Νέες δυνατότητες στον Firefox 33 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Ο Firefox 33 κυκλοφορεί τόσο για Desktop όσο και για Android. Θα πρέπει να σας ζητηθεί να κάνετε αναβάθμιση την επόμενη φορά που θα το εκκινήσετε και εάν είστε προγραμματιστής, ίσως θελήσετε να κάνετε αναβάθμιση τώρα. Αυτή η τελευταία δόση είναι μια απόλαυση για προγραμματιστές με δύο νέα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά. μια πλαϊνή γραμμή πολυμέσων στο πρόγραμμα επεξεργασίας στυλ και ένα εργαλείο που αναβοσβήνει. Οι τελικοί χρήστες θα θέλουν να κάνουν αναβάθμιση για τις βελτιωμένες λειτουργίες αναζήτησης και την πιο αξιόπιστη λειτουργία επαναφοράς περιόδου σύνδεσης. Ο Firefox για Android υποστηρίζει επίσης το νέο εργαλείο Paint Flash για προγραμματιστές. Για τους τελικούς χρήστες, η νέα επιλογή διαγραφής δεδομένων όταν τερματίζετε την εφαρμογή είναι πολλά υποσχόμενη, όπως και η δυνατότητα ροής περιεχομένου βίντεο στο Chromecast και το Roku.

Επιτραπέζιος υπολογιστής Firefox 33

Βελτιωμένη εμπειρία αναζήτησης

Συγκεντρώνουμε δύο χαρακτηριστικά κάτω από ένα κεφάλι. Ο Firefox 33 κάνει δύο πράγματα για να επιταχύνει την αναζήτηση. Προσφέρει πρόταση αναζήτησης στην αρχική σελίδα του Firefox (about:home) και στη σελίδα νέας καρτέλας (about:newtab). Κάνει επιπλέον κάτι διαφορετικό για να επιταχύνει το αποτέλεσμα αναζήτησης. Με προηγούμενες εκδόσεις, εάν πληκτρολογούσατε μία λέξη ή μαθηματική έκφραση, το πρόγραμμα περιήγησης θα χρειαζόταν αρκετό χρόνο για να σας δώσει αποτελέσματα. Έψαχνε για τοπικά φιλοξενούμενους ιστότοπους που θα αντιστοιχούσαν στον όρο αναζήτησης. Με αυτήν την ενημέρωση, τώρα πραγματοποιεί αναζήτηση πρώτα στο διαδίκτυο ενώ πραγματοποιεί τοπική αναζήτηση στο παρασκήνιο.

  Πώς να ορίσετε το Mozilla Firefox ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης σε Mac

Η Επαναφορά συνεδρίας είναι πιο αξιόπιστη

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που μου έχει αποτύχει συχνά στο παρελθόν, γι’ αυτό χαίρομαι που η Mozilla έδωσε κάποια προσοχή σε αυτό. Η επαναφορά περιόδου λειτουργίας είναι πλέον πιο αξιόπιστη, πράγμα που σημαίνει ότι το μήνυμα που λαμβάνετε σχετικά με το ότι ο Firefox δεν μπορεί να επαναφέρει την προηγούμενη συνεδρία σας θα εμφανίζεται πολύ λιγότερο συχνά.

Πλαϊνή γραμμή πολυμέσων στο πρόγραμμα επεξεργασίας στυλ

Αυτή είναι μια νέα γραμμή που εμφανίζεται όταν έχετε ανοιχτό το πρόγραμμα επεξεργασίας στυλ. Παραθέτει κανόνες και συνδέσμους προς αριθμούς γραμμών ενός φύλλου CSS, εάν εντοπίσει ότι έχουν χρησιμοποιηθεί κανόνες πολυμέσων.

  Πώς να στείλετε μηνύματα από την επιφάνεια εργασίας σας στο τηλέφωνό σας Android

Firefox 33 για Android

Εκκαθάριση δεδομένων όταν τερματίζετε τον Firefox

Κάθε φορά που τερματίζετε τον Firefox, μπορείτε πλέον να διαγράψετε όλα τα δεδομένα σας με αυτόν. Η δυνατότητα βρίσκεται στις Ρυθμίσεις> Απόρρητο και μπορείτε να επιλέξετε ποια δεδομένα θα διαγράψετε. Μόλις οριστεί, ο Firefox θα αφαιρέσει δεδομένα για τα στοιχεία που έχετε επιλέξει.

Βαφή που αναβοσβήνει

Αυτή η δυνατότητα έχει προστεθεί τόσο στην επιτραπέζια έκδοση όσο και στην έκδοση Android της εφαρμογής. Πριν προχωρήσουμε σε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες, ρίξτε μια ματιά στο πώς φαίνεται το χαρακτηριστικό σε δράση και στις δύο πλατφόρμες.

Για να ενεργοποιήσετε το χρώμα που αναβοσβήνει στην επιφάνεια εργασίας, ανοίξτε τη γραμμή εργαλείων για προγραμματιστές και πληκτρολογήστε ‘Paintflashing on’. Για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα στο Android, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Εργαλεία προγραμματιστή και επιλέξτε την επιλογή Ζωγραφική που αναβοσβήνει. Αυτό που κάνει αυτό το εργαλείο είναι ότι επισημαίνει ποια μέρη μιας σελίδας μπορεί να έχουν ξαναζωγραφιστεί με ενέργειες όπως η τοποθέτηση του δείκτη του ποντικιού πάνω από ένα στοιχείο σελίδας ή η κύλιση. Διευκολύνει τον εντοπισμό εάν το πρόγραμμα περιήγησης χρειάζεται να ζωγραφίσει ξανά μια σελίδα περισσότερο από όσο χρειάζεται.

  Προσθήκη, διαχείριση και εναλλαγή λογαριασμών χρηστών στο Android Lollipop

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις νέες αλλαγές, διαβάστε τις σημειώσεις έκδοσης για το Firefox 33 για επιφάνεια εργασίας και Android. Η μεγαλύτερη προσθήκη για τους τελικούς χρήστες είναι αναμφίβολα στην έκδοση Android όπου έχει προστεθεί καλύτερη ασφάλεια και η δυνατότητα ροής βίντεο στο Chromecast και στο Roku.

Κάντε λήψη του Firefox 33 για επιτραπέζιους υπολογιστές

Κατεβάστε το Firefox 33 για Android