Αλλάξτε τη συμπεριφορά του κλειδιού τροποποιητή όταν κάνετε κλικ σε συνδέσμους [Firefox]

Τα πλήκτρα Alt, Ctrl και Shift έχουν μια αποκλειστική λειτουργία όταν χρησιμοποιούνται στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Στην πραγματικότητα, η συμπεριφορά τους είναι αρκετά τυπική σε όλα τα προγράμματα περιήγησης, αλλά εάν πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο λειτουργίας αυτών των πλήκτρων, πιο συγκεκριμένα, τον τρόπο λειτουργίας τους όταν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο ενώ κρατάτε πατημένο έναν από αυτούς, δοκιμάστε τους Τροποποιητές κλικ. Είναι ένα πρόσθετο Firefox που σας επιτρέπει να αλλάξετε τη συμπεριφορά των τριών πλήκτρων τροποποίησης όταν χρησιμοποιούνται με το αριστερό κουμπί του ποντικιού/του ποντικιού σας. Η αλλαγή της συμπεριφοράς γίνεται απλή, αφήνοντας τον χρήστη να επιλέξει από μια αναπτυσσόμενη λίστα τη συμπεριφορά που θέλει να ορίσει για ένα συγκεκριμένο κλειδί. Πριν ξεκινήσετε τις λεπτομέρειες, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το πρόσθετο θα αλλάξει τη συμπεριφορά μόνο για ενέργειες όπως Ctrl+Left-Click και όχι για οποιαδήποτε ενέργεια που δεν περιλαμβάνει το ποντίκι, για παράδειγμα, το Ctrl+F θα εξακολουθεί να ανοίγει τη γραμμή εύρεσης.

  Πώς να βρείτε μια καρτέλα με υψηλή χρήση CPU σε Chrome και Firefox

Το Click Modifiers είναι ένα πρόσθετο χωρίς επανεκκίνηση, επομένως απλώς εγκαταστήστε το και μεταβείτε στις επιλογές του. Είναι προεπιλογή, το πρόσθετο δεν θα τροποποιήσει κανένα από τα κλειδιά. Οι τρεις πρώτες επιλογές σάς επιτρέπουν να τροποποιήσετε τα πλήκτρα Alt, Ctrl και Shift αντίστοιχα. Οι διαθέσιμες τροποποιημένες επιλογές για κάθε κουμπί τροποποιητή είναι οι ίδιες. Άνοιγμα συνδέσμου σε τρέχον παράθυρο/καρτέλα, Άνοιγμα συνδέσμου σε νέο παράθυρο, άνοιγμα συνδέσμου σε νέα καρτέλα, άνοιγμα συνδέσμου σε νέα καρτέλα φόντου και αποθήκευση συνδέσμου. Εκτός από τα τρία πλήκτρα τροποποίησης, το πρόσθετο θα σας επιτρέψει να αντιστοιχίσετε μία από αυτές τις συμπεριφορές στο κουμπί μεσαίου κλικ από ένα παρόμοιο αναπτυσσόμενο μενού στις ρυθμίσεις.

  Νέες δυνατότητες στον Firefox 33 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Εάν θέλετε ποτέ να επαναφέρετε ένα από τα κλειδιά, μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή «Χρήση προεπιλεγμένης ενέργειας». Το πρόσθετο έρχεται με τους περιορισμούς του. στο OS X η ενέργεια που σχετίζεται με το κλικ Control δεν μπορεί να τροποποιηθεί. Το πρόσθετο είναι προφανώς βασικό στη λειτουργικότητα, αλλά κάνει ό,τι λέει στην ετικέτα, οπότε δεν υπάρχει τίποτα για να παραπονεθεί, αν και πολλά απομένουν να θελήσετε.

Όπου το πρόσθετο στοχεύει να διευκολύνει την αλλαγή της συμπεριφοράς του κλειδιού τροποποιητή, μπορεί να προσθέσει πρόσθετες λειτουργίες, διατηρώντας ταυτόχρονα το πρόσθετο απλό, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης της χρήσης ενός κλειδιού τροποποίησης στο πρόγραμμα περιήγησης ή σε συγκεκριμένους ιστότοπους. Αυτό θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά χρήσιμο για χρήστες που χρησιμοποιούν ισχυρές εφαρμογές Ιστού αλλά δεν είναι λάτρεις των πλήκτρων πρόσβασης που υποστηρίζουν. Για παράδειγμα, προσωπικά θα ήθελα να καταργήσω τη δυνατότητα δημοσίευσης στο WordPress χρησιμοποιώντας το Ctrl+Alt+p και άλλοι μπορεί να θέλουν να εμποδίσουν το πρόγραμμα περιήγησης να εκτελεί παρόμοιες ενέργειες σε άλλες εφαρμογές Ιστού. Συνολικά, οι Τροποποιητές κλικ είναι απλοί ως προς την ιδέα και τη λειτουργία τους, αλλά έχουν τη δυνατότητα να γίνουν εργαλείο για ισχυρούς χρήστες με την προσθήκη περισσότερων λειτουργιών.

  Το Clean Up Google Music αφαιρεί όλες τις κάρτες προτάσεων από τη Μουσική Google [Firefox]

Κατεβάστε το Click Modifiers για Firefox