Τι είναι το RNG στα βιντεοπαιχνίδια και γιατί το επικρίνουν οι άνθρωποι;

Στους παίκτες αρέσει να επικρίνουν το “RNG” στα παιχνίδια. Για παράδειγμα, απεικονίστε ένα παιχνίδι με ζάρια όπου εσείς και ο αντίπαλός σας ρίχνετε ένα ζάρι και η μεγαλύτερη ρίψη κερδίζει. Αυτό είναι “καθαρό RNG”.

Γεννήτρια τυχαίων αριθμών

Μια γεννήτρια τυχαίων αριθμών (RNG) είναι ένας αλγόριθμος που παράγει τυχαίους αριθμούς. Στα βιντεοπαιχνίδια, αυτοί οι τυχαίοι αριθμοί χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό τυχαίων συμβάντων, όπως η ευκαιρία σας να πετύχετε μια σημαντική επιτυχία ή να παραλάβετε ένα σπάνιο αντικείμενο.

Η παραγωγή τυχαίων αριθμών, ή RNG, είναι καθοριστικός παράγοντας σε πολλά σύγχρονα παιχνίδια. Είναι ο λόγος για τον οποίο συναντάτε πάντα μοναδικά Pokemon, γιατί τα αντικείμενα στο Mario Kart είναι διαφορετικά κάθε φορά που τα παραλαμβάνετε και γιατί βρίσκετε τυχαία έναν υπέροχο θησαυρό (ή όχι) στο Diablo. Ορισμένα παιχνίδια που δημιουργούνται διαδικαστικά, όπως το The Binding of Issac ή το Minecraft, δεν θα ήταν καν δυνατά χωρίς το RNG.

Δεν εξαρτάται κάθε παιχνίδι από το RNG. Τα παιχνίδια ρυθμού όπως το Dance Dance Revolution ή το Guitar Hero είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Τα ανταγωνιστικά παιχνίδια πολλών παικτών όπως το Rocket League και το Mortal Kombat πρακτικά στερούνται τυχαίας επίσης.

  Πώς να ανασυγκροτήσετε τον σκληρό σας δίσκο στα Windows 10

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα ανταγωνιστικά παιχνίδια αποφεύγουν τα RNG. Counter-Strike: Η Global Offensive χρησιμοποιεί RNG για να προσδιορίσει πώς οι σφαίρες χτυπούν στόχους, και το DOTA 2 χρησιμοποιεί RNG για να καθορίσει πόσο συχνά οι ικανότητες θα επηρεάσουν τους αντιπάλους. Υπάρχει ένα στοιχείο τυχαίας στο gameplay, που το καθιστά απρόβλεπτο.

Το RNG διατηρεί τα παιχνίδια φρέσκα (αλλά μπορεί να υπονομεύσει την ικανότητα)

Η τυχαιότητα είναι αυτό που εμποδίζει τα πράγματα να γίνουν μονότονα. Είναι αυτό που οδηγεί στην περιέργεια και τον κίνδυνο, και είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία για να διατηρήσετε ένα παιχνίδι φρέσκο.

Σκεφτείτε τα μπλοκ στο Tetris. Κάθε μπλοκ στο Tetris επιλέγεται τυχαία. Αν δεν ήταν, τότε το Tetris δεν θα ήταν διασκεδαστικό, αγχωτικό ή απρόβλεπτο. Δεν θα υπήρχαν ριψοκίνδυνες ή έξυπνες κινήσεις. θα υπήρχε μόνο η σωστή κίνηση. Το Tetris θα ήταν ένα ατελείωτο παιχνίδι απομνημόνευσης – όπως η αντίστροφη μέτρηση τα ψηφία του Πι.

Ακόμη και ορισμένα ανταγωνιστικά παιχνίδια, όπως το Hearthstone, βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε μηχανισμούς που βασίζονται στον κίνδυνο που είναι πιο συγκρίσιμοι με το Yahtzee παρά με το Mortal Kombat. Και εκεί είναι που το RNG γίνεται ένα επίμαχο θέμα. Σε ένα παιχνίδι βαρύ RNG όπως το Hearthstone, το skill μπορεί να οδηγήσει στην τύχη. Ένας τυχερός αρχάριος μπορεί να νικήσει έναν επαγγελματία. Τι συμβαίνει λοιπόν όταν κολλάτε το RNG σε άλλα ανταγωνιστικά παιχνίδια, όπως το CS:GO ή το DOTA;

  Νέες δυνατότητες στο OS X Yosemite

Καταλήγεις με πολλά εξοργισμένοι παίκτες. Ενώ η τυχαιότητα σε ένα παιχνίδι μάχης μπορεί να ακούγεται σαν διασκεδαστική για εσάς ή για μένα, ορισμένοι ανταγωνιστικοί παίκτες (λογικά) αποθαρρύνονται από την ιδέα να χάσουν από την τύχη. Φανταστείτε αν οι άνθρωποι έπαιρναν ένα ίσιο ανταγωνιστικό παιχνίδι, όπως το σκάκι, και πρόσθεταν κάτι σαν τυχαία power-ups. Στο μυαλό των οπαδών του σκακιού, αυτό ανατρέπει εντελώς τον σκοπό του σκακιού. Ένας παίκτης που χάνει μπορεί να κατηγορήσει για μια ήττα το “RNG” που πήγε υπέρ του αντιπάλου του.f

Κάποιο RNG μπορεί να χειραγωγηθεί

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, οι γεννήτριες τυχαίων αριθμών είναι αλγόριθμοι. Βασικά είναι απλά μαθηματικά προβλήματα που φτύνουν τυχαίες τιμές. Αλλά όπως γνωρίζετε από την πολυετή εμπειρία σας στα μαθηματικά, δύο συν δύο ισούται πάντα με τέσσερα. Για να παράγει ένας αλγόριθμος τυχαίες τιμές, πρέπει να περιλαμβάνει μεταβλητές (όπως X ή Y).

Από πού αντλεί τις μεταβλητές του ένα βιντεοπαιχνίδι; Πρέπει να αναζητήσει φυσικά μεταβαλλόμενες τοπικές αξίες. Ένα παιχνίδι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το εσωτερικό ρολόι της κονσόλας ως μεταβλητή ή τον αριθμό των αντικειμένων στην οθόνη ή το όνομα του χαρακτήρα σας ή ακόμα και τη σειρά των κουμπιών που έχετε πατήσει από την έναρξη του παιχνιδιού. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για έναν υπολογιστή να δημιουργεί τυχαίους αριθμούς.

  Πώς να διορθώσετε το μήνυμα "Working On It" του File Explorer στα Windows 10

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτοί οι αριθμοί είναι στην πραγματικότητα αρκετά προβλέψιμοι για χειραγώγηση. Είναι λίγο σαν μετρώντας κάρτες, εκτός από δυσκολότερο.

Ο χειρισμός RNG δεν αποτελεί μέρος του ανταγωνιστικού παιχνιδιού, αλλά είναι μέρος των κλασικών RPG και των ρετρό βιντεοπαιχνιδιών (όπου οι αλγόριθμοι “RNG” ήταν αρκετά απλοί). Ένας έμπειρος παίκτης μπορεί να μετρήσει τον δρόμο του σε α τέλειο Pokemon ή πατήστε φαινομενικά τυχαία κουμπιά για να εισάγετε σπάνια αντικείμενα Τελική φαντασία.

RNG: Καλό ή κακό;

Για πολλούς ανθρώπους, το RNG είναι εξαιρετικό για να διατηρεί τα παιχνίδια απρόβλεπτα και φρέσκα. Οι γεννήτριες τυχαίων αριθμών είναι ένα κρίσιμο μέρος του παιχνιδιού σε πολλά σύγχρονα παιχνίδια παζλ, παιχνίδια με κάρτες και RPG, και έχουν χρησιμοποιηθεί με καλό αποτέλεσμα σε ορισμένα παιχνίδια δράσης και πολλών παικτών.

Το RNG μπορεί να είναι καλό. Πρέπει κάθε κόσμος του Minecraft να είναι ο ίδιος ή κάθε αντικείμενο που βρίσκετε στο Diablo πρέπει να είναι πανομοιότυπο κάθε φορά που παίζετε; Το RNG προσφέρει ποικιλία και μπορεί να διατηρήσει τα πράγματα φρέσκα.

Αλλά πολλοί ανταγωνιστικοί παίκτες πιστεύουν ότι το RNG υπονομεύει την ικανότητα. Μπορεί να είναι ένα ενοχλητικό παράπονο να το ακούς, αλλά είναι μόνο ενοχλητικό επειδή ορισμένα ανταγωνιστικά παιχνίδια, όπως το Smash Bros, κάνουν διπλή ζωή ως περιστασιακά παιχνίδια πάρτι (τα οποία απαιτούν το RNG για να παραμείνει διασκεδαστικό). Τα παιχνίδια που δημιουργήθηκαν για την κοινότητα των esports ενδέχεται να δώσουν μεγάλη έμφαση στη μηχανική που βασίζεται σε δεξιότητες για αυτόν τον λόγο.