Προετοιμαστείτε για την Εξέταση Πιστοποίησης CISM με αυτούς τους πόρους

Πιστοποίηση CISM, την οποία οι διεθνείς πελάτες και οι οργανισμοί αναγνωρίζουν ευρέως. Επιτρέπει στους επαγγελματίες να κάνουν ελέγχους ασφαλείας, αναλύσεις κινδύνου και σχεδιασμό συστημάτων ασφαλείας για τη διατήρηση ασφαλών δικτύων και την προστασία των εταιρικών δεδομένων.

Σχετικά με την πιστοποίηση CISM

Εάν αναζητάτε πληροφορίες σχετικά με την πιστοποίηση CISM ή απλώς περιηγείστε σχετικά, η αναζήτησή σας μπορεί να τελειώσει αυτή τη στιγμή, καθώς αυτή η ανάρτηση θα καλύπτει όλες τις πληροφορίες σχετικά με την πιστοποίηση CISM.

Αυτή η ανάρτηση θα καλύπτει το πρόγραμμα σπουδών των εξετάσεων CISM, το μοτίβο των εξετάσεων και τις συμβουλές προετοιμασίας, τα οφέλη της πιστοποίησης CISM και πολλά άλλα για να σας βοηθήσει να αποκτήσετε πιστοποίηση CISM.

Ας αρχίσουμε.

Η πιστοποίηση CISM (Certified Information Security Manager), που προσφέρεται από την ISACA (Information System Audit and Control Association), είναι ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο διαπιστευτήριο στον κλάδο της πληροφορικής.

Σημαίνει επάρκεια στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη ασφαλούς υποδομής, την ανάπτυξη και τη διαχείριση της ασφάλειας πληροφοριών και την ασφάλεια της αρχιτεκτονικής όσον αφορά τη διαχείριση συμβάντων και κινδύνων.

Οι λεπτομέρειες της εξέτασης CISM είναι στο παρακάτω βίντεο.

Ρόλοι και Ευθύνες του CISM

Οι ρόλοι και οι ευθύνες του CISM είναι πολλοί. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα συγκεκριμένα καθήκοντα που σχετίζονται όλα με τον στόχο του οργανισμού να προσφέρει ασφάλεια και προστασία παγκόσμιας κλάσης, όπως:

  • Η προστασία των εταιρικών δεδομένων από κυβερνοεπιθέσεις, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και κλοπή είναι μία από τις πρωταρχικές ευθύνες των ειδικών της CISM Security.
  • Για την προστασία των πληροφοριών της εταιρείας, πρέπει επίσης να δημιουργήσουν και να εφαρμόσουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να παρακολουθούν, να διαχειρίζονται και να ελέγχουν όλες τις πτυχές της ασφάλειας της υποδομής.
  • Αξιολογήστε τις απειλές για την ενίσχυση των τρεχόντων μέτρων ασφαλείας ή τη δημιουργία νέων ανά αναδυόμενες τάσεις.
  • Αξιολογήστε τα προϊόντα ασφαλείας, δοκιμάστε τα για παραβιάσεις ασφαλείας και αναπτύξτε σχέδια αποκατάστασης καταστροφών σε περίπτωση σοβαρών συμβάντων.
  • Δοκιμάστε την υποδομή για τρύπες ασφαλείας και δημιουργήστε μια στρατηγική αποκατάστασης από καταστροφές σε σημαντικές καταστροφές.
  • Διατήρηση της υποδομής ενός δικτύου σύμφωνα με τα εθνικά και διεθνή πρότυπα.

Ποιος μπορεί να ακολουθήσει την πιστοποίηση CISM;

Η πιστοποίηση CISM είναι ένα ευρέως αναγνωρισμένο πιστοποιητικό για τη διαχείριση της ασφάλειας πληροφοριών σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, από μικρές και μεσαίες εταιρείες έως εταιρείες κολοσσούς.

Η πιστοποίηση CISM είναι δυνατή για όσους ελπίζουν να δημιουργήσουν, να εφαρμόσουν και να αξιολογήσουν το πρόγραμμα ασφάλειας πληροφοριών ενός οργανισμού.

Θα επωφεληθεί από ειδικούς με γνώση και εμπειρία στον τομέα της πληροφορικής, όπως μηχανικούς δικτύων, διευθυντές ασφαλείας, διευθυντές πληροφορικής, επαγγελματίες ασφαλείας, ελεγκτές πληροφορικής κ.λπ.

Για να προωθήσουν τη σταδιοδρομία τους, οι εργαζόμενοι στον τομέα της πληροφορικής μπορούν να ανυπομονούν να επιδιώξουν τα ενδιαφέροντά τους στην ασφάλεια πληροφοριών (InfoSec) και σε σχετικά θέματα, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, της επιχειρηματικής συνέχειας, της αποκατάστασης από καταστροφές, της διαχείρισης κινδύνων και συμβάντων.

  Πώς να μεγεθύνετε τις εικόνες χωρίς να παραμορφώσετε την ποιότητα

Κριτήρια για την επιδίωξη πιστοποίησης CISM

Ειδικότερα, το CISM απαιτεί από τους επαγγελματίες να κατανοούν την ασφάλεια υποδομής πληροφορικής από επιχειρηματική και όχι μόνο τεχνική άποψη.

Οι επαγγελματίες πρέπει να πληρούν δύο κριτήρια για να αποκτήσουν πιστοποίηση CISM:

  • Πρέπει να περάσετε τις εξετάσεις CISM και
  • Πρέπει να έχετε τουλάχιστον πέντε χρόνια εργασιακής εμπειρίας

Δεδομένου ότι η ασφάλεια των πληροφοριών απαιτεί υψηλό επίπεδο ικανότητας, η ISACA απαιτεί πέντε χρόνια εμπειρίας στον τομέα εντός δέκα ετών πριν υποβάλετε αίτηση για πιστοποίηση.

Οι επαγγελματίες μπορούν να λάβουν απαλλαγή από εργασιακή εμπειρία για έως και δύο χρόνια, εάν πληρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται παρακάτω.

Επαγγελματίες που διαθέτουν οποιοδήποτε από τα ακόλουθα προσόντα μπορούν να αποκτήσουν διετής παραίτηση:

  • Πιστοποίηση CISA
  • Πιστοποίηση CISSP
  • Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σε θέματα ασφάλειας πληροφοριών ή διοίκησης επιχειρήσεων, πληροφοριακών συστημάτων και διασφάλισης πληροφοριών.

Για παραίτηση ενός έτους, οι επαγγελματίες θα πρέπει να διαθέτουν οποιοδήποτε από τα ακόλουθα προσόντα:

  • Εμπειρία ενός έτους στη διαχείριση πληροφοριακών συστημάτων
  • Εμπειρία ενός έτους στη διαχείριση γενικής ασφάλειας
  • Πιστοποιήσεις όπως GIAC, MCSE, CompTIA Security +, Disaster Recovery Institute Certified Business Continuity Professional (CBCP) και ESL IT Security Manager

Οφέλη από την πιστοποίηση CISM

Ορισμένα προνόμια συνοδεύονται από τον τίτλο, και είναι αλήθεια με το CISM.

Η διαπίστευση CISM προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα όσον αφορά την τρέχουσα θέση εργασίας και τη βελτίωση των ευκαιριών σταδιοδρομίας.

  • Η πιστοποίηση CISM μπορεί να βελτιώσει τις αλληλεπιδράσεις σας με εσωτερικούς και εξωτερικούς ενδιαφερόμενους, συναδέλφους και ρυθμιστικές αρχές, επιδεικνύοντας τη συμμόρφωση και την αξιοπιστία σας.
  • Διαβεβαιώνει τα ανώτερα στελέχη ότι τα άτομα που έχουν κερδίσει την πιστοποίηση CISM διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις και τεχνογνωσία για να παρέχουν σωστή διαχείριση και καθοδήγηση ασφάλειας.
  • Το CISM μπορεί να επικυρώσει την αφοσίωση ενός οργανισμού στη συμμόρφωση, την ασφάλεια και την ακεραιότητα, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να διατηρήσουν το υπάρχον πελατολόγιο τους και να αυξήσουν τη βάση πελατών.
  • Σύμφωνα με το InfosecInstitute, οι επαγγελματίες με πιστοποίηση CISM είναι στελέχη με υψηλή αμοιβή στον κλάδο της πληροφορικής.
  • Η πιστοποίηση CISM από την ISACA προσδίδει αξιοπιστία στην εταιρεία σας, επιτρέποντάς της να πραγματοποιήσει το πρόγραμμα ασφάλειας πληροφοριών και να επιτύχει τους ευρύτερους στόχους και στόχους της.

Προοπτικές ανάπτυξης για τους επαγγελματίες του CISM

Στον σημερινό κόσμο, η άμυνα στον κυβερνοχώρο είναι αναγκαιότητα, όχι επιλογή. Λόγω της τεράστιας ανάπτυξης της αγοράς, οι επαγγελματίες ασφάλειας έχουν ζήτηση για την προστασία των επιχειρηματικών δεδομένων και πληροφοριών.

Κάθε μικρή ή μεγάλη επιχείρηση σε κάθε τομέα – BFSI, IT, Telecom, Retail, Healthcare, Manufacturing, Travel, Energy, και άλλα – χρειάζεται επαγγελματίες όπως CISM, CISSP, CRISC και CISA.

Οι υποψήφιοι με πιστοποίηση CISM μπορούν να υποβάλουν αίτηση για διάφορους ρόλους με βάση τις δεξιότητες, την εκπαίδευση και τα προσόντα τους. Οι θέσεις όπως διευθυντής ασφαλείας, διαχειριστής ασφαλείας, αναλυτής ασφαλείας, αρχιτέκτονας ασφαλείας, προγραμματιστής λογισμικού ασφαλείας και σύμβουλος ασφαλείας είναι διαθέσιμες για επαγγελματίες με πιστοποίηση CISM.

Σύμφωνα με μια μελέτη, η παγκόσμια αγορά ασφάλειας στον κυβερνοχώρο προβλέπεται να αυξηθεί κατά 13,4% μεταξύ 2022 και 2029, από 155,83 δισεκατομμύρια δολάρια σε 376,32 δισεκατομμύρια δολάρια.

  Πώς να αποκλείσετε διαφημίσεις σε παιχνίδια iPhone

Η έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Κοινωνικής Ασφάλισης (ISSA) διαπίστωσε ότι η έλλειψη επαγγελματιών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας επιδεινώνεται, επηρεάζοντας το 70% των οργανισμών.

Μεταξύ 2019 και 2029, οι στατιστικές των ΗΠΑ προβλέπουν αύξηση της απασχόλησης κατά 31% για τους επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας, ποσοστό πολύ πάνω από το μέσο όρο για όλα τα άλλα επαγγέλματα.

Λεπτομέρειες εξέτασης CISM

Οι εξετάσεις πιστοποίησης ISACA βασίζονται σε υπολογιστή και δίνονται σε διαπιστευμένες εγκαταστάσεις δοκιμών PSI παγκοσμίως ή μέσω απομακρυσμένης έρευνας. Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε εξετάσεις οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Μετά την εγγραφή, οι υποψήφιοι έχουν 365 ημέρες για να εμφανιστούν στη δοκιμασία. Διαφορετικά, το τέλος εξέτασης καταπίπτει. Η διάρκεια της εξέτασης είναι 4 ώρες και χρειάζεται να επιτύχει κανείς 150 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και η βαθμολογία επιτυχίας είναι 450.

Ο υποψήφιος θα ενημερωθεί εντός δέκα ημερών για το αποτέλεσμα της εξέτασης και στη συνέχεια έχει προθεσμία πέντε ημερών για να υποβάλει αίτηση για την πιστοποίηση CISM.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το ISACA pdf. Η πιστοποίηση ισχύει για τρία χρόνια και μπορεί να ανανεωθεί μετά από αυτό.

Πώς να προετοιμαστείτε για την εξέταση CISM;

Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τρόποι προετοιμασίας για την πιστοποίηση CISM: ένα boot camp, ένα διαδικτυακό μάθημα, ένα ηχογραφημένο μάθημα διαδικτυακού σεμιναρίου και αυτο-μελέτη. Ο ιστότοπος ISACA θα σας δώσει μερικές προτάσεις για την ανεξάρτητη μελέτη σας.

Τα περισσότερα μαθήματα που περιγράφονται παρακάτω θα περιλαμβάνουν ένα πρόγραμμα σπουδών που βασίζεται στην τυπική εξέταση ISACA CISM. Ως εκ τούτου, αναφέρονται μόνο τα κυριότερα σημεία.

Οι παρακάτω είναι άλλοι κορυφαίοι πόροι που θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για την εξέταση CISM.

Μάθημα Udemy CISM

Το Udemy είναι μια από τις πιο δημοφιλείς διαδικτυακές πλατφόρμες εκμάθησης που προσφέρει χιλιάδες μαθήματα σε διάφορα θέματα.

Είναι πολύ δημοφιλής καθώς παρέχει σημαντικές εκπτώσεις εκπαίδευσης, καθιστώντας το μια από τις πιο οικονομικές λύσεις για διαδικτυακή μάθηση.

Το μάθημα διαδικτυακού σεμιναρίου Udemy CISM καλύπτει ζωτικά μέρη του προγράμματος σπουδών CISM, όπως:

  • Πολιτικές και διαδικασίες ασφάλειας πληροφοριών
  • Απαιτήσεις ασφάλειας πληροφορικής και προστασίας δεδομένων
  • Δημιουργία προγράμματος ασφάλειας πληροφοριών
  • Πληροφορίες διαχείρισης ασφάλειας
  • Διαχείριση κινδύνων και συμβάντων

Ολόκληρο το μάθημα χωρίζεται σε δέκα ενότητες και περιλαμβάνει 565 διαλέξεις. Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, 6.900 υποψήφιοι έχουν ολοκληρώσει αυτό το μάθημα.

Simplilelearn εκπαίδευση CISM

Το Simplilearn είναι ένα boot camp που προετοιμάζει τους μαθητές να περάσουν τις εξετάσεις CISM. Η εκπαίδευση για 90 ημέρες με υποστήριξη και βοήθεια είναι διαθέσιμη στους μαθητές όλο το εικοσιτετράωρο.

Το πρόγραμμα προσφέρει εικονικά εργαστήρια με σύνολα δεδομένων πραγματικού κόσμου, έτσι ώστε οι μαθητές να μπορούν να αποκτήσουν εμπειρία από πρώτο χέρι. Η εκπαίδευση παρέχει 100 τοις εκατό εγγύηση επιτυχίας εξετάσεων ή πολιτική επιστροφής χρημάτων.

Μερικά από τα δυνατά σημεία του μαθήματος είναι 16 μονάδες CPS (Συνεχιζόμενη Επαγγελματική Εκπαίδευση), ISACA Accredited Instructor, ISACA Kit και 8 φορές υψηλότερη διαδραστικότητα σε ζωντανές διαδικτυακές τάξεις.

Το μάθημα περιλαμβάνει διαχείριση κινδύνου, πλαίσια πληροφορικής, διαχείριση συμβάντων, διακυβέρνηση ασφάλειας, αρχιτεκτονική ασφάλειας και προγράμματα ασφάλειας.

Εκπαίδευση πιστοποίησης CISM Mercury Solutions

Η Mercury Solutions είναι ένας αναγνωρισμένος συνεργάτης ISACA (Information System Audit and Control Association). Παρέχει διαδικτυακή εκπαίδευση CISM που διαρκεί οκτώ ημέρες και περιλαμβάνει 32 ώρες ζωντανής εκπαίδευσης υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτών.

  Ποιο είναι το νεότερο iPhone που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή; [March 2022]

Η εκπαίδευση CISM προσπαθεί για ποσοστό επιτυχίας 90–95% και περιλαμβάνει μακροσκελείς ερευνητικές εργασίες και ηχογραφημένες συνεδρίες τάξης για παρακολούθηση αργότερα.

Οι υποψήφιοι που θα εγγραφούν θα έχουν πρόσβαση στο LMS (σύστημα διαχείρισης μάθησης), το οποίο θα στέλνει εικονικές εξετάσεις, οδηγούς σπουδών και ένα χρονοδιάγραμμα εκπαίδευσης. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες που ακολουθούν τις οδηγίες της ISACA.

Μάθημα Linkedin CISM

Το Linkedin είναι μια άλλη διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης που αναπτύσσεται μεταξύ των μαθητών τεχνολογίας και διαθέτει περισσότερα από 10.000 μαθήματα, τα περισσότερα από τα οποία διδάσκονται από έμπειρους επαγγελματίες.

Το μάθημα CISM παραδόθηκε από τον εκπαιδευτή Mike Chapple χρησιμοποιώντας ηχογραφημένα βίντεο στην πλατφόρμα Linkedin. Μέσω των βιβλίων και των βίντεό του με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, βοήθησε εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές να αποκτήσουν πιστοποιητικά ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των CISM, CISSP και CySA+.

Σε αυτό το μάθημα, εισάγει τις βασικές αρχές της πιστοποίησης CISM, παρέχει πόρους για την εγγραφή και την εξάσκηση στις εξετάσεις και προσφέρει συμβουλές για το πώς να περάσετε τις εξετάσεις.

Ίδρυμα Cloudacademy CISM

Το Cloudacademy προσφέρει ένα βασικό μάθημα CISM που διευκολύνει την επιτυχία της εξέτασης CISM.

Αυτή η διαδρομή μάθησης περιλαμβάνει επτά ενότητες που περιλαμβάνουν υλικό σχετικά με την πιστοποίηση, την αξιολόγηση, τις απαιτήσεις εξετάσεων, τη βάση ασφαλείας, τις διαδικασίες, τη διαχείριση κινδύνου και σχετικά θέματα, μεταξύ άλλων.

Όποιος θέλει να κατανοήσει καλύτερα την ασφάλεια των πληροφοριών ή να προετοιμαστεί για την εξέταση CISM θα πρέπει να παρακολουθήσει αυτό το μάθημα.

Coursera IBM Cybersecurity Analyst

Η διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης Coursera διαθέτει 4.400 μαθήματα, πολλά από τα οποία συνδέονται με περισσότερα από 200 ιδρύματα και επιχειρήσεις. Για τη διαδικτυακή εκμάθηση διαπιστευμένων και μη μαθημάτων με επίκεντρο την πληροφορική, περισσότερα από 6.000 σχολεία χρησιμοποιούν το Coursera.

Το πιστοποιητικό IBM Cybersecurity Analyst Certificate είναι ένα επαγγελματικό διαπιστευτήριο που προσφέρεται από την Coursera που θα βελτιώσει την τεχνική σας επάρκεια και θα σας δώσει πρόσβαση σε περιεχόμενο για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και ορόσημο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, μεταξύ άλλων.

Αυτό το μάθημα καλύπτει επίσης κρίσιμους παράγοντες: ασφάλεια δικτύου, τρωτά σημεία βάσης δεδομένων, πλαίσιο συμμόρφωσης, απόκριση περιστατικών κ.λπ.

Οι ειδικοί σε θέματα IBM Global Subject Matter ηγούνται της εκπαίδευσης. Παρά το γεγονός ότι δεν καλύπτει ολόκληρο το πρόγραμμα σπουδών CISM, αυτό το πρόγραμμα πιστοποιητικών καλύπτει ορισμένα μέρη του.

Εξειδίκευση Coursera Managing Cybersecurity

Το μάθημα Εξειδίκευσης Διαχείρισης της Κυβερνοασφάλειας της Coursera θα σας διδάξει διαχείριση ασφάλειας, ασφάλεια δικτύου, διακυβέρνηση ασφάλειας, διαχείριση κινδύνου, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, τρωτά σημεία και άλλα σχετικά θέματα.

Θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε πολιτικές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και να αναγνωρίζετε και να διαχειρίζεστε κινδύνους εντός του οργανισμού μετά την ολοκλήρωση αυτού του μαθήματος.

Η κατανόηση των θεμελιωδών αρχών της διαχείρισης της κυβερνοασφάλειας στις επιχειρήσεις υποβοηθάται από αυτήν την εκπαίδευση και έχει σχεδιαστεί για ειδικούς στον τομέα της πληροφορικής ή της κυβερνοασφάλειας. Το πρόγραμμα σπουδών του περιλαμβάνει κάποιο υλικό που σχετίζεται με το CISM.

Αν ψάχνετε για δωρεάν πόρους για να ξεκινήσετε, αξίζει να δείτε μαθήματα cybrary, προετοιμασία πιστοποίησης και αξιολογήσεις.

συμπέρασμα

Το παγκόσμιο δίκτυο πληροφορικής περιστρέφεται καθημερινά. Είναι ευάλωτο σε κινδύνους, παραβιάσεις, απειλές, επιθέσεις κ.λπ., επομένως οι πιστοποιήσεις CISA, CRISC, CISM και CGEIT της SACA εκτιμώνται ιδιαίτερα.

Χρειάζεται πολλή δουλειά για να πιστοποιηθείς στο CISM. Ορισμένοι υποψήφιοι μπορούν να εγγραφούν σε τάξεις, να διαβάσουν βιβλιογραφία και να περάσουν εξετάσεις την πρώτη φορά. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι πρέπει να επαναλάβουν το μάθημα και να συνεχίσουν να μελετούν την ύλη για να προετοιμαστούν για την επόμενη εξέταση.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να έχετε κίνητρα και να εργαστείτε για την επίτευξη των στόχων σας εάν θέλετε να λάβετε πιστοποίηση CISM ή οποιαδήποτε πιστοποίηση.