Καρφιτσώστε ένα στοιχείο στην αριστερή πλευρά του μενού “Έναρξη” στα Windows 10


Το νέο μενού “Έναρξη” στα Windows 10 έγινε δεκτό καλά, αλλά τα ζωντανά πλακίδια είναι κάπως δυσάρεστα για ορισμένες εφαρμογές και δεν υπάρχει πολύς έλεγχος στο χρώμα που μπορεί να έχει ένα πλακίδιο που συχνά το κάνει να φαίνεται πολύ μη ελκυστικό στο ίδιο το χρώμα του μενού “Έναρξη”. Θα μπορούσατε να ξεκαρφιτσώσετε όλα τα πλακίδια από το μενού Έναρξη και αντ ‘αυτού να πάρετε ένα πολύ πιο λεπτό. Εάν, ωστόσο, σας αρέσουν τα πλακίδια σας, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να μπορείτε να επιλέξετε ποιες εφαρμογές θα εμφανίζονται στην αριστερή πλευρά του μενού “Έναρξη” στις “Πιο χρησιμοποιούμενες” εφαρμογές, υπάρχει μεγάλη προσπάθεια για να τις κάνετε όπως θέλετε. Σας προειδοποιούμε ότι είναι λίγο κουραστικό αλλά αξίζει τον χώρο που θα χρησιμοποιήσετε.

  Εισαγωγή λιστών αναπαραγωγής iTunes στη σύγχρονη εφαρμογή μουσικής διεπαφής χρήστη στα Windows 8

Ανοίξτε το μενού Έναρξη και ρίξτε μια καλή ματιά στη λίστα των πιο χρησιμοποιούμενων εφαρμογών στα αριστερά. Συμπληρώνεται με την πάροδο του χρόνου για να διαθέτει τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε περισσότερο και μερικές φορές θα εμφανίζει ακόμη και μια εφαρμογή που ανοίξατε πρόσφατα, ακόμα κι αν δεν τη χρησιμοποιείτε πολύ συχνά. Εάν δεν βλέπετε τη λίστα «Πιο χρησιμοποιούμενα», μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και στην ομάδα ρυθμίσεων Εξατομίκευση, μεταβείτε στην καρτέλα Έναρξη για να τις ενεργοποιήσετε.

Το κόλπο για να βλέπετε μόνο τις προτιμώμενες εφαρμογές σας εδώ είναι να εξαιρέσετε όλες τις άλλες. Κάντε δεξί κλικ σε μια εφαρμογή που δεν θέλετε να εμφανίζεται στη λίστα και επιλέξτε «Να μην εμφανίζεται σε αυτήν τη λίστα». Μετά από αυτό, ανεξάρτητα από το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε αυτήν την εφαρμογή, δεν θα εμφανίζεται σε αυτήν τη λίστα. Επαναλάβετε για κάθε μεμονωμένη εφαρμογή που εμφανίζεται στη λίστα και που δεν θέλετε να κρατήσετε. Καθώς αφαιρείτε μια εφαρμογή, θα αντικατασταθεί με μια νέα. Συνεχίστε μέχρι να επιτρέπονται μόνο τα αγαπημένα σας εδώ.

  Πώς να αφαιρέσετε τις προτεινόμενες εφαρμογές από το μενού κοινής χρήσης στα Windows 10

Θα καταλήξετε με κάτι σαν αυτό. Έχω το πρόγραμμα περιήγησής μου, το πρόγραμμα προβολής εικόνων μου, τον Πίνακα Ελέγχου, το Windows Store, την εφαρμογή Αριθμομηχανή και την εφαρμογή Σημειωματάριο που εμφανίζονται στη λίστα και είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό. Εάν οποιαδήποτε στιγμή μια διαφορετική εφαρμογή μπει σε αυτήν τη λίστα, απλώς αποκλείστε την όπως κάνατε με τις άλλες.