοποιήστε τη συντόμευση για το Chrome. Εάν χρησιμοποιείτε διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης, ακολουθήστε τις άλλες εντολές του προγράμματος περιήγησης:

Alt+I, μετά R (Chrome) ή Alt+Shift+I, μετά R (Άλλα προγράμματα περιήγησης): Εισαγάγετε σειρές παραπάνω.
Alt+I, μετά W (Chrome) ή Alt+Shift+I, μετά W (Άλλα προγράμματα περιήγησης): Εισαγάγετε σειρές παρακάτω.
Alt+I, μετά C (Chrome) ή Alt+Shift+I, μετά C (Άλλα προγράμματα περιήγησης): Εισαγάγετε στήλες στα αριστερά.
Alt+I, μετά O (Chrome) ή Alt+Shift+I, μετά O (Άλλα προγράμματα περιήγησης): Εισαγάγετε στήλες στα δεξιά.

  Ένας οδηγός για να ξεκινήσετε

Εάν χρησιμοποιείτε macOS, ακολουθήστε αυτές τις συντομεύσεις για να προσθέσετε γραμμές ή στήλες στο υπολογιστικό φύλλο σας:

Ctrl+Option+I και μετά R: Εισαγάγετε σειρές παραπάνω.
Ctrl+Option+I και μετά W: Εισαγάγετε γραμμές παρακάτω.
Ctrl+Option+I και μετά C: Εισαγάγετε στήλες στα αριστερά.
Ctrl+Option+I και μετά O: Εισαγάγετε στήλες στα δεξιά.

Και κάπως έτσι, τα Φύλλα εισάγουν τις σειρές/στήλες στο υπολογιστικό φύλλο σας.

Πώς να αφαιρέσετε γραμμές ή στήλες

Φουντώνω Φύλλα Google σε ένα πρόγραμμα περιήγησης και ανοίξτε ένα υπολογιστικό φύλλο από το οποίο θέλετε να καταργήσετε μια στήλη ή μια σειρά.

Επισημάνετε ένα κελί στη γραμμή ή τη στήλη που θέλετε να καταργήσετε, κάντε δεξί κλικ σε αυτό και, στη συνέχεια, επιλέξτε είτε “Διαγραφή γραμμής” ή “Διαγραφή στήλης”.

Επισημάνετε ένα κελί στη γραμμή ή τη στήλη που θέλετε να καταργήσετε, κάντε δεξί κλικ σε αυτό και, στη συνέχεια, κάντε κλικ σε ένα από τα δύο

Εάν θέλετε να αφαιρέσετε περισσότερες από μία γραμμές ή στήλες τη φορά, επισημάνετε όσα κελιά θέλετε να καταργήσετε και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στην επιλογή για να τα διαγράψετε.

Κατά την κατάργηση σειρών και στηλών στα Φύλλα Google, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συντομεύσεις εάν προτιμάτε να κρατάτε τα δάχτυλά σας στο πληκτρολόγιό σας όλη την ώρα. Επισημάνετε τα κελιά από τη γραμμή ή τη στήλη που θέλετε να καταργήσετε και, στη συνέχεια, πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου για την εντολή που θέλετε να εκτελέσετε.

  Πώς να μετακινήσετε μια συνομιλία από τα Εισερχόμενά σας σε Φιλτραρισμένα Εισερχόμενα στο Facebook Messenger

Και πάλι, επειδή η Google θέλει να είναι δύσκολη, εδώ είναι οι συντομεύσεις πληκτρολογίου για τα Windows, το Linux και το Chrome OS για το πρόγραμμα περιήγησης:

Alt+E, μετά D (Chrome) ή Alt+Shift+E, μετά D (Άλλα προγράμματα περιήγησης): Διαγραφή σειρών.
Alt+E, μετά E (Chrome) ή Alt+Shift+E, μετά E (Άλλα προγράμματα περιήγησης): Διαγραφή στηλών.

Εάν χρησιμοποιείτε macOS, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες συντομεύσεις πληκτρολογίου για να αφαιρέσετε σειρές ή στήλες:

Ctrl+Option+E και μετά D: Διαγραφή σειρών.
Ctrl+Option+E, μετά E: Διαγραφή στηλών.

Είτε χρησιμοποιείτε το μενού Εισαγωγή, είτε με δεξί κλικ στο μενού περιβάλλοντος είτε τη συντόμευση πληκτρολογίου, η προσθήκη ή η αφαίρεση γραμμών και στηλών από το υπολογιστικό φύλλο σας είναι μια εύκολη διαδικασία που μπορείτε να ολοκληρώσετε με μερικά κλικ—ή πατήματα πλήκτρων.