Καλύτερη CPU Budget Gaming (Κριτικές) το 2021

Είναι 2021 και προσπαθείτε να βρείτε την καλύτερη οικονομική CPU gaming για τις ανάγκες σας.

Το πρόβλημα είναι ότι η αγορά είναι λίγο λοξά αυτή τη στιγμή και οι πιθανότητες είναι ότι δεν πρόκειται να βελτιωθεί σύντομα. Εν τω μεταξύ, λοιπόν, ποιες είναι οι καλύτερες CPU τυχερών παιχνιδιών προϋπολογισμού που μπορείτε να αποκτήσετε για τα χρήματα που κερδίσατε με κόπο αυτή τη στιγμή, χωρίς να ξοδέψετε 100 $ ή περισσότερα πάνω από το MSRP;

Θα σας δώσουμε τις τέσσερις κορυφαίες επιλογές μας και, στη συνέχεια, έναν οδηγό αγοράς σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια για να πάρετε μια τελική απόφαση. Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω εάν λείπει κάποιο από αυτά ή έχετε ερωτήσεις.

Καλύτερη CPU Budget Gaming για το 2021: Οι επιλογές μας

Κάναμε την έρευνα για να μην χρειάζεται να το κάνετε, εδώ είναι η λίστα μας με τις καλύτερες οικονομικές CPU gaming.

#1. Intel Pentium Gold G6400

Πυρήνες: 2 | Νήματα: 4 | Ενίσχυση ρολογιού: Έως 4 GHz | Με δυνατότητα υπερχρονισμού;: Οχι

ο Intel Pentium Gold G6400 είναι η επιλογή μας για την καλύτερη CPU gaming κάτω των 100 $. Δεν έχει πολύ περισσότερο προϋπολογισμό από έναν επεξεργαστή διπλού πυρήνα, ακόμα κι αν οι διπλοί πυρήνες έχουν τέσσερα νήματα αυτές τις μέρες. Με ένα boost ρολόι έως και 4 GHz, η απόδοση ενός πυρήνα αυτού του chp δεν είναι κάτι που πρέπει να φταρνιστείτε και θα το κάνει υπερβολικό για 60+ FPS σε παλαιότερα παιχνίδια. Ωστόσο, περισσότερα σύγχρονα παιχνίδια αιχμής, ειδικά με πολλούς παίκτες (π.χ. Battle Royales) μπορεί να κάνουν αυτή τη CPU να λειτουργεί πολύ πιο σκληρά, ειδικά αν έχετε πράγματα που τρέχουν στο παρασκήνιο.

Εάν χρειάζεστε απλώς μια CPU όσο το δυνατόν πιο φθηνή, είναι πολύ δύσκολο να κάνετε λάθος με μια Intel 400 Series Pentium. Θα πρέπει να σας φέρεται καλά αν δεν περιμένετε να παίξει εξαιρετικά απαιτητικά παιχνίδια μαζί του.

Ετυμηγορία: Καλύτερη CPU Gaming κάτω από 100 $

#2. AMD Athlon 3000G APU

Πυρήνες: 2 | Νήματα: 4 | Ενίσχυση ρολογιού: Έως 3,5 GHz | Με δυνατότητα υπερχρονισμού;: Ναί

ο AMD Athlon 3000G APU μπορεί να μην έχει όλη την ακατέργαστη ισχύ επεξεργασίας του Pentium Gold που αναφέρεται παραπάνω, αλλά μπορεί να μην χρειάζεται- επειδή έχει ενσωματωμένα γραφικά Vega. Τα γραφικά Vega στην APU AMD Athlon 3000G το καθιστούν εκπληκτικά ικανό – μπορείτε ακόμη και αποσπάστε το Doom Eternal στα 720p και 30 FPS με αυτό το μωρό. Αυτή είναι η απόδοση και τα γραφικά σε επίπεδο Nintendo Switch, αν όχι καλύτερα!

  Πώς να ορίσετε το Ethernet ή το Wi-Fi ως προεπιλογή σε Mac

Προφανώς, ο συνδυασμός αυτού με μια πραγματική GPU θα το κάνει πολύ καλύτερο. Στην πραγματικότητα, αν θέλετε να κάνετε αναβάθμιση όταν η αγορά σταθεροποιηθεί λίγο, η απόκτηση μιας GPU ~ 200$ με αυτήν θα σας κάνει να παίζετε άνετα στα 60+ FPS στους περισσότερους τίτλους χωρίς πολλά προβλήματα, χάρη στους πυρήνες Zen που ξεφεύγουν από μέσα. Αργότερα, μπορείτε να επιλέξετε έναν καλύτερο επεξεργαστή Ryzen όταν αρχίσετε να θέλετε να προωθήσετε τους ρυθμούς καρέ σας στην επόμενη γενιά.

Ετυμηγορία: Best Budget Gaming APU

#3. Intel Core i3-10100F

Πυρήνες: 4 | Νήματα: 8 | Ενίσχυση ρολογιού: Έως 3,6 GHz | Με δυνατότητα υπερχρονισμού;: Οχι

ο Intel Core i3-10100F είναι η καλύτερη οικονομική CPU gaming που θα συνιστούσαμε στους περισσότερους ανθρώπους. Τη στιγμή της γραφής, είναι πολύ κάτω από 150 $ και προσφέρει την καλύτερη απόδοση παιχνιδιού από οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα i5 στο εύρος τιμών κάτω των 200 $. Αυτό οφείλεται στους 4 ισχυρούς πυρήνες του, ο καθένας από τους οποίους εκτελεί δύο threads και αποδεικνύεται κατάλληλος για σύγχρονες μηχανές παιχνιδιών κατασκευασμένες για χρήση πολλαπλών πυρήνων. Ακόμη και για παλαιότερα παιχνίδια που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την CPU στο έπακρο, η απόδοση ενός πυρήνα στο παιχνίδι θα πρέπει να επιτρέπει την εύκολη αναπαραγωγή στα 100+ FPS σε όλα εκτός από τα πιο απαιτητικά σύγχρονα παιχνίδια.

Ακόμη και εκτός gaming, ο Intel Core i3-10100F θα πρέπει να αποδειχθεί ικανός για ελαφριά εργασία παραγωγικότητας στο πλάι – αυτή είναι μια CPU οκτώ πυρήνων για μια πολύ καλή τιμή, τελικά.

Ετυμηγορία: Καλύτερη Budget Gaming CPU

#4. Intel Core i5-9400F

Πυρήνες: 6 | Νήματα: 12 | Ενίσχυση ρολογιού: Έως 4,1 GHz | Με δυνατότητα υπερχρονισμού;: Οχι

Αν θέλετε να ξοδέψετε όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα αλλά και να μεγιστοποιήσετε την απόδοσή σας ανά δολάριο, σας ακούμε. Εάν αυτό σας περιγράφει καλά, σας προτείνουμε το Intel Core i5-9400F. Μπορεί να είναι στο τελευταίας γενιάς Intel 300 Series Chipset, αλλά προσφέρει το μεγαλύτερο μέρος της απόδοσης του νεότερου 10400F σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Με έξι πυρήνες και δώδεκα νήματα, αυτή η CPU είναι περισσότερο από καλά εξοπλισμένη για 120+ FPS σε σύγχρονα παιχνίδια και θα πρέπει να αποδεικνύεται ικανή για φόρτους εργασίας ροής και βίντεο στο πλάι.

Ωστόσο, αυτή η ευελιξία έχει υψηλότερη τιμή από οποιαδήποτε άλλη επιλογή σε αυτήν τη λίστα – ειδικά εάν αποφασίσετε να επιλέξετε το νεότερο 10400F, κάτι που ίσως χρειαστεί όταν αυτό εξαντληθεί τελικά.

  Πώς να προσθέσετε την προφύλαξη οθόνης Aerial View του Apple TV στα Windows 10

Ετυμηγορία: Καλύτερη Budget Six-Core Gaming CPU / Καλύτερη CPU Gaming κάτω από $200

Αυτό δεν είναι διαθέσιμο ή προτιμάτε να είναι στο Intel 400 Series Chipset; Να πάρει το Intel Core i5-10400F Αντίθετα- είναι μια ελαφρώς καλύτερη έκδοση αυτής της CPU.

Αγορά του καλύτερου προϋπολογισμού CPU τυχερών παιχνιδιών: FAQ

Δεν είστε σίγουροι τι είναι σωστό για εσάς αφού διαβάσετε όλα αυτά ή θέλετε απλώς κάποιες επιπλέον πληροφορίες; Συνεχίστε να διαβάζετε, σας έχουμε καλύψει.

AMD εναντίον Intel: Πλατφόρμα, Συμβατότητα και Κόστος

Ενώ η Intel κυριαρχεί σε αυτήν τη λίστα, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικοί λόγοι για να επιλέξετε την CPU AMD, ειδικά αν σκοπεύετε να λάβετε μελλοντικές αναβαθμίσεις.

Υπάρχουν τρία κύρια chipset που παρουσιάζονται σε αυτό το άρθρο: 2 από την Intel, 1 από την AMD. Οι 2 From Intel είναι της σειράς 300 και της σειράς 400 για τους επεξεργαστές Core 9ης και 10ης γενιάς, αντίστοιχα. Το 1 από την AMD είναι το chipset της σειράς 3000, το οποίο αντιστοιχεί στην υποδοχή AM4 και στην 3η γενιά των επεξεργαστών Ryzen.

Η σειρά Intel 300 και η σειρά Intel 400 βρίσκονται σε διαφορετικές υποδοχές, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει συμβατότητα μεταξύ των δύο. Και μιας και είναι η Intel, θα έρθει άλλη μια πρίζα σε 2 χρόνια και θα σου κόψει τις επιλογές αναβάθμισης. Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να κάνετε αναβάθμιση με εγκατάσταση Intel, σας συνιστούμε οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε μια CPU Intel 10ης γενιάς και μητρική πλακέτα σειράς 400.

Η επιλογή AMD με τη σειρά 3000 και την υποδοχή AM4 προσφέρει μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική. Η υποδοχή AM4 είναι πιθανό να αντικατασταθεί κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα 2-4 χρόνια, αλλά υπάρχει πληθώρα τσιπ AMD σε εξαιρετικές τιμές (ειδικά μεταχειρισμένα) διαθέσιμα στην αγορά και η πρίζα είδε πρόσφατα την κυκλοφορία του 5ου CPU της γενιάς Ryzen 5000. Αν και μπορεί να είναι απαραίτητη μια ενημέρωση BIOS, η χρήση της AMD ανοίγει τις επιλογές αναβάθμισής σας σε μια πολύ μεγαλύτερη ποικιλία CPUS σε χαμηλότερες τιμές.

Πόσους πυρήνες χρειάζομαι;

Για gaming; Εξαρτάται.

Σε γενικές γραμμές, 4 πυρήνες θεωρείται ότι είναι το σημείο που θέλετε να ξεκινήσετε για τα σύγχρονα παιχνίδια, ειδικά τα σύγχρονα παιχνίδια για πολλούς παίκτες. Το 6 είναι όπου τα πάτε περίφημα, ειδικά αν έχετε SMT για να διπλασιάσετε και τον αριθμό των νημάτων. Υπάρχουν πλεονεκτήματα που ξεπερνούν τους 6 πυρήνες, αλλά αυτά είναι εκτός αυτού του εύρους τιμών και είναι ευτυχώς αρκετά οριακά, ειδικά αν στοχεύετε μόνο σε 60+ FPS στα σύγχρονα παιχνίδια.

  Τρόπος απόκρυψης διευθύνσεων email σε μια ομάδα επαφών του Outlook

Εκτός από το gaming, η ύπαρξη τετραπύρηνου ή καλύτερου μπορεί να βοηθήσει σε φόρτους εργασίας όπως η απόδοση βίντεο και η ζωντανή ροή με πολύ ελαφριά (διαβάστε: παλιά) παιχνίδια στο πλάι.

Οι επεξεργαστές διπλού πυρήνα αυτής της λίστας κανονικά δεν θα ήταν καθόλου κατάλληλοι για gaming, αλλά η προσθήκη SMT/Hyperthreading και στα δύο τσιπ τους επιτρέπει να ταχυδακτυλουργούν καλύτερα τις εργασίες παρασκηνίου και να εστιάζουν το μεγαλύτερο μέρος της βασικής ισχύος στα παιχνίδια που εκτελούνται ενεργά.

Πόσο παίζει ρόλο η ταχύτητα του ρολογιού και πρέπει να κάνω overclock;

Η ταχύτητα ρολογιού θα είναι ευτυχώς ένας πολύ καλός τρόπος για να μετρήσετε πώς συγκρίνονται οι CPU μεταξύ τους σε αυτό το άρθρο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της επιλογής μας είναι σύγχρονοι επεξεργαστές Intel Core, επομένως η βασική αρχιτεκτονική του πυρήνα τους είναι σχεδόν πανομοιότυπη. Τα τσιπ με τις υψηλότερες συχνότητες ενίσχυσης θα μπορούν να επιτύχουν υψηλότερες ταχύτητες μονού πυρήνα, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα ελαφρές αυξήσεις στην απόδοση του παιχνιδιού – αν και η παρουσία περισσότερων πυρήνων κάνει μεγαλύτερη διαφορά.

Όσον αφορά το overclocking, σχεδόν καμία από τις CPU που έχουμε επιλέξει δεν μπορεί να υπερχρονιστεί – με εξαίρεση την AMD Athlon 3000G. Αυτό το τσιπ μπορεί εύκολα να υπερχρονιστεί στα ~4 GHz, και κάτι τέτοιο θα βελτιώσει περαιτέρω την απόδοσή του στα παιχνίδια, με ή χωρίς τη βοήθεια των ενσωματωμένων γραφικών του. Ωστόσο, τα τσιπ της Intel εξακολουθούν να είναι η καλύτερη συνολική επιλογή εάν δεν χρησιμοποιείτε ενσωματωμένα γραφικά.

Πώς επηρεάζει μια CPU την απόδοση του παιχνιδιού; Δεν είναι πιο σημαντική η GPU μου;

Είναι ενδιαφέρον ότι οι CPU έχουν στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερη σημασία για την απόδοση του παιχνιδιού από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι. Αν και είναι αλήθεια ότι μια εξαιρετική GPU είναι αυτή που σας επιτρέπει να προωθήσετε υψηλότερες αναλύσεις και οπτική πιστότητα, υψηλότεροι ρυθμοί καρέ μπορούν να επιτευχθούν μόνο με καλύτερες CPU. Αυτό συμβαίνει επειδή η CPU καθορίζει τον μέγιστο δυνατό ρυθμό καρέ που μπορείτε να επιτύχετε με το σύστημά σας, ακόμη και όταν οι ρυθμίσεις γραφικών εντός του παιχνιδιού έχουν μετατραπεί στο απόλυτο χαμηλότερο επίπεδο.

Ωστόσο, εάν ο μοναδικός σας στόχος είναι να επιτύχετε 60+ FPS σε παιχνίδια, τότε το να αποκτήσετε μια CPU πολύ πιο ακριβή από αυτή σε αυτό το άρθρο, θα σταματήσει να έχει εξίσου νόημα, ειδικά εάν δεν σκοπεύετε να κάνετε καμία μη gaming με αυτήν. Σε αυτήν την περίπτωση, ναι, το να ξοδέψετε περισσότερα για τη GPU θα κάνει μεγαλύτερη διαφορά όσον αφορά την οπτική πιστότητα και την εμπειρία.

Λέξεις χωρισμού

Και τέλος!

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας είπε όλα όσα έπρεπε να ξέρετε για τους οικονομικούς επεξεργαστές παιχνιδιών που διατίθενται αυτήν τη στιγμή στην αγορά. Ακόμα κι αν έχετε μόνο 100 $ για να ξοδέψετε σε μια CPU, υπάρχουν μερικές καλές επιλογές για εσάς.

Μη διστάσετε να αφήσετε ένα σχόλιο παρακάτω εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες. Διαφορετικά, ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο βοήθησε και ότι η AMD αρχίσει να ανταγωνίζεται/διατίθεται ξανά σε αυτή τη σειρά!