Πώς να ελέγξετε εάν τα δεδομένα σας στο Facebook διέρρευσαν στην Cambridge Analytica

Η διαρροή δεδομένων της Cambridge Analytica έχει μετατραπεί σε κάτι μεγάλο. Το Facebook δέχεται σοβαρά πυρά και οι χρήστες σκέφτονται να διαγράψουν εντελώς το Facebook. Γνωστά ονόματα που έχουν ήδη διαγράψει το Facebook είναι οι SpaceX, Tesla, Steve Wozniak και Cher. 8,7 εκατομμύρια λογαριασμοί παραβιάστηκαν σε αυτήν τη διαρροή και αν αναρωτιέστε εάν τα δεδομένα σας στο Facebook διέρρευσαν ή όχι στην Cambridge Analytica, υπάρχει ένας αρκετά απλός τρόπος για να το μάθετε.

Το Facebook θα σου πει

Σύμφωνα με το Mashable, το Facebook θα σας πει το ίδιο εάν τα δεδομένα σας κλάπηκαν από την Cambridge Analytica. Θα δείτε μια ειδοποίηση στο επάνω μέρος του newsfeed σας που θα σας ενημερώνει ότι τα δεδομένα σας ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί (εικόνα μέσω Mashable).

  Πώς να στείλετε συνημμένα στο Facebook Messenger

Ελέγξτε μόνοι σας

Μπορείτε ακόμα να ελέγξετε μόνοι σας. Επίσκεψη αυτός ο σύνδεσμος και θα σας πει εάν οι πληροφορίες σας παραβιάστηκαν ή όχι.

Φαίνεται ότι η διαρροή αποδίδεται σε μια εφαρμογή που ονομάζεται «This Is Your Digital Life». Εάν εσείς ή κάποιος από τους φίλους σας έχετε συνδεθεί ποτέ σε αυτήν την εφαρμογή, τότε οι πληροφορίες σας έχουν παραβιαστεί.

Ακόμα κι αν οι πληροφορίες σας έχουν παραβιαστεί, το Facebook δεν θα σας πει ποιος από τους φίλους σας έχει συνδεθεί στην εφαρμογή. Η εφαρμογή, υποθέτουμε, δεν είναι πλέον διαθέσιμη, επειδή μια εκτεταμένη αναζήτηση Google θα μπορούσε να βρει μόνο μια εφαρμογή με παρόμοιο όνομα από την AT&T και σίγουρα δεν θα ήταν η ίδια.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα bot Facebook Messenger χωρίς κωδικοποίηση [Guide]

Τι συνέβη?

Κάνουμε εικασίες εδώ, αλλά αν κρίνουμε από το όνομα της εφαρμογής, είναι είτε ένα ανόητο παιχνίδι που οι περισσότεροι χρήστες μπορεί να προσπαθήσουν να πιστέψουν ότι δεν μπορεί να είναι κακό σε αυτό, όπως όλα αυτά τα κουίζ στο Facebook, είτε είναι μια εφαρμογή που διαμορφώνει το προφίλ της κοινωνικής σας δραστηριότητας για σενα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι μόνο μία εφαρμογή ήταν η αιτία για 8,7 εκατομμύρια διαρροές λογαριασμού. Φαίνεται σχεδόν δύσκολο να το πιστέψει κανείς. Από όλα τα ψεύτικα προφίλ και τις κακόβουλες εφαρμογές που κυκλοφορούν, μόνο ένα ήταν η πηγή αυτής της διαρροής.

Σύμφωνα με Χρήστης Reddit Freedia, This Is My Digital Life είναι/ήταν μια εφαρμογή κουίζ προσωπικότητας. Ήταν κάτι ανάλογο με το αν είσαι εσωστρεφής ή εξωστρεφής, αλλά χρησιμοποίησε δεδομένα από τον λογαριασμό σου στο Facebook για να σου δώσει τα αποτελέσματα που είχε. Για να είμαστε δίκαιοι, τα κουίζ που προσπαθούν να προσδιορίσουν αν είστε εσωστρεφής ή εξωστρεφής ή τι είδους παγωτό είστε, είναι γενικά ακίνδυνα επειδή δεν εξετάζουν τα δεδομένα σας στο Facebook. Σας ζητούν να κάνετε κλικ σε εικόνες ή να επιλέξετε μια επιλογή από ένα σύνολο επιλογών. Υποθέτουμε ότι το This Is My Digital Life είτε έκανε πιο επεμβατικές ερωτήσεις είτε απλώς ζήτησε πλήρη πρόσβαση σε έναν λογαριασμό Facebook.

  Πώς να διαγράψετε μαζικά δημοσιεύσεις στο Facebook

Το Facebook πρέπει να κάνει κάτι για αυτό, αλλά δεν ξέρουμε αν θα το κάνει. Εν τω μεταξύ, εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Facebook και τις εφαρμογές στο Facebook, κουραστείτε με το τι πληροφορίες ζητά μια εφαρμογή. Επίσης, μην εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Facebook VPN. Είναι παγίδα.