Η ενημέρωση του Google Drive σάς επιτρέπει να κλειδώνετε τα αρχεία σας πίσω από έναν 4ψήφιο κωδικό πρόσβασης

Το κλείδωμα των εφαρμογών ή ο περιορισμός της πρόσβασης σε αυτές σε μια συσκευή iOS απαιτεί jailbreak και ακόμη και τότε, συνοδεύεται από περιορισμούς. Αυτό σημαίνει ότι οι εφαρμογές σας και τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αυτές κινδυνεύουν. Μια μονάδα δίσκου σύννεφο, ή μάλλον μια εφαρμογή μονάδας δίσκου cloud, είναι όπου αποθηκεύονται μερικά από τα πιο σημαντικά δεδομένα μας και, υπό το πρίσμα του πόσο σημαντικό είναι να διατηρούμε τα αρχεία μας εξαιρετικά ασφαλή, η Google κυκλοφόρησε μια ενημέρωση για το Google Drive που σας επιτρέπει να κλειδώνετε τα αρχεία σας πίσω αα 4ψήφιος κωδικός πρόσβασης. Αυτός ο κωδικός πρόσβασης είναι ανεξάρτητος από τον 4ψήφιο κωδικό πρόσβασης που μπορεί να είχατε χρησιμοποιήσει για να αποκλείσετε τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στη συσκευή σας iOS, πράγμα που σημαίνει ότι εάν το τηλέφωνό σας είναι ξεκλείδωτο, τα αρχεία σας παραμένουν ασφαλή.

  Γιατί εκρήγνυνται τα τηλέφωνα; (Και πώς να το αποτρέψετε)

Ενημερώστε την εφαρμογή και ανοίξτε την. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και κάντε κύλιση προς τα κάτω για να δείτε τη νέα επιλογή Κλείδωμα κωδικού πρόσβασης που προστέθηκε και να την ενεργοποιήσετε. Η εφαρμογή θα σας ζητήσει να εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης για την εφαρμογή δύο φορές, μία για εγγραφή και τη δεύτερη για επιβεβαίωση.

Αυτό ήταν όλο, τα αρχεία σας είναι πλέον ασφαλή. Λόγος στους σοφούς. μην κρατάτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για το Google Drive με αυτόν που μπορεί να έχετε ορίσει για τη συσκευή σας.

Το υπέροχο με την οθόνη κωδικού πρόσβασης στην εφαρμογή είναι ότι σας επιτρέπει να κάνετε εναλλαγή μεταξύ πολλών λογαριασμών και μπορείτε να επιλέξετε να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης για επιλεγμένους λογαριασμούς, αφήνοντας τους άλλους απροστάτευτους. Όταν ενεργοποιήσετε τον κωδικό πρόσβασης, θα δείτε μια επιλογή “Πάντα Κλείδωμα” της μονάδας. Εάν δεν ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή, το Google Drive θα ζητήσει τον κωδικό πρόσβασης μόνο μετά από 15 λεπτά αδράνειας ή όταν κάνετε εναλλαγή μεταξύ δύο διαφορετικών λογαριασμών. Εάν το ενεργοποιήσετε, η εφαρμογή θα σας ζητά να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης κάθε φορά που ανοίγετε την εφαρμογή. Περιττό να πούμε ότι η ενεργοποίησή του είναι η πιο ασφαλής επιλογή.

  Βρείτε ποιος μένει στη γειτονιά σας;

Μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι οι χρήστες Android έχουν τύχει. Αν και η εφαρμογή Google Drive στο Play Store ενημερώθηκε μόλις χθες, η λειτουργία κωδικού πρόσβασης δεν αποτελεί μέρος των αλλαγών. Φυσικά, οι χρήστες Android μπορούν να αναζητήσουν και να χρησιμοποιήσουν μια άλλη εφαρμογή που θα τους επιτρέψει να κλειδώσουν το Google Drive και οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή πίσω από έναν κωδικό πρόσβασης (ή ακόμα και μια μυστική χειραψία), αλλά δεν θα ξεπεράσει την άνεση της παροχής της ίδιας της λειτουργίας από την εφαρμογή Google Drive .

Ξέχασα τον κωδικό πρόσβασής μου στο Google Drive

Το Google Drive σάς δίνει 5 προσπάθειες να εισαγάγετε τον σωστό κωδικό πρόσβασης. Σε περίπτωση που το έχετε ξεχάσει, θα πρέπει να αφαιρέσετε αυτόν τον λογαριασμό από την εφαρμογή. Με αυτόν τον τρόπο θα αφαιρεθεί επίσης ο κωδικός πρόσβασης που συσχετίσατε με τον λογαριασμό. Συνδεθείτε ξανά με τον λογαριασμό σας Google και ορίστε νέο κωδικό πρόσβασης. Είναι ελαφρώς ασυνήθιστο αν σκεφτείτε ότι η Google σάς επιτρέπει να συνδεθείτε με τον κωδικό πρόσβασής σας στο Google εάν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης στην οθόνη κλειδώματος του Android, αλλά θέλει να αφαιρέσετε και να προσθέσετε έναν λογαριασμό για να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασης στο iOS.

  Το PrefDelete σάς επιτρέπει να απεγκαταστήσετε τα Tweaks από την εφαρμογή "Ρυθμίσεις". [Jailbreak]

Τώρα περιμένουμε να δούμε πόσες άλλες υπηρεσίες cloud drive ακολουθούν με την ίδια δυνατότητα.

Κατεβάστε το Google Drive για iOS από το App Store