Μια αποτελεσματική λύση φιλτραρίσματος DNS για επιχειρήσεις και σπίτια

Η κυβερνοασφάλεια και το απόρρητο των δεδομένων είναι ευαίσθητα ζητήματα αυτές τις μέρες. Επιχειρήσεις, ιδρύματα, ακόμη και άτομα έχουν αρχίσει να το παίρνουν στα σοβαρά και να εφαρμόζουν αποτελεσματικές τεχνικές για τον μετριασμό των διαδικτυακών απειλών.

Οι διαδικτυακές απειλές όπως το hacking, οι επιθέσεις phishing, οι επιθέσεις DDoS, η έγχυση κακόβουλου λογισμικού, το spyware, το ransomware κ.λπ., αυξάνονται καθώς προχωρά η τεχνολογία. Ως αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε τις διαδικτυακές δραστηριότητες και να προστατεύετε τα παιδιά, τις συσκευές, τα δεδομένα και τους υπαλλήλους σας από συμβιβασμούς.

Τούτου λεχθέντος, το φιλτράρισμα DNS μπορεί να σας βοηθήσει να προστατεύσετε τον οργανισμό και το σπίτι σας από αυτά τα ζητήματα ή να μειώσετε τις πιθανότητες ενός εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Αυτό το άρθρο εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το φιλτράρισμα DNS και Web και πώς μπορεί να σας βοηθήσει. Επίσης, θα καλύψω ένα φίλτρο DNS – SafeDNS και μοιραστείτε την κριτική του με όλους σας.

Τι είναι το φιλτράρισμα DNS;

Το φιλτράρισμα DNS αναφέρεται σε μια διαδικασία που χρησιμοποιεί το Σύστημα Ονομάτων Τομέα (DNS) για να φιλτράρει και να αποκλείει ακατάλληλο ή επιβλαβές περιεχόμενο και κακόβουλους ιστότοπους. Σας βοηθά να διατηρείτε τα δεδομένα σας ασφαλή και να έχετε καλύτερο έλεγχο του υλικού που μπορούν να έχουν πρόσβαση οι υπάλληλοί σας στα δίκτυά σας που διαχειρίζεται η εταιρεία σας.

Τα φίλτρα DNS είναι ένα από τα βασικά εργαλεία που πρέπει να διατηρήσετε στην εργαλειοθήκη κυβερνοασφάλειας ή στη στρατηγική ελέγχου πρόσβασης για να είστε στην ασφαλέστερη πλευρά αυτού του εξαιρετικά επικίνδυνου κυβερνοχώρου.

Στην πραγματικότητα, το φιλτράρισμα DNS είναι ένα είδος φιλτραρίσματος ιστού. Και το φιλτράρισμα ιστού αναφέρεται σε έναν τεράστιο όρο με διαφορετικές έννοιες για τον έλεγχο της κυκλοφορίας στον ιστό και την παροχή ασφάλειας. Εκτός από το φιλτράρισμα DNS, άλλοι τύποι φιλτραρίσματος ιστού είναι το φιλτράρισμα περιεχομένου, το φιλτράρισμα λέξεων-κλειδιών και το φιλτράρισμα URL.

Τι είναι το DNS;

Τώρα, αν σκέφτεστε – τι είναι ένα DNS, δεν θα ήταν εύκολο να κατανοήσετε πώς λειτουργεί το DNS ή το φιλτράρισμα ιστού για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις. Ας το καταλάβουμε στην επόμενη ενότητα.

Ένα DNS αντιστοιχίζει ένα όνομα τομέα με μια διεύθυνση IP. Ας υποθέσουμε ότι το grtechpc.org.com είναι ένα όνομα τομέα και το 174.16.2.1 είναι η διεύθυνση IP. Το DNS είναι απαραίτητο για να επιτρέπεται στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε ιστότοπους χωρίς να απομνημονεύουν μια διεύθυνση IP με μεγάλο σύνολο αριθμών. Αντίθετα, μπορούν να εισαγάγουν το όνομα ενός ιστότοπου, κάτι που το κάνει εύκολο να το θυμόμαστε.

Έτσι, μόλις εισαγάγετε ένα όνομα τομέα στο πρόγραμμα περιήγησής σας, η συσκευή σας κάνει ένα ερώτημα DNS που πηγαίνει σε ένα πρόγραμμα επίλυσης DNS – έναν ειδικό διακομιστή ιστού. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα επίλυσης DNS αντιστοιχίζει το όνομα τομέα στο ερώτημα με μια διεύθυνση IP ελέγχοντάς το στη μνήμη cache του ή ερωτώντας άλλους διακομιστές DNS.

Επιπλέον, το DNS επιλύεται και στη συνέχεια στέλνει στη συσκευή σας τη σωστή διεύθυνση IP. Τέλος, η συσκευή σας χρησιμοποιεί αυτήν τη διεύθυνση IP για να επικοινωνήσει με τον διακομιστή ιστού για να ξεκινήσει η σύνδεση και να φορτώσει το περιεχόμενό της.

Το έργο του DNS είναι να σας βοηθήσει να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο ιστού. Εάν δεν υπάρχει διαδικασία DNS στο παρασκήνιο, δεν μπορείτε να φορτώσετε το περιεχόμενο ενός ιστότοπου. Αυτό αξιοποιεί το φιλτράρισμα DNS, καθιστώντας το μια αποτελεσματική προσέγγιση για τον έλεγχο πρόσβασης στους χρήστες.

Πώς βοηθά το φιλτράρισμα DNS τις επιχειρήσεις;

Όπως συζητήθηκε παραπάνω, κάθε ερώτημα DNS πηγαίνει σε μια συσκευή επίλυσης DNS. Εάν ένα πρόγραμμα επίλυσης DNS έχει ρυθμιστεί ειδικά, μπορεί να λειτουργήσει σαν φίλτρα ιστού, αρνούμενος να επιλύσει ένα ερώτημα για έναν τομέα που εμφανίζεται στη λίστα αποκλεισμού του. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να περιορίσει τους χρήστες από την πρόσβαση σε κακόβουλους τομείς.

Για παράδειγμα, ένα φίλτρο DNS στο δίκτυο του οργανισμού σας θα ελέγχει όλα τα ερωτήματα που προέρχονται από τους υπαλλήλους σας που ζητούν να επισκεφτούν διαφορετικούς ιστότοπους. Το φίλτρο DNS θα κοιτάξει στη λίστα αποκλεισμού του για να βρει τον ιστότοπο που ζητήσατε. Θα επιτρέψει την επίλυση μόνο των αιτημάτων που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα αποκλεισμού ενώ θα αποκλείονται άλλα στη λίστα.

  Τι είναι η ανίχνευση επαφών και πώς μπορεί να καταπολεμήσει τις πανδημίες;

Με αυτόν τον τρόπο, ο οργανισμός σας θα είναι ασφαλής από κακόβουλες επιθέσεις, καθώς κανείς δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε επιβλαβείς ιστότοπους.

Επιπλέον, ορισμένες λύσεις φιλτραρίσματος DNS χρησιμοποιούν μια λίστα επιτρεπόμενων που περιέχει μια λίστα ασφαλών τομέων και παραχωρούν πρόσβαση σε ερωτήματα που έρχονται για αυτούς ενώ αποκλείουν άλλους. Ένα φίλτρο DNS μπορεί να μπλοκάρει τους ιστότοπους, τις ιστοσελίδες και άλλες ιδιότητες ιστού με διεύθυνση IP ή όνομα τομέα.

  • Εάν η λύση φιλτραρίσματος DNS εμφανίζεται σε λίστα αποκλεισμού ανά τομέα, δεν θα επιλύσει τις διευθύνσεις IP των τομέων.
  • Εάν αποκλείεται από τη διεύθυνση IP, θα προσπαθήσει να επιλύσει όλους τους τύπους τομέων. Ωστόσο, εάν βρει μια διεύθυνση IP σε μια λίστα αποκλεισμού, δεν θα την στείλει στη συσκευή ερωτήματος.

Περιπτώσεις χρήσης φιλτραρίσματος Web/DNS

Τα φίλτρα DNS θα περιορίσουν κακόβουλο λογισμικό, κακόβουλο λογισμικό, ιούς, επιθέσεις phishing κ.λπ., από τις συσκευές ή τα δίκτυά σας για να παρέχουν ασφάλεια σε έναν οργανισμό.

  • Αποκλεισμός ιστοτόπων ηλεκτρονικού ψαρέματος: Μοιάζουν με επίσημο ιστότοπο, οι ιστότοποι ηλεκτρονικού ψαρέματος δημιουργούνται για να κλέψουν τα διαπιστευτήρια σύνδεσης των χρηστών. Μπορούν εύκολα να εξαπατήσουν τους χρήστες με την εμφάνισή τους που οι περισσότεροι χρήστες δεν θα αμφιβάλλουν. Ένα φίλτρο DNS μπορεί να τα μπλοκάρει, αλλά δεν μπορούν όλα τα φίλτρα DNS. Βασίζεται στις δυνατότητες ενός φίλτρου DNS να αναγνωρίζει έναν ιστότοπο ως κακό. Ακόμα κι αν μπλοκάρει, οι εισβολείς μπορούν να δημιουργήσουν γρήγορα νέους τομείς και η προσθήκη σε λίστα αποκλεισμού όλων είναι δύσκολη.
  • Περιορισμός κακόβουλων τοποθεσιών: Ένας ιστότοπος που περιέχει κακόβουλο λογισμικό στέλνει στους χρήστες κακόβουλα προγράμματα και προσπαθεί να εξαπατήσει τους χρήστες για να τα κατεβάσουν. Και όταν το κάνουν, το πρόγραμμα ενεργοποιείται αυτόματα και προκαλεί ζημιά στις συσκευές τους όσον αφορά την κλοπή δεδομένων, τη διαφθορά και άλλους συμβιβασμούς. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιούνται φίλτρα DNS για να αποκλείσουν αυτές τις επιθέσεις και να αποτρέψουν τους χρήστες από τη λήψη τέτοιου κακόβουλου λογισμικού.
  • Αποκλεισμός απαγορευμένου περιεχομένου: Οι υπηρεσίες φιλτραρίσματος DNS μπλοκάρουν τα ονόματα τομέα και τις διευθύνσεις IP που περιέχουν απαγορευμένο περιεχόμενο. Ως εκ τούτου, ακόμη και αν ένας υπάλληλος προσπαθήσει να έχει πρόσβαση σε αυτά, θα του απαγορεύεται η πρόσβαση.
  • Δημιουργία λίστας επιτρεπόμενων: ​​Μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα επιτρεπόμενων και να προσθέσετε ιστότοπους που εγκρίνετε ως ασφαλείς. Η υπηρεσία φιλτραρίσματος DNS θα σας επιτρέπει πάντα να έχετε πρόσβαση σε αυτούς τους ιστότοπους και να αποκλείετε άλλους.

Η σημασία του φιλτραρίσματος DNS

Καθώς το δίκτυό σας μεγαλώνει, η επιφάνεια επίθεσης συνεχίζει να αυξάνεται. Επίσης, τα ζητήματα κυβερνοασφάλειας αυξάνονται με αχαλίνωτους ρυθμούς, που περιλαμβάνουν κακόβουλο λογισμικό, ιούς, επιθέσεις DDoS, επιθέσεις ηλεκτρονικού “ψαρέματος” κ.λπ. Αυτά τα ζητήματα μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο το δίκτυο, τις συσκευές και τα δεδομένα ενός οργανισμού ανά πάσα στιγμή και στο χώρο.

Ας υποθέσουμε ότι ένας υπάλληλος από έναν οργανισμό λαμβάνει κάποια ειδοποίηση ασφαλείας μέσω email που απαιτεί τα διαπιστευτήριά του ή τον παρακινεί να λάβει κάποιες ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος. Μπορεί να φαίνεται στους χρήστες ότι η ειδοποίηση προήλθε από το εσωτερικό του οργανισμού ή το τμήμα πληροφορικής τους με το σωστό όνομα αποστολέα, αλλά η πραγματικότητα θα ήταν διαφορετική. Ανυποψίαστοι υπάλληλοι εισάγουν τα στοιχεία τους προσπαθώντας να επιλύσουν ζητήματα και ο υπάλληλος υφίσταται ηλεκτρονικό ψάρεμα. Τα διαπιστευτήριά τους διακυβεύονται. Στην πραγματικότητα, έλαβαν ένα ψεύτικο αίτημα από μια δόλια ιστοσελίδα.

Αυτός είναι ένας τρόπος με τον οποίο οι επιτιθέμενοι στον κυβερνοχώρο μπορούν να βλάψουν οργανισμούς και υπάρχουν αμέτρητες άλλες τεχνικές για να το κάνουν. Μπορούν να ανακατευθύνουν έναν χρήστη σε έναν ιστότοπο μέσω κακόβουλων διαφημίσεων ή να τον πλοηγήσουν σε έναν ιστότοπο που έχει παραβιαστεί με κακόβουλο περιεχόμενο να λαμβάνεται σιωπηλά στο παρασκήνιο.

Τέτοιες περιπτώσεις είναι συχνές αυτές τις μέρες και το να τις μπλοκάρεις είναι δύσκολο. Αυτός είναι ο λόγος που χρειάζεστε λύσεις κυβερνοασφάλειας όπως DNS ή φιλτράρισμα ιστού. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε άλλες μορφές λύσεων ασφαλείας, όπως έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων, λογισμικό προστασίας από ιούς, λύση ασφαλείας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.λπ., καθώς διαφορετικοί τύποι απειλών ενδέχεται να χρειάζονται πρόσθετα επίπεδα ασφάλειας. Ακόμα κι αν μια μέθοδος αποτύχει ή γίνει λιγότερο αποτελεσματική, άλλες μπορούν να διατηρήσουν την ασφάλεια.

Επιπλέον, το φιλτράρισμα DNS είναι μια κρίσιμη μέθοδος κυβερνοασφάλειας που μπορεί να αποκλείσει απειλές από το επίπεδο διακομιστή για να παρέχει ασφάλεια ευρείας εμβέλειας. Δεν είναι μόνο γρήγορο, αλλά επίσης υπάρχει μικρή έως καθόλου καθυστέρηση. Υπάρχουν πολλά οφέλη που σχετίζονται με το φιλτράρισμα DNS, όπως:

  • Στα σχολεία, το φιλτράρισμα DNS απαγορεύει στους μαθητές την πρόσβαση σε κακόβουλους και παράνομους ιστότοπους σε σχολικό δίκτυο. Τα σχολεία μπορούν επίσης να διαχειρίζονται την προσβασιμότητα του προσωπικού τους στο Διαδίκτυο, καθώς και σε αναλυτική κλίμακα για να προστατεύουν το δίκτυό τους από εξωτερικές απειλές και απώλεια δεδομένων.
  • Προσφέρει ασφαλή περιήγηση στον ιστό βοηθώντας σας να προστατεύσετε τα προσωπικά σας στοιχεία από κακόβουλους ιστότοπους που εισάγουν λογισμικό υποκλοπής spyware, επιθέσεις phishing, ransomware, κακόβουλο λογισμικό και ιούς.
  • Το φιλτράρισμα DNS θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε τη συσκευή σας ανεξάρτητα από τον τύπο συσκευής που χρησιμοποιείτε – smartphone, tablet ή επιτραπέζιο υπολογιστή. Προστατεύει τη συσκευή σας από πιθανούς ιούς που μπορούν να εγκατασταθούν εξ αποστάσεως και να προκαλέσουν βλάβη στις λειτουργίες ή/και τα δεδομένα της συσκευής.
  • Τα δεδομένα σας ενδέχεται να κλαπούν από κακόβουλη πρόθεση και αν δεν έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας, μπορεί να τα χάσετε για πάντα. Αλλά το φιλτράρισμα DNS μπορεί να σας βοηθήσει να προστατεύσετε τα πολύτιμα δεδομένα σας διατηρώντας το δίκτυο ασφαλές.
  • Θα επιβάλει ορισμένες πολιτικές για τη χρήση του Διαδικτύου.
  • Η παραγωγικότητα του οργανισμού σας μπορεί να αυξηθεί όταν οι χρήστες μπορούν να εστιάσουν όλη τους την προσοχή στην εργασία αντί να σπαταλούν χρόνο περιηγώντας σε αντιπαραγωγικούς, περιττούς ιστότοπους.
  • Μπορείτε να περιορίσετε την πιθανότητα παραβιάσεων του HIPAA χρησιμοποιώντας φίλτρα DNS και αποκλείοντας την πρόσβαση των χρηστών σε δίκτυα κοινωνικών μέσων, προσωπικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και υπηρεσίες messenger.
  Πόσο συμβατό είναι το PlayStation 5;

Γιατί είναι καλύτερες οι λύσεις που βασίζονται στο Cloud;

Τα φίλτρα DNS που βασίζονται στο cloud είναι ακόμα καλύτερα από τα παραδοσιακά συστήματα. Δεν χρειάζονται εγκαταστάσεις λογισμικού, απαιτήσεις υποδομής, προβλήματα αποθήκευσης ή πάγια πληρωμή. Μπορείτε να αξιοποιήσετε την υποδομή DNS της εταιρείας παροχής λύσεων και να κλιμακώσετε προς τα πάνω και προς τα κάτω με βάση τις ανάγκες σας.

Επιπλέον, δεν είστε περιορισμένοι όσον αφορά τους πόρους λογισμικού. Μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε τον αριθμό των χρηστών και των πόρων εύκολα με ένα κλικ. Εκτός από αυτό, μπορείτε να το ρυθμίσετε γρήγορα και χωρίς κόπο και να αρχίσετε να προστατεύετε το δίκτυό σας αμέσως. Μπορείτε επίσης να το ενσωματώσετε με άλλες υπηρεσίες για να ελέγχετε αποτελεσματικά τον οργανισμό, τους χρήστες και τις τοποθεσίες σας.

Για να μην αναφέρουμε, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά με το φιλτράρισμα DNS που βασίζεται σε σύννεφο, καθώς θα πληρώνετε μόνο για τους πόρους που χρησιμοποιείτε, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά συστήματα που χρειάζονταν σταθερή πληρωμή ανά μήνα, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε την υπηρεσία ή όχι.

Μία από τις καλύτερες λύσεις φιλτραρίσματος DNS είναι το SafeDNS, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να αποκλείσετε κακόβουλους ιστότοπους και να παρέχετε ασφάλεια από διάφορα ζητήματα όπως επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος, κακόβουλο λογισμικό κ.λπ. μπορεί να είναι για το οργανωτικό σας δίκτυο.

Φιλτράρισμα DNS με SafeDNS

SafeDNS είναι μια λύση φιλτραρίσματος ιστού που βασίζεται σε σύννεφο που μπορεί να προστατεύσει τον οργανισμό ή την οικογένειά σας αποκλείοντας απειλές στον κυβερνοχώρο και απαράδεκτο περιεχόμενο όταν ένας χρήστης περιηγείται στο Διαδίκτυο στο δίκτυό σας.

Είναι από τις παλαιότερες εμπορικές λύσεις DNS και μία από τις πρώτες που παρέχει φιλτράρισμα περιεχομένου που βασίζεται σε DNS. Προσφέροντας τις υπηρεσίες του από το 2013, έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις και βραβεία για τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του.

Μερικές από τις περιπτώσεις χρήσης όπου το SafeDNS μπορεί να λάμψει είναι:

  • Επιχειρήσεις: Το SafeDNS λειτουργεί εξαιρετικά για τις επιχειρήσεις στην προστασία του δικτύου τους από ηλεκτρονικό ψάρεμα και κακόβουλο λογισμικό. Επιπλέον, σας επιτρέπει να μεγιστοποιήσετε την παραγωγικότητα των εργαζομένων εφαρμόζοντας πολιτικές χρήσης ιστού.
  • Εκπαίδευση και βιβλιοθήκες: Το φίλτρο DNS βοηθά στη διατήρηση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος περιήγησης στον ιστό για μαθητές και προσωπικό σε πανεπιστήμια, λύκεια και νηπιαγωγεία. Είναι επίσης κατάλληλο για εκπαιδευτικά ιδρύματα για τη διατήρηση της συμμόρφωσης.
  • Μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί: Οι ΜΚΟ μπορούν να προστατεύσουν το δίκτυό τους από ακατάλληλο ή προσβλητικό περιεχόμενο, καθιστώντας το δίκτυο φιλικό προς τα παιδιά.
  • Σπίτια: Η χρήση του SafeDNS βοηθά στην προστασία των οικογενειών από ανεπιθύμητους ιστότοπους και διαδικτυακές απειλές.
  • Συνεργάτες και τηλεπικοινωνίες: Διατηρήστε την ασφάλεια των πελατών και βελτιώστε τα τελικά παραδοτέα ή τα αποτελέσματά σας χρησιμοποιώντας τις προσαρμοσμένες λύσεις του SafeDNS.
  • Προμηθευτές λογισμικού και υλικού: Οι προμηθευτές μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια βάση δεδομένων κατηγοριοποίησης ιστού και να συμπληρώσουν την αξία και τη λειτουργικότητα των προϊόντων τους.

Η λύση λειτουργεί εξαιρετικά για φιλτράρισμα Wi-Fi, έλεγχο διαφορετικών ρόλων και φιλτράρισμα δικτύων σε κάθε συσκευή.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του SafeDNS;

Εδώ είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που μου άρεσαν σχετικά με το SafeDNS:

  • Δυνατότητα δημιουργίας πολλαπλών προφίλ: Μπορείτε να δημιουργήσετε προφίλ με ένα σαφές σύνολο κανόνων που ισχύουν για το φιλτράρισμα DNS. Αυτό λειτουργεί για ένα οικιακό δίκτυο όπου μπορείτε να δημιουργήσετε ξεχωριστά προφίλ για παιδιά και ενήλικες.
  • SafeDNS Agent: Στα Windows, η χρήση αυτής της δυνατότητας θα σας βοηθήσει να μεταβείτε σε άλλο δίκτυο. Οι κανόνες φιλτραρίσματος ιστού θα εξακολουθούν να λειτουργούν στα εκχωρημένα προφίλ.
  • Φιλτράρισμα περιεχομένου: Αυτή η δυνατότητα φιλτράρει την επισκεψιμότητα με βάση το περιεχόμενό τους. Το SafeDNS διαθέτει 60+ κατηγορίες περιεχομένου που φιλοξενούν 109+ εκατομμύρια ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένων των botnets, τομέων εξάπλωσης ιών, τοποθεσιών ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing), τζόγου, πορνογραφίας κ.λπ. Αυτό βοηθά τον οργανισμό και το σπίτι σας να προστατεύονται από επιβλαβές περιεχόμενο.
  • Καθορισμός διευθύνσεων URL που θέλετε να επιτρέψετε ή να αποκλείσετε: Μπορείτε να καθορίσετε ορισμένες διευθύνσεις URL από μόνοι σας για να τις επιτρέψετε ή να τις αποκλείσετε και αυτοί οι ιστότοποι δεν θα είναι ποτέ προσβάσιμοι σε εσάς ενώ χρησιμοποιείτε τα φίλτρα ιστού του SafeDNS.
  Συστάσεις για μια καλή δουλειά

Εκτός από αυτά, λαμβάνετε περισσότερες δυνατότητες, όπως διαισθητικά στοιχεία ελέγχου πρόσβασης, απομακρυσμένη πρόσβαση, ασφάλεια εφαρμογών όπως προστασία από ιούς, εύκολη διαχείριση συσκευών και τελικού σημείου. Επιπλέον, λαμβάνετε παρακολούθηση και παρακολούθηση δραστηριότητας, αναλύσεις συμπεριφοράς και αναφορές.

Πόσο εύκολο είναι στη χρήση του SafeDNS;

Μόλις εγγραφείτε στο SafeDNS, η ρύθμιση του λογαριασμού σας και η χρήση του δεν είναι πολύ πρόβλημα. Αρχικά, προσθέστε τη διεύθυνση IP του διακομιστή SafeDNS σε μεμονωμένες συσκευές ή δρομολογητές (κατά προτίμηση). Αυτή η λύση λειτουργεί σε λειτουργικά συστήματα όπως Windows, Mac, Linux και κινητές συσκευές iOS και Android.

Το SafeDNS διαθέτει έναν καθαρό πίνακα εργαλείων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κατανοήσετε πώς να το εγκαταστήσετε για Windows. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα διαπιστευτήριά σας και συνδεθείτε στον πράκτορα SafeDNS. Κάνοντας αυτό θα ενημερώσετε το SafeDNS για την τρέχουσα διεύθυνση IP της συσκευής. Επιπλέον, θα μπορούσατε να επιλέξετε να συμμορφώνεστε με την πολιτική φιλτραρίσματος ανεξάρτητα από το δίκτυο στο οποίο βρίσκεστε.

Αφού ρυθμίσετε τη συσκευή, ορίστε τους κανόνες φιλτραρίσματος και δημιουργήστε προφίλ με βάση τον αριθμό των προφίλ που επιτρέπονται στο σχέδιό σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κατηγορίες φιλτραρίσματος περιεχομένου για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε επιβλαβές περιεχόμενο στο δίκτυό σας και να έχετε καλύτερους ελέγχους πρόσβασης με αποκλεισμό και επιτρέποντας την καταχώριση τομέων.

Επιπλέον, μπορείτε να ζητήσετε προσαρμογή λίστας αποκλεισμού και να προβάλετε ερωτήματα με στατιστικά στοιχεία που περιέχουν προφίλ αποστολέα και άλλα δεδομένα. Συνολικά, το SafeDNS δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο για να ξεκινήσει και να συνεχίσει να χρησιμοποιείτε.

Επιπλέον, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, μπορείτε να διαβάσετε τις Συχνές Ερωτήσεις, τους οδηγούς εγκατάστασης, τη βάση γνώσεων και τα αιτήματα δυνατοτήτων στον επίσημο ιστότοπο τους. Ή, επικοινωνήστε μαζί τους απευθείας μέσω τηλεφώνου ή γράψτε τους ένα email.

Τιμολόγηση

Καθώς το SafeDNS προσφέρει λύσεις σε πολλούς κλάδους, υπάρχουν διαφορετικά σχέδια για αυτούς. Όλοι έχουν μια ΔΩΡΕΑΝ δοκιμή 15 ημερών χωρίς να απαιτείται πιστωτική κάρτα για εγγραφή.

Επιχειρήσεις:

Υπάρχουν έξι σχέδια:

Σπίτι

  • [email protected]: 19,95 $/έτος για 3 προφίλ φιλτραρίσματος, προσφέρει ασφάλεια τόσο στον δρομολογητή Wi-Fi όσο και στο οικιακό δίκτυο.

Μη κερδοσκοπικος

Εκπαίδευση

Οι περιπτωσιολογικές μελέτες

Περίπτωση Ι: Ένα καναδικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα χρειαζόταν να δημιουργήσει ένα ασφαλές διαδικτυακό περιβάλλον για τους υπαλλήλους του. Παράλληλα, κάποιοι από τους εργαζόμενους εργάζονταν εξ αποστάσεως. Η λύση SafeDNS τους επέτρεψε να ελέγχουν όλη την κυκλοφορία, συμπεριλαμβανομένων των απομακρυσμένων υπολογιστών, αποφεύγοντας έτσι τις επιθέσεις phishing και προστατεύοντας τα εταιρικά δεδομένα.

Περίπτωση II: Μια εταιρεία lifestyle από το Ηνωμένο Βασίλειο που προσφέρει στους επισκέπτες της κέντρα αναψυχής, γυμναστήριο, πισίνες, γήπεδα γκολφ και θέατρα που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός ασφαλούς χώρου Διαδικτύου για κάθε επισκέπτη. Με την ενσωμάτωση της λύσης SafeDNS, η εταιρεία προσέφερε ασφαλές Wi-Fi σε όλες τις θυγατρικές και παρείχε περιεχόμενο φιλικό προς τα παιδιά στα κέντρα της. Ο αριθμός των επισκεπτών στα κέντρα μετά την εφαρμογή των αλλαγών αυξήθηκε κατά 22%

Περίπτωση ΙΙΙ: Ο μεγαλύτερος πάροχος Διαδικτύου B2B στη Λατινική Αμερική επέκτεινε το χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών του και αναζήτησε νέες λύσεις για τη δημιουργία πρόσθετου εισοδήματος. Μετά την εφαρμογή του SafeDNS ISP, ο αριθμός των συνδεδεμένων επιχειρηματικών χρηστών αυξήθηκε κατά 35% και η ίδια η υπηρεσία απέφερε στον πάροχο 165.000 $

Συμπέρασμα: Πρέπει να χρησιμοποιήσετε το SafeDNS; 👨‍💻

Η χρήση μιας υπηρεσίας φιλτραρίσματος DNS είναι σημαντικό μέρος της διατήρησης της ασφάλειας του δικτύου ή του Wi-Fi σας. Το SafeDNS δεν με απογοήτευσε κάνοντας αυτό με βάση την εμπειρία μου. Μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις, τα σπίτια, τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα να ασφαλίσουν το δίκτυό τους και να διασφαλίσει ότι δεν θα κλαπούν ή θα παραβιαστούν δεδομένα λόγω διαδικτυακών απειλών. Οι πολύτιμες δυνατότητες φιλτραρίσματος, οι λειτουργίες και η χρηστικότητά του είναι αυτό που μου άρεσε περισσότερο.

Και αν θέλετε κι εσείς να το δοκιμάσετε, πηγαίνετε στη ΔΩΡΕΑΝ δοκιμή 15 ημερών για να δοκιμάσετε την αποτελεσματικότητά του.