Κατάργηση διπλότυπων από την επιλογή “Άνοιγμα με” στο μενού περιβάλλοντος με δεξί κλικ [OS X]

Σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις που υποστηρίζουν οι περισσότεροι λάτρεις των Mac, οι Mac δεν είναι οι αλάνθαστες δυνάμεις, αν και δεν είναι τόσο λανθασμένοι όσο το Monkey Wrench που είναι Σφάλματα των Windows. Ευτυχώς, η υποκείμενη αρχιτεκτονική UNIX σάς επιτρέπει να ενισχύσετε το Mac σας όπως θέλετε, όπως αποδεικνύεται από μια άλλη ενσάρκωση του UNIX, το Ubuntu. Παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα με το OS X 10.7 και το 10.8 που επέτρεπε διπλότυπες καταχωρήσεις στο μενού “Άνοιγμα με” ενός Mac – προσβάσιμο με δεξί κλικ/ ctrl + κλικ – το οποίο έφτασε στο Mavericks (10.9). Δεν ακούγεται σαν επιτακτική ανησυχία, παραδεχόμαστε, αλλά εμπίπτει στην κατηγορία των αντικειμένων που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα τη λάθος στιγμή. Ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο αντιμετώπισης αυτού του ζητήματος.

  Πώς να ελέγξετε το TikTok Analytics και τα στατιστικά σας

Αυτή η λύση, όπως και πολλές άλλες, έρχεται στα χέρια του Terminal, στο οποίο μέχρι τώρα θα πρέπει να δοθεί η ιδιότητα του υπερήρωα.

Ανοίξτε το Terminal και πληκτρολογήστε τα εξής:

: /System/Library/Frameworks/CoreServices.framework/Versions/A/Frameworks/LaunchServices.framework/Versions/A/Support/lsregister -kill -r -domain local -domain system -domain user

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, πρέπει να επανεκκινήσετε το Finder, υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας ξανά το Terminal.

killall Finder

Ή

⌥ (alt option) + right-click/ ⌥ + ctrl + click on the Finder Icon in your Dock (default location) and press "Relaunch", that'll do it too.

Αυτό θα εξαλείψει κάθε διπλοτυπία στο μενού “Άνοιγμα με” και θα λύσει αυτό το πρόβλημα. Για άτομα που δεν αισθάνονται άνετα χρησιμοποιώντας το Terminal (θα πρέπει να του δώσετε μια ευκαιρία), υπάρχει ένα μικρό AppleScript που εκτελεί αυτόματα τις παραπάνω λειτουργίες με ένα μόνο κλικ.

  Πώς να μετεγκαταστήσετε τον λογαριασμό σας Nest σε έναν Λογαριασμό Google

Υπάρχουν πάρα πολλές προσαρμογές και βελτιώσεις που γίνονται δυνατές μόνο μέσω του Terminal, τα προσαρμοσμένα σενάρια μας επιτρέπουν να μετατρέψουμε αυτά τα φαινομενικά περίπλοκα προβλήματα σε απλά. Πολύ σύντομα θα καλύψουμε Προσαρμοσμένα Σενάρια και ό,τι μπορεί να γίνει δυνατό μέσω αυτών.

Κατεβάστε τη λύση με ένα κλικ από εδώ

Μέσω IdiotOnaMac