Πώς να ευθυγραμμίσετε το κείμενο μέσα σε πίνακες στο Microsoft Word

Η στοίχιση κειμένου στο Microsoft Word είναι απίστευτα απλή. Η καρτέλα Αρχική στην κορδέλα έχει ειδικά κουμπιά που σας επιτρέπουν να στοίχιση αριστερά, δεξιά, στοίχιση στο κέντρο ή να αιτιολογήσετε κείμενο. Είναι εξαιρετικό όταν πρέπει να πληροίτε ορισμένες ακαδημαϊκές απαιτήσεις, να κάνετε ένα κομψό έγγραφο ή να πληκτρολογείτε σε διαφορετικές γλώσσες. Η στοίχιση κειμένου μπορεί να διαφέρει για κάθε παράγραφο. Όπου η στοίχιση κειμένου είναι απίστευτα εύκολη στη διαχείριση, δεν είναι τόσο εύκολη η στοίχιση κειμένου μέσα σε πίνακες. Υπάρχουν ειδικά κουμπιά για αυτό, αλλά είναι κάπως μπερδεμένα.

Στοίχιση κειμένου μέσα σε πίνακες

Όταν δημιουργείτε έναν πίνακα και εισάγετε κείμενο στα διάφορα κελιά του, αυτός είναι πάντα στοιχισμένος προς τα αριστερά. Η εξαίρεση είναι ότι πληκτρολογείτε σε μια γλώσσα που γράφει από δεξιά προς τα αριστερά, οπότε το κείμενο θα είναι πάντα στοιχισμένο προς τα δεξιά.

  Η Apple φτιάχνει τα MacBook Pro που περιμένατε

Με τα κελιά του πίνακα, υπάρχουν δύο ευθυγραμμίσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη. η στοίχιση αριστερά/δεξιά/κέντρο που μετράται ως προς το αριστερό και δεξί περίγραμμα του κελιού και η στοίχιση πάνω/κέντρο/κάτω που μετράται ως προς το πάνω και το κάτω περίγραμμα του κελιού. Από προεπιλογή, το κείμενο στοιχίζεται αριστερά και στην κορυφή του κελιού.

Για να το αλλάξετε, κάντε κλικ μέσα στο κελί για το οποίο θέλετε να αλλάξετε τη στοίχιση κειμένου. Αυτό θα ενεργοποιήσει τις δύο καρτέλες που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε τον πίνακα. Μεταβείτε στην καρτέλα Διάταξη και θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει μια εργαλειοθήκη στοίχισης εκεί.

  Πώς να ακυρώσετε τη συνδρομή σας στο Netflix

Η εργαλειοθήκη Alignment έχει εννέα κουμπιά για τη στοίχιση κειμένου σε έναν πίνακα στο Microsoft Word. Από αριστερά προς τα δεξιά και από πάνω προς τα κάτω, τα κουμπιά σάς επιτρέπουν να ευθυγραμμίσετε το κείμενο προς τα δεξιά και πάνω, κέντρο και πάνω και αριστερά και πάνω. Η δεύτερη σειρά σάς επιτρέπει να στοιχίσετε το κείμενο προς τα δεξιά, αλλά να το κεντράρετε από την κορυφή, να κεντράρετε το κείμενο από τα δεξιά και από την κορυφή, να στοιχίσετε το κείμενο προς τα αριστερά και να το κεντράρετε από την κορυφή. Η τρίτη σειρά σάς επιτρέπει να ευθυγραμμίσετε το κείμενο στα αριστερά και στο κάτω μέρος του κελιού, στο κέντρο του κειμένου από τα δεξιά και στο κάτω μέρος του κελιού και, τέλος, να ευθυγραμμίσετε το κείμενο στα αριστερά και στο κάτω μέρος του κελιού.

  Βρείτε spoiler για μια ταινία που σκοπεύετε να παρακολουθήσετε

Αυτές οι ρυθμίσεις μπορεί να φαίνονται υπερβολικές, ωστόσο ένα κελί χωρίζεται βασικά σε εννέα ενότητες και η στοίχιση αντιστοιχίζεται σε αυτές τις ενότητες. Εάν όλο το κείμενο έχει το ίδιο μέγεθος, τότε τα κελιά σας θα φαίνονται εντάξει και δεν θα σας ενοχλεί πολύ η εμφάνιση του πίνακα. Εάν, ωστόσο, το κείμενό σας δεν έχει το ίδιο μέγεθος, π.χ., ορισμένα κελιά έχουν πολλά κελιά ενώ άλλα έχουν μόνο λίγο, η στοίχιση θα κάνει τον πίνακα πιο ευανάγνωστο.

Η στοίχιση πίνακα διαφέρει από τη στοίχιση κελιών.