Τι σημαίνει «ICYDK» και πώς το χρησιμοποιείτε;

Το ICYDK είναι ένα κοινό θέαμα στα κείμενα μεταξύ φίλων και μελών της οικογένειας. Εάν δεν είστε βέβαιοι τι σημαίνει ή πώς να το χρησιμοποιήσετε στα μηνύματά σας, σας έχουμε καλύψει!

Τι σημαίνει

Το ICYDK σημαίνει “σε περίπτωση που δεν το ξέρατε”. Χρησιμοποιείται όταν πρόκειται να συλλάβετε κάποιον για πληροφορίες που πιθανότατα δεν έχει ακούσει ακόμη ή για να αναδείξετε ένα νέο θέμα σε μια συνομιλία. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να αποκαλύψετε προσωπικές πληροφορίες για τον εαυτό σας σε έναν φίλο ή αγαπημένο σας πρόσωπο.

Σε αντίθεση με άλλους αρχικισμούς, αυτός χρησιμοποιείται λιγότερο συχνά σε φόρουμ ιστού ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε διαδικτυακά σχόλια. Αντίθετα, είναι κάτι που είναι πιο πιθανό να δείτε σε μια αλυσίδα κειμένου ή να συνομιλήσετε με κάποιον που γνωρίζετε προσωπικά.

Για παράδειγμα, ο φίλος σας μπορεί να σας στείλει ένα μήνυμα που λέει κάτι σαν, “ICYDK, άλλαξα δουλειά πρόσφατα”.

Η προέλευση του ICYDK

Το «σε περίπτωση που δεν ήξερες» ήταν μια κοινή φράση εδώ και πολύ καιρό. Χρησιμοποιείται πάντα για να ενημερώσετε άλλους για τη ζωή σας ή να μοιραστείτε νέα. Ορισμένες κοινές παραλλαγές περιλαμβάνουν, “σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε ήδη” ή “σε περίπτωση που δεν έχετε ακούσει”.

  Κάθε συντόμευση πληκτρολογίου ζουμ και πώς να τις χρησιμοποιήσετε

Όπως οι περισσότεροι αρχικισμοί, το ICYDK ξεκίνησε σε διαδικτυακές αίθουσες συνομιλίας και φόρουμ. Χρησιμοποιήθηκε επίσης σε μηνύματα SMS, τα οποία είχαν αυστηρά όρια χαρακτήρων εκείνη την εποχή. Το 2005, δημοσιεύτηκε ο ακόλουθος ορισμός Αστικό Λεξικό: “Ακρωνύμιο για “σε περίπτωση που δεν το ήξερες.” Η αφίσα σημείωνε επίσης ότι το ICYDK χρησιμοποιήθηκε συχνά για να κρατήσει σύντομες μακροσκελείς δημοσιεύσεις.

Το ICYDK απέκτησε ευρύτερη χρήση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις εφαρμογές συνομιλίας. Αν και δεν έχει χρησιμοποιηθεί στο διαδίκτυο τόσο εκτενώς όσο άλλα ακρωνύμια, χρησιμοποιείται ευρέως σε κείμενα και προσωπικά μηνύματα.

Το JIC (“για κάθε περίπτωση”) είναι ένα άλλο αρκτικόλεξο που χρησιμοποιείται παρόμοια με το ICYDK, αν και είναι λιγότερο συγκεκριμένο. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να πείτε, “Σου στέλνω αυτήν τη συμφωνία JIC που σε ενδιαφέρει”, όταν στέλνεις σε κάποιον μια έκπτωση που μπορεί να μην γνωρίζει.

  Πώς να βρείτε τον χάρτη διακοπών του Google Meet

Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν

Όταν χρησιμοποιείται σε προσωπικές συνομιλίες, το ICYDK υπονοεί ότι το άλλο άτομο μπορεί να γνωρίζει ήδη τις πληροφορίες που μοιράζονται. Με αυτόν τον τρόπο, το ICYDK είναι ένας ταπεινός τρόπος εισαγωγής μιας σημαντικής ενημέρωσης ζωής.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος έχει ήδη δημοσιεύσει φωτογραφίες αρραβώνων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να στείλει ένα μήνυμα όπως “ICYDK, ο John πρότεινε την προηγούμενη εβδομάδα”, επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γνωρίζετε ήδη. Σε αυτήν την περίπτωση, το ακρωνύμιο χρησιμοποιείται για να αναδειχθεί το θέμα.

Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να αστειευτείτε με σαρκασμό σχετικά με το πώς φαίνεται ότι σε κάποιον λείπει μια μεγάλη λεπτομέρεια. Για παράδειγμα, εάν ένας φίλος σας πει ότι κάποιος δεν του απαντά στη μέση της ημέρας, μπορείτε να απαντήσετε με: “Έχει δουλειά, ICYDK”.

Ωστόσο, υπάρχουν σοβαροί τρόποι χρήσης του ICYDK, ειδικά αν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάποιος να μην έχει ακούσει για κάτι ακόμα. Για παράδειγμα, εάν ένας συμφοιτητής έχασε ένα μάθημα, μπορείτε να του στείλετε ένα μήνυμα όπως: «ICYDK, έχουμε τεστ την επόμενη εβδομάδα». Εδώ, μοιράζεστε πληροφορίες που πιθανότατα δεν γνωρίζει το άτομο.

  Τα καλύτερα πρόσθετα φύλλων Google

ICYDK εναντίον ICYMI

Το ICYDK έχει επίσης πολλές ομοιότητες με το ICYMI («σε περίπτωση που το χάσατε»). Στην πραγματικότητα, τα δύο μπορούν συχνά να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά, αλλά υπάρχουν ορισμένες βασικές διαφορές που αξίζει να σημειωθούν.

Το ICYMI χρησιμοποιείται συχνά σε δημόσιες αναρτήσεις, ενώ το ICYDK χρησιμοποιείται συνήθως σε προσωπικά μηνύματα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ICYMI χρησιμοποιείται συχνά για αναφορά τρέχοντα γεγονότα ή ειδήσεις, ενώ το ICYDK είναι πιο κατάλληλο για προσωπικές ενημερώσεις. Το “σε περίπτωση που το χάσατε” σημαίνει επίσης ότι ό,τι χάθηκε είναι κάτι που αξίζει να γνωρίζετε.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ICYDK

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φράση «σε περίπτωση που δεν το ξέρατε» σε διάφορα πλαίσια, συμπεριλαμβανομένων συζητήσεων με συναδέλφους ή με την οικογένειά σας στο δείπνο. Ο αρχικισμός, από την άλλη πλευρά, πιθανότατα θα πρέπει να επιφυλάσσεται για κείμενα.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα του ICYDK σε δράση:

“ICYDK, πρόκειται να μετακομίσω σύντομα.”
«Το σπίτι βάφτηκε πρόσφατα, ICYDK. Μπορεί να μυρίζει περίεργα.»
«ICYDK, είμαι έγκυος!»
“Υπάρχουν υπηρεσίες που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο, το ICYDK.”

Υπάρχουν πολλοί ακόμη αρχικισμοί που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εμπλουτίσετε τα κείμενά σας. Φροντίστε να ελέγξετε το HMU και το IMY στη συνέχεια!