Καλύτερος ψύκτης υγρού CPU του 2021: Κριτικές + Οδηγός αγοράς

Προσπαθείτε να βρείτε το καλύτερο υγρό ψυγείο CPU για το 2021; Είτε είστε λάτρης της γνώσης που θέλετε απλώς μια γρήγορη λίστα με τις καλύτερες επιλογές είτε ένας νεοφερμένος που θέλει να λάβει μια τεκμηριωμένη απόφαση αγοράς, σας καλούμε.

Η υγρή ψύξη προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα σε σχέση με την ψύξη με αέρα, το σημαντικότερο από τα οποία είναι η υπερηφάνεια και οι πιο αθόρυβες θερμοκρασίες λειτουργίας. Ρίξτε μια ματιά στον παρακάτω οδηγό αγορών εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις – διαφορετικά, ας βουτήξουμε απευθείας στις κορυφαίες επιλογές μας!

Καλύτερος ψύκτης υγρού CPU για το 2021: Οι κορυφαίες επιλογές μας

Κάναμε την έρευνα για να μην χρειάζεται, εδώ είναι οι κορυφαίες επιλογές μας για το καλύτερο υγρό ψυγείο CPU στην αγορά φέτος.

#1. NZXT Kraken M22

Πλάτος ψυγείου: 120 mm | RPM ανεμιστήρα: 500-2000 RPM | Εκτιμώμενο επίπεδο θορύβου: 21-36 dBA | Συμβατότητα υποδοχών: Σύγχρονες υποδοχές Intel & AMD | Φωτισμός: Λογότυπο RGB

ο NZXT Kraken M22 είναι η επιλογή μας για το καλύτερο ψυγείο υγρού CPU 120 mm. Λόγω του μικρότερου μεγέθους του, αυτό είναι ένα ιδανικό ψυγείο υγρών για μικρότερη κατασκευή Mini ITX, ειδικά για ένα που δεν έχει χώρο για ψύκτη αέρα υψηλής απόδοσης. Τα επίπεδα θορύβου του είναι αρκετά χαμηλά και η απόδοσή του είναι αρκετά σταθερή – είναι δύσκολο να ξεπεράσεις το Kraken M22 σε αυτόν τον παράγοντα μορφής και σε αυτό το εύρος τιμών για αυτό που προσφέρεται.

Η κύρια προειδοποίηση εδώ είναι ότι εάν έχετε χώρο για ένα μεγαλύτερο ψυγείο υγρών ή έναν κατάλληλο ψύκτη αέρα, σας προτείνουμε οπωσδήποτε αυτά για την αυξημένη απόδοση που θα λαμβάνετε – ειδικά, ας πούμε, από την #2 επιλογή μας. Αλλά αν δεν σας πειράζει να χάσετε μόνο λίγο από το δυναμικό ψύξης και θέλετε πραγματικά αυτό το σύστημα ψύξης υγρού χαμηλού προφίλ, αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσάς.

Ετυμηγορία: Καλύτερος ψύκτης CPU 120 mm

#2. EVGA CLC 240

Πλάτος ψυγείου: 240 mm | RPM ανεμιστήρα: 500-2400 RPM | Εκτιμώμενο επίπεδο θορύβου: 16-39 dBA | Συμβατότητα υποδοχών: Σύγχρονες υποδοχές Intel & AMD | Φωτισμός: Λογότυπο RGB

ο EVGA CLC 240 είναι η κορυφαία επιλογή μας για υγρό ψύκτη CPU με την καλύτερη αξία. Έχει εξαιρετική απόδοση ψύξης, θα πρέπει να ταιριάζει στις περισσότερες περιπτώσεις, και παρόλο που δεν είναι η φθηνότερη επιλογή, είναι σίγουρα εξαιρετική για την απόδοση ανά δολάριο που εμφανίζεται εδώ. Αν ψάχνετε για ένα καλό υγρό ψύκτη που παρέχει αξιοπρεπή πλεονεκτήματα σε σχέση με την ψύξη αέρα σε ακατέργαστη απόδοση και δεν προσπαθείτε να σπάσετε τα χρήματα με ένα σωρό επιπλέον κουδούνια και σφυρίχτρες, αυτό είναι πιθανότατα το καλύτερο για εσάς.

  30 εικόνες για μεγαλύτερη οθόνη

Ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε την προειδοποίηση εδώ – αυτό είναι λίγο πιο δυνατό από τα περισσότερα από τα άλλα AIO σε αυτήν τη λίστα όταν είναι σε πλήρες φορτίο. Τούτου λεχθέντος, εξακολουθεί να είναι πιο αθόρυβο από το μέσο ψύκτη αέρα και οι πιθανότητες είναι μεγάλες ότι τα ηχεία ή τα ακουστικά σας θα πνίξουν εύκολα κάθε επιπλέον θόρυβο που δημιουργείται από αυτό το ψυγείο.

Ετυμηγορία: Best Value Liquid CPU Cooler

#3. Lian Li Galahad 360

Πλάτος ψυγείου: 360 mm | RPM ανεμιστήρα: 800-1900 | Εκτιμώμενο επίπεδο θορύβου: Έως 20 dBA | Συμβατότητα υποδοχών: Σύγχρονες υποδοχές Intel & AMD | Φωτισμός: Λογότυπο RGB & Fans

ο Lian Li Galahad 360 είναι η επιλογή μας για το καλύτερο υγρό ψύκτη CPU υψηλής απόδοσης, γιατί…καλά, είναι το καλύτερο υγρό ψυγείο υψηλής απόδοσης CPU που θα μπορούσαμε να βρούμε πραγματικά διαθέσιμο στο Amazon. Εκτός από την κορυφαία απόδοση ψύξης στην αγορά, είναι εξαιρετικά αθόρυβο και προσφέρει μερικούς φανταχτερούς ανεμιστήρες RGB για όσους θέλουν πραγματικά να ευθυγραμμίσουν τον φωτισμό της θήκης τους.

Τα μειονεκτήματα είναι αυτά που θα περίμενες. Αυτή η υψηλή απόδοση οφείλεται εν μέρει στο ότι πρόκειται για AIO 360 mm, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να το τοποθετήσετε σε καμία θήκη Mini ITX και πιθανότατα ούτε σε καμία θήκη Micro ATX. Αυτό είναι ένα ψυγείο για τα μεγάλα αγόρια με θήκες ATX. Επιπλέον, η τιμή είναι αρκετά υψηλή, ειδικά σε σύγκριση με τις προηγούμενες δύο επιλογές μας – αλλά αυτό είναι αναμενόμενο εάν αναζητάτε υψηλή απόδοση.

Ετυμηγορία: Καλύτερος Υγρός Ψύκτης CPU υψηλής απόδοσης

Θέλετε αντ ‘αυτού ένα 240 mm; Να πάρει το Έκδοση 240 αυτού του ψυγείου- είναι μόνο μερικούς βαθμούς πιο ζεστό στους περισσότερους φόρτους εργασίας!

#4. Corsair H115i RGB Platinum

Πλάτος ψυγείου: 280 mm | RPM ανεμιστήρα: Έως 2000 RPM | Εκτιμώμενο επίπεδο θορύβου: Έως 40 dBa | Συμβατότητα υποδοχών: Σύγχρονες υποδοχές Intel & AMD | Φωτισμός: Λογότυπο RGB & Fans

Ας το παραδεχτούμε: στις σημερινές εκδόσεις υπολογιστών, η απόδοση δεν είναι το παν – η αισθητική αναγκάζει πολλούς κατασκευαστές να επιλέξουν ορισμένα εξαρτήματα έναντι άλλων.

Σε αυτή την περίπτωση, το Corsair H115i RGB Platinum είναι ένας ενδιαφέρον συμβιβασμός μεταξύ αισθητικής και ακατέργαστης απόδοσης. Πρόκειται για ένα AIO 280 mm που προσφέρει αρκετά καλές επιδόσεις, αλλά το κύριο χαρακτηριστικό είναι σίγουρα στους ανεμιστήρες RGB και το λογισμικό Corsair. Για τους λάτρεις του RGB, ειδικά εκείνους που θέλουν RGB σε ολόκληρη την κατασκευή του υπολογιστή τους, τα προϊόντα Corsair τείνουν να είναι ο καλύτερος τρόπος. Το H115i RGB Platinum ακολουθεί αυτή την τάση και ίσως δεν αποτελεί έκπληξη η επιλογή μας για τον καλύτερο ψύκτη υγρού επεξεργαστή RGB, χάρη στο λογισμικό RGB της Corsair μαζί με τους θαυμαστές.

  Πώς να προστατέψετε μέρη ενός εγγράφου Word από την επεξεργασία

Εκτός από το RGB, έχετε σταθερή απόδοση σε έναν παράγοντα μορφής που θα πρέπει να ταιριάζει στις περισσότερες θήκες υπολογιστών, εκτός από τις θήκες Mini ITX ή Micro ATX που δεν υποστηρίζουν υποδοχές ανεμιστήρα 140 mm.

Ετυμηγορία: Καλύτερος ψύκτης CPU υγρού RGB

Θέλετε μια εναλλακτική λύση 240 mm; Κάντε κλικ εδώ για να αποκτήσετε το Platinum H100i– το ίδιο εξαιρετικό λογισμικό και το μεγαλύτερο μέρος της απόδοσης, αλλά σε μικρότερο παράγοντα.

Αγοράζοντας το καλύτερο υγρό ψύκτη CPU για εσάς: Συχνές ερωτήσεις και άλλα

Σε αυτήν την ενότητα, θα καλύψουμε όλες τις μεγάλες ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με την αγορά ενός ψύκτη υγρού CPU. Εάν αισθάνεστε ότι δεν γνωρίζετε αρκετά σχετικά με την υγρή ψύξη, αυτό το μέρος του άρθρου θα μειώσει λίγο τις ανησυχίες σας και θα σας βοηθήσει να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση αγοράς.

Τι κάνει το Liquid Cooling να διαφέρει από το Air Cooling;

Πρώτον, το προφανές ερώτημα: τι κάνει την υγρή ψύξη διαφορετική από την ψύξη με αέρα;

Ειλικρινά, όχι πολύ. Η ψύξη της CPU γενικά βασίζεται στη θερμική αγωγιμότητα. Ένας παραδοσιακός ψύκτης αέρα το επιτυγχάνει χρησιμοποιώντας μέταλλο για να μεταφέρει τη θερμότητα σε μια ψύκτρα, από την οποία η θερμότητα που μεταφέρεται από την CPU μέσω της θερμικής πάστας στο ψυγείο μπορεί να ακτινοβοληθεί με ασφάλεια. Αυτό ονομάζεται παθητική ψύξη και είναι σύνηθες σε φορητές συσκευές. Προσθέστε έναν ή δύο ενεργούς ανεμιστήρες στην εν λόγω ψύκτρα και θα έχετε ενεργή ψύξη.

Λοιπόν, πώς επιτυγχάνετε αυτόν τον στόχο με το υγρό;

Απλό: το υγρό παίρνει τη θέση του μετάλλου. Ακριβέστερα, το υγρό ψυκτικό υγρό (συνήθως όχι καθαρό νερό, καθώς αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο για το σύστημά σας και επίσης να διαβρώσει τη σωλήνωση με την πάροδο του χρόνου) κυκλοφορεί από την CPU στο ψυγείο. Το ψυγείο, το οποίο είναι τώρα τοποθετημένο σε μία ή περισσότερες υποδοχές ανεμιστήρα στο εσωτερικό της θήκης, παίρνει τη θέση της ψύκτρας – εδώ τοποθετείτε τους ανεμιστήρες σας και ψύχετε το υγρό και κατ’ επέκταση το υλικό σας.

Ανάλογα με το τι θέλετε, αυτή μπορεί να είναι μια καλύτερη ή χειρότερη λύση από την παραδοσιακή ψύξη αέρα. Περισσότερα για αυτό παρακάτω.

Είναι καλύτερο το Liquid Cooling από το Air Cooling;

Εξαρτάται!

Ένας τρόπος με τον οποίο η υγρή ψύξη είναι εντελώς καλύτερη από την ψύξη με αέρα είναι τα επίπεδα θορύβου. Ενώ τόσο η ψύξη υγρού όσο και ο αέρας πρέπει να χρησιμοποιούν ανεμιστήρες για να διαχέουν τη θερμότητα, ο ανεμιστήρας ενός ψυγείου αέρα βρίσκεται απευθείας σε μια ψύκτρα και έχει μικρή βοήθεια. Με ένα ψυγείο υγρού, το ψυκτικό υγρό κάνει ήδη πολλή δουλειά για να διαχέει τη θερμότητα πολύ πριν ο ανεμιστήρας εισέλθει στην εξίσωση, και μόλις το κάνει μπορεί να φτάσει τις ίδιες χαμηλές θερμοκρασίες – αν όχι καλύτερες – με πολύ χαμηλότερη ταχύτητα ανεμιστήρα (RPM ). Με τη σειρά του, λιγότερος θόρυβος.

  Πώς να αποθηκεύσετε ένα ζωντανό βίντεο Instagram

Οι ψύκτες αέρα υψηλής απόδοσης μπορούν συχνά να ανταγωνιστούν τους ψύκτες υγρών, ειδικά τους AIO. Τα AIO ανώτερης ποιότητας (ειδικά αυτά με μεγαλύτερα θερμαντικά σώματα) μπορούν να κερδίσουν, αν και αυτό επιβαρύνεται με πολύ υψηλότερη τιμή. Οι προσαρμοσμένοι βρόχοι μπορούν να προσφέρουν περαιτέρω πλεονεκτήματα, αλλά με κόστος πολύ υψηλότερης τιμής και περισσότερες ανησυχίες συντήρησης/κατασκευής.

Συνολικά, η επιλογή μεταξύ των δύο εξαρτάται από τις ανάγκες σας. Θέλετε μόνο το καλύτερο χτύπημα για τα λεφτά σας; Η ψύξη του αέρα θα κάνει το κόλπο. Αλλά αν θέλετε ψύξη σούπερ υψηλής απόδοσης ή απλά θέλετε οι θερμοκρασίες να είναι όσο το δυνατόν πιο ήσυχες, η υγρή ψύξη θα είναι η καλύτερη επιλογή.

Τι γίνεται με τις προσαρμοσμένες ρυθμίσεις βρόχου;

Όπως και πριν, οι προσαρμοσμένες ρυθμίσεις ψύξης υγρού βρόχου μπορούν να παρέχουν την καλύτερη συνολική απόδοση ψύξης και επίπεδα θορύβου. Ωστόσο, αυτό σημαίνει επίσης ότι ξοδεύετε πολύ περισσότερα χρήματα και πολλές ρυθμίσεις ανά σενάριο που δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής αυτού του άρθρου. Εάν δεν είστε ήδη ενθουσιώδης, δεν συνιστούμε πραγματικά να μπείτε σε προσαρμοσμένες ρυθμίσεις βρόχου – ειδικά όχι εάν είναι η πρώτη σας κατασκευή υπολογιστή ή δεν έχετε τα χρήματα για να αντικαταστήσετε εξαρτήματα σε περίπτωση αποτυχίας βρόχου. Ωστόσο, εάν είστε εξαιρετικά σίγουροι και πρόθυμοι να κάνετε την έρευνα και την επιπλέον εργασία, μια προσαρμοσμένη ρύθμιση βρόχου μπορεί να αποδειχθεί ένα διασκεδαστικό έργο με πραγματικά οφέλη απόδοσης – ή μπορείτε απλά να πληρώσετε για να το κάνετε για εσάς.

Είναι καλύτερο ένα μεγαλύτερο καλοριφέρ;

Ναι, αλλά πρέπει να κατασκευαστεί σωστά (το μήκος και το πλάτος είναι καλό, το πάχος μπορεί να μην είναι) και να έχει σωστή κάλυψη ανεμιστήρα. Ένα καλοριφέρ 360 mm με ανεπαρκή ψύξη μπορεί να μην τα πάει τόσο καλά όσο ένα σωστά ψυχόμενο ψυγείο 280 mm, για παράδειγμα.

Είναι καλύτερο το υψηλότερο RPM του ανεμιστήρα;

Ναι- υψηλότερη ταχύτητα ανεμιστήρα μεταφράζεται σε περισσότερος αέρας που μετακινείται και περισσότερος αέρας που μετακινείται = χαμηλότερες θερμοκρασίες. Ωστόσο, έχει σημασία και ο τρόπος κατασκευής του ανεμιστήρα – ορισμένοι ανεμιστήρες είναι κατασκευασμένοι για στατική πίεση (σπρώχνουν μέσα από μια ψύκτρα/καλοριφέρ με μεγάλη δύναμη) ενώ άλλοι είναι κατασκευασμένοι για υψηλή ροή αέρα (συνήθως εξαντλούνται από μια θήκη με μικρή αντίσταση, ή εισαγωγή). Οι υψηλότερες στροφές ανεμιστήρα μεταφράζονται επίσης σε υψηλότερα επίπεδα θορύβου, αν και και πάλι το ακριβές επίπεδο θορύβου θα διαφέρει από ανεμιστήρα σε ανεμιστήρα, με πολλούς να είναι κατασκευασμένοι για να παραμένουν πιο αθόρυβοι σε υψηλότερες στροφές ανά λεπτό από άλλους.

Λέξεις χωρισμού

Και τέλος!

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να βρείτε το καλύτερο υγρό ψυγείο CPU για τις ανάγκες σας και ότι απαντήσαμε σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να είχατε. Εάν έχετε περισσότερες ερωτήσεις, μη διστάσετε να τις ρωτήσετε στην ενότητα σχολίων παρακάτω – θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να σας βοηθήσουμε!