Γιατί πρέπει να συνδεθείτε με το Google, το Facebook ή την Apple

Εξακολουθείτε να δημιουργείτε λογαριασμούς χρηστών παντού; Ίσως θα πρέπει να σταματήσετε και να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Google, Facebook ή Apple. Μπορεί απλώς να είναι πιο ασφαλές — και είναι σίγουρα πιο ασφαλές εάν δεν χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.

Ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης χωρίς επαναχρησιμοποίηση κωδικού πρόσβασης

Εάν δημιουργείτε λογαριασμούς χρηστών για κάθε υπηρεσία που χρησιμοποιείτε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επαναχρησιμοποιείτε κωδικούς πρόσβασης ή να χρησιμοποιείτε απλούστερους κωδικούς πρόσβασης που είναι εύκολο να θυμάστε. Στη συνέχεια, όταν ένας ιστότοπος παραβιάζεται και διαρρέει τον κωδικό πρόσβασής σας, ένας εισβολέας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτούς τους συνδυασμούς email και κωδικών πρόσβασης για να αποκτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς σας. DoorDash Η απώλεια 5 εκατομμυρίων συνδέσεων ήταν μόνο το πιο πρόσφατο παράδειγμα, αλλά τέτοιες παραβιάσεις συμβαίνουν συχνά.

Γι’ αυτό συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης: Μπορείτε να δημιουργήσετε ισχυρούς, μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε υπηρεσία που χρησιμοποιείτε και να τους αποθηκεύσετε στην ασφαλή θυρίδα του διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Όμως, δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν διαχειριστές κωδικών πρόσβασης.

  Πώς να μεταδώσετε ένα βίντεο από το Facebook στο Chromecast

Εάν συνδεθείτε με το Google, το Facebook ή την Apple, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ισχυρό, μοναδικό κωδικό πρόσβασης και να τον θυμάστε. Απλώς πρέπει να θυμάστε αυτόν τον έναν κωδικό πρόσβασης για τον κύριο λογαριασμό σας. Είναι σαν να χρησιμοποιείτε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, αλλά είναι λίγο πιο εύκολο για τον μέσο άνθρωπο να ξεκινήσει.

Υπάρχει επίσης ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα για τη σύνδεση με το Google, το Facebook ή την Apple: Ασφάλεια δύο εργοστασίων.

Φυσικά κλειδιά ασφαλείας και άλλα κόλπα δύο παραγόντων

Έχετε πολλές περισσότερες επιλογές για να κλειδώσετε τους λογαριασμούς σας Google, Facebook και Apple. Για παράδειγμα, μπορείτε να απαιτήσετε ένα YubiKey ή α Κλειδί ασφαλείας Google Titan όταν συνδέεστε στον λογαριασμό σας Google ή Facebook. Άλλες επιλογές, όπως μια εφαρμογή δημιουργίας κώδικα, έλεγχος ταυτότητας βάσει εφαρμογής και έλεγχος ταυτότητας βάσει SMS είναι επίσης διαθέσιμες.

Εάν συνδέεστε σε άλλες υπηρεσίες με λογαριασμό Google ή Facebook, η μέθοδος ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων διασφαλίζει αποτελεσματικά και αυτόν τον άλλο λογαριασμό. Άλλες υπηρεσίες γενικά δεν διαθέτουν τόσο μεγάλη ποικιλία επιλογών δύο παραγόντων και υποστήριξη για κλειδιά ασφαλείας υλικού—στην πραγματικότητα, ενδέχεται να μην προσφέρουν καθόλου επιλογές ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων.

Η Apple δεν προσφέρει υποστήριξη για φυσικά κλειδιά ασφαλείας όπως αυτό. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείτε το Σύνδεση με Apple και συνδέεστε σε άλλη συσκευή, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε έναν κωδικό επαλήθευσης που θα αποσταλεί στην αξιόπιστη συσκευή Apple ή τον αριθμό τηλεφώνου σας. Ο λογαριασμός σας Apple και ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων γίνεται το κλειδί ασφαλείας για τους άλλους λογαριασμούς σας.

  Πώς να ελέγξετε εάν τα δεδομένα σας στο Facebook διέρρευσαν στην Cambridge Analytica

Τι γίνεται με το απόρρητο;

Μπορεί να ανησυχείτε για αυτό λόγω απορρήτου. Θέλετε πραγματικά το Facebook ή η Google να γνωρίζει για κάθε άλλο ιστότοπο στον οποίο έχετε λογαριασμό; Και θέλετε πραγματικά κάθε εφαρμογή που χρησιμοποιείτε να βλέπει όλες τις πληροφορίες σας στο Facebook;

Λοιπόν, το Facebook και η Google πραγματοποιούν κάποια παρακολούθηση ούτως ή άλλως, και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν μια ιδέα για τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε. Και μην ανησυχείτε: Οι υπηρεσίες στις οποίες συνδέεστε δεν μπορούν να δουν όλες τις πληροφορίες στους λογαριασμούς σας στο Facebook ή στο Google. Η υπηρεσία χρησιμοποιεί το OAuth και λαμβάνει μόνο τις πληροφορίες που επιλέγετε να της δώσετε σχετικά με τον λογαριασμό σας.

Φυσικά, εάν συνδέεστε μέσω Facebook ή Google, η εφαρμογή αποκτά πρόσβαση στη διεύθυνση email σας—αλλά θα έπρεπε να παρέχετε αυτήν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εάν εγγραφείτε για έναν ξεχωριστό λογαριασμό με αυτήν την υπηρεσία.

Εάν ανησυχείτε πραγματικά για το απόρρητο, θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στο Είσοδος με την Apple. Η Apple έχει μιλήσει πολύ για το απόρρητο, αλλά δεν είναι μόνο συζήτηση. Η είσοδος με την Apple σάς επιτρέπει να αποκρύψετε τη διεύθυνση email σας—θα δημιουργήσει αυτόματα μια μοναδική, τυχαία διεύθυνση email που προωθείται στην κανονική σας διεύθυνση email. Οι υπηρεσίες λαμβάνουν στην πραγματικότητα λιγότερες πληροφορίες για εσάς από ό,τι αν δημιουργήσατε έναν ξεχωριστό λογαριασμό με την κανονική σας διεύθυνση email. Θα ήταν ωραίο να δούμε και το Google ή το Facebook να προσφέρει κάτι τέτοιο.

  Αποκλεισμός τηλεοπτικών εκπομπών, ταινιών και αθλητικών spoiler στο Facebook και στο Twitter [Chrome]

Είναι σαν ένας πιο φιλικός προς το χρήστη διαχειριστής κωδικών πρόσβασης

Ακόμα κι αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν λογαριασμό Google, Facebook ή Apple για να συνδεθείτε παντού, ελπίζουμε να λάβετε τις πιο σημαντικές συμβουλές και να χρησιμοποιήσετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης μπορεί να δημιουργήσει και να αποθηκεύσει ισχυρούς, μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για όλους τους διαδικτυακούς λογαριασμούς σας. Μην επαναχρησιμοποιείτε τους κωδικούς πρόσβασης γιατί θέτετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο.

Για άτομα που δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης—καλά, γι’ αυτό είναι τόσο βολικό το Sign in With Google, Facebook και Apple. Εάν γνωρίζετε κάποιον που δεν θα χρησιμοποιήσει οπωσδήποτε διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, είναι πολύ καλύτερο να τον βάλετε να συνδεθεί με έναν ασφαλή κύριο λογαριασμό Google, Facebook ή Apple αντί να επαναχρησιμοποιήσει τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης σε διαφορετικούς ιστότοπους.

Η σύνδεση με άλλους τύπους λογαριασμών θα ήταν επίσης καλή, αλλά άλλες τέτοιες υπηρεσίες είναι λιγότερο διαδεδομένες. Για παράδειγμα, ορισμένες υπηρεσίες όπως η σύνδεσή σας με λογαριασμό Twitter, αλλά πολλές άλλες υπηρεσίες υποστηρίζουν λογαριασμούς Facebook και Google.