Πώς να ενεργοποιήσετε το DNS μέσω HTTPS στον Microsoft Edge

Η Microsoft θα ενεργοποιήσει μια μέρα το DNS μέσω HTTPS (DoH) για όλες τις εφαρμογές των Windows, αλλά μπορείτε να το ενεργοποιήσετε στη νέα έκδοση του Microsoft Edge σήμερα με μια κρυφή σημαία. Το DoH θα βελτιώσει την ασφάλεια και το απόρρητό σας στο διαδίκτυο, αλλά δεν είναι ακόμη ενεργοποιημένο από προεπιλογή στον Microsoft Edge 80.

Όπως το Google Chrome, έτσι και ο Microsoft Edge δεν θα χρησιμοποιεί στην πραγματικότητα DoH εκτός εάν χρησιμοποιείτε διακομιστή DNS που υποστηρίζει DoH. Υπάρχουν πολλές επιλογές: το Google Public DNS, το Cloudflare, ακόμη και το DNS της Comcast υποστηρίζουν όλα αυτή τη δυνατότητα.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα bootable USB για οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα επιφάνειας εργασίας

Πώς να ενεργοποιήσετε το DNS μέσω HTTPS στο Edge

Για να ενεργοποιήσετε το DoH στο Edge όταν χρησιμοποιείτε διακομιστή DNS που υποστηρίζει DoH, πληκτρολογήστε “edge://flags#dns-over-https” στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε Enter.

Στα δεξιά της επιλογής “Ασφαλείς αναζητήσεις DNS”, κάντε κλικ στο βέλος για να ανοίξετε το αναπτυσσόμενο μενού. Επιλέξτε «Ενεργοποιημένο».

Θα χρειαστεί να επανεκκινήσετε το πρόγραμμα περιήγησης για να τεθούν σε ισχύ αυτές οι αλλαγές. Κάντε κλικ στο κουμπί “Επανεκκίνηση” πιο κάτω στη σελίδα.

Τρόπος μετάβασης σε διακομιστή DNS συμβατό με DoH

Το DNS μέσω HTTPS (DoH) θα λειτουργεί μόνο εάν ο διαμορφωμένος διακομιστής DNS σας διαθέτει υποστήριξη DoH. Ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τον διακομιστή DNS για να επωφεληθείτε από το DoH.

  Πώς να αλλάξετε την πολιτική εκτέλεσης του PowerShell

Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το δικό της Google Google Public DNS ή Cloudflare, που είναι ο προεπιλεγμένος διακομιστής DNS όταν το DoH είναι ενεργοποιημένο για τον Firefox. Η Google έχει μια λίστα με Παρόχους DNS με τους οποίους τα προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Chromium, όπως το Edge, μπορούν να χρησιμοποιούν DoH, συμπεριλαμβανομένων των Cleanbrowsing, Comcast, DNS.SB, OpenDNS και Quad9.

Μπορείτε να ελέγξετε εάν το DNS μέσω HTTPS λειτουργεί με το Edge μεταβαίνοντας στο Cloudflare’s Έλεγχος ασφαλείας εμπειρίας περιήγησης. Εκτελέστε τη δοκιμή κάνοντας κλικ στο κουμπί και δείτε εάν το “Secure DNS” είναι ενεργοποιημένο ή όχι.

  Τα κορυφαία 6 που αξιολογήθηκαν το 2020

Ευτυχώς, το DoH γίνεται γρήγορα το πρότυπο για την ασφάλεια, το απόρρητο και την ταχύτητα. Το Chrome θα έχει σύντομα ενεργοποιημένο το DoH από προεπιλογή, επομένως πιθανότατα θα δούμε προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Chromium όπως το Edge και Γενναίος συνεχίσει να ακολουθεί το παράδειγμα της Google.