Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε

Η Google έχει εργαστεί σκληρά για να βοηθήσει τους επιστήμονες δεδομένων ή τους ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης (AI) με εύχρηστα και προσβάσιμα εργαλεία.

Μερικές από τις δημοφιλείς προσφορές από την Google θα περιλαμβάνουν το TensorFlow και το Google Colab. Για να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα, εργαλεία όπως το Cloud AI, το Cloud AutoML, το BigQueryML εισήχθησαν επίσης στην πλατφόρμα Google Cloud για να διευκολύνουν τους επιστήμονες δεδομένων και τους μηχανικούς μηχανικής εκμάθησης.

Λαμβάνοντας υπόψη ένα οπλοστάσιο διαθέσιμων εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, είναι συχνά μια διαδικασία που περιλαμβάνει τη μετάβαση και πίσω για την ανάλυση δεδομένων, την εκπαίδευση μοντέλων, την ανάπτυξη στην παραγωγή και την παρακολούθησή τους.

Με το Vertex AI της Google, όλες οι προσφορές cloud της θα είναι διαθέσιμες κάτω από μια ενιαία στέγη, τη διαχείριση για εσάς.

Τι είναι το Vertex AI;

Vertex AI είναι μια διαχειριζόμενη πλατφόρμα μηχανικής εκμάθησης που σας παρέχει όλες τις υπηρεσίες cloud της Google σε ένα μέρος για να αναπτύξετε και να διατηρήσετε μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης.

Τα πάντα σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική εκμάθηση στο Google Cloud Platform; Ναι, πιθανό.

Η Google διασφαλίζει ότι οι υπηρεσίες συνεχίζουν να εκτελούνται για να μην επηρεάζουν τη ροή εργασίας σας. Έτσι, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη συντήρηση της υποδομής.

Θεωρώντας το ως μια «διαχειριζόμενη» πλατφόρμα, αυτοματοποιεί τα πράγματα για εσάς και σας επιτρέπει να εστιάσετε σε πιο σημαντικά πράγματα σε μια ροή εργασιών μηχανικής εκμάθησης. Με το Vertex AI, η Google στοχεύει τους αρχάριους για να παρέχει ευκολία στη χρήση και τους ειδικούς για να εξοικονομήσουν χρόνο για βασικές εργασίες.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα γράφημα ράβδων στο Microsoft Excel

Κάνει τα μοντέλα εκπαίδευσης πολύ πιο εύκολα, με σχεδόν 80% λιγότερες γραμμές κώδικα που απαιτούνται (όπως ισχυρίζονται επίσημα) σε σύγκριση με άλλες ανταγωνιστικές πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης όπως το Azure Machine Learning.

Το επίσημο βίντεο παρακάτω παρέχει πολλές τεχνικές γνώσεις σχετικά με το Vertex AI και πώς επηρεάζει την τυπική ροή εργασιών μηχανικής εκμάθησης.

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει τεράστιες δυνατότητες καινοτομίας για τις επιχειρήσεις. Αλλά η αποτελεσματική εφαρμογή του είναι μια συνεχής πρόκληση. Ως εκ τούτου, τα MLOps είναι μια προσέγγιση που ενθαρρύνεται όλο και περισσότερο για να κάνει τα πράγματα αποτελεσματικά.

Σε περίπτωση που δεν το ξέρατε, το MLOps προωθεί την αυτοματοποίηση για να αναπτύξει γρήγορα ένα μοντέλο έτοιμο για παραγωγή με ελάχιστους κινδύνους. Αυτό εγγυάται επίσης την ποιότητα και εξοικονομεί χρόνο.

Το Vertex AI της Google είναι μια πλατφόρμα ως υπηρεσία για προγραμματιστές μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης για την ενθάρρυνση των MLOps στον κλάδο.

Google Vertex AI: Επισκόπηση λειτουργιών

Εάν είστε λάτρης της μηχανικής μάθησης ή της τεχνητής νοημοσύνης, πιθανότατα γνωρίζετε τι θέλετε να κάνετε με το Vertex AI.

Αλλά, για να σας δώσω μια πρώτη αρχή, επιτρέψτε μου να επισημάνω τα βασικά χαρακτηριστικά του Vertex AI.

Μια ενοποιημένη ροή εργασίας μηχανικής μάθησης

Τεχνικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία όπως AutoML, Explainable, Vizier, Edge manager και άλλα για να εργαστείτε σε μοντέλα μηχανικής εκμάθησης. Και, ό,τι είναι προσβάσιμο από μια ενιαία πλατφόρμα θα πρέπει να αλλάζει το παιχνίδι.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε προσαρμοσμένο κώδικα για εκπαίδευση και να έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να τα αποθηκεύσετε σε ένα κεντρικό αποθετήριο.

  Πώς να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες ταπετσαρίες κλίσης για το iPhone σας

Προεκπαιδευμένα API

Όχι απλώς διευκολύνετε τη ροή εργασίας σας, αλλά για να κάνετε τα πράγματα πιο γρήγορα, λαμβάνετε προεκπαιδευμένα API για όραση, βίντεο, φυσική γλώσσα και πολλά άλλα.

Μπορείτε να τα ενσωματώσετε εύκολα στις υπάρχουσες εφαρμογές σας ή απλώς να περιστρέψετε μια νέα εφαρμογή χρησιμοποιώντας αυτό. Έτσι, μπορεί να μην χρειαστεί να αναζητήσετε κάποιες από τις άλλες πλατφόρμες API AI για να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας.

Εάν εργάζεστε για να αναπτύξετε κάτι καινοτόμο αλλά απλό, το Vertex AI της Google μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε τη λύση σε χρόνο μηδέν, με τα προεκπαιδευμένα API διαθέσιμα.

Όχι μόνο η μειωμένη προσπάθεια, αλλά ακόμα κι αν έχετε ελάχιστη εμπειρία, αυτό θα σας βοηθήσει.

Απρόσκοπτη ενσωμάτωση δεδομένων σε AI

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το BigQueryML χρησιμοποιείται ευρέως για τη δημιουργία και την εκτέλεση μοντέλων μηχανικής εκμάθησης χρησιμοποιώντας ερωτήματα SQL.

Με το Vertex AI, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτό και να εξάγετε σύνολα δεδομένων στην πλατφόρμα για να την ενσωματώσετε στη ροή εργασίας. Έτσι, έχετε ενσωμάτωση από άκρο σε άκρο.

Υποστήριξη για όλα τα πλαίσια ανοιχτού κώδικα

Κάθε πλαίσιο ανοιχτού κώδικα είναι διαφορετικό και όμως χρήσιμο. Ίσως χρειαστεί να προσαρμοστείτε σε διαφορετικές ροές εργασίας κατά την ανάπτυξη μοντέλων PyTorch και TensorFlow.

Και το Google Vertex AI υποστηρίζει όλα αυτά τα μοντέλα ανοιχτού κώδικα, συμπεριλαμβανομένου του scikit-learn.

Αυτό σας βοηθά να προσεγγίσετε όλα τα μοντέλα με τον ίδιο τρόπο, ανεξάρτητα από το αν είναι προσαρμοσμένα κωδικοποιημένα ή κατασκευασμένα με χρήση AutoML.

Πλεονεκτήματα του Vertex AI

Ενώ τα MLOps είναι ένα, υπάρχουν μερικά άλλα σημαντικά πλεονεκτήματα που εισάγει το Vertex AI. Μερικά από τα σημαντικά που πρέπει να επισημανθούν είναι:

Εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου για υποδομές

Το Vertex AI θα σας βοηθήσει να μειώσετε το κόστος της δημιουργίας της δικής σας υποδομής (μέσω του Kubernetes, για παράδειγμα) επειδή πληρώνετε για ό,τι χρησιμοποιείτε.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα Apple HomePod ως ενδοεπικοινωνία

Επίσης, θα πρέπει να μειώσει σημαντικά την προσπάθεια δημιουργίας ή διαχείρισης της δικής σας υποδομής για την εκπαίδευση μοντέλων μηχανικής εκμάθησης.

Έτσι, ακόμη και αναλυτές ή ερευνητές με ελάχιστη εμπειρία μπορούν να βοηθήσουν να γίνει κάποια δουλειά.

Ιδανικό για αρχάριους και ειδικούς

Λαμβάνοντας υπόψη ότι πραγματοποιείτε πολλά πράγματα χωρίς να τα κωδικοποιήσετε (ή να τα ρυθμίσετε), γίνεται μια εξαιρετική επιλογή για αρχάριους. Προσφέρει μια εύκολη καμπύλη εκμάθησης για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη μοντέλων μηχανικής μάθησης.

Αυτό μου θυμίζει επίσης έναν από τους πόρους μας που παραθέτει ορισμένα διαδικτυακά μαθήματα για τεχνητή νοημοσύνη εάν είστε επίδοξος μαθητής.

Και για τους ειδικούς, εξοικονομεί χρόνο παρέχοντας προεκπαιδευμένα API και πρόσβαση σε διάφορα διαχειριζόμενα εργαλεία για την επίτευξη βασικών εργασιών/λειτουργιών.

Ανοίγει τον δρόμο για την επίλυση ολοένα και πιο περίπλοκων εργασιών

Το Google Vertex AI κάνει τη ροή εργασιών μηχανικής εκμάθησης εύκολη. Έτσι, όποιος ασχολείται με ένα απλό πρόβλημα θα έχει μια γρήγορη λύση.

Και αυτό θα βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους να λύσουν όλο και πιο περίπλοκα προβλήματα, καθώς δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το ελάχιστο.

Μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης παραγωγής

Παρόλο που δεν πρόκειται για ανασκόπηση του Google Vertex AI, θα πρέπει να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου των μοντέλων να είναι έτοιμα για ανάπτυξη.

Ως εκ τούτου, οι λύσεις μπορούν να εφαρμοστούν με σιγουριά για την απρόσκοπτη αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε το Google Vertex AI

Πριν ξεκινήσετε, είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι πολλά διαθέσιμα εργαλεία εξακολουθούν να βρίσκονται σε προεπισκόπηση (υπόκεινται σε αλλαγές). Οπότε μπορεί να μην είναι ακόμα έτοιμο για την prime time.

Λαμβάνετε δωρεάν πιστώσεις 300 $ όταν εγγραφείτε στη δοκιμή της πλατφόρμας Google Cloud για χρήση εντός 90 ημερών. Οι τιμές τιμολόγησης θα πρέπει να είναι οι ίδιες για τις προσφορές πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης — μπορείτε να ελέγξετε το επίσημη σελίδα τιμολόγησης Για περισσότερες πληροφορίες.

Προχωρήστε στο Google Vertex AI σελίδα προϊόντος για να ξεκινήσετε.

Και αν είστε περίεργοι, μπορείτε να εξερευνήσετε μερικά αρχικές κριτικές και δοκιμές από ορισμένους από τους επαγγελματίες που εργάζονται στον κλάδο.