Μετακινήστε αρχεία από λήψεις σε διαφορετική τοποθεσία με βάση τον τύπο αρχείου

Ο φάκελος “Λήψεις” μπορεί να μετατραπεί σε ακατάστατο χάος εάν δεν τον καθαρίζετε τακτικά. Όχι μόνο είναι δύσκολο να διαχειριστείτε έναν μεγάλο φάκελο “Λήψεις”, αλλά η εύρεση αρχείων σε αυτόν θα είναι πάντα πρόβλημα. Εάν θέλετε να αυτοματοποιήσετε τη μετακίνηση αρχείων από το φάκελο “Λήψεις” σε μια πιο ουσιαστική τοποθεσία, π.χ. μετακίνηση όλων των εικόνων στη βιβλιοθήκη εικόνων, μπορείτε να το κάνετε με ένα απλό σενάριο Python. Αυτό το εν λόγω σενάριο αναπτύχθηκε από τον χρήστη του Reddit, grigby. Σας επιτρέπει να επιλέξετε τους φακέλους προέλευσης και προορισμού για να μετακινήσετε αρχεία από/προς. Μπορείτε να επιλέξετε ποιος τύπος αρχείου θα μετακινηθεί σε ποιο φάκελο, ώστε αυτό το σενάριο να λειτουργεί για πολλούς τύπους αρχείων. Δείτε πώς να το ρυθμίσετε.

  Πώς να ενεργοποιήσετε το DNS μέσω HTTPS στον Microsoft Edge

Κατεβάστε το σενάριο (σύνδεσμος στο κάτω μέρος) και ανοίξτε το στο Σημειωματάριο. Χρειάζεται να επεξεργαστείτε τρία πράγματα.

Πρώτον, η θέση του φακέλου προέλευσης, δηλαδή από ποιους φακέλους πρέπει να μετακινηθούν. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι ο φάκελος Λήψεις. Εάν θέλετε να το εφαρμόσετε σε διαφορετικό φάκελο, απλώς προσθέστε τη θέση του φακέλου στην ακόλουθη γραμμή αντικαθιστώντας το “C:UsersYour User NameDownloads”

move_from = "C:UsersYour User NameDownloads"

Δεύτερον, πρέπει να αποφασίσετε ποια αρχεία, με βάση τον τύπο, θα μετακινηθούν σε ποιο φάκελο. Και πάλι, η σύνταξη είναι αρκετά απλή και το σενάριο συνοδεύεται από άφθονα παραδείγματα που μπορείτε να επεξεργαστείτε για να ταιριάζουν στις ανάγκες σας. Μπορείτε να μετακινήσετε τα αρχεία σε οποιονδήποτε φάκελο θέλετε αλλάζοντας τη θέση.

  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ένα Xbox Series X|S

Στην παρακάτω γραμμή, όλα τα αρχεία PNG θα μετακινηθούν σε έναν φάκελο “Αποθηκευμένες εικόνες” στη βιβλιοθήκη των εικόνων μου. Εάν προτιμάτε τα PNG σας να μετακινηθούν σε διαφορετική τοποθεσία, απλώς αντικαταστήστε τη θέση «C:UsersFatima WahabPicturesSaved Pictures» με αυτήν στην οποία θέλετε να μετακινήσετε τα αρχεία.

move_files += [ [ "png" , "C:UsersFatima WahabPicturesSaved Pictures" ] ]

Τέλος, κάντε κύλιση προς τα κάτω και αλλάξτε την τιμή της γραμμής ‘Testing = True’ σε ‘Testing=False’. Εκτελέστε το σενάριο για να καθαρίσετε τον φάκελο “Λήψεις”.

Αυτό το σενάριο θα λειτουργήσει για οποιονδήποτε φάκελο. Δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσετε απαραίτητα για το φάκελο “Λήψεις”. Εάν έχετε τη συνήθεια να αποθηκεύετε αρχεία στην επιφάνεια εργασίας σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το σενάριο για να διατηρήσετε την επιφάνεια εργασίας σας καθαρή και να στείλετε εικόνες, έγγραφα και αρχεία PDF σε έναν συγκεκριμένο φάκελο της επιλογής σας. Πρέπει να έχετε εγκαταστήσει την Python στο σύστημά σας για να λειτουργήσει αυτό το σενάριο.

  Πώς να διορθώσετε το Slow Touch ID στο iPhone σας

Κατεβάστε το σενάριο του Grigby