Πώς να διορθώσετε το Slow Touch ID στο iPhone σας

Πολλές λειτουργίες στο iOS συνδέονται με το Touch ID. Στο iOS 11, το Touch ID χρησιμοποιείται για να επιτρέπει σε έναν υπολογιστή να έχει πρόσβαση στο iPhone σας και σε παλαιότερες εκδόσεις χρησιμοποιείται για τον έλεγχο ταυτότητας του Apple Pay. Φυσικά, μια πολύ πιο βασική χρήση του Touch ID είναι το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου σας. Είναι πιο εύκολο από την εισαγωγή ενός κωδικού πρόσβασης και υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες για λάθη. Τούτου λεχθέντος, το Touch ID θα σας ζητά συχνά να “Δοκιμάστε ξανά” εάν δεν αναγνωρίζει το δάχτυλό σας ή εάν είναι αργό. Η αργή ταχύτητα μπορεί να αποδοθεί σε ένα παλαιότερο iPhone ή απλώς στην επιβράδυνση του λειτουργικού σας συστήματος. Εάν είναι το τελευταίο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε το αργό Touch ID στο iPhone σας.

Θα πρέπει να σας προειδοποιήσουμε ότι το Touch ID σε ένα iPhone 6 θα είναι πιο αργό από το Touch ID σε ένα iPhone 7. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το iOS και οτιδήποτε έχει να κάνει με το υλικό. Η Apple κάνει το Touch ID πιο γρήγορο με κάθε νέα επανάληψη του iPhone. Δεν μπορείτε να συγκρίνετε τα δύο επειδή το υλικό στο ένα είναι καλύτερο από το υλικό στο άλλο.

Κουμπί Καθαρίστε το σπίτι σας

Το grime μπορεί να συσσωρευτεί όχι μόνο στην οθόνη σας αλλά και στο κουμπί αρχικής οθόνης. Σύμφωνα με την Apple, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ελαφρώς υγρό πανί σε μοντέλα iPhone παλαιότερα από το iPhone 7. Η εταιρεία σας συμβουλεύει επίσης να καθαρίσετε το κουμπί Home για να λειτουργήσει πιο γρήγορα το Touch ID. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί χωρίς χνούδι για να το καθαρίσετε. Μπορεί να είναι δελεαστικό να χρησιμοποιήσετε ένα Q-tip αλλά μην το κάνετε. Έχει ίνες και δεν θέλεις να ρισκάρεις τίποτα.

  Πώς να λάβετε την ενημέρωση των δημιουργών της άνοιξης

Σε αυτήν την ίδια σημείωση, βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι καθαρά. Ιδανικά, το Touch ID μπορεί να ξεκλειδώσει το τηλέφωνό σας ακόμα κι αν τα χέρια σας είναι λιπαρά, αλλά δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να το χρησιμοποιείτε υπό τέτοιες συνθήκες. Επιπλέον, υπάρχουν όρια στο πόσο βρώμικα μπορεί να είναι τα χέρια σας και το Touch ID θα εξακολουθεί να λειτουργεί.

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε κοψίματα στο δάχτυλο ή στον αντίχειρα που χρησιμοποιείτε για το Touch ID. Το Touch ID μπορεί να λειτουργήσει με κάποιους μικροτραυματισμούς αλλά έχει τα όριά του.

  Πώς να δημιουργήσετε τυχαία (ψεύτικα) σύνολα δεδομένων στο Microsoft Excel

Επαναδιαμορφώστε το Touch ID

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Touch ID & Passcode. Σύρετε για να διαγράψετε όλα τα δάχτυλα και τους αντίχειρες που έχετε διαμορφώσει και να τα προσθέσετε ξανά. Συχνά, ειδικά αν έχετε τραυματισμένο ψηφίο, αυτό μπορεί να βοηθήσει το Touch ID να αναγνωρίσει το δάχτυλό σας ή τον αντίχειρά σας πιο εύκολα.

Κατάργηση όλων των συντομεύσεων κουμπιού αρχικής οθόνης

Εάν τίποτα άλλο δεν λειτουργεί, θα πρέπει να καταργήσετε όλες τις συντομεύσεις του κουμπιού Αρχική σελίδα με τριπλό κλικ. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Γενικά> Προσβασιμότητα. Κάντε κύλιση μέχρι κάτω και πατήστε Συντόμευση προσβασιμότητας και αποεπιλέξτε όλες τις επιλογές.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Lens για να αναγνωρίσετε αντικείμενα στις φωτογραφίες

Το iPhone είναι μια εξαιρετική, καλοφτιαγμένη συσκευή που μπορεί να διαρκέσει για χρόνια. Το υλικό είναι εξαιρετικό, αλλά η Apple επιμένει οι χρήστες να αναβαθμίσουν τη συσκευή τους. Για να τους παρακινήσουμε να το κάνουν, κάθε νέα επανάληψη του iOS έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί καλά μόνο στο πιο πρόσφατο μοντέλο iPhone. Τα παλαιότερα μοντέλα βλέπουν μια αργή αλλά σαφή υποτίμηση στην ταχύτητα της συσκευής και αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αν δεν σταματήσετε να αναβαθμίζετε την έκδοση του λειτουργικού σας συστήματος. Εάν το Touch ID είναι πολύ αργό, ίσως χρειαστεί να το ζήσετε ή να κάνετε αναβάθμιση στο επόμενο, καλύτερο μοντέλο iPhone.