Διορθώστε το σφάλμα «Άγνωστος ή Μη έγκυρος δείκτης» κατά το άνοιγμα μιας εικόνας στο Photoshop

Το Photoshop υποστηρίζει σχεδόν όλες τις δημοφιλείς και μερικές ασαφείς μορφές αρχείων εικόνας. Για αρχεία που το Photoshop δεν μπορεί να ανοίξει ή να επεξεργαστεί, η Adobe έχει αναπτύξει το Illustrator. Μεταξύ αυτών των δύο εφαρμογών, θα δυσκολευτείτε να βρείτε μια εικόνα που δεν μπορείτε να ανοίξετε και να επεξεργαστείτε. Το θέμα είναι ότι πρέπει να ανοίξει ένα αρχείο για να το επεξεργαστείς. Το Photoshop κατά καιρούς αποτυγχάνει να ανοίξει αρχεία PNG, JPG ή GIF και δημιουργεί το σφάλμα «άγνωστος ή μη έγκυρος δείκτης». Αυτό το σφάλμα εμφανίζεται για απολύτως κανονικά αρχεία που ανοίγουν στο πρόγραμμα περιήγησής σας χωρίς πρόβλημα. Το σφάλμα “Άγνωστος ή μη έγκυρος δείκτης” προκαλείται από μια εσφαλμένη επέκταση αρχείου που χρησιμοποιείται με την εικόνα. Το μήνυμα σφάλματος από μόνο του δεν προσφέρει μεγάλη βοήθεια, αλλά η επιδιόρθωση είναι πολύ απλή. διορθώστε την επέκταση αρχείου.

  Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης hotspot του iPhone

Προσωπικά έχω παρατηρήσει ότι αυτό το σφάλμα είναι πιο πιθανό να εμφανίζεται για εικόνες που έχουν ληφθεί από το Διαδίκτυο. Σε σπάνιες περιπτώσεις, κάποιος μπορεί να σας στείλει μια εικόνα που δημιουργεί το σφάλμα “Άγνωστος ή Μη έγκυρος δείκτης”.

Η επιδιόρθωση είναι απλή. αλλάξτε την επέκταση αρχείου. Το αρχείο μπορεί να έχει επέκταση JPG αλλά στην πραγματικότητα είναι αρχείο PNG. Τα προγράμματα περιήγησης θα το προσαρμόσουν αμέσως όταν ανοίγετε την εικόνα με αυτά, αλλά το Photoshop όχι. Πρέπει να διορθώσετε την επέκταση αρχείου που είναι αρκετά εύκολο. αλλάξτε την επέκταση μέσω μετονομασίας αρχείου. Το δύσκολο κομμάτι είναι να γνωρίζετε ποια είναι η σωστή επέκταση που πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

  Πώς να ακυρώσετε τη συνδρομή σας στο Netflix

Ανταλλαγή PNG και JPG

Εάν έχετε JPG, αλλάξτε το σε PNG. Εάν έχετε PNG, αλλάξτε το σε JPG. Αυτό θα λύσει τα περισσότερα προβλήματα αλλά όχι όλα. Για τις εικόνες που δεν είναι ούτε JPG ούτε PNG, δεν έχετε χρόνο να δοκιμάσετε κάθε επέκταση αρχείου εικόνας που υπάρχει.

Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το IrfanView. Είναι ένα πολύ ισχυρό, δωρεάν πρόγραμμα προβολής εικόνων. Ανοίξτε την προβληματική εικόνα με το IrfanView και θα σας πει αυτόματα ότι υπάρχει πρόβλημα με το αρχείο. Θα εντοπίσει επίσης τη σωστή επέκταση και χρειάζεστε μόνο εντάξει την αλλαγή.

  Τι σημαίνει «ICYDK» και πώς το χρησιμοποιείτε;

Μόλις το IrfanView διορθώσει το πρόβλημα, προχωρήστε και ανοίξτε ξανά την εικόνα στο Photoshop. Το σφάλμα Unknown or Invalid Marker θα εξαφανιστεί.

Κατεβάστε το IrfanView