Λάβετε υπό έλεγχο τη χρήση δεδομένων στο iPhone σας

Πριν από λίγο καιρό, σας δείξαμε πώς να ελέγχετε τη χρήση δεδομένων στο Android σας χρησιμοποιώντας ενσωματωμένες λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος για κινητά. Σήμερα κάνουμε το ίδιο για χρήστες iPhone με την εξαίρεση ότι θα χρειαστεί να κατεβάσετε μια εφαρμογή για αυτό. Βρήκαμε μια εφαρμογή που είναι δωρεάν, επομένως το καθαρό κόστος για τον έλεγχο των δεδομένων δεν θα είναι τίποτα. Η εφαρμογή θα χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τις προεπιλεγμένες λειτουργίες του iOS για να σας βοηθήσει να ελέγχετε πόσα MB καταναλώνετε όταν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας εν κινήσει.

Πριν ξεκινήσετε, εγκαταστήστε My Data Manager από το App Store.

Κατανοήστε τα στατιστικά χρήσης δεδομένων

Για να μπορέσετε να διαχειριστείτε τη χρήση δεδομένων, πρέπει να γνωρίζετε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν τα περισσότερα δεδομένα. Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Κυψέλη. Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε τη λίστα των εφαρμογών στις οποίες έχετε επιτρέψει την πρόσβαση σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Κάτω από κάθε εφαρμογή, θα δείτε πόσα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας έχει καταναλώσει η εφαρμογή μέχρι σήμερα.

  Τρόπος πρόσβασης στην τοποθεσία Microsoft Teams SharePoint για μια ομάδα

Μεταβείτε σε αυτήν τη λίστα και προσδιορίστε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε περισσότερο όταν βρίσκεστε εν κινήσει. Αποφασίστε ποιες εφαρμογές είναι απαραίτητες και ποιες όχι. Τώρα μετακινηθείτε περαιτέρω και πατήστε Υπηρεσίες συστήματος. Εδώ μπορείτε να δείτε ποιες υπηρεσίες που εκτελούνται από το λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιούν τα περισσότερα δεδομένα. Δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε καμία από αυτές τις υπηρεσίες, αλλά λαμβάνετε ένα πολύ χρήσιμο στατιστικό από αυτήν την οθόνη. Ενημερώσεις λογισμικού. Αυτό σας λέει εάν ενημερώνετε εφαρμογές μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας σας και πόσο σας κοστίζει, όσον αφορά τα δεδομένα. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις ενημερώσεις μέσω δεδομένων κινητής τηλεφωνίας μεταβαίνοντας στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Στο iTunes & App Store, απενεργοποιήστε την επιλογή Χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Περιορίστε τη χρήση δεδομένων

Το iOS είναι τόσο ευέλικτο όσο γίνεται όσον αφορά τον περιορισμό των εφαρμογών που μπορούν να χρησιμοποιούν δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Από τα στατιστικά στοιχεία που παρατηρήσατε και γνωρίζοντας τις δικές σας συνήθειες χρήσης εφαρμογών, απενεργοποιήστε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας για εφαρμογές που δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούνται εν κινήσει. Ένα πράγμα που θα πρέπει πιθανώς να απενεργοποιήσετε είναι όλες οι ενημερώσεις που γίνονται μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας σας.

  Πώς να αποθηκεύσετε αντικείμενα Google Slides ως εικόνες

Περιορίστε τη χρήση δεδομένων παρασκηνίου

Οι εφαρμογές ενημερώνουν τα δεδομένα στο παρασκήνιο, έτσι ώστε όταν ανοίγετε μια εφαρμογή, να βλέπετε φρέσκες ενημερωμένες πληροφορίες. Εφαρμογές όπως το Facebook, το Dropbox και οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων το κάνουν συνεχώς και μπορεί να είναι ένας λόγος για τον οποίο βλέπετε ότι έχουν χρησιμοποιηθεί τόσα πολλά δεδομένα από μια εφαρμογή. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις Εφαρμογή> Γενικά> Ανανέωση εφαρμογής στο παρασκήνιο και απενεργοποιήστε την είτε εντελώς είτε επιλεκτικά, για να καλύψετε τις απαιτήσεις περιήγησής σας στο κινητό. Όπως είναι λογικό, μπορεί να μην θέλετε να απενεργοποιήσετε την ανανέωση φόντου για εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, αλλά μπορείτε να είστε επιλεκτικοί με άλλους τύπους εφαρμογών.

Ορίστε ένα όριο χρήσης δεδομένων

Θυμάστε αυτήν την εφαρμογή που σας ζητήσαμε να εγκαταστήσετε στην αρχή αυτής της ανάρτησης; Πιθανότατα αναρωτιέστε σε τι το χρειάζεστε, καθώς το iOS προσφέρει τόσα πολλά εργαλεία για τη διαχείριση δεδομένων. Η εφαρμογή θα σας επιτρέψει να ορίσετε ένα όριο χρήσης δεδομένων. Αυτή είναι η μόνη διαφορά μεταξύ της διαχείρισης δεδομένων σε iPhone και Android. Το Android έχει ενσωματωμένη αυτήν τη δυνατότητα, το iOS χρειάζεται μια εφαρμογή.

  Πώς να κάνετε αναγκαστική επανεκκίνηση οποιουδήποτε iPhone ή iPad

Εκτός από τις συγκρίσεις πλατφόρμας, ενεργοποιήστε την εφαρμογή και ανοίξτε το πλαϊνό συρτάρι. Πατήστε Σχέδια & ειδοποιήσεις και καταγράψτε πόσα δεδομένα θέλετε να χρησιμοποιείτε καθημερινά, εβδομαδιαία ή μηνιαία. Μπορείτε να ορίσετε ξεχωριστά προγράμματα δεδομένων για δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, προγράμματα δεδομένων περιαγωγής και για WiFi. Στο πρόγραμμα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, ορίστε τον αριθμό των ημερών μέχρι τη λήξη ώστε να ταιριάζει με την περίοδο προσφοράς. Μπορείτε να το ορίσετε σε 1 για ένα ημερήσιο όριο δεδομένων, 7 για εβδομαδιαία, 14 για δύο φορές την εβδομάδα ή οποιονδήποτε άλλο αριθμό ημερών που σας ταιριάζει. Στη συνέχεια, επιλέξτε πόσα δεδομένα θέλετε να χρησιμοποιήσετε σε αυτήν τη χρονική περίοδο και τελειώσατε. Όταν υπερβαίνετε τη χρήση δεδομένων, η εφαρμογή θα ηχήσει ένα ξυπνητήρι για να σας ειδοποιήσει. Θα πρέπει να διαχειριστείτε με μη αυτόματο τρόπο ποιες εφαρμογές θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε μέσω κινητής τηλεφωνίας ή να τις απενεργοποιήσετε.

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται. Επενδύστε λίγο χρόνο και ελέγξτε το πρόγραμμα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σας. Εάν γνωρίζετε έναν εξαιρετικό τρόπο διαχείρισης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, ενημερώστε μας. Να θυμάστε ότι ορισμένες εφαρμογές χρησιμοποιούν δεδομένα κινητής τηλεφωνίας μόνο για να σας εμφανίζουν διαφημίσεις και μπορείτε να περιορίσετε με ασφάλεια τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας χωρίς να επηρεάζετε την απόδοση της εφαρμογής.