Πώς θα μπορούσε να σας επηρεάσει η καταστολή της Disney+ στην κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης

Βασικά Takeaways

  • Η Disney+ καταπολεμά την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης εκτός του βασικού νοικοκυριού, ακολουθώντας τα βήματα του Netflix.
  • Οι νέοι Όροι Παροχής Υπηρεσιών θα επιτρέψουν στην Disney+ να αναλύσει τη χρήση του λογαριασμού για να καθορίσει τη συμμόρφωση και μπορεί να οδηγήσει σε κυρώσεις.
  • Οι χρήστες που συλλαμβάνονται να μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης ενδέχεται να αντιμετωπίσουν περιορισμούς στον λογαριασμό τους ή ακόμη και τερματισμό του λογαριασμού τους.
  • Τα άτομα που χρησιμοποιούν κοινόχρηστους κωδικούς πρόσβασης θα πρέπει να δημιουργήσουν τους δικούς τους λογαριασμούς και να πληρώσουν την πλήρη τιμή της συνδρομής.

Ακριβώς όπως πολλές άλλες υπηρεσίες ροής τηλεοπτικών και ταινιών, η Disney+ καταστρέφει τώρα τους ανθρώπους που μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασής τους. Αλλά πώς θα σας επηρεάσει η καταστολή της Disney+ στην κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης;

Η Disney+ καταπολεμά τους ανθρώπους που μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης

Τον Αύγουστο του 2023, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, Bob Iger, απείλησε να ακολουθήσει το παράδειγμα του Netflix καταπολεμώντας άτομα που μοιράζονται λογαριασμούς εκτός του νοικοκυριού τους. Όπως αναφέρεται από ZDNetσε μια συνάντηση με επενδυτές, ο Iger περιέγραψε το πρόβλημα ως «πραγματική προτεραιότητα» που η εταιρεία προσπαθούσε ενεργά να αντιμετωπίσει.

  8 καλύτερες εφαρμογές κατοπτρισμού Fire TV

Στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο του 2023, η Disney+ ακολούθησε την απειλή της, στέλνοντας email σε Καναδούς συνδρομητές ότι, «Εκτός εάν επιτρέπεται διαφορετικά από το επίπεδο υπηρεσιών σας, δεν μπορείτε να μοιραστείτε τη συνδρομή σας εκτός του νοικοκυριού σας».

Τον Φεβρουάριο του 2024, TechRadar ανέφερε ότι οι συνδρομητές της Disney+ στις ΗΠΑ είχαν αρχίσει να λαμβάνουν παρόμοια διατυπωμένα email.

Μεταξύ πολλών αλλαγών στους όρους παροχής υπηρεσιών, η Disney+ δήλωσε ότι «Προσθέτουμε περιορισμούς στην κοινή χρήση του λογαριασμού σας εκτός του νοικοκυριού σας». Με ένα νοικοκυριό να περιγράφεται ως «η συλλογή συσκευών που σχετίζονται με μια κύρια προσωπική κατοικία».

Πώς θα γνωρίζει η Disney+ πότε κοινοποιούνται οι κωδικοί πρόσβασης;

Ακριβώς όπως η καταστολή του Hulu για την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης, οι νέοι Όροι Χρήσης της Disney+ πρόκειται να τεθούν σε ισχύ από τις 14 Μαρτίου 2024. Τότε η Disney+ θα μπορούσε να «αναλύσει τη χρήση του λογαριασμού σας για να καθορίσει τη συμμόρφωση» με τους νέους κανόνες της σχετικά με την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης. Σε αυτό το στάδιο, λοιπόν, οποιοσδήποτε διαπιστωθεί ότι μοιράζεται τον κωδικό πρόσβασής του Disney+ με άτομα εκτός του νοικοκυριού του, ενδέχεται να χρειαστεί να ενεργήσει.

  Πώς να εφαρμόσετε ειδοποιήσεις Push για περισσότερη δέσμευση πελατών;

Η Disney+ δεν έχει εξηγήσει πώς θα καθορίσει τη συμμόρφωση με τους νέους κανόνες της, αλλά πιθανότατα θα περιστρέφεται γύρω από την ανάλυση του πόσες συσκευές είναι συνδεδεμένες σε έναν μόνο λογαριασμό ταυτόχρονα και πού βρίσκονται αυτές οι συσκευές.

Υπάρχουν τρόποι για να κρύψετε τις πληροφορίες, όπως διευθύνσεις IP, που θα επιτρέψουν στο Disney+ να παρακολουθεί τις απειλές του. Ωστόσο, ο μέσος χρήστης του Disney+ πιθανότατα θα χάσει αυτό το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι και θα πρέπει να σταματήσει να μοιράζεται τον κωδικό πρόσβασής του με άτομα εκτός του νοικοκυριού του.

Πώς θα σας επηρεάσει η καταστολή της Disney+ στην κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης;

Το αν αυτή η καταστολή θα σας επηρεάσει εξαρτάται κυρίως από το αν μοιράζεστε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Disney+ με άτομα που δεν ζουν στην ίδια διεύθυνση. Εάν όχι, τότε δεν έχετε τίποτα να ανησυχείτε και μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Disney+ όπως πριν.

  7 τρόποι για να διορθώσετε ένα iPhone που έχει κολλήσει στο λογότυπο της Apple

Ωστόσο, εάν οι άνθρωποι που ζουν αλλού έχουν πρόσβαση στη συνδρομή σας στο Disney+, μπορεί να αδικήσετε την καταστολή της Disney. Η Disney+ έχει δηλώσει ότι οι λογαριασμοί που διαπιστώθηκε ότι παραβιάζουν αυτούς τους κανόνες ενδέχεται να περιοριστούν ή ακόμη και να τερματιστούν. Το τελευταίο είναι αρκετά αυτονόητο, αλλά οι περιορισμοί που μπορεί να τεθούν σε έναν λογαριασμό που διαπιστώθηκε ότι είναι κοινόχρηστος μεταξύ των νοικοκυριών παραμένει ασαφής.

Η πιθανότητα είναι ότι οι χρήστες θα πρέπει να επιλέξουν μια κύρια διεύθυνση για τον λογαριασμό και οποιοσδήποτε βρεθεί να έχει πρόσβαση σε αυτόν από αλλού θα εκκινηθεί. Ωστόσο, δεν θα γνωρίζουμε με βεβαιότητα έως ότου επιβληθούν οι κανόνες σχετικά με την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης Disney+ στις ΗΠΑ από τις 14 Μαρτίου 2024. Και οι χρήστες αρχίσουν να αναφέρουν τι είδους τιμωρίες έχουν αντιμετωπίσει.

Ένα ζήτημα είναι ότι, σε αντίθεση με το Netflix, το οποίο προσφέρει μια δυνατότητα Extra Members, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η Disney+ απαιτεί από όλους τους συνδρομητές να έχουν τους δικούς τους ξεχωριστούς λογαριασμούς. Έτσι, εάν σας πιάσουν να μοιράζεστε τον κωδικό πρόσβασής σας, τα άτομα με τα οποία τον μοιράζεστε θα πρέπει να δημιουργήσουν τον δικό τους λογαριασμό και να πληρώσουν την πλήρη τιμή συνδρομής Disney+.