Ένας οδηγός για το τοπικό SEO

Το τοπικό SEO, ειδικά στη Μηχανή Αναζήτησης Google, είναι ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος οργανικής προσέλκυσης περισσότερων πελατών και καταναλωτών.

Η βελτιστοποίηση της επιχείρησής σας για αναζητήσεις “Near Me” σάς βοηθά να τελειοποιήσετε την τοπική στρατηγική SEO σας.

Οι όγκοι αναζητήσεων “Κοντά μου” αυξάνονται τα τελευταία πέντε χρόνια. Το Google Trends δείχνει ότι οι καταναλωτές στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νότια Αφρική και πιο συχνά χρησιμοποιούν αυτήν τη φράση-κλειδί.

Διαβάστε μέχρι το τέλος και αποκτήστε ειδικές γνώσεις σχετικά με τη δημιουργία τοπικών στρατηγικών SEO και βελτιστοποίησης αναζήτησης “Near Me”.

Τι είναι το τοπικό SEO;

Η πρακτική βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης για τοπικά αποτελέσματα αναζήτησης είναι γνωστή ως τοπικό SEO. Το τοπικό SEO της Google σημαίνει να κάνετε την επιχείρηση ή την επωνυμία σας να εμφανίζεται πιο συχνά στο Google Map Pack ή στο Google Search Local Pack.

Το Google SERP προσπαθεί πάντα να παρέχει το καλύτερο αποτέλεσμα αναζήτησης για να βοηθήσει τον χρήστη. Για παράδειγμα, ένας χρήστης αναζητά “βιβλιοπωλεία “Κοντά μου” στην Αναζήτηση Google. Χρησιμοποιώντας το Wi-Fi, τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, το GPS και άλλες τεχνολογίες τοπικής προσαρμογής, το Google SERP θα εμφανίσει τρία κορυφαία προφίλ Google Business ως Local Pack ή Map Pack.

Το Google SERP αναλύει όλα τα δεδομένα στα προφίλ Google My Business των σχετικών επιχειρήσεων και κατατάσσει τις τρεις κορυφαίες επωνυμίες στο Τοπικό πακέτο ή το πακέτο χαρτών. Ως εκ τούτου, θα είναι χρήσιμο εάν η καταχώριση της επιχείρησής σας έχει ένα πλήρες προφίλ όπως όνομα επιχείρησης, αριθμό τηλεφώνου, ανοιχτό χρόνο, ώρα κλεισίματος, σύνδεσμο ιστότοπου, βίντεο, φωτογραφίες, αξιολογήσεις, κριτικές και άλλα.

Γιατί χρειάζεστε τοπικό SEO;

Οι τοπικές λέξεις-κλειδιά κατατάσσονται υψηλότερα στο Google

Για εξοικονόμηση χρόνου και προσπάθειας, οι καταναλωτές προτιμούν να επιλέγουν υπηρεσίες και προϊόντα που είναι διαθέσιμα στην περιοχή τους ή στην κοντινή τους τοποθεσία. Επομένως, η κατάταξη σε τοπικές λέξεις-κλειδιά είναι πιο επωφελής για μια επιχείρηση από την κατάταξη σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο. Για το λόγο αυτό, περισσότερες εταιρείες εστιάζουν στην κατάταξη σε τοπικές λέξεις-κλειδιά.

Μετατρέψτε εύκολα διαδικτυακά ερωτήματα σε αγορές εκτός σύνδεσης

Σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν στο διαδίκτυο ένα προϊόν πριν επισκεφτούν ένα κατάστημα εκτός σύνδεσης για να το αγοράσουν. Με το τοπικό SEO, η εταιρεία σας μπορεί να εμφανιστεί ανάμεσα στα κορυφαία αποτελέσματα και αν αρέσει στους καταναλωτές, θα καταλήξουν να αγοράσουν το προϊόν ή την υπηρεσία σας αντί να επισκεφτούν ένα κατάστημα.

Αυξημένη επισκεψιμότητα ιστότοπου από τοπικούς χρήστες

Το τοπικό SEO σημαίνει να αποκτήσετε μεγαλύτερη προβολή στους τοπικούς πελάτες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι άνθρωποι επισκέπτονται τους ιστότοπους των αποτελεσμάτων κατάταξης. Ο ιστότοπός σας θα έχει μεγαλύτερη προβολή, επισκεψιμότητα και δημοσιότητα επωνυμίας. Έχει επίσης ως αποτέλεσμα την αύξηση των πωλήσεων.

Δωρεάν τοπική διαφήμιση

Το τοπικό SEO λειτουργεί επίσης ως δωρεάν διαδικτυακή διαφήμιση για την επιχείρησή σας. Σας επιτρέπει να συνδεθείτε με τους καταναλωτές σας χωρίς κόστος. Μπορείτε να εμφανίσετε όλες τις κρίσιμες πληροφορίες, όπως διεύθυνση, αριθμό επικοινωνίας, διεύθυνση email, μενού προϊόντων, ώρες λειτουργίας, αργίες κ.λπ., σε πιθανούς πελάτες.

  Πώς να ακυρώσετε το προπληρωμένο πρόγραμμα ATT

Η αναζήτηση “Near Me” είναι μια τεχνική για τη λήψη υπερτοπικών αποτελεσμάτων αναζήτησης από συμβατές μηχανές αναζήτησης. Εδώ είναι πώς λειτουργεί:

  • Ο χρήστης ανοίγει μια μηχανή αναζήτησης όπως το Google, το Yahoo ή το Bing.
  • Πληκτρολογούν το προϊόν ή την υπηρεσία που χρειάζονται και προσθέτουν τη φράση “Κοντά μου”.
  • Για παράδειγμα, βιβλιοπωλεία «Κοντά μου», εστιατόρια «Κοντά μου», βενζινάδικα «Κοντά μου» και ούτω καθεξής.
  • Η φράση “Κοντά μου” υποδηλώνει ότι ο χρήστης αναζητά μόνο τοπικά αποτελέσματα.
  • Αντίστοιχα, η μηχανή αναζήτησης προσφέρει τις καλύτερες επιλογές σύμφωνα με δεδομένα και κριτικές πάνω από όλα τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η Μηχανή Αναζήτησης Google είναι εξαιρετικά συμβατή με τις αναζητήσεις “Near Me”. Προσφέρει αποκλειστικές κάρτες στη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης, ώστε ο χρήστης να μπορεί γρήγορα να εντοπίσει κορυφαίες επιχειρήσεις. Για παράδειγμα, όταν κάνετε αναζήτηση στο Google για τα αποτελέσματα “Near Me”, λαμβάνετε μια κάρτα Local Pack πάνω από όλα τα αποτελέσματα. Εάν το επαναλάβετε στους Χάρτες Google, θα λάβετε επίσης κορυφαίους βαθμούς στο πακέτο χαρτών.

Η ανάλυση δεδομένων Google Trend δείχνει ότι η αναζήτηση “Κοντά μου” είναι δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με το Google Trend, η αναζήτηση “Κοντά σε εμένα” έχει κατά μέσο όρο 90 βαθμολογίες ενδιαφέροντος με την πάροδο του χρόνου το 2022. Αυτό σημαίνει ότι η φράση αναζήτησης έχει κορυφαία δημοτικότητα.

Βρείτε παρακάτω μια λίστα με τη δημοτικότητα της αναζήτησης “Near Me” σε επίπεδο χώρας:

  • Ηνωμένες Πολιτείες 100
  • Αυστραλία 47
  • Ηνωμένο Βασίλειο 46
  • Καναδάς 44
  • Μαλαισία 35

Οι τοπικές επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν σημαντικά από τη βελτιστοποίηση αναζήτησης “Near Me”. Εάν ακολουθούν τη σωστή προσέγγιση SEO και περιεχομένου για τους Χάρτες Google και το Google Business, μπορούν να απολαύσουν τα ακόλουθα οφέλη:

  • Συχνή εμφάνιση των επιχειρήσεων τους σε κάρτες Local Pack και Map Pack.
  • Περισσότεροι χρήστες θα λάβουν τις πληροφορίες της επιχείρησής σας, όπως αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις ιστότοπου, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.λπ.
  • Οι χρήστες μπορούν να καλέσουν τα γραφεία υποστήριξης για ερωτήσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
  • Η ομάδα μάρκετινγκ μπορεί να συγκεντρώσει διάφορα στοιχεία πιθανών πελατών από τηλεφωνικές κλήσεις, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διοχετεύσεις κλικ ιστότοπου.
  • Η ομάδα πωλήσεων ή μάρκετινγκ μπορεί να σχεδιάσει προσαρμοσμένες προσφορές προϊόντων ή υπηρεσιών για τους εισερχόμενους πελάτες και να κερδίσει γρήγορα παραγγελίες και συμβόλαια.

Ο αντίκτυπος της τελευταίας ενημέρωσης τοπικής αναζήτησης Google

Τον Νοέμβριο του 2021, η Google κυκλοφόρησε μια ενημέρωση αλγορίθμου με το όνομα Ενημέρωση Περιοχής σχετικά με τα αποτελέσματα τοπικής αναζήτησης. Αυτή η ενημέρωση εξισορρόπησε εκ νέου τους παράγοντες κατάταξης που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία αποτελεσμάτων τοπικής αναζήτησης.

Η Google ζήτησε από τις επιχειρήσεις να συνεχίσουν να ακολουθούν τις καλύτερες τοπικές πρακτικές SEO για να κατατάσσονται στις αναζητήσεις “Κοντά μου”. Περιλάμβανε επίσης τους κύριους παράγοντες κατάταξης για τη δημιουργία αποτελεσμάτων τοπικής αναζήτησης. Οι παράγοντες είναι:

#1. Συνάφεια: Σημαίνει πόσο σχετικό είναι το προφίλ της επιχείρησής σας σε σύγκριση με το ερώτημα αναζήτησης. Εάν το προφίλ της επιχείρησής σας εστιάζει στη ζαχαροπλαστική σοκολάτας, θα έχει μεγαλύτερη πιθανότητα κατάταξης στο ίδιο ερώτημα σε σύγκριση με ένα προφίλ που εστιάζει στη ζύμη με φράουλα.

#2. Απόσταση: Η Google θα εξετάσει επίσης την απόσταση της τοποθεσίας της επιχείρησής σας από την τοποθεσία που αναφέρεται στην αναζήτηση. Οι πιο κοντινές επιχειρήσεις θα έχουν μεγαλύτερη προτεραιότητα στα αποτελέσματα τοπικής αναζήτησης.

#3. Εξέχουσα θέση: Το πόσο δημοφιλής ή γνωστή είναι η επιχείρησή σας θα ληφθεί επίσης υπόψη κατά την κατάταξή της στα αποτελέσματα αναζήτησης. Όσο πιο δημοφιλής είναι η εταιρεία σας (με βάση αξιολογήσεις και κριτικές), τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να πληκτρολογήσει στην τοπική αναζήτηση.

  Πώς να ενημερώσετε τα Apple AirPods σας

Δεδομένου ότι το βάρος κάθε παράγοντα έχει εξισορροπηθεί εκ νέου και η Google δεν αποκαλύπτει ποτέ το ακριβές βάρος κάθε παράγοντα κατάταξης, η εξισορρόπηση των προσπαθειών σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανταποκριθείτε σε αυτήν την ενημέρωση.

Εάν θέλετε να εξυπηρετήσετε την τοπική σας κοινότητα με την επιχείρησή σας, η προσαρμογή της επιχείρησής σας για αναζητήσεις “Κοντά μου” θα πρέπει να είναι η προτεραιότητά σας. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που πρέπει να δοκιμάσετε για την επιτυχία της τοπικής αναζήτησης Google:

Δημιουργία προφίλ Google My Business

Το πρώτο βήμα για να διακριθείτε στην αναζήτηση “Κοντά μου” είναι να έχετε μια σελίδα Εταιρικού προφίλ Google για την εταιρεία σας. Αυτό το προφίλ είναι ένα δωρεάν εργαλείο από την Google που μπορούν να αξιοποιήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί για να προωθήσουν τις επιχειρήσεις τους στους Χάρτες Google και στην Αναζήτηση Google.

Όλα τα δεδομένα που εισάγετε στην καταχώριση του Εταιρικού προφίλ σας Google θα πρέπει να είναι ενημερωμένα και ακριβή. Διαφορετικά, η Google δεν θα εμφανίζει το όνομα της εταιρείας σας όταν κάποιος ζητά μια υπηρεσία “Κοντά σε εμένα” που παρέχει η εταιρεία σας. Επιπλέον, προσφέρει πρόσθετες πληροφορίες στους πελάτες που τους βοηθούν να αποφασίσουν αν θέλουν να επιλέξουν την εταιρεία σας ή όχι.

Εικόνες Γεωκώδικα

Η προσθήκη των απαραίτητων πληροφοριών σας δεν αρκεί για αναζητήσεις “Κοντά μου”. πρέπει επίσης να προσθέσετε σχετικές εικόνες. Συχνά, οι δυνητικοί πελάτες περνούν από τις εικόνες για να αποκτήσουν μια σαφή ιδέα για τα προϊόντα, τις υπηρεσίες ή την εταιρεία σας συνολικά.

Για αυτόν τον λόγο, μην χρησιμοποιείτε ποτέ στοκ φωτογραφίες και προβάλλετε την επιχείρησή σας χρησιμοποιώντας αυθεντικές φωτογραφίες του καταστήματος, του προσωπικού, των προϊόντων και του μενού σας (αν είστε ιδιοκτήτης εστιατορίου.) Επίσης, μην ξεχάσετε να προσθέσετε ακριβείς και βελτιστοποιημένες ετικέτες alt και ετικέτες τίτλου στο φωτογραφίες. Η χρήση των λέξεων-κλειδιών-στόχων σας ως ετικέτες alt και τίτλου αυξάνει τις πιθανότητες κατάταξης στην τοπική αναζήτηση.

NAP και Θετικές Κριτικές

Το NAP σημαίνει Όνομα, Διεύθυνση και Αριθμός τηλεφώνου. Το εταιρικό σας προφίλ Google θα πρέπει να έχει αυτές τις τρεις πληροφορίες σε μορφή ευρετηρίου που μπορεί να διαβάσει εύκολα ο καθένας. Προσθέστε ώρες λειτουργίας, διεύθυνση URL ιστότοπου και σωστή κατηγορία επιχείρησης.

Σε όλες τις καταχωρίσεις, υπάρχει μια ενότητα κριτικών που ελέγχουν οι πελάτες προτού πάνε για μια εταιρεία ή επιχείρηση. Όσο περισσότερες θετικές κριτικές μπορείτε να συγκεντρώσετε, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα ενδιαφέρονται για την επιχείρησή σας. Εκτός από το να ζητάτε από τους πιστούς πελάτες σας να κάνουν καλές αξιολογήσεις και κριτικές, απαντήστε σε όλες τις κριτικές για να δείξετε ότι είστε ενεργοί.

Ορόσημα και ονόματα γειτονιών

Πολλές επιχειρήσεις απολαμβάνουν δημοτικότητα στον κόσμο εκτός σύνδεσης με κάποιο άλλο όνομα. Εάν αυτό ισχύει για την εταιρεία σας, πρέπει να το συμπεριλάβετε στα τοπικά αποτελέσματα αναζήτησης. Αυτό σίγουρα θα έχει θετικό αντίκτυπο στην τοπική κατάταξη. Εάν το κατάστημά σας είναι επίσημα γνωστό ως Pizza World, αλλά οι ντόπιοι το αποκαλούν Henry’s Pizza, πρέπει επίσης να προσθέσετε το δεύτερο όνομα στο προφίλ της επιχείρησής σας.

Επιπλέον, μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε ορόσημα για το κατάστημα ή την επιχείρησή σας. Εάν κάποιος ντόπιος θέλει να σας επισκεφτεί αυτοπροσώπως, το ορόσημο θα τον βοηθήσει να σας φτάσει εύκολα.

  Πώς να ευθυγραμμίσετε το κείμενο μέσα σε πίνακες στο Microsoft Word

Γεωγραφική Άγκυρα

Εάν θέλετε να δείτε την επιχείρησή σας στις κορυφαίες κατατάξεις για αναζητήσεις “Κοντά σε εμένα”, είναι επιτακτική ανάγκη να λάβετε σχετικούς και έγκυρους συνδέσμους επιστροφής για γεωγραφικά πλούσιο κείμενο αγκύρωσης. Αυτό σας βοηθά να βελτιώσετε την κατάταξη της επιχείρησής σας στην τοπική αναζήτηση Google.

Για παράδειγμα, αν θέλετε να κατατάξετε τις αναζητήσεις “Κοντά μου” για τα “καλύτερα εστιατόρια κοντά στον Πύργο του Άιφελ”, πρέπει να λάβετε backlinks από άλλους ιστότοπους σε κείμενο αγκύρωσης όπως “καλύτερα εστιατόρια στο Παρίσι”, “εστιατόρια κοντά στον Πύργο του Άιφελ”, ” καλύτερα εστιατόρια κοντά στον Πύργο του Άιφελ», και παρόμοια.

Η προσθήκη μιας ενότητας ιστολογίου στον ιστότοπό σας και η τακτική δημοσίευση σχετικών άρθρων αυξάνει τις πιθανότητές σας για υψηλότερη κατάταξη στις αναζητήσεις “Κοντά μου”. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να λάβετε γρήγορα εσωτερικούς συνδέσμους προς τις σελίδες προορισμού σας στις προτιμώμενες λέξεις-κλειδιά σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα ιστολόγια για να προωθήσετε τα προϊόντα ή την εταιρεία σας, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνετε τους αναγνώστες για τα πιο πρόσφατα προϊόντα σας. Εδώ, μπορείτε επίσης να δημοσιεύσετε συνεντεύξεις με κάποιους παράγοντες επιρροής που προωθούν την επιχείρησή σας ή ενημερωτικά κομμάτια που απαντούν σε κοινά ερωτήματα των χρηστών σχετικά με τις υπηρεσίες σας.

Ιστότοποι φιλικοί προς κινητά

Στα μέσα του 2019, η Google παρουσίασε τη στρατηγική ευρετηρίασης για κινητά πρώτα. Σημαίνει ότι η Google θα δώσει προτεραιότητα σε ιστότοπους που είναι αποκριτικοί ή φιλικοί προς κινητά. Ο λόγος πίσω από αυτήν την πολιτική είναι απλός — οι περισσότερες αναζητήσεις Google γίνονται από κινητές συσκευές.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό, πρέπει να έχετε ανταποκρινόμενους ιστότοπους που προσφέρουν προσαρμοσμένες εμπειρίες σε άτομα που έχουν πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή. Επίσης, μην χρησιμοποιείτε ξεχωριστές διευθύνσεις URL για έναν ιστότοπο για υπολογιστές και έναν ιστότοπο για κινητά. Σε αυτήν την περίπτωση, η διεύθυνση URL του κινητού θα ευρετηριαστεί πρώτα.

Σήμανση σχήματος

Ένας χρήσιμος τρόπος για να κάνετε την επιχείρησή σας να ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές είναι η σήμανση Schema. Επιτρέπει σε μηχανές αναζήτησης όπως η Google να αποκτούν πληροφορίες για την επιχείρησή σας και να τις εμφανίζουν ως πλούσια αποσπάσματα. Ένα απόσπασμα με όλα τα απαραίτητα δεδομένα (διεύθυνση, στοιχεία επικοινωνίας, ώρες λειτουργίας) είναι το μόνο που χρειάζεστε για να προσελκύσετε πιθανούς πελάτες.

Για να διασφαλίσετε την ακρίβεια και την εμφάνιση στον Πίνακα γνώσεων, προσθέστε τη σήμανση σχήματος αρχικής σελίδας. Ωστόσο, συμπεριλάβετε μόνο τα δεδομένα που θέλετε να εμφανίζονται στην ιστοσελίδα στη σήμανση σχήματος.

Δημιουργήστε σελίδες για όλες τις τοποθεσίες όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία σας

Εάν λειτουργείτε την επιχείρησή σας σε πολλές τοποθεσίες, μπορεί να θέλετε να καταχωρίσετε όλες τις διευθύνσεις σε μία σελίδα για να εξοικονομήσετε χρόνο και προσπάθεια. Λοιπόν, αυτό μπορεί να επηρεάσει την τοπική καταχώρισή σας. Επομένως, θα πρέπει να έχετε μεμονωμένες σελίδες προορισμού που περιέχουν πληροφορίες για κάθε τοποθεσία, όπως διεύθυνση, προσωπικό και ώρες λειτουργίας.

Ακόμα κι αν έχετε υποκαταστήματα σε πολλές χώρες ή διαφορετικά μέρη στην ίδια πόλη, θα πρέπει να τηρήσετε αυτή τη συμβουλή.

Βελτιστοποίηση για φωνητικές αναζητήσεις “”Κοντά μου”.

Η αύξηση της φωνητικής αναζήτησης σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να βελτιστοποιήσουν τη στρατηγική τοπικής αναζήτησης ανάλογα. Ο λόγος είναι ότι ο τρόπος αναζήτησης προφορικά και πληκτρολογώντας διαφέρει πολύ. Οι άνθρωποι τείνουν να χρησιμοποιούν άτυπη γλώσσα και να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους με τη μορφή πλήρους ερωτήσεων όταν ρωτούν βοηθούς έξυπνου σπιτιού όπως η Alexa, η Siri και το Google Home.

Για παράδειγμα, ενώ ρωτάτε προφορικά, μπορείτε να πείτε, πού μπορώ να βρω τις καλύτερες υπηρεσίες μανικιούρ “Κοντά μου”, ενώ μπορεί να έχετε γράψει “καλύτερο μανικιούρ “Κοντά μου” σε μορφή τύπου. Ως εκ τούτου, η φωνητική αναζήτηση SEO για τοπική αναζήτηση είναι απαραίτητη, καθώς θα σας εξασφαλίσει περισσότερους δυνητικούς πελάτες.

συμπέρασμα

Αυτό το άρθρο εξέτασε όλα τα βασικά στοιχεία των αναζητήσεων “Κοντά μου”. Τώρα, καθώς γνωρίζετε τη σημασία του τοπικού SEO και πώς μπορείτε να βελτιστοποιήσετε το προφίλ της εταιρείας σας ώστε να κατατάσσεται υψηλότερα στις αναζητήσεις “Κοντά μου”, εφαρμόστε τις για να δείτε την επιχείρησή σας να ευδοκιμεί.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε αυτά τα καλύτερα API SEO στον κλάδο για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το SEO.