Πώς να βρείτε μια καρτέλα με υψηλή χρήση CPU σε Chrome και Firefox

Τα προγράμματα περιήγησης σήμερα έχουν βελτιωθεί εκθετικά την τελευταία δεκαετία. Ακόμα κι αν κάνετε έκπτωση στις νέες δυνατότητες και ικανότητες που έχει ένα σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης, δεν μπορείτε να αγνοήσετε το γεγονός ότι είναι πολύ πιο γρήγορα. Αν και αυτά τα προγράμματα περιήγησης είναι εξαιρετικά στο να συμβαδίζουν με την τεχνολογία, έχουν μερικά προβλήματα όπως διαρροές μνήμης και υψηλή χρήση CPU. Εάν αφήσετε μια καρτέλα του προγράμματος περιήγησης ανοιχτή για πολύ καιρό, θα αρχίσει σιγά σιγά να καταναλώνει όλο και περισσότερη μνήμη. Η μόνη σου λύση είναι να το κλείσεις. Είναι επίσης για μια καρτέλα με υψηλή χρήση CPU.

Το καλό με ένα σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης είναι ότι δεν χρειάζεται να βγείτε από την εφαρμογή. Μπορείτε απλώς να κλείσετε την καρτέλα με υψηλή χρήση CPU. Το μόνο κόλπο είναι να βρείτε ποια καρτέλα είναι.

Χρώμιο

Το Chrome έχει τον δικό του διαχειριστή εργασιών. Στα Windows, εάν ανοίξετε τη διαχείριση εργασιών, πιθανότατα θα δείτε πολλές περιπτώσεις του Chrome να εκτελούνται. Υπάρχει ένα παράδειγμα για κάθε καρτέλα. Στην απίθανη περίπτωση που τα Windows δεν αναφέρουν σωστά τη χρήση της μνήμης ή της CPU ή δεν βλέπετε όλες τις καρτέλες σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση εργασιών του Chrome.

  Ξεφορτωθείτε το Australis και επαναφέρετε το κλασικό θέμα στον Firefox 29

Ανοίξτε ένα παράθυρο του Chrome και πατήστε τη συντόμευση Shift+Esc για να ανοίξετε τη διαχείριση εργασιών. Θα δείτε μια λίστα με όλες τις καρτέλες που έχετε ανοίξει και όλες τις επεκτάσεις που έχετε εγκαταστήσει στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Μπορείτε να τα ταξινομήσετε ανάλογα με τη χρήση από υψηλή σε χαμηλή. Επιλέξτε την καρτέλα με υψηλή χρήση CPU και κάντε κλικ στο End Process για να την κλείσετε.

Firefox

Ο Firefox δεν έχει τη δική του διαχείριση εργασιών όπως ο Chrome, αλλά έχει ένα ενσωματωμένο εργαλείο για την εύρεση στατιστικών στοιχείων απόδοσης για καρτέλες και πρόσθετα. Ανοίξτε τον Firefox και πληκτρολογήστε τα παρακάτω στη γραμμή διευθύνσεων.

about:performance

Αυτή η σελίδα θα σας δώσει μια λίστα με όλες τις ανοιχτές καρτέλες και τα πρόσθετα που είναι εγκατεστημένα στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Για να δείτε στατιστικά απόδοσης για ένα πρόσθετο ή καρτέλα, κάντε κλικ στο ‘περισσότερα’ δίπλα στην καρτέλα ή το πρόσθετο.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα ERR_CONNECTION_REFUSED στο Chrome

Θα δείτε τη χρήση της CPU από αυτήν την καρτέλα και μπορείτε να την κλείσετε ή να τη φορτώσετε ξανά απευθείας από αυτήν τη σελίδα. Δεν μπορείτε να ταξινομήσετε τις καρτέλες κατά χρήση, επομένως θα πρέπει να βρείτε με μη αυτόματο τρόπο την καρτέλα με υψηλή χρήση CPU.

Διαχείριση εργασιών των Windows

Μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε τη διαχείριση εργασιών των Windows για να βρείτε ποια καρτέλα καταναλώνει πολλή μνήμη ή CPU. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε ομαδοποιήσει τις διεργασίες ανά τύπο και, στη συνέχεια, ταξινομήστε τη στήλη κατά χρήση της CPU.

Με τον Firefox, ο διαχειριστής εργασιών θα αναφέρει τη χρήση της CPU μόνο για την τρέχουσα καρτέλα. Θα πρέπει να διαχωρίσετε τις καρτέλες σε δικά τους παράθυρα ή να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους, ενώ παρακολουθείτε τον διαχειριστή εργασιών.

  Πώς να φορτώσετε εξωτερικούς υπότιτλους κατά την αναπαραγωγή μιας ταινίας στο Chromecast

Με το Chrome, η διαχείριση εργασιών θα σας δείχνει τη χρήση της μνήμης και της CPU για μεμονωμένες καρτέλες, αλλά δεν θα εμφανίζει πάντα τους τίτλους των καρτελών. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταλήξετε να κλείσετε μια σημαντική καρτέλα, γι’ αυτό είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τη διαχείριση εργασιών του Chrome.