Αποκτήστε την έκδοση Flat UI του Facebook για Android τώρα

Τον Οκτώβριο του 2013, το Facebook ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει ένα νέο «Facebook Alpha πρόγραμμα» για χρήστες Android που θέλουν να δοκιμάσουν νέες λειτουργίες πριν κυκλοφορήσουν στη σταθερή κυκλοφορία. Το Facebook δοκιμάζει μια επανασχεδιασμένη έκδοση της εφαρμογής Android που μοιάζει με την έκδοση iOS, προσφέρει μια εντελώς νέα επίπεδη διεπαφή χρήστη και πολλές αλλαγές κάτω από την κουκούλα και φέρνει νέα πλοήγηση με καρτέλες στο τραπέζι. Η παραλλαγή επίπεδης διεπαφής χρήστη δεν έχει φτάσει ακόμα στο σταθερό κανάλι και παρόλο που ο γίγαντας των κοινωνικών δικτύων θα ξεκινήσει να την κυκλοφορεί τις επόμενες ημέρες, μπορείτε να τη δοκιμάσετε στη συσκευή σας τώρα, μπαίνοντας στο πρόγραμμα Facebook Alpha. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς. Συνέχισε να διαβάζεις!

  Πρόσβαση σε Widgets από οποιαδήποτε οθόνη, οποιαδήποτε εφαρμογή στο τηλέφωνό σας [Android]

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν είστε ήδη μέλος του προγράμματος δοκιμής Beta του Facebook, καθώς αυτό μπορεί να δημιουργήσει διένεξη μεταξύ των ενημερώσεων alpha και beta της εφαρμογής. Εάν είστε ήδη δοκιμαστής beta, τότε απλώς μεταβείτε σε αυτόν Ομάδα Google, κάντε κλικ στο μικρό κουμπί Χρήστης στην επάνω δεξιά γωνία και κάντε κλικ στο «Αποχώρηση από αυτήν την ομάδα».

Εάν δεν είστε ήδη μέλος του Προγράμματος Beta Tester, απλώς παραλείψτε αυτό το βήμα.

Τώρα επιλέξτε το Πρόγραμμα Facebook Alpha, εγγραφείτε στην Ομάδα Google. Εάν δεν έχετε προφίλ Google+, πρέπει πρώτα να το δημιουργήσετε. Αφού το έχετε κάνει, επισκεφθείτε Ομάδα Facebook Alpha Testers στις Ομάδες Google και κάντε κλικ στο κουμπί «Συμμετοχή στην ομάδα».

  Αναζητήστε Hashtags στο Facebook, το Twitter και το Google Plus

Στην οθόνη που ακολουθεί, αφού διαβάσετε όλες τις οδηγίες (εάν χρειάζεται), κάντε κλικ στο κουμπί «Συμμετοχή σε αυτήν την ομάδα».

Αφού εγγραφείτε στην ομάδα, θα σας δοθούν μερικές οδηγίες σχετικά με τον τρόπο λήψης της εφαρμογής στη συσκευή σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο δίπλα στη γραμμή που λέει “Γίνε δοκιμαστής”.

Το επόμενο βήμα είναι να κάνετε ξανά κλικ στο κουμπί «Γίνετε δοκιμαστής» στην ακόλουθη οθόνη. Θα σας ζητήσει επιβεβαίωση και θα σας δώσει τη σελίδα Play Store της εφαρμογής από όπου μπορείτε να κάνετε λήψη της εφαρμογής Facebook. Η υπάρχουσα εφαρμογή σας στο Facebook θα αντικατασταθεί από την έκδοση Alpha. Εναλλακτικά, μπορεί να σας ζητηθεί μέσα σε λίγες ώρες να ενημερώσετε την τρέχουσα εφαρμογή Facebook απευθείας από τη συσκευή σας.

  Μπορώ να ανακτήσω δεδομένα από κάρτα SD Android ή μονάδα USB που έχει μορφοποιηθεί ως εσωτερική αποθήκευση;

Η επερχόμενη εφαρμογή Android φαίνεται φανταστική με καλύτερη διεπαφή και βελτιωμένη συνολική πλοήγηση.

Σε περίπτωση που χρειαστεί να επιστρέψετε στη σταθερή έκδοση, απλώς αποσυνδέστε την Ομάδα Google του προγράμματος Alpha και εγκαταστήστε ξανά το Facebook από το Google Play.