Γιατί εξαφανίστηκαν τα αγαπημένα μου τραγούδια από το TikTok;

Βασικά Takeaways

  • Το Universal Music Group (UMG) αφαίρεσε τη μουσική του από το TikTok αφού δεν κατάφερε να συνάψει συμφωνία αδειοδότησης με την εταιρεία κοινωνικών μέσων, σίγαση αμέτρητων βίντεο.
  • Το UMG θέλει η TikTok να πληρώνει δίκαιη αξία για τη μουσική των καλλιτεχνών της, ενώ η TikTok κατηγορεί την UMG ότι δίνει προτεραιότητα στην απληστία έναντι των καλλιτεχνών και των τραγουδοποιών.
  • Οι χρήστες εξακολουθούν να μπορούν να χρησιμοποιούν μουσική που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα που δεν ανήκει στο UMG στα βίντεό τους στο TikTok, αλλά η χρήση τραγουδιών UMG ενέχει τον κίνδυνο προειδοποίησης πνευματικών δικαιωμάτων βίντεο.

Η Taylor Swift, ο Harry Styles και δεκάδες άλλες μουσικές καλλιτεχνών έχουν αφαιρεθεί από το TikTok. Χιλιάδες βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο TikTok χρησιμοποιώντας αυτά τα τραγούδια έχουν τεθεί σε σίγαση και οι χρήστες δεν μπορούν να δημιουργήσουν νέο περιεχόμενο χρησιμοποιώντας τα τραγούδια τους. Τι έχει συμβεί λοιπόν;

  Πώς να θολώσετε το φόντο σας για βίντεο TikTok

Το UMG αφαιρεί μουσική από το TikTok

Ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς μουσικές στον κόσμο αφαιρέθηκαν από το TikTok στις 31 Ιανουαρίου 2024, αφού η Universal Music Group (UMG) και η TikTok δεν μπόρεσαν να συνάψουν συμφωνία αδειοδότησης. Η UMG είναι μια μουσική εταιρεία που παράγει και εμπορεύεται μουσική από μερικούς από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες στον κόσμο.

Το UMG συνήθιζε να χορηγεί άδεια για τη μουσική των καλλιτεχνών του στο TikTok, έτσι ώστε η μουσική να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ήχοι στην κοινωνική πλατφόρμα που βασίζεται σε βίντεο. Οι χρήστες μπορούσαν να επιλέξουν το τραγούδι και να ηχογραφήσουν ένα TikTok με τον ήχο στο παρασκήνιο.

Αν προσπαθήσετε να αναζητήσετε οποιαδήποτε μουσική UMG στο TikTok τώρα, δεν θα μπορείτε να τη βρείτε. Και αν έχετε κάποιο παλιό TikToks με ήχους UMG στον λογαριασμό σας, θα διαπιστώσετε ότι έχουν τεθεί σε σίγαση.

Μερικοί από τους καλλιτέχνες υπό το UMG είναι οι Taylor Swift, Drake, Olivia Rodrigo, Justin Bieber, Beyoncé, Harry Styles, Ice Spice, Selena Gomez και δεκάδες άλλοι.

Αυτό σημαίνει ότι τα βίντεο από τις τάσεις viral στο TikTok που χρησιμοποιούν δημοφιλή τραγούδια είναι απλώς αθόρυβα. Ορισμένοι εξακολουθούν να διατηρούν τη μουσική, αλλά όταν κάνετε κλικ στον ήχο, εμφανίζεται ένα σφάλμα που λέει Αυτός ο ήχος δεν είναι διαθέσιμος.

  Γιατί το TikTok μου λέει υπό εξέταση;

Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι πολλοί TikTokers έχουν στραφεί στη χρήση ήχων χωρίς πνευματικά δικαιώματα ή άλλης μουσικής που δεν ανήκει στο UMG. Μπορείτε επίσης να κάνετε τους δικούς σας ήχους στο TikTok.

Θα επιστρέψει ποτέ η μουσική του UMG στο TikTok;

Έως ότου το UMG και το TikTok μπορέσουν να συμφωνήσουν σε μια σύμβαση άδειας χρήσης, η αγαπημένη σας μουσική θα παραμείνει εκτός TikTok. Δεν έχει γίνει καμία ενημέρωση από καμία εταιρεία για το εάν θα γίνει συμφωνία.

Τόσο το UMG όσο και το TikTok έχουν κυκλοφορήσει δηλώσεις σχετικά με την κατάργηση των τραγουδιών.

είπε στο UMG δήλωση: «Τελικά, η TikTok προσπαθεί να οικοδομήσει μια επιχείρηση βασισμένη στη μουσική, χωρίς να πληρώνει δίκαιη αξία για τη μουσική».

Λέει ότι το τρέχον ποσοστό αμοιβής του TikTok για τους καλλιτέχνες πρέπει να είναι πιο κοντά σε αυτό που παίζουν άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Η UMG λέει ότι θέλει να προστατεύσει τους καλλιτέχνες της από την εκμετάλλευση.

είπε στο TikTok δήλωση: «Είναι λυπηρό και απογοητευτικό που η Universal Music Group έχει θέσει τη δική της απληστία πάνω από τα συμφέροντα των καλλιτεχνών και των τραγουδοποιών τους».

  Τι είναι το Πρόγραμμα Δημιουργού TikTok; Θα πρέπει να εγγραφείτε;

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι κατάφερε να έρθει σε συμφωνίες με πολλές άλλες μεγάλες μουσικές εταιρείες.

Πολλοί χρήστες του TikTok ελπίζουν ότι οι εταιρείες μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν ξανά τα αγαπημένα τους τραγούδια για τα βίντεό τους. Το UMG λαμβάνει πολλή δωρεάν προώθηση από θαυμαστές που χρησιμοποιούν τη μουσική του στα βίντεό τους.

Μπορώ να χρησιμοποιώ μουσική που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα στα βίντεό μου στο TikTok;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μουσική που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα που δεν ανήκει στο UMG. Είναι εύκολο να βρείτε μοντέρνα τραγούδια διαθέσιμα στο TikTok.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα τραγούδι UMG στο βίντεό σας στο TikTok, κινδυνεύετε να αφαιρεθεί και να λάβετε προειδοποίηση πνευματικών δικαιωμάτων.

Οι σίγαση TikToks θα παραμείνουν σιωπηλοί, εκτός εάν οι UMG επιστρέψουν πιθανώς τη μουσική τους στο TikTok. Δεν υπάρχει τρόπος να προσθέσετε διαφορετικό ήχο σε ένα βίντεο που έχει ήδη αναρτηθεί.

Η διαφωνία μεταξύ UMG και TikTok είναι μεμονωμένη, που σημαίνει ότι δεν επηρεάζει την απόφαση άλλων μουσικών εταιρειών να έχουν τη μουσική τους στο TikTok. Λοιπόν, τώρα είναι μια εξαιρετική στιγμή για να ανακαλύψετε άλλη νέα μουσική στην εφαρμογή που μπορεί να μην είχατε σκεφτεί πριν.