Πώς να χρησιμοποιήσετε το OneDrive για αναζήτηση εικόνων και εγγράφων με βάση το κείμενο σε αυτά

Το OneDrive είναι ενσωματωμένο απευθείας στα Windows 8 και 10. Στην πραγματικότητα, οι πρόσφατες ενημερώσεις των Windows 7 έφεραν λίγο πολύ τις ίδιες εμπειρίες στο παλαιότερο λειτουργικό σύστημα. Το OneDrive προσφέρει εύλογο αποθηκευτικό χώρο και δεδομένου ότι αποτελεί μέρος του λειτουργικού συστήματος, έχει μερικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες μονάδες cloud που διαθέτουν εφαρμογές επιφάνειας εργασίας για την πλατφόρμα. Έχει επίσης ένα πολύ προσεγμένο χαρακτηριστικό. οπτική αναγνώριση χαρακτήρων. Είναι αυτό που επιτρέπει στις εφαρμογές να διαβάζουν κείμενο σε εικόνες και έγγραφα που δεν έχουν επεξεργάσιμο κείμενο, π.χ. αρχεία PDF. Εκτός από το OCR, το OneDrive μπορεί να αναζητήσει κείμενο μέσα σε ένα έγγραφο ή ακόμα και σε ένα αρχείο κειμένου. Αυτό σημαίνει ότι οι φωτογραφίες διακοπών με κακή ονομασία στο ρολό της φωτογραφικής μηχανής σας και τα έγγραφα που δεν ονομάσατε σωστά είναι πιο εύκολο να βρεθούν με βάση το περιεχόμενό τους. Η δυνατότητα αναζήτησης είναι διαθέσιμη τόσο για τις εφαρμογές για υπολογιστές όσο και για τις εφαρμογές iOS και Android.

  Αυτό το εργαλείο σας λέει όλα όσα λέει το πρόγραμμα περιήγησής σας στους ιστότοπους για εσάς

Για να πραγματοποιήσετε αναζήτηση κειμένου σε έγγραφα, αρχεία κειμένου ή αρχεία PDF , πρέπει να μεταφορτωθούν στο OneDrive. Όταν ανοίγετε το φάκελο OneDrive στην Εξερεύνηση αρχείων, τα αρχεία και οι φάκελοι σε αυτόν είναι αυτά που μπορεί να αναζητήσει το OneDrive.

Το OneDrive σάς επιτρέπει να συγχρονίζετε επιλεκτικά αρχεία και φακέλους, ώστε οτιδήποτε μπορεί να υπάρχει στον λογαριασμό σας στο OneDrive αλλά δεν έχει συγχρονιστεί με την επιφάνεια εργασίας σας να μην μπορεί να αναζητηθεί από την επιφάνεια εργασίας.

Ανοίξτε το φάκελο OneDrive στην επιφάνεια εργασίας σας. Αν θυμάστε μια φράση ή ακόμα και μια λέξη που εμφανίζεται στο αρχείο που αναζητάτε, πληκτρολογήστε τη στη γραμμή αναζήτησης. Το OneDrive θα εμφανίσει όλα τα έγγραφα που περιέχουν αυτήν τη λέξη.

  Πώς να αποδέχεστε και να απορρίπτετε αυτόματα προσκλήσεις σε συσκέψεις στο Outlook

Αυτό λειτουργεί και με εικόνες, αν και μόνο για εκείνες στο Camera Roll. Φαίνεται ότι οι εικόνες που προέρχονται από τον Ιστό ή που είναι στιγμιότυπα οθόνης δεν «διαβάζονται» από το OneDrive στην επιφάνεια εργασίας. Οι εικόνες που είναι αποθηκευμένες σε φακέλους εκτός του φακέλου Εικόνες δεν φαίνεται να λαμβάνουν θεραπεία OCR.

Στη συσκευή σας iPhone ή Android, φαίνεται να πραγματοποιεί αναζήτηση σε όλες τις εικόνες, ανεξάρτητα από τον φάκελο στον οποίο είναι αποθηκευμένες. Εάν έχετε μια εικόνα ενός γατιού που έχετε ονομάσει τυχαία, απλώς συνδέοντας το “Kitten” στη γραμμή αναζήτησης της εφαρμογής θα βρείτε το και φέρε το επάνω. Ομοίως, εάν θυμάστε μια συγκεκριμένη λέξη να εμφανίζεται σε ένα στιγμιότυπο οθόνης που ανεβάσατε στο OneDrive, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να την αναζητήσετε.

  Πώς να αλλάξετε τον προσανατολισμό της σελίδας στα Έγγραφα Google