Δημιουργήστε ένα για Windows ή Mobile

Ένα hotspot είναι μια σύνδεση στο Διαδίκτυο που έχει μια φυσική τοποθεσία. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι μια συγκεκριμένη φυσική τοποθεσία σάς επιτρέπει να συνδεθείτε στο διαδίκτυο. Είναι ένας όρος που έχει διαφορετικές έννοιες σε διαφορετικά πλαίσια. Αναφέρεται σε μια φυσική τοποθεσία που θα σας δώσει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, αλλά ήταν όταν η ασύρματη τεχνολογία δεν ήταν κάτι. Τώρα, έχετε Διαδίκτυο εν κινήσει και αυτό σημαίνει ότι τα hotspot δεν περιορίζονται σε φυσικές τοποθεσίες. Οποιαδήποτε φορητή συσκευή που μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο μπορεί να μετατραπεί σε hotspot. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε VPN για hotspots, εάν θέλετε κάποιο επιπλέον απόρρητο.

Φορητό σημείο πρόσβασης

Τα hotspot ήταν ένα απλό, μη αμφιλεγόμενο πράγμα, αρκεί να ήταν απλώς το ισοδύναμο των δημόσιων δικτύων WiFi. Με την ασύρματη συνδεσιμότητα, τα πράγματα άλλαξαν και ο όρος mobile hotspot έγινε κοινός τόπος. Ένα hotspot για κινητά είναι βασικά ένα δίκτυο στο οποίο μπορούν να συνδεθούν πολλές συσκευές και μπορείτε να πάρετε αυτήν τη σύνδεση οπουδήποτε.

Η διαφορά όμως είναι ότι τα κινητά τηλέφωνα βασίζονται σε παρόχους δικτύου όπως η AT&T και η T-Mobile για την τροφοδοσία της σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Στη συνέχεια, το τηλέφωνο καθιστά αυτή τη σύνδεση διαθέσιμη σε άλλες συσκευές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη συμφόρηση δικτύου και πολλοί πάροχοι δικτύου δεν ενθουσιάστηκαν πολύ με αυτό. Όταν τα smartphone έγιναν ικανά να γίνουν hotspot για κινητά, οι πάροχοι δικτύου δεν ήταν πολύ ευχαριστημένοι με αυτό και είχαν αποκλειστεί όσο μπορούσαν τη δυνατότητα. Ήταν ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι κάτοχοι iPhone έκαναν jailbreak τα τηλέφωνά τους και οι χρήστες Android έκαναν root τις συσκευές τους.

  Καρφιτσώστε ένα στοιχείο στην αριστερή πλευρά του μενού "Έναρξη" στα Windows 10

Από τότε, οι πάροχοι δικτύου έχουν διευκολύνει τη λειτουργία τους και η δημιουργία ενός hotspot για κινητά σε iPhone ή τηλέφωνο Android είναι απίστευτα εύκολη, δεν απαιτείται jailbreak ή root. Ομοίως, οι φορητοί υπολογιστές μπορούν πλέον να γίνουν hotspot για κινητά εάν διαθέτουν κάρτα δικτύου ή μπορούν να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο WiFi ή το Ethernet τους για να δημιουργήσουν ένα hotspot. Η ισχύς του σήματος θα ποικίλλει φυσικά επειδή το τηλέφωνό σας ή το φορητό υπολογιστή σας δεν είναι τόσο ισχυρό όσο ένας δρομολογητής.

Σύνδεση σε hotspot

Η σύνδεση σε hotspots είναι λίγο πολύ η ίδια με τη σύνδεση σε οποιοδήποτε δίκτυο WiFi. Μπορεί κατά καιρούς να χρειαστεί να αποδεχτείτε ορισμένους όρους και προϋποθέσεις. Τα hotspot δεν είναι ανοιχτά σε όλους για σύνδεση. μπορείτε να ορίσετε κωδικούς πρόσβασης για να βεβαιωθείτε ότι μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να συνδεθούν σε αυτό, επομένως, εκτός από την αποδοχή όρων, θα χρειαστεί να εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης.

Τα Windows 7, 8/8.1, 10, iOS, Android και macOS σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε hotspot σε μία συσκευή σας. Εάν χρησιμοποιείτε το iPhone ή το τηλέφωνό σας Android για να δημιουργήσετε ένα hotspot και χρησιμοποιείτε τα δεδομένα δικτύου σας, τότε οποιοσδήποτε συνδέεται στο hotspot σας θα χρησιμοποιεί επίσης το ίδιο πρόγραμμα δεδομένων.

  Πώς να συγχωνεύσετε όλα τα Windows του Firefox σε ένα

Υπάρχουν δύο τρόποι σύνδεσης σε ένα hotspot. ασύρματο ή ενσύρματο. Με τα hotspots που δημιουργούνται σε ένα τηλέφωνο, μόνο μία συσκευή μπορεί να συνδεθεί μέσω καλωδίου, αλλά άλλες συσκευές μπορούν να συνδεθούν ασύρματα. Όταν συνδέεστε ασύρματα σε ένα hotspot, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας, να πατήσετε Δίκτυα WiFi και να αναζητήσετε το hotspot για να συνδεθείτε σε αυτό.

Δημιουργία hotspot

Windows 10

Η δημιουργία ενός hotspot για κινητά στα Windows 10 είναι γελοία εύκολη. Πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Win+A για να ανοίξετε το Κέντρο ενεργειών. Κάντε κλικ στην επιλογή Expand στο κάτω μέρος και αναζητήστε το “Mobile hotspot”. Κάντε κλικ σε αυτό για να ενεργοποιήσετε ένα hotspot.

Ο φορητός υπολογιστής ή το tablet σας είναι πλέον ένα hotspot για κινητά, ωστόσο όποιος θέλει να συνδεθεί σε αυτό θα χρειαστεί τον κωδικό πρόσβασης. Για να μεταβείτε στον πίνακα ρυθμίσεων που σας δίνει τον κωδικό πρόσβασης, ο πιο γρήγορος τρόπος είναι να ανοίξετε ξανά το Κέντρο δράσης. Κάντε δεξί κλικ στο κουμπί εναλλαγής Mobile Hotspot και επιλέξτε «Μετάβαση στις ρυθμίσεις».

  Πώς να διορθώσετε τα ξεπλυμένα χρώματα μέσω HDMI στα Windows 10

Ο πίνακας ρυθμίσεων θα σας δώσει τον κωδικό πρόσβασης που πρέπει να μοιραστείτε με όποιον θέλει να συνδεθεί σε αυτόν. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να επιτρέπονται οι συνδέσεις μέσω WiFi ή Bluetooth.

macOS

Ανοίξτε τις Προτιμήσεις συστήματος και κάντε κλικ στην Κοινή χρήση. Στη στήλη στα αριστερά, επιλέξτε Κοινή χρήση Διαδικτύου στη λίστα υπηρεσιών. Επιλέξτε πώς θέλετε να το ενεργοποιήσετε π.χ. μέσω WiFi, Bluetooth, Ethernet κ.λπ. και ενεργοποιήστε το.

iOS

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και αναζητήστε το Personal Hotspot. Πατήστε το και ενεργοποιήστε τον διακόπτη Personal Hotspot. Η ίδια οθόνη έχει έναν κωδικό πρόσβασης που πρέπει να μοιραστείτε με όποιον χρειάζεται να συνδεθεί σε αυτήν. Μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης εάν θέλετε.

Android

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Δίκτυο και Διαδίκτυο. Πατήστε Hotspot & tethering. Ενεργοποιήστε όποια λειτουργία θέλετε για να ενεργοποιήσετε το hotspot. Μπορείτε να επεξεργαστείτε το όνομα του σημείου πρόσβασης WiFi και τον κωδικό πρόσβασής του.

Linux

Για οδηγίες σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης ενός hotspot στο Linux, ανατρέξτε σε αυτήν την ανάρτηση.

Όρια και περιορισμοί δεδομένων

Οι πάροχοι δικτύου έχουν διευκολύνει τη λειτουργικότητα του hotspot και δεν απαιτούν πλέον από τους κατασκευαστές συσκευών να αποκλείουν τη δυνατότητα σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος. Εξακολουθούν να έχουν όρια δεδομένων και εύρους ζώνης, επομένως εάν χρησιμοποιείτε το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σας για να δημιουργήσετε ένα hotspot για κινητά, βεβαιωθείτε ότι ο πάροχος του δικτύου σας δεν πρόκειται να σας χρεώσει επιπλέον για αυτό ή να αποκλείσει την υπηρεσία σας.