Πώς να αφαιρέσετε την υπογράμμιση στο τέλος μιας διεύθυνσης URL στο Chrome

Το Google Chrome σάς επιτρέπει να προσθέτετε προσαρμοσμένες μηχανές αναζήτησης για αναζήτηση οποιουδήποτε ιστότοπου με μια ειδική λέξη-κλειδί. Ωστόσο, μερικές φορές το Chrome προσθέτει μια τελευταία υπογράμμιση στη διεύθυνση URL, η οποία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα αν προσπαθήσετε να την εισαγάγετε στη γραμμή διευθύνσεων.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Αν και δεν είναι βέβαιο γιατί συμβαίνει αυτό, φαίνεται ότι το Chrome προσθέτει μια τελευταία υπογράμμιση σε ορισμένες διευθύνσεις URL που χρησιμοποιούν μια προσαρμοσμένη αναζήτηση ή λέξη-κλειδί για να υποβάλουν ερώτημα σε έναν ιστότοπο.

Μια θεωρία είναι ότι κάπου στη γραμμή, όταν προσθέτετε μια προσαρμοσμένη μηχανή αναζήτησης, γίνεται διπλότυπη και αντί να εμφανίσει ένα σφάλμα και να σπάσει, το Chrome προσθέτει τη λέξη-κλειδί με μια υπογράμμιση και συνεχίζει σαν να μην συνέβη τίποτα.

Το κύριο πρόβλημα με αυτό είναι ότι η λέξη-κλειδί μοιάζει πολύ με μια σωστά διαμορφωμένη διεύθυνση URL—μόνο με μια κάτω παύλα στο τέλος. Όταν ξεκινάτε να πληκτρολογείτε μια διεύθυνση URL στο κύριο πλαίσιο, το Chrome προτείνει αυτήν τη διεύθυνση URL που περιέχει υπογράμμιση και, στη συνέχεια, μπορείτε να πατήσετε Tab ή Enter για να ολοκληρώσετε την ενέργεια.

  Πώς να προσθέσετε ένα κουμπί "Δεν μου αρέσει" σε αναρτήσεις του Facebook στο Google Chrome

Εάν επιλέξατε να πατήσετε Tab, μπορείτε να εισαγάγετε έναν όρο αναζήτησης για να ρωτήσετε αυτόν τον ιστότοπο—υπέροχο! Ωστόσο, εάν αποφασίσετε να πατήσετε Enter, το Chrome προσπαθεί να αναζητήσει τη διεύθυνση IP αυτού του ιστότοπου. όταν ο ανιχνευτής DNS δεν μπορεί να βρει τίποτα, λαμβάνετε ένα σφάλμα που δηλώνει “Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο”.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει ομοιοκαταληξία ή λόγος για το γιατί αυτό το σφάλμα επηρεάζει μόνο ορισμένες διευθύνσεις URL, αλλά εδώ είναι μια εύκολη επιδιόρθωση που διαρκεί μόνο ένα ή δύο λεπτά.

Τρόπος κατάργησης των υπογραμμών στο τέλος

Ενώ θα μπορούσατε απλώς να χρησιμοποιήσετε την εντολή πληκτρολογίου Shift+Delete του Chrome για να καταργήσετε αυτήν τη συγκεκριμένη καταχώρηση από την πρόταση του κύριου πλαισίου, αυτή η μέθοδος διαγράφει μόνο την καταχώρηση στο ιστορικό του προγράμματος περιήγησής σας. Πρέπει να βρείτε την πραγματική λέξη-κλειδί της μηχανής αναζήτησης στις ρυθμίσεις της μηχανής αναζήτησης για το Chrome.

  Απόκρυψη και προσαρμογή στοιχείων διεπαφής Gmail με το Gmelius για Chrome

Προχωρήστε και ενεργοποιήστε το Chrome, κάντε κλικ στο κουμπί με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Ρυθμίσεις”.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε την ενότητα Μηχανή αναζήτησης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Διαχείριση μηχανών αναζήτησης».

Κάντε κλικ στο

Εάν δεν γνωρίζετε την ακριβή διεύθυνση URL προς αναζήτηση, μπορείτε να πραγματοποιήσετε κύλιση στη λίστα ή να πληκτρολογήσετε μια υπογράμμιση (_) στη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος του παραθύρου. Καθώς περιλαμβάνεται οποιαδήποτε διεύθυνση URL ερωτήματος που περιέχει υπογράμμιση, δώστε προσοχή στη λέξη-κλειδί κάθε καταχώρισης.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στις τρεις τελείες δίπλα στην ενοχλητική μηχανή αναζήτησης. Εάν θέλετε να το αφαιρέσετε εντελώς, κάντε κλικ στο «Κατάργηση από τη λίστα» για να το διαγράψετε. Διαφορετικά, εάν θέλετε να το διατηρήσετε και απλώς να αφαιρέσετε την υπογράμμιση, κάντε κλικ στο «Επεξεργασία».

  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Chromecast και του Google TV;

Κάντε κλικ στις τρεις τελείες και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο

Τώρα, αφαιρέστε την υπογράμμιση από τη λέξη-κλειδί ή πληκτρολογήστε ένα νέο όνομα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Αποθήκευση”.

Αφαιρέστε την υπογράμμιση ή αλλάξτε εντελώς τη λέξη-κλειδί και, στη συνέχεια, κάντε κλικ

Εάν έχετε περισσότερες από μία περιπτώσεις τελικής υπογράμμισης σε μια διεύθυνση URL, επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για καθεμία στη σελίδα ρυθμίσεων “Διαχείριση μηχανών αναζήτησης”.

Αν και αυτό το σφάλμα μπορεί να μην επηρεάζει όλους, αυτός είναι ένας γρήγορος και απλός τρόπος για να αφαιρέσετε μια υπογράμμιση στο τέλος και να διορθώσετε τη συμβολοσειρά λέξεων-κλειδιών της μηχανής προσαρμοσμένης αναζήτησης. Τώρα, θα μπορείτε να εισαγάγετε τη διεύθυνση URL χωρίς να αποσταλεί σε μια σελίδα σφάλματος στο Chrome.