Απενεργοποιήστε το email σας στο Facebook και κρατήστε μακριά τα ανεπιθύμητα


Πριν από περίπου δύο χρόνια, το Facebook παρουσίασε το email του Facebook (boo) αλλά το κράτησε μόνο ως opt-in. Αργότερα αποφάσισε ότι η διεύθυνση email του Facebook που δεν διεκδίκησες ποτέ θα ήταν το προεπιλεγμένο email για όλους τους χρήστες και θα εμφανιζόταν στο χρονοδιάγραμμα όλων. Η διεύθυνση email ήταν επίσης εύκολο να μαντέψεις, τη δική σου [email protected] (πάλι μπου) και έπρεπε να βρούμε τρόπο να το κρύψουμε. Φυσικά αυτό δεν σήμαινε ότι το email δεν υπήρχε ή ότι κανείς δεν μπορούσε να το μαντέψει. Το Facebook τελικά συνειδητοποίησε ότι κανείς δεν ήθελε ένα email στο Facebook και ενώ δεν το σκότωσε ακριβώς, σας επιτρέπει να το απενεργοποιήσετε και μάλιστα πολύ εύκολα. Να πώς.

  Αποκτήστε την έκδοση Flat UI του Facebook για Android τώρα

Συνδεθείτε στο Facebook και μεταβείτε στις ρυθμίσεις ασφαλείας. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά από το κουμπί του λουκέτου επάνω δεξιά. Στην ενότητα Γενικά, μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα email όπου θα δείτε την ενότητα για να προσθέσετε ένα άλλο email. Καταργήστε την επιλογή “Χρήση του email σας στο Facebook” και αποθηκεύστε.

Αν δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ενεργά αυτήν τη διεύθυνση email, θα ήταν πιο συνετό να την απενεργοποιήσετε. Έχουμε δηλώσει νωρίτερα ότι αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απίστευτα προβλέψιμα από τη διεύθυνση URL του προφίλ σας. Επιπλέον, είναι αυθεντικά αναγνωριστικά email που οι άνθρωποι μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να σας εγγραφούν για ανεπιθύμητα μηνύματα ή μπορούν απλώς να τα χρησιμοποιήσουν για να εγγραφούν σε υπηρεσίες για τις οποίες δεν θέλουν να παρέχουν τα δικά τους μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (είναι μια πρόχειρη λέξη εκεί έξω). Τα μηνύματα που αποστέλλονται στο email σας στο Facebook καταλήγουν στα εισερχόμενά σας. Μπορεί να μην το έχετε προσέξει επειδή τα μηνύματα πηγαίνουν στο πλαίσιο “Άλλα” αντί στα κύρια εισερχόμενά σας.

  Πώς να ενεργοποιήσετε (ή να απενεργοποιήσετε) τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο Facebook

Το ερώτημα είναι, τι γίνεται αν χρησιμοποιείτε το email σας στο Facebook και θέλετε να συνεχίσετε να το κάνετε; Απλώς ζείτε με τον κίνδυνο οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν μια διεύθυνση email που σχετίζεται με τον προσωπικό σας λογαριασμό στο Facebook; Δυστυχώς, η απάντηση σε αυτό είναι ναι. Προσωπικά έχω βιώσει ότι εάν έχετε ένα στενό και σφιχτό δίκτυο, λαμβάνετε πολύ λίγα ανεπιθύμητα μηνύματα, αλλά για άτομα που απολαμβάνουν να είναι μέρος ενός μεγαλύτερου δικτύου, φαίνεται ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από την απενεργοποίησή του.

[via Forbes]

  Πώς να διοργανώσετε ένα πάρτι ρολογιών στο Facebook