Καλύτερη μνήμη RAM για επεξεργαστές Ryzen (Οδηγός αγοράς) το 2021

Η εύρεση της καλύτερης μνήμης RAM για επεξεργαστές Ryzen μπορεί να μην είναι εύκολη αν δεν ξέρετε τι να αναζητήσετε, αλλά ευτυχώς σας έχουμε καλύψει. Ενώ οι επεξεργαστές Ryzen εξαρτώνται περισσότερο από την ύπαρξη εξαιρετικής μνήμης RAM από τους επεξεργαστές Intel, η διασφάλιση ότι έχετε εξαιρετική μνήμη RAM με την CPU Ryzen θα επιτρέψει την κορυφαία απόδοση πολλαπλών πυρήνων στον κλάδο για την οποία είναι γνωστά αυτά τα τσιπ σε σύγκριση με τα αντίστοιχα της Intel.

Δεν ξέρετε πολλά για τη μνήμη RAM και κτλ; Μην ανησυχείτε – περιορίσαμε την καλύτερη μνήμη RAM για επεξεργαστές Ryzen για να διαλέξετε και γράψαμε έναν λεπτομερή οδηγό αγοράς για να σας βοηθήσουμε να κάνετε μια ενημερωμένη αγορά.

Η καλύτερη μνήμη RAM για επεξεργαστές Ryzen

Κάναμε την έρευνα για να μην χρειάζεται. Αυτή είναι η λίστα μας με την καλύτερη RAMP για επεξεργαστές AMD Ryzen.

#1. ADATA XPG GAMMIX D30 (Κιτ 16 GB)

Χωρητικότητα: 16 GB | Ταχύτητα: 3000 MHz | CAS: 16 | Διαμόρφωση: 2×8 GB (Διπλό κανάλι)

Θέλετε απλώς να αποκτήσετε λίγη καλή Ryzen RAM και δεν ανησυχείτε πολύ για το τι παίρνετε, αρκεί να λειτουργεί καλά και να μην σπάει τα χρήματα;

ο Kit ADATA XPG GAMMIX D30 είναι η ιδανική επιλογή μας για εσάς. Είναι ένα από τα φθηνότερα διαθέσιμα κιτ RAM που πληρούν όλες τις ελάχιστες προδιαγραφές μας για καλή Ryzen RAM. Χαμηλή καθυστέρηση CAS, ταχύτητα 3000 MHz και διαμόρφωση Dual-Channel όλα σε αρκετά καλή τιμή. Δεν υπάρχουν πραγματικά μειονεκτήματα εδώ, εκτός και αν δεν σας αρέσει η εμφάνιση της λευκής ψύκτρας στην ίδια τη μνήμη RAM.

Αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη; Αντ’ αυτού, πάρτε το ADATA XPG Z1, το οποίο έχει τις ίδιες προδιαγραφές αλλά μια κόκκινη ψύκτρα.

  Τι είναι το DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol);

Ετυμηγορία: Καλύτερη Budget RAM για το Ryzen

#2. G.Skill Ripjaws V (Κιτ 16 GB)

Χωρητικότητα: 16 GB | Ταχύτητα: 3600 MHz | CAS: 18 | Διαμόρφωση: 2×8 GB (Διπλό κανάλι)

Αν θέλετε κάτι λίγο καλύτερο από το «αρκετά καλό», τότε το συνιστούμε ανεπιφύλακτα G.Skill Ripjaws V Kit.

Ενώ η καθυστέρηση CAS έχει ελαφρώς αυξηθεί στα 18, η ταχύτητα αυξάνεται στα 3600 MHz περισσότερο από ό,τι αντισταθμίζει αυτό στην πραγματική απόδοση. Η μαύρη ψύκτρα θα πρέπει επίσης να επιτρέπει σε αυτή τη μνήμη RAM να ταιριάζει με σχεδόν οποιαδήποτε κατασκευή υπολογιστή που την βάλετε σε – χωρίς να ενοχλούν τα βασικά χρώματα εδώ!

Επιπλέον, ενώ η τιμή είναι ελαφρώς υψηλότερη από την άλλη επιλογή μας, είναι πραγματικά ελαφρώς υψηλότερη (περίπου δέκα δολάρια τη στιγμή της σύνταξης, αν και αυτό θα ποικίλλει με την πάροδο του χρόνου).

Αυτή είναι η επιλογή που θα συνιστούσαμε στους περισσότερους παίκτες που χρησιμοποιούν επεξεργαστές Ryzen – σίγουρα μπορούν να γίνουν βελτιώσεις, αλλά για πρακτικούς σκοπούς gaming αυτό θα πρέπει να είναι το μόνο που χρειάζεστε.

Ετυμηγορία: Καλύτερη RAM για Ryzen Gaming

#3. G.Skill Ripjaws V (Κιτ CL16 16 GB)

Χωρητικότητα: 16 GB | Ταχύτητα: 3600 MHz | CAS: 16 | Διαμόρφωση: 2×8 GB (Διπλό κανάλι)

Εάν θέλετε εξαιρετική RAM για το Ryzen με όσο το δυνατόν λιγότερους συμβιβασμούς, τότε αυτό Κιτ Ripjaws V είναι αυτό που ψάχνεις. Μοιάζει πολύ με αυτό που αναφέρεται παραπάνω, αλλά με μερικές βασικές διαφορές: οι περισσότερες δηλαδή, επιτυγχάνει την αύξηση της ταχύτητας στα 3600 MHz χωρίς να αυξάνει τον λανθάνοντα χρόνο CAS από 16. Τα άλλα βασικά σημεία παραμένουν-μαύρη ψύκτρα που λειτουργεί με σχεδόν οποιαδήποτε κατασκευή, ιδανική για παιχνίδια και άλλες βαριές εφαρμογές κ.λπ.

Ωστόσο, αυτή η επιλογή χωρίς συμβιβασμούς έρχεται με μερικά μειονεκτήματα από μόνη της – συγκεκριμένα υψηλότερη τιμή και χαμηλότερη διαθεσιμότητα.

Ετυμηγορία: Καλύτερη RAM για Ryzen (Χωρίς συμβιβασμούς επιλογή)

#4. G.Skill Trident Z RGB

Χωρητικότητα: 32 GB | Ταχύτητα: 3600 MHz | CAS: 16 | Διαμόρφωση: 2×16 GB (Διπλό κανάλι)

Τελευταίο αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό είναι το δικό μας Επιλογή RGB/32 GB!

ο Κιτ G.Skill Trident Z RGB έχει όλες τις προδιαγραφές που περιμένατε από την καλή Ryzen RAM μέχρι τώρα – 3600 MHz σε μια απίστευτη καθυστέρηση 16 CAS. Χτυπήστε λίγο RGB και διπλασιάστε τη χωρητικότητα έως και 32 GB και συγχαρητήρια: έχετε δημιουργήσει μια μνήμη υψηλής τεχνολογίας που θα πρέπει να λειτουργεί τέλεια με τον επεξεργαστή Ryzen 7 ή Ryzen 9!

  Πώς να αποκρύψετε προσωπικές πληροφορίες από μια εικόνα πριν τις μοιραστείτε

Με αυτές τις βελτιώσεις (ειδικά το RGB), ωστόσο, έχει ένα κόστος. Ένα πολύ κυριολεκτικό κόστος – αυτή είναι η πιο ακριβή επιλογή σε αυτήν τη λίστα με σημαντικό περιθώριο. Εάν αυτό δεν είναι πρόβλημα, αν και – ειδικά αν αγοράζετε κιτ RAM 32 GB – τότε το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Θέλετε ένα κιτ 32 GB λίγο φθηνότερα και δεν σας ενδιαφέρει το RGB; Αντ’ αυτού, αποκτήστε αυτό το κιτ Ripjaws V 32 GB – έχει τις ίδιες προδιαγραφές.

Ετυμηγορία: Καλύτερη RAM για Ryzen με RGB

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη RAM Ryzen

Διαβάστε τις κριτικές μας και εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι τι να επιλέξετε ή παραλείψατε εδώ για να μάθετε τις απαραίτητες πληροφορίες για μια τεκμηριωμένη απόφαση αγοράς; Σε κάθε περίπτωση, σας έχουμε καλύψει!

Γιατί η AMD Ryzen απαιτεί διαφορετική μνήμη RAM σε σύγκριση με τους επεξεργαστές Intel Core;

Ύφασμα Infinity.

Για να διευκρινίσουμε, το Infinity Fabric είναι μια τεχνολογία διαχείρισης μνήμης σε CPU και GPU AMD. Το Infinity Fabric σε μια CPU AMD είναι αυτό που συνδέει κάθε μέρος της CPU με κάθε άλλο μέρος της CPU, ακόμα και μερικές συνδέσεις με την πλακέτα και το chipset. Αυτό το Infinity Fabric είναι ένα βασικό μέρος αυτού που κάνει τους επεξεργαστές Ryzen τόσο καλούς στο χειρισμό φόρτου εργασίας πολλαπλών νημάτων και η απόδοσή του μπορεί να επηρεαστεί θετικά και αρνητικά από τη μνήμη RAM με την οποία επιλέγετε να το αντιστοιχίσετε.

Τι κάνει τη μνήμη RAM καλή για το Ryzen;

Infinity Fabric, αλλά και η διαδικασία κατασκευής.

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι για να αξιολογήσετε τι είδους RAM θα ​​είναι καλό για τους επεξεργαστές Ryzen.

Τα συνήθη σημεία των συμβουλών αγοράς RAM παραμένουν αληθινά:

Ταχύτητα – Το υψηλότερο είναι καλύτερο
Καθυστέρηση CAS – Το χαμηλότερο είναι καλύτερο
Χωρητικότητα – Περισσότερα είναι καλύτερα

Υπάρχουν μερικοί άλλοι παράγοντες που πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη. Εάν είχαμε γράψει αυτόν τον οδηγό λίγα χρόνια νωρίτερα, θα είχαμε μιλήσει εκτενώς για το Samsung B-Dies εδώ. Τα Samsung B-Dies συμπεριλήφθηκαν σε συγκεκριμένα κιτ μνήμης RAM και επέτρεψαν ακόμη καλύτερη απόδοση με τους επεξεργαστές Ryzen, αν και μόνο με μικρά (5 τοις εκατό ή λιγότερο) περιθώρια. Δεδομένου ότι δεν κατασκευάζονται πλέον από το 2020 και αυτό το άρθρο θα γραφτεί το 2021, δεν πρόκειται να συμπεριλάβουμε επιλογές B-Die σε αυτό το άρθρο – αν και με ορισμένες από τις υψηλότερες επιλογές μπορεί να έχετε το Happy Accident ούτως ή άλλως.

  Πώς να διορθώσετε "Ένα σφάλμα που παρουσιάστηκε κατά την ανάγνωση γραφής στο iPhone" στο iTunes

Γιατί έχει σημασία η Διαμόρφωση (Δικαναλικό, Τετρακάναλο, κ.λπ.) και τι είναι;

Όταν εγκαθιστάτε τη μνήμη RAM στη μητρική σας πλακέτα, έχετε μερικές διαφορετικές επιλογές ανάλογα με τον αριθμό των διαθέσιμων υποδοχών RAM και των στικ RAM. Το μέγεθος της μητρικής σας πλακέτας έχει μεγάλο αντίκτυπο σε αυτό.

1 υποδοχή Πλήρης / Οποιοδήποτε μέγεθος – Μονό κανάλι
2 κουλοχέρηδες Full / Mini ITX – Dual Channel
4/8 κουλοχέρηδες Full / Micro ATX & ATX – Quad Channel

Όταν η RAM σας εκτελείται σε ένα κανάλι, αυτό σημαίνει ότι έχετε ενεργό μόνο ένα στικ RAM στο σύστημά σας. Η μνήμη RAM ενός καναλιού περιορίζεται στο μισό της ονομαστικής ταχύτητάς της λόγω του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το DDR (Διπλός ρυθμός δεδομένων).

Η μνήμη RAM DDR λειτουργεί όπως προβλέπεται όταν έχετε δύο πανομοιότυπα στικάκια RAM που λειτουργούν σε διαμόρφωση Διπλού καναλιού. Αυτό επιτρέπει στη μνήμη RAM να φτάσει τις πλήρεις ονομαστικές της ταχύτητες συγχρονίζοντας με ένα άλλο, πανομοιότυπο τσιπ.

Το Quad Channel βελτιώνεται περαιτέρω σε αυτό, αλλά μόνο οριακά – για παράδειγμα, η ταχύτητα δεν διπλασιάζεται ξανά. Είναι DDR, όχι QDR.

Γενικά, το Dual Channel προσφέρει τη μεγαλύτερη βελτίωση απόδοσης, όπου το Quad Channel παρέχει οριακά μόνο κέρδη σε συγκεκριμένους φόρτους εργασίας υψηλής ποιότητας. Συνιστούμε πάντα το Dual Channel ή καλύτερα όταν αγοράζετε RAM για το σύστημά σας.

Ποια χωρητικότητα είναι κατάλληλη για μένα;

Η χωρητικότητα RAM είναι αρκετά απλή, ευτυχώς. Απλώς θα το αναλύσουμε παρακάτω για εσάς.

Μη βαριά περιήγηση στο web και ελαφριά παραγωγικότητα/παιχνίδι = 4 GB
Σύγχρονο gaming και τακτική παραγωγικότητα/βαριά περιήγηση (10+ καρτέλες σε 2+ παράθυρα) = 8 GB
Μεγάλη παραγωγικότητα/παιχνίδι ή ακραία περιήγηση στο web (10+ καρτέλες σε 3+ παράθυρα) = 16 GB
Εξαιρετική παραγωγικότητα (π.χ. εικονικοποίηση, (παιχνίδι)διακομιστές κ.λπ.) = 32+ GB
Παραγωγικότητα επιχείρησης = 128+ GB, σε κλίμακα ανάλογα με τις ανάγκες

Ποια ταχύτητα είναι κατάλληλη για μένα;

Η ταχύτητα RAM επηρεάζει τους επεξεργαστές Ryzen λίγο περισσότερο από ό,τι επηρεάζει τους επεξεργαστές Intel λόγω του προαναφερθέντος Infinity Fabric. Γενικά, ωστόσο, συνιστούμε να στοχεύσετε στα 3000 MHz ως βάση για καλή απόδοση με τους επεξεργαστές Ryzen. Το υψηλότερο είναι ακόμα καλύτερο, αλλά πέρα ​​από το εύρος των 3000 MHz, οι βελτιώσεις θα φαίνονται αρκετά οριακές για τους περισσότερους χρήστες, αν είναι ορατές καθόλου. Ωστόσο, δεν συνιστούμε να πηγαίνετε κάτω από τα 3000 MHz, καθώς αυτό θα σας κάνει να χάσετε τουλάχιστον λίγο την απόδοση.

Λέξεις χωρισμού

Και τέλος!

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να βρείτε τη σωστή μνήμη RAM για το σύστημα Ryzen σας και σας έμαθε λίγα πράγματα για την υποκείμενη τεχνολογία. Εάν έχετε άλλες ερωτήσεις ή ανησυχίες, αφήστε ένα σχόλιο στην παρακάτω ενότητα σχολίων και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό!