Τι μπορώ να κάνω για το σφάλμα Can’t Connect To Camera στο Android μου

Χρησιμοποιώ τακτικά ένα τηλέφωνο Android ως κύριο τηλέφωνό μου εδώ και σχεδόν ένα μήνα, είναι το Nexus 5 και μου έδωσε μια εκτίμηση για μεγαλύτερες οθόνες. Μεταξύ άλλων λειτουργιών και εφαρμογών που λατρεύω στο τηλέφωνο, η εφαρμογή κάμερας είναι αυτό που θεωρώ το στολίδι. Είναι καταπληκτικό; εξαιρετική εστίαση, αυτή η νέα λειτουργία θαμπώματος είναι καταπληκτική και μπορώ να τραβήξω στα μισά αξιοπρεπείς φωτογραφίες που δεν μπορούσα ποτέ πριν. Ένα επαναλαμβανόμενο σφάλμα που αντιμετωπίζω με την εφαρμογή κάμερας είναι ότι μερικές φορές όταν την εκκινώ, μου λέει “Δεν μπορώ να συνδεθώ με την κάμερα”. Κανονικά, η εναλλαγή στην αρχική οθόνη μου και η επιστροφή στην εφαρμογή θα ήταν αρκετή για να απαλλαγούμε από αυτό το σφάλμα, αλλά ήταν χθες όταν το σφάλμα απλώς δεν εξαφανιζόταν και έπρεπε να αναζητήσω το πρόβλημά μου στο Google. Φαίνεται ότι το σφάλμα Δεν μπορώ να συνδεθώ με την κάμερα είναι αρκετά συνηθισμένο στους χρήστες Android, ιδιαίτερα στους χρήστες του Nexus 5. Για τους χρήστες του Nexus 5, φαίνεται να είναι συνεπής και έχει αναγνωριστεί από την Google ως σφάλμα που θα διορθωθεί σε μια ενημέρωση. Το πρόβλημα δεν είναι μοναδικό για τις συσκευές Nexus 5, επομένως δείτε τι μπορεί να προκαλεί το σφάλμα και τι μπορείτε να κάνετε για αυτό.

  Οι 8 καλύτερες εφαρμογές καιρού για Android

Πιθανοί Ενεργοποιητές

Το Nexus 5 μου δεν είναι root (ακόμα) και αν κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο, πολλοί χρήστες μπορεί να προτείνουν ότι το σφάλμα έχει σχέση με οποιαδήποτε ROM χρησιμοποιείτε. Αυτό μπορεί να είναι ή όχι η αιτία του, αλλά γενικά υπάρχουν δύο λόγοι για το σφάλμα. Το ένα είναι ότι μια άλλη εφαρμογή χρησιμοποιεί την κάμερα. Εάν εγκαταστήσατε πρόσφατα μια νέα εφαρμογή κάμερας στο τηλέφωνό σας, δοκιμάστε να την κλείσετε για να δείτε εάν αυτό διορθώνει το πρόβλημα. Ο Skpye έχει ταυτοποιηθεί ως ο ένοχος στην υπόθεση του Nexus 5.

Ο άλλος λόγος για το σφάλμα είναι ο τρόπος εξόδου από την εφαρμογή κάμερας αρχικά. Φαίνεται ότι εάν πατήσετε το κουμπί αρχικής οθόνης για έξοδο από την εφαρμογή, είναι πιο πιθανό να λάβετε το σφάλμα. Εάν συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε το κουμπί αρχικής οθόνης για να επιστρέψετε στην αρχική σας οθόνη (και γιατί δεν θα το κάνατε;) σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί πίσω για να βγείτε από την εφαρμογή.

Τι κάνω για αυτό;

Ακολουθούν τέσσερα πράγματα που μπορεί να κάνουν την εφαρμογή να αρχίσει να λειτουργεί ξανά. Ένας από αυτούς τους τέσσερις πάντα έκανε το κόλπο για μένα όταν λαμβάνω το σφάλμα.

  Ελέγξτε την αναπαραγωγή μουσικής μέσω οποιασδήποτε εφαρμογής με γραφικό στοιχείο αιωρούμενης μουσικής [Android]

Μεταβείτε σε άλλη εφαρμογή και, στη συνέχεια, επιστρέψτε στην εφαρμογή κάμερας. Πατήστε το κουμπί πίσω για έξοδο από την εφαρμογή κάμερας και μετά πατήστε για να την ανοίξετε ξανά. Αυτό έχει το μικρότερο ποσοστό επιτυχίας, για να είμαι ειλικρινής, αλλά λειτουργεί και είναι η πιο γρήγορη λύση.
Κλείστε όλες τις εφαρμογές που ενδέχεται να χρησιμοποιούν την κάμερα. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Μπαταρία και ελέγξτε αν το mm-qcamera-daemon εκτελείται. Βγείτε από αυτό και ξεκινήστε ξανά την εφαρμογή για να δείτε αν συνδέεται η κάμερα.
Βγείτε από την εφαρμογή και επανεκκινήστε την. Αυτό λειτουργεί τις περισσότερες φορές. Εάν δεν προσπαθήσει να διακόψει αναγκαστικά την εφαρμογή και να διαγράψει την προσωρινή μνήμη. Τα μέτρα ακούγονται δραστικά αλλά έχει υψηλό ποσοστό επιτυχίας.
Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας. Κλείστε κάθε εφαρμογή που εκτελείται πριν την επανεκκινήσετε. Βρήκα ότι αυτό λειτουργεί όταν τίποτα άλλο δεν θα το έκανε και μέχρι στιγμής το σφάλμα δεν έχει εμφανιστεί ξανά.

Μπορώ να αποφύγω αυτό το σφάλμα;

Η σκανδάλη του κουμπιού αρχικής/πίσω είναι κάτι που έμαθα πριν από δύο ημέρες και δεν είχα αρκετό χρόνο για να δοκιμάσω αν αυτό είναι μόνο η αιτία. Εάν λαμβάνετε συχνά το σφάλμα, ελέγξτε πώς βγαίνετε από την εφαρμογή. Εάν μια αλλαγή στο κουμπί που χρησιμοποιείτε για την απομάκρυνση από την εφαρμογή μειώνει αυτό το σφάλμα, τότε έχετε την απάντησή σας. Εάν εγκαταστήσατε πρόσφατα μια νέα εφαρμογή κάμερας, δοκιμάστε να την αφαιρέσετε. Μερικές εφαρμογές που οι χρήστες αναγνωρίζουν ως προβληματικές εφαρμογές είναι το Skype (κυκλοφόρησε μια ενημέρωση για το Skype για την αντιμετώπιση του προβλήματος), το Snapchat και το Whatsapp. Φαίνεται ότι υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορείτε πραγματικά να κάνετε για να το αποφύγετε, αλλά αυτές οι γρήγορες επιδιορθώσεις φαίνεται να λειτουργούν.

  Λάβετε ειδοποιήσεις μέσω email στις οποίες μπορείτε να απαντάτε από οπουδήποτε [Android]

Σε διαφορετική σημείωση, ορισμένοι χρήστες δήλωσαν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα με το υλικό και το να ρίξουν μια ματιά κάτω από την κουκούλα ήταν αυτό που τους το διόρθωσε, οπότε ίσως χρειαστεί να πάτε το σετ σας για έλεγχο εάν τίποτα άλλο δεν λειτουργεί. Οι χρήστες του Nexus 5 θα πρέπει να περιμένουν την ενημέρωση του Android 4.4.3 και να αρκεστούν σε αυτές τις προσωρινές επιδιορθώσεις.