Πώς να δημιουργήσετε ένα γράφημα ράβδων στο Microsoft Excel

Ένα γράφημα ράβδων (ή ένα γράφημα ράβδων) είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους παρουσίασης των δεδομένων σας στο Excel, όπου χρησιμοποιούνται οριζόντιες ράβδοι για τη σύγκριση τιμών δεδομένων. Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε και να μορφοποιήσετε γραφήματα ράβδων στο Microsoft Excel.

Εισαγωγή γραφημάτων ράβδων στο Microsoft Excel

Ενώ μπορείτε ενδεχομένως να μετατρέψετε οποιοδήποτε σύνολο δεδομένων του Excel σε γράφημα ράβδων, είναι πιο λογικό να το κάνετε αυτό με δεδομένα όταν είναι δυνατές οι ευθείες συγκρίσεις, όπως η σύγκριση των δεδομένων πωλήσεων για έναν αριθμό προϊόντων. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε συνδυαστικά γραφήματα στο Excel, όπου τα γραφήματα ράβδων μπορούν να συνδυαστούν με άλλους τύπους γραφημάτων για την εμφάνιση δύο τύπων δεδομένων μαζί.

Θα χρησιμοποιήσουμε φανταστικά δεδομένα πωλήσεων ως το παράδειγμα συνόλου δεδομένων για να σας βοηθήσουμε να οπτικοποιήσετε πώς αυτά τα δεδομένα θα μπορούσαν να μετατραπούν σε γράφημα ράβδων στο Excel. Για πιο σύνθετες συγκρίσεις, εναλλακτικοί τύποι γραφημάτων όπως τα ιστογράμματα μπορεί να είναι καλύτερες επιλογές.

Για να εισαγάγετε ένα γράφημα ράβδων στο Microsoft Excel, ανοίξτε το βιβλίο εργασίας του Excel και επιλέξτε τα δεδομένα σας. Μπορείτε να το κάνετε χειροκίνητα χρησιμοποιώντας το ποντίκι σας ή μπορείτε να επιλέξετε ένα κελί στην περιοχή σας και να πατήσετε Ctrl+A για να επιλέξετε αυτόματα τα δεδομένα.

Αφού επιλεγούν τα δεδομένα σας, κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή > Εισαγωγή γραφήματος στήλης ή ράβδων.

Διάφορα γραφήματα στηλών είναι διαθέσιμα, αλλά για να εισαγάγετε ένα τυπικό γράφημα ράβδων, κάντε κλικ στην επιλογή «Γράφημα συμπλέγματος». Αυτό το γράφημα είναι το πρώτο εικονίδιο που παρατίθεται στην ενότητα “Δισδιάστατη στήλη”.

  9 καλύτερα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων δικτύου που εξετάσαμε το 2020

Πατήστε Εισαγωγή > Εισαγωγή γραφήματος στήλης ή ράβδων > Γράφημα συμπλέγματος για να εισαγάγετε ένα τυπικό γράφημα ράβδων στο Excel” width=”648″ height=”407″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<p>Το Excel θα λάβει αυτόματα τα δεδομένα από το σύνολο δεδομένων σας για να δημιουργήσει το γράφημα στο ίδιο φύλλο εργασίας, χρησιμοποιώντας τις ετικέτες στηλών σας για να ορίσετε τίτλους αξόνων και γραφημάτων.  Μπορείτε να μετακινήσετε ή να αλλάξετε το μέγεθος του γραφήματος σε άλλη θέση στο ίδιο φύλλο εργασίας ή να κόψετε ή να αντιγράψετε το γράφημα σε άλλο φύλλο εργασίας ή αρχείο βιβλίου εργασίας.</p>
<p>Για το παράδειγμά μας, τα δεδομένα πωλήσεων έχουν μετατραπεί σε ένα γράφημα ράβδων που δείχνει το γράφημα. μια σύγκριση του αριθμού των πωλήσεων για κάθε ηλεκτρονικό προϊόν.</p>
<p><img decoding=

Για αυτό το σύνολο δεδομένων, τα ποντίκια αγοράστηκαν τις λιγότερες με 9 πωλήσεις, ενώ τα ακουστικά αγοράστηκαν τις περισσότερες με 55 πωλήσεις. Αυτή η σύγκριση είναι εμφανής οπτικά από το διάγραμμα όπως παρουσιάζεται.

Μορφοποίηση γραμμικών γραφημάτων στο Microsoft Excel

Από προεπιλογή, ένα γράφημα ράβδων στο Excel δημιουργείται χρησιμοποιώντας ένα στυλ συνόλου, με έναν τίτλο για το γράφημα που προκύπτει από μία από τις ετικέτες στηλών (εάν υπάρχει).

Μπορείτε να κάνετε πολλές αλλαγές μορφοποίησης στο γράφημά σας, εάν το επιθυμείτε. Μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα και το στυλ του γραφήματος σας, να αλλάξετε τον τίτλο του γραφήματος, καθώς και να προσθέσετε ή να επεξεργαστείτε ετικέτες αξόνων και στις δύο πλευρές.

Είναι επίσης δυνατό να προσθέσετε γραμμές τάσης στο γράφημα του Excel, επιτρέποντάς σας να βλέπετε μεγαλύτερα μοτίβα (τάσεις) στα δεδομένα σας. Αυτό θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τα δεδομένα πωλήσεων, όπου μια γραμμή τάσης θα μπορούσε να απεικονίσει τη μείωση ή την αύξηση του αριθμού των πωλήσεων με την πάροδο του χρόνου.

Αλλαγή κειμένου τίτλου γραφήματος

Για να αλλάξετε το κείμενο τίτλου για ένα γράφημα ράβδων, κάντε διπλό κλικ στο πλαίσιο κειμένου τίτλου πάνω από το ίδιο το γράφημα. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να επεξεργαστείτε ή να μορφοποιήσετε το κείμενο όπως απαιτείται.

  Πώς να απενεργοποιήσετε ή να διαγράψετε έναν λογαριασμό Twitch

Εάν θέλετε να αφαιρέσετε εντελώς τον τίτλο του γραφήματος, επιλέξτε το γράφημά σας και κάντε κλικ στο εικονίδιο «Στοιχεία γραφήματος» στα δεξιά, που εμφανίζεται οπτικά ως πράσινο σύμβολο «+».

Από εδώ, κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου δίπλα στην επιλογή “Τίτλος γραφήματος” για να το αποεπιλέξετε.

Πατήστε το πράσινο εικονίδιο συν (

Ο τίτλος του γραφήματος θα αφαιρεθεί μόλις αφαιρεθεί το πλαίσιο ελέγχου.

Προσθήκη και επεξεργασία ετικετών άξονα

Για να προσθέσετε ετικέτες αξόνων στο γράφημα ράβδων σας, επιλέξτε το γράφημά σας και κάντε κλικ στο πράσινο εικονίδιο «Στοιχεία γραφήματος» (το εικονίδιο «+»).

Από το μενού “Στοιχεία γραφήματος”, ενεργοποιήστε το πλαίσιο ελέγχου “Τίτλοι αξόνων”.

Πατήστε το πράσινο

Οι ετικέτες άξονα θα πρέπει να εμφανίζονται τόσο για τον άξονα x (στο κάτω μέρος) όσο και για τον άξονα y (στα αριστερά). Αυτά θα εμφανιστούν ως πλαίσια κειμένου.

Για να επεξεργαστείτε τις ετικέτες, κάντε διπλό κλικ στα πλαίσια κειμένου δίπλα σε κάθε άξονα. Επεξεργαστείτε το κείμενο σε κάθε πλαίσιο κειμένου ανάλογα και, στη συνέχεια, επιλέξτε έξω από το πλαίσιο κειμένου μόλις ολοκληρώσετε τις αλλαγές.

Εάν θέλετε να αφαιρέσετε τις ετικέτες, ακολουθήστε τα ίδια βήματα για να αφαιρέσετε το πλαίσιο ελέγχου από το μενού «Στοιχεία γραφήματος» πατώντας το πράσινο εικονίδιο «+». Η κατάργηση του πλαισίου ελέγχου δίπλα στην επιλογή “Τίτλοι αξόνων” θα αφαιρέσει αμέσως τις ετικέτες από την προβολή.

Αλλαγή στυλ και χρωμάτων γραφήματος

Το Microsoft Excel προσφέρει έναν αριθμό θεμάτων γραφημάτων (με όνομα στυλ) που μπορείτε να εφαρμόσετε στο γράφημα ράβδων σας. Για να τα εφαρμόσετε, επιλέξτε το γράφημά σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο «Στυλ γραφήματος» στα δεξιά που μοιάζει με πινέλο.

Για να αλλάξετε τα στυλ γραφήματος για ένα γράφημα ράβδων του Excel, επιλέξτε το γράφημα και, στη συνέχεια, πατήστε το

Μια λίστα επιλογών στυλ θα γίνει ορατή σε ένα αναπτυσσόμενο μενού στην ενότητα “Στυλ”.

  Οριοθέτηση δεδομένων στήλης με χρήση διαστήματος, νέας γραμμής, άνω και κάτω τελείας, άνω τελείας

Επιλέξτε ένα από αυτά τα στυλ για να αλλάξετε την οπτική εμφάνιση του γραφήματος σας, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής της διάταξης της γραμμής και του φόντου.

Σύμφωνα με το

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα ίδια στυλ γραφήματος κάνοντας κλικ στην καρτέλα “Σχεδίαση”, κάτω από την ενότητα “Εργαλεία γραφήματος” στη γραμμή κορδέλας.

Τα ίδια στυλ γραφήματος θα είναι ορατά στην ενότητα “Στυλ γραφήματος”—κάνοντας κλικ σε οποιαδήποτε από τις επιλογές που εμφανίζονται θα αλλάξει το στυλ του γραφήματος με τον ίδιο τρόπο όπως η παραπάνω μέθοδος.

Τα στυλ γραφημάτων του Excel είναι επίσης ορατά κάνοντας κλικ στο

Μπορείτε επίσης να κάνετε αλλαγές στα χρώματα που χρησιμοποιούνται στο γράφημά σας στην ενότητα “Χρώμα” του μενού Στυλ γραφήματος.

Οι επιλογές χρωμάτων είναι ομαδοποιημένες, επομένως επιλέξτε μία από τις ομαδοποιήσεις της παλέτας χρωμάτων για να εφαρμόσετε αυτά τα χρώματα στο γράφημά σας.

Κάντε κλικ στο

Μπορείτε να δοκιμάσετε κάθε στυλ χρώματος τοποθετώντας τον δείκτη του ποντικιού πάνω τους πρώτα με το ποντίκι σας. Το γράφημά σας θα αλλάξει για να δείξει πώς θα φαίνεται το γράφημα με αυτά τα χρώματα που εφαρμόζονται.

Περαιτέρω επιλογές μορφοποίησης γραφήματος ράβδων

Μπορείτε να κάνετε περαιτέρω αλλαγές μορφοποίησης στο γράφημα ράβδων κάνοντας δεξί κλικ στο γράφημα και επιλέγοντας την επιλογή «Μορφοποίηση περιοχής γραφήματος».

Μπορείτε να κάνετε περαιτέρω αλλαγές μορφοποίησης σε ένα γράφημα ράβδων του Excel κάνοντας δεξί κλικ στο γράφημα και κάνοντας κλικ στο

Αυτό θα εμφανίσει το μενού “Format Chart Area” στα δεξιά. Από εδώ, μπορείτε να αλλάξετε τις επιλογές πλήρωσης, περιγράμματος και άλλες επιλογές μορφοποίησης γραφήματος για το γράφημά σας στην ενότητα “Επιλογές γραφήματος”.

ο

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τον τρόπο εμφάνισης του κειμένου στο γράφημά σας στην ενότητα “Επιλογές κειμένου”, επιτρέποντάς σας να προσθέσετε χρώματα, εφέ και μοτίβα στους τίτλους και τις ετικέτες των αξόνων σας, καθώς και να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο το κείμενό σας ευθυγραμμίζεται στο γράφημα.

ο

Εάν θέλετε να κάνετε περαιτέρω αλλαγές στη μορφοποίηση κειμένου, μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας τις τυπικές επιλογές μορφοποίησης κειμένου στην καρτέλα “Αρχική σελίδα” ενώ επεξεργάζεστε μια ετικέτα.

ο

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το αναδυόμενο μενού μορφοποίησης που εμφανίζεται πάνω από τα πλαίσια κειμένου τίτλου γραφήματος ή ετικέτας άξονα καθώς τα επεξεργάζεστε.