Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα Apple HomePod ως ενδοεπικοινωνία

Το Siri σάς επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το δικό σας HomePod ή HomePod mini για να στείλετε μηνύματα σε άλλα μέλη του νοικοκυριού σας, με την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από ένα έξυπνο ηχείο. Αυτή η δυνατότητα ονομάζεται ενδοεπικοινωνία και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε από οποιαδήποτε συσκευή υποστηρίζει τον φωνητικό βοηθό της Apple.

Αν και η λειτουργία ενδοεπικοινωνίας έχει σχεδιαστεί κυρίως για χρήση στο σπίτι, λειτουργεί επίσης με το iPhone, το iPad, το iPod Touch, το Apple Watch και το CarPlay.

Τι είναι η ενδοεπικοινωνία;

Η ενδοεπικοινωνία σάς επιτρέπει να στέλνετε προηχογραφημένα φωνητικά μηνύματα σε συσκευές Apple, όπως τα σύντομα φωνητικά κλιπ που έχει ενσωματώσει η Apple στην εφαρμογή Μηνύματα. Η λειτουργία έχει σχεδιαστεί κυρίως για χρήση με τα έξυπνα ηχεία HomePod και HomePod mini, επιτρέποντάς σας να στέλνετε ένα μήνυμα σε κάθε ηχείο στο σπίτι σας ταυτόχρονα.

Μπορείτε επίσης να στείλετε μηνύματα σε ορισμένα δωμάτια, με την προϋπόθεση ότι έχετε ρυθμίσει τα έξυπνα ηχεία σας ώστε να αντικατοπτρίζουν τη διάταξη του σπιτιού σας. Εάν διαθέτετε iPhone, iPad ή/και Apple Watch, μπορείτε να επιλέξετε να λαμβάνετε μηνύματα ενδοεπικοινωνίας και στις συσκευές σας.

  Πώς να εγκαταστήσετε επεκτάσεις στο VLC Player

Η ενδοεπικοινωνία προορίζεται για χρήση στο σπίτι, αν και συσκευές όπως το iPhone μπορούν να λαμβάνουν μηνύματα που αποστέλλονται στο νοικοκυριό σας ακόμα και όταν είστε έξω. Μπορείτε να επιλέξετε να μην λαμβάνετε καθόλου αυτά τα μηνύματα στην προσωπική σας συσκευή ή να τα λαμβάνετε μόνο όταν είστε σπίτι.

Για να χρησιμοποιήσετε την ενδοεπικοινωνία, πρέπει να την ενεργοποιήσετε στην εφαρμογή Home. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να συμπεριληφθούν όλοι σε ένα πρόγραμμα Family Sharing. Μπορείτε επίσης να εξουσιοδοτήσετε λογαριασμούς Apple που δεν ανήκουν στην οικογένεια να στέλνουν μηνύματα ενδοεπικοινωνίας μέσα στο σπίτι σας, το οποίο είναι ιδανικό για κοινόχρηστα σπίτια ή φοιτητικές κατοικίες.

Όταν στέλνετε ένα μήνυμα ενδοεπικοινωνίας, η εγγραφή αναπαράγεται σε οποιεσδήποτε συσκευές προορισμού. Δεν υπάρχει Siri ομιλία σε κείμενο, γι’ αυτό φροντίστε να μιλάτε δυνατά και καθαρά.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την ενδοεπικοινωνία με το HomePod και άλλα

Για να χρησιμοποιήσετε την ενδοεπικοινωνία, πρέπει πρώτα να την ενεργοποιήσετε στο HomePod σας και σε οποιεσδήποτε προσωπικές συσκευές στις οποίες θέλετε να λαμβάνετε μηνύματα. Για να το κάνετε αυτό, ξεκινήστε την εφαρμογή Home και, στη συνέχεια, πατήστε “Αρχική σελίδα” επάνω αριστερά. Στο μενού που εμφανίζεται, πατήστε Ρυθμίσεις αρχικής σελίδας > Ενδοεπικοινωνία.

Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε εάν θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις σε συσκευές (εκτός HomePods) στην ενότητα “Λήψη ειδοποιήσεων Πότε”. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει όλα τα ηχεία HomePod που αναφέρονται στο κάτω μέρος του μενού, μαζί με οποιονδήποτε στο σπίτι σας θέλετε να έχει πρόσβαση στη λειτουργία ενδοεπικοινωνίας. Εάν θέλετε να εξαιρέσετε ένα συγκεκριμένο HomePod, απλώς απενεργοποιήστε το.

  Samsung Galaxy S20: Πώς να προσαρμόσετε την ένταση και το μοτίβο κραδασμών

Αφού ενεργοποιηθεί η ενδοεπικοινωνία σε οποιοδήποτε ηχείο που διαθέτετε, ήρθε η ώρα να το δοκιμάσετε από το iPhone, το iPad, το Apple Watch ή τον κινητήρα που είναι συνδεδεμένος με το CarPlay.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενδοεπικοινωνία με τους εξής τρόπους:

«Γεια, Siri. Θυροτηλέφωνο Θα είμαι σπίτι αργά.”
«Γεια σου, Σίρι, πες σε όλους ότι θα πάω σπίτι αργά».
«Γεια, Siri. Σαλόνι ενδοεπικοινωνίας, ξεκίνησε το παιχνίδι;»

Όπως και να επικαλέσετε τη λειτουργία, θα παίζει πάντα ό,τι σηκώνει το μικρόφωνό σας μετά από “ενδοεπικοινωνία” ή “πείτε σε όλους”.

Πληροφορίες: Για να χρησιμοποιήσετε την ενδοεπικοινωνία, πρέπει να έχετε iOS 14.2 ή νεότερη έκδοση στη συσκευή (το iPhone ή το iPad σας) από την οποία στέλνετε το μήνυμα. Εάν η συσκευή HomePod ή Apple δεν είναι ενημερωμένη, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ένα σφάλμα που σας λέει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία, ακόμα κι αν την έχετε ήδη.

Εάν αντιμετωπίσετε κάποιο σφάλμα κατά την προσπάθεια αποστολής μηνύματος, ενημερώστε το iPhone σας στην πιο πρόσφατη έκδοση του iOS και, στη συνέχεια, επανεκκινήστε την εφαρμογή Home. Πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο HomePod και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε το γρανάζι Ρυθμίσεις. Εκτελέστε τυχόν ενημερώσεις λογισμικού που αναφέρονται ως εκκρεμείς. Εάν δεν βλέπετε κανένα, το HomePod σας είναι ενημερωμένο.

  Πώς να καθαρίσετε και να επιταχύνετε το Ubuntu

Αφήστε τους άλλους να χρησιμοποιούν ενδοεπικοινωνία προσθέτοντάς τους στο σπίτι

Μπορείτε να επιτρέψετε σε άλλους να χρησιμοποιούν ενδοεπικοινωνία προσθέτοντάς τους στην εφαρμογή Home και, στη συνέχεια, ενεργοποιώντας τη δυνατότητα ενδοεπικοινωνίας. Ωστόσο, όποιος προσθέσετε θα χρειαστεί ένα iPhone ή iPad για να κάνει πραγματικά χρήση αυτής της δυνατότητας.

Για να το κάνετε αυτό, ξεκινήστε την εφαρμογή Home και, στη συνέχεια, πατήστε “Αρχική σελίδα” επάνω αριστερά. Στο μενού που εμφανίζεται, πατήστε «Ρυθμίσεις αρχικής σελίδας».

Στην ενότητα “Άτομα”, πατήστε “Πρόσκληση ατόμων” και, στη συνέχεια, αρχίστε να πληκτρολογείτε το όνομα, τη διεύθυνση email ή τον αριθμό τηλεφώνου του ατόμου που θέλετε να προσθέσετε. Πατήστε «Αποστολή πρόσκλησης» και αυτό το άτομο θα λάβει ένα αίτημα στη συσκευή του. Αφού αποδεχτούν, θα εμφανιστούν στην ενότητα “Άτομα”.

ο

Στην ενότητα “Ρυθμίσεις σπιτιού”, πατήστε “Ενδοεπικοινωνία” για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα δίπλα στο άτομο που μόλις προσθέσατε. Θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τις ίδιες εντολές για να στέλνουν ηχογραφημένα μηνύματα σε όλο το σπίτι σας.

Περισσότερες συμβουλές για κατόχους HomePod

Σκέφτεστε να πάρετε ένα ή δύο HomePod mini για πλήρη κάλυψη Siri στο σπίτι; Το νεότερο (και το μικρότερο) έξυπνο ηχείο της Apple έχει ελκυστική τιμή, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορεί να θέλετε να εξετάσετε πρώτα.

Εάν έχετε ήδη ένα ή δύο HomePod και αναρωτιέστε τι άλλο μπορείτε να κάνετε με το έξυπνο ηχείο της Apple, δείτε τις κορυφαίες συμβουλές και κόλπα για το HomePod.