Διαχειριστής προχείρου που διατηρεί το ιστορικό σας και υποστηρίζει δέσμες ενεργειών

Το πρόχειρο στα Windows μπορεί να λειτουργήσει για πολλά πράγματα. Και παρόλο που το βασικό χαρακτηριστικό του είναι να σας επιτρέπει να μετακινείτε αποσπάσματα κειμένου ή τα επιθυμητά αρχεία σας από μια τοποθεσία σε άλλη, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε μεταξύ επεξεργαστών κειμένου, επεξεργασίας εικόνας ή εφαρμογών λήψης σημειώσεων. Αλλά τελικά πρέπει να παραδεχτείτε ότι το προεπιλεγμένο πρόχειρο εξακολουθεί να είναι αρκετά περιορισμένο και για να καλύψουν τα κενά που αφήνει, οι διαχειριστές του προχείρου τρίτων έρχονται στη διάσωση. Εάν θέλετε μια εφαρμογή που θα μπορεί να παρακολουθεί αυτόματα όλα όσα στέλνετε στο πρόχειρο και να τα διατηρεί όλα οργανωμένα, τότε το CopyQ φαίνεται καλή επιλογή. Διαθέτει πολλές δυνατότητες που μπορεί να μην βρείτε σε άλλα παρόμοια εργαλεία.

Επιφανειακά, το CopyQ μοιάζει με μια τυπική εφαρμογή πρόχειρου που βρίσκεται στο δίσκο συστήματος και σας επιτρέπει να αντιγράφετε γρήγορα πράγματα απευθείας από το μενού περιβάλλοντος. Αλλά αυτή είναι μόνο η αρχή εδώ, γιατί έχει πολλά περισσότερα εκπληκτικά χαρακτηριστικά στο οπλοστάσιό του. Το μενού περιβάλλοντος με το δεξί κλικ σάς δίνει μια ενδιάμεση πρόσβαση στα διάφορα στοιχεία του, μαζί με τη δυνατότητα ανώδυνης επαναχρησιμοποίησης στοιχείων του προχείρου.

  Τι είναι ένα αρχείο WebP (και πώς μπορώ να το ανοίξω);

Κάνοντας κλικ στο «Εμφάνιση/Απόκρυψη» από το μενού περιβάλλοντος, όπως φαίνεται στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης, ανοίγει το κύριο παράθυρο του CopyQ. Αυτό το παράθυρο διατηρεί αρχείο με όλα τα στοιχεία του προχείρου που έχουν αντιγραφεί ποτέ εκεί, επιτρέποντάς σας να τα χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε. Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλους διαχειριστές προχείρου – οι περισσότεροι από τους οποίους φέρουν μόνο μια στατική λίστα στοιχείων – το CopyQ μπορεί να σας επιτρέψει να μετακινήσετε αυτά τα στοιχεία πάνω-κάτω, να τα διαγράψετε, να τα επεξεργαστείτε ή ακόμα και να προσθέσετε επιπλέον σημειώσεις σε αυτά εάν χρειαστεί. Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω του μενού περιβάλλοντος ή της μικρής κάθετης γραμμής εργαλείων στα δεξιά ή μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα πρόσβασης του πληκτρολογίου για να το πετύχετε.

  Τι θα εμφανιστεί σε έναν έλεγχο ιστορικού; 9 πράγματα που θα μπορούσατε να βρείτε

Ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο σχετικά με το CopyQ είναι η διεπαφή χρήστη με καρτέλες. Οι καρτέλες σάς επιτρέπουν να χειρίζεστε ή να χειρίζεστε ξεχωριστά τα στοιχεία του προχείρου σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε όσες καρτέλες θέλετε κάνοντας κλικ στην καρτέλα > Νέα καρτέλα στη γραμμή μενού. Και φυσικά, αυτές οι καρτέλες μπορούν αργότερα να αφαιρεθούν ή να μετονομαστούν εάν απαιτείται.

Με το CopyQ μπορείτε επίσης να παίξετε με έναν τεράστιο όγκο ρυθμίσεων. Όπου άλλες εφαρμογές μπορεί να σας προσφέρουν να προσαρμόσετε μερικά πλήκτρα πρόσβασης για τον έλεγχο σημαντικών ενεργειών, το CopyQ από την άλλη έχει στην πραγματικότητα τριάντα οκτώ προσαρμόσιμες συντομεύσεις πλήκτρων πρόσβασης. Αυτά μπορούν να προσαρμοστούν μεταβαίνοντας στο παράθυρο Διαμόρφωση του CopyQ (προσβάσιμο από το μενού περιβάλλοντος του δίσκου συστήματος).

Και στη συνέχεια, υπάρχουν μερικά πράγματα για τους πιο τεχνικούς ανάμεσά μας, ιδιαίτερα η λειτουργία εντολών του CopyQ που επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν προσαρμοσμένες εντολές για να χειρίζονται τη λειτουργικότητά του όπως τους βολεύει. Η κονσόλα εντολών στην ενότητα Διαμόρφωση σάς επιτρέπει να προσθέσετε διαφορετικούς τύπους εντολών για να εκτελέσετε συγκεκριμένες ενέργειες, για παράδειγμα, να ανοίξετε έναν σύνδεσμο στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού εάν είναι URL, να αναπαράγετε ένα αρχείο ήχου σε κάποιο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων, να εκτελέσετε ένα σενάριο κελύφους, να κρυπτογραφήσετε ή να αποκρυπτογραφήσετε κείμενο και περισσότερο.

  Συνδυάστε μουσική από το τοπικό σας Drive ή το SoundCloud [Web]

Συνοψίζοντας, το CopyQ είναι ένας εντυπωσιακός διαχειριστής προχείρου που απευθύνεται τόσο σε απλούς όσο και σε προχωρημένους χρήστες. Παρόλο που έχει πολύπλοκο περιβάλλον χρήστη και ορισμένες πολύ περίπλοκες ρυθμίσεις, όπως προσαρμοσμένες εντολές, οι αρχάριοι χρήστες μπορεί επίσης να το βρουν χρήσιμο για βασικές ανάγκες αντιγραφής και επικόλλησης.

Είναι μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα που λειτουργεί σε Windows XP, Windows Vista, Windows 7 και Windows 8.

Κατεβάστε το CopyQ