Ευκαιρίες, δεξιότητες για απόκτηση και πόροι μάθησης

Ο χώρος της κυβερνοασφάλειας αυξάνεται καθώς υπάρχει επιτακτική ανάγκη να προστατευθούν οι οργανισμοί από διαδικτυακές επιθέσεις και να διατηρηθούν ασφαλή τα συστήματα, το δίκτυό τους, τα δεδομένα και τα ψηφιακά τους στοιχεία.

Σύμφωνα με Gartnerη παγκόσμια αγορά κυβερνοασφάλειας αναμένεται να αυξηθεί κατά 8,5% CAGR για να φτάσει τα 170,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στο τέλος του 2022.

Τούτου λεχθέντος, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις κινούνται στο διαδίκτυο, ειδικά μετά το ξέσπασμα του Covid-19. Έχει δημιουργήσει μια ευρύτερη επιφάνεια επίθεσης και οι οργανισμοί που δεν εφαρμόζουν μηχανισμούς προστασίας cr33rsafe στοχοποιούνται περισσότερο.

Όλοι οι τομείς βρίσκονται σε κίνδυνο και η ζήτηση για επαγγελματίες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας έχει αυξηθεί για να διασφαλιστούν τα δεδομένα, τα οικονομικά και η φήμη των οργανισμών από διαδικτυακές επιθέσεις.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλές θέσεις εργασίας στον κυβερνοχώρο είναι διαθέσιμες πλέον σε εταιρείες κάθε κλίμακας, που κυμαίνονται από νεοφυείς επιχειρήσεις και μικρομεσαίες επιχειρήσεις έως μεγάλες επιχειρήσεις. Ο τομέας της κυβερνοασφάλειας ανθίζει και έχετε τόσες πολλές ευκαιρίες να αξιοποιήσετε εάν έχετε δεξιότητες.

Αυτό το άρθρο θα συζητήσει μερικές θέσεις εργασίας με υψηλή αμοιβή στον κυβερνοχώρο, πού να τις βρείτε και πώς να προετοιμαστείτε για αυτές.

Αναλυτής κυβερνοασφάλειας

Οι εταιρείες χρειάζονται αναλυτές κυβερνοασφάλειας για να αποτρέψουν κυβερνοεπιθέσεις και να βοηθήσουν στην προστασία των δεδομένων, της εικόνας της επωνυμίας, των περιουσιακών στοιχείων και των οικονομικών τους. Οι αναλυτές συνεργάζονται με άλλους επαγγελματίες πληροφορικής, όπως διαχειριστές ασφαλείας και ελεγκτές διείσδυσης, για τον μετριασμό των επιθέσεων και την ασφάλεια του οργανισμού σας.

Τι κάνουν: Οι αναλυτές κυβερνοασφάλειας είναι υπεύθυνοι για την παρακολούθηση των μέτρων κυβερνοασφάλειας ενός οργανισμού και την ενίσχυσή τους. Σχεδιάζουν, δημιουργούν και αναβαθμίζουν λύσεις ασφαλείας για να διασφαλίσουν ότι τα δεδομένα, τα δίκτυα και τα στοιχεία είναι ασφαλή.

Για αυτό, εντοπίζουν τρωτά σημεία στην υποδομή ασφαλείας και τα διορθώνουν προτού οι επιτιθέμενοι μπορέσουν να τα βρουν και να τα θέσουν σε κίνδυνο. Διενεργούν επίσης εξωτερικούς και εσωτερικούς ελέγχους, δοκιμές, αξιολογήσεις ασφαλείας και αναλύσεις κινδύνου για την παρακολούθηση των συστημάτων και την κατανόηση των αδυναμιών που πρέπει να εργαστούν.

Μισθός: Σύμφωνα με α Αναφορά USNewsοι αναλυτές κυβερνοασφάλειας κερδίζουν περίπου 75 χιλιάδες δολάρια έως 128 χιλιάδες δολάρια ετησίως.

Διαχειριστής κυβερνοασφάλειας

Οι διαχειριστές ή οι διαχειριστές κυβερνοασφάλειας είναι στελέχη ανώτατου επιπέδου που διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα δεδομένα του οργανισμού, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι τα μέτρα ασφαλείας εφαρμόζονται σωστά για τον μετριασμό της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης.

Τι κάνουν: Οι διαχειριστές κυβερνοασφάλειας βοηθούν στη δημιουργία δικτυακών περιβαλλόντων στο cloud και στις εγκαταστάσεις για την προστασία των δεδομένων των εργαζομένων και των πελατών. Μπορούν επίσης να συνεργαστούν στενά με προγραμματιστές για τη δημιουργία συστημάτων για την επαλήθευση της ταυτότητας των χρηστών με ακρίβεια κατά την πρόσβαση στις πλατφόρμες ή τις εφαρμογές του οργανισμού.

Επιπλέον, παρακολουθούν τα τρωτά σημεία, πώς να τα διορθώσουν και βρίσκουν τρόπους για την προστασία των εταιρικών δεδομένων που αναζητούν πάντα οι χάκερ. Έτσι, εάν φιλοδοξείτε να γίνετε διαχειριστής κυβερνοασφάλειας, η ηγεσία και οι ισχυρές διαπροσωπικές δεξιότητες είναι απαραίτητες εκτός από την εξειδίκευση στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Μισθός: Σύμφωνα με έναν οδηγό μισθών του 2019 από Mondo.comοι διαχειριστές κυβερνοασφάλειας κερδίζουν περίπου $125k έως $215k $.

Chief Information Security Officer (CISO)

Οι Chief Information Security Officers (CISOs) ηγούνται των συστημάτων και τεχνολογιών ασφάλειας υπολογιστών μιας εταιρείας.

Τι κάνουν: Οι CISO αξιολογούν τις διαδικασίες, εφαρμόζουν αναβαθμίσεις και ερευνούν πώς να επιτρέψουν καλύτερη ασφάλεια με στρατηγικές και να εφαρμόσουν ασφαλέστερες και πιο πρόσφατες τεχνολογίες. Διαχειρίζονται επίσης άλλα μέλη της ομάδας, όπως προγραμματιστές, προγραμματιστές, δοκιμαστές κ.λπ. Επιπλέον, παρακολουθούν την ασφάλεια και τους υπαλλήλους και κατευθύνουν την ομάδα να ακολουθήσει τις βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας και συμμόρφωσης.

Να γίνει CISOχρειάζεστε ισχυρό υπόβαθρο πληροφορικής, διαχείριση ασφάλειας και αρχιτεκτονική, καθώς και ηγετικές και επικοινωνιακές δεξιότητες.

Μισθός: Οι CISO είναι υπάλληλοι ανώτερου επιπέδου και επίσης υψηλότερα αμειβόμενοι επαγγελματίες. Σύμφωνα με Μισθολογικη κλιμακαο μισθός τους κυμαίνεται από 108 χιλιάδες $ έως 276 χιλιάδες $ ετησίως.

Μηχανικός Ασφαλείας

Οι μηχανικοί ασφαλείας είναι στελέχη που είναι υπεύθυνα για την κατασκευή και τη συντήρηση των συστημάτων ασφαλείας πληροφορικής μιας εταιρείας.

Τι κάνουν: Σχεδιάζουν, εκτελούν και αναβαθμίζουν συστήματα και δίκτυα ασφαλείας, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφαλή μετάδοση δεδομένων μέσω προστατευμένων τείχη προστασίας και εφαρμόζοντας προκατασκευασμένους ελέγχους ασφαλείας. Επίσης παρακολουθούν απειλές όπως ιούς, κακόβουλες απειλές, εισβολές κ.λπ., και απαντούν σε αυτές σε πραγματικό χρόνο.

Σε περίπτωση παραβίασης, οι μηχανικοί ασφαλείας πραγματοποιούν επίσης ιατροδικαστική επιθεώρηση για να βρουν πώς και πότε συνέβη το περιστατικό και να παρέχουν λύσεις για τον μετριασμό παρόμοιων επιθέσεων.

Έτσι, εάν θέλετε να γίνετε μηχανικός ασφαλείας, πρέπει να κατέχετε ισχυρές τεχνικές γνώσεις σε δοκιμές διείσδυσης και ευπάθειας, πρωτόκολλα δικτύου, τεχνολογίες κρυπτογράφησης, εφαρμογή συστημάτων ασφαλείας και συναφή θέματα.

Μισθός: Σύμφωνα με Μισθολογικη κλιμακαοι μηχανικοί ασφαλείας μπορούν να κερδίσουν περίπου $68.000 έως $155.000 το χρόνο.

  Πώς να ακυρώσετε τη συνδρομή My Tinder Gold

Ηθικός χάκερ

Οι ηθικοί χάκερ είναι λευκοκέφαλοι χάκερ με εξαιρετικές δεξιότητες και γνώσεις για την προστασία της ασφάλειας του οργανισμού. Ονομάζονται επίσης Vulnerability Analysts ή Penetration Testers.

Τι κάνουν: Εκτελούν κρίσιμες εργασίες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, όπως έλεγχο και δοκιμή για τρωτά σημεία σε δίκτυα, συστήματα και εφαρμογές περιοδικά. Οι δουλειές των ηθικών χάκερ είναι ακριβώς αντίθετες με το επιβλαβές ή κακόβουλο hacking. Πραγματοποιούν αξιολογήσεις, αποκαλύπτουν τη λογική των χάκερ και επιλύουν προβλήματα πριν συμβεί οποιαδήποτε ζημιά.

Οι οργανισμοί τους εξουσιοδοτούν να έχουν πρόσβαση σε κακόβουλες εφαρμογές ή συστήματα για να αντιγράψουν ενέργειες και στρατηγικές που χρησιμοποιούν οι εισβολείς. Οι ηθικοί χάκερ ακολουθούν ορισμένα πρωτόκολλα ασφαλείας, όπως η παραμονή νόμιμων, λαμβάνοντας προηγούμενη έγκριση για αξιολόγηση ασφάλειας και εντός ορίων, αναφέροντας όλα τα τρωτά σημεία και σεβόμενοι το απόρρητο και την ευαισθησία των δεδομένων.

Οι ηθικοί χάκερ μπορεί επίσης να είναι κυνηγοί επικηρυγμένων σφαλμάτων που εργάζονται σε ανεξάρτητη βάση για οργανισμούς.

Μισθός: Η αμοιβή των ηθικών χάκερ στις ΗΠΑ κυμαίνεται από περίπου $90.000 έως $115.000. Μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την εκπαίδευση, τις πρόσθετες δεξιότητες, τις πιστοποιήσεις και την εμπειρία. Ταυτόχρονα, οι κυνηγοί επικηρυγμένων σφαλμάτων μπορούν να καλύψουν 500.000 $ το χρόνο.

Αρχιτέκτονας Δικτύων/Ασφάλειας

Οι αρχιτέκτονες ασφαλείας είναι καινοτόμοι που σχετίζονται με την έρευνα και τον σχεδιασμό της υποδομής ασφάλειας μιας εταιρείας. Παίζουν καθοριστικό ρόλο στο σχεδιασμό συστημάτων που βασίζονται στις μοναδικές ανάγκες μιας εταιρείας και συνεργάζονται με προγραμματιστές για την κατασκευή της τελικής δομής ασφαλείας.

Τι κάνουν: Οι ευθύνες του αρχιτέκτονα ασφάλειας ή δικτύου περιλαμβάνουν την προετοιμασία πολιτικών ασφαλείας, πρακτικών, μεθόδων, οδηγών χρήσης κ.λπ., βάσει των οποίων εργάζονται όλοι στην ομάδα. Μπορούν να διατηρήσουν αρχιτεκτονική διακομιστή, WAN και LAN ενώ παρακολουθούν τείχη προστασίας, εικονικά δίκτυα, πρωτόκολλα ιστού, ασφάλεια email και πολλά άλλα.

Εάν θέλετε να προσλάβετε έναν μηχανικό δικτύου ή ασφάλειας, αυτός ο ρόλος σας βοηθά να προστατεύσετε το δίκτυό σας από εσωτερικές και εξωτερικές απειλές και να καθαρίσετε το δίκτυο από ευπάθειες ή παραβιάσεις πολιτικής. Έχουν εξειδίκευση στο σχεδιασμό λογισμικού και την κωδικοποίηση για τον εξορθολογισμό των συστημάτων.

Επιπλέον, εάν θέλετε να γίνετε αρχιτέκτονας ασφάλειας, η γνώση των πλαισίων ασφαλείας, τα πρότυπα όπως το ISO 27001/27002, οι μέθοδοι αξιολόγησης κινδύνου και η περιμετρική ασφάλεια είναι επιθυμητές με καλή εμπειρία στον κλάδο. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πιστοποιήσεις αρχιτέκτονα δικτύου από διάφορους πόρους όπως το Udemy.

Μισθός: Δεδομένων των ισχυρών δεξιοτήτων, της τεχνογνωσίας και των ευθυνών των αρχιτεκτόνων Security, αμείβονται επίσης καλά. Μπορούν να κάνουν γύρω $87.000 έως $189.000.

Ειδικός Ασφαλείας

Εάν είστε αρχάριος, μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία για εσάς. Οι ειδικοί ασφαλείας είναι υπάλληλοι αρχικού ή μεσαίου επιπέδου σε μια εταιρεία που συμβάλλουν στην ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας της εταιρείας.

Τι κάνουν: Μπορούν να αναλύσουν τις απαιτήσεις ασφαλείας, τα δεδομένα και τα συστήματα του δικτύου σας, να διαμορφώσουν και να εγκαταστήσουν λύσεις ασφαλείας και να εκτελέσουν δοκιμές ευπάθειας. Και αν έχετε κάποια εμπειρία στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, μπορείτε επίσης να εκπαιδεύσετε νέους υπαλλήλους.

Αλλά για αρχάριους, η γνώση σε θέματα δικτύωσης υπολογιστών, κωδικοποίησης, ηθικής εισβολής, Διαχείρισης πληροφοριών ασφαλείας και συμβάντων (SIEM) κ.λπ., μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε.

Μισθός: Οι ειδικοί στον τομέα της κυβερνοασφάλειας μπορούν να τα βγάλουν πέρα $51.000 έως $121.000 ένα έτος.

Διευθυντής Κυβερνοασφάλειας

Γνωστός και ως Διευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών, οι διευθυντές κυβερνοασφάλειας σχεδιάζουν αποτελεσματικές τεχνολογίες και λύσεις και κατευθύνουν άλλους υπαλλήλους ασφαλείας για ομαλή υλοποίηση. Παρόμοια με το CISO, οι διευθυντές ασφαλείας είναι υπάλληλοι υψηλού επιπέδου.

Τι κάνουν: Οι ρόλοι τους είναι παρόμοιοι με το CIOS, όπου διαχειρίζονται και επιβλέπουν πώς λειτουργούν οι πτυχές της κυβερνοασφάλειας εντός των οργανισμών και, εάν δεν είναι επαρκής, βελτιώνουν τις στρατηγικές. Καθιερώνουν επίσης πολιτικές ασφαλείας, εφαρμόζουν προγράμματα ανακάλυψης ευπάθειας σε συστήματα και προϊόντα και θέτουν βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους για τον οργανισμό.

Επιπλέον, οι διευθυντές ασφαλείας κατανέμουν πόρους πληροφορικής στα τμήματα ασφαλείας, αναπτύσσουν εκστρατείες ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια των τελικών χρηστών και εργαζομένων και επιτρέπουν τη γρήγορη επιβολή του νόμου κατά τη διάρκεια μιας εξωτερικής επιθεώρησης συμβάντων.

Οι διευθυντές ασφαλείας μπορούν επίσης να προσλάβουν επαγγελματίες ασφαλείας, να εκπαιδεύσουν νέους υπαλλήλους και να ελέγξουν τις επιδόσεις των υπαλλήλων. Κάνοντας όλα αυτά διασφαλίζεται ότι ο οργανισμός είναι ασφαλής και οι στρατηγικές λειτουργούν καλά για συνολική προστασία και παραγωγικότητα των εργαζομένων.

Εάν θέλετε να γίνετε διευθυντής ασφαλείας, πρέπει να έχετε πλήρη εξειδίκευση στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο μαζί με ισχυρές ηγετικές και οργανωτικές δεξιότητες.

Μισθός: Με βάση τη φύση αυτής της εργασίας, ο μισθός του διευθυντή ασφαλείας μπορεί να κυμαίνεται από $89.000 έως $182.000 ένα έτος.

Σύμβουλος κυβερνοασφάλειας

Οι σύμβουλοι κυβερνοασφάλειας βοηθούν τις επιχειρήσεις να προστατεύουν το δίκτυο, τα συστήματα και τα δεδομένα τους, συμβουλεύοντάς τες με την τεχνογνωσία τους στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Τι κάνουν: Πραγματοποιούν έρευνα και αναλύουν ένα δίκτυο για να βρουν τις αδυναμίες και την τρέχουσα κατάσταση ασφάλειας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ανάλυση, συμβουλεύονται εταιρείες σχετικά με αποτελεσματικές στρατηγικές και τεχνικές για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειάς τους και προτείνουν εργαλεία και λύσεις.

  Η Apple φτιάχνει τα MacBook Pro που περιμένατε

Επιπλέον, οι σύμβουλοι ασφαλείας παρακολουθούν επίσης τρέχουσες ή πρόσφατες παραβιάσεις και επιθέσεις δεδομένων και καθορίζουν λύσεις για την αποφυγή τέτοιων ατυχιών από την επανάληψη.

Εάν θέλετε να γίνετε σύμβουλος στον κυβερνοχώρο, μπορείτε να επιλέξετε να εργαστείτε ανεξάρτητα. Αλλά οι εταιρείες που σας προσλαμβάνουν πρέπει να σας εμπιστεύονται και για αυτό, πρέπει να έχετε αποδεδειγμένη τεχνογνωσία, δεξιότητες και πιστοποιήσεις στον κλάδο για να αυξήσετε την αξιοπιστία σας. Πρέπει επίσης να παρακολουθείτε τις πιο πρόσφατες βελτιώσεις, ενημερώσεις και τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες για να βοηθήσετε τους πελάτες σας.

Μισθός: Οι σύμβουλοι στον κυβερνοχώρο μπορούν να κερδίσουν περίπου $62.000 έως $140.000 ετησίως.

Μηχανικός Πωλήσεων Κυβερνοασφάλειας

Οι μηχανικοί πωλήσεων ασφαλείας συνεργάζονται στενά με την ομάδα πωλήσεών σας για να συμβουλεύσουν την πώληση υπηρεσιών και προϊόντων με βάση την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Τι κάνουν: Αυτός ο ρόλος διαφέρει από άλλους ρόλους κυβερνοασφάλειας που περιλαμβάνουν την υπεράσπιση ενός οργανισμού από επιθέσεις. Οι μηχανικοί πωλήσεων ασφάλειας συμμετέχουν στη διαδικασία πωλήσεων προϊόντων κυβερνοασφάλειας πραγματοποιώντας τεχνικές αξιολογήσεις της υποδομής πληροφορικής του πελάτη, προσδιορίζοντας τις απαιτήσεις κυβερνοασφάλειας και προτείνοντας τις σωστές λύσεις.

Συνδυάζουν δεξιότητες πωλήσεων και τεχνικές γνώσεις και εξηγούν λεπτομερώς τις λειτουργικές και τεχνικές πτυχές μιας υπηρεσίας ή προϊόντος. Ως αποτέλεσμα, μπορούν να προετοιμαστούν για τεχνικά ζητήματα που μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή ή οποιαδήποτε ερώτηση ανακύψει σε προϊόντα ή υπηρεσίες.

Αυτός ο ρόλος μπορεί να είναι διαφόρων τύπων – μηχανικοί πωλήσεων για ασφάλεια δικτύου, εταιρική ασφάλεια, μετά την πώληση, προ-πωλήσεις, ενεργοποίηση πωλήσεων, ασφάλεια cloud κ.λπ.

Μισθός: Καθώς η πώληση είναι μια από τις πιο απαιτητικές δεξιότητες στον σημερινό κόσμο, καθώς είστε μηχανικός πωλήσεων, μπορείτε να κερδίσετε έναν αρκετά όμορφο μισθό. Μπορεί να κυμαίνεται από $103.000 έως $141.000 ανά έτος.

Εκτός από αυτούς τους δέκα ρόλους εργασίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, διατίθενται επίσης διαφορετικοί ρόλοι όπως διαχειριστής συμβάντων, προγραμματιστής συσκευών ασφαλείας, ελεγκτής κινδύνου, διαχειριστής κινδύνου, αναλυτής κακόβουλου λογισμικού, ειδικός εντοπισμού εισβολών, ανταποκριτής συμβάντων, κρυπτολόγος, μηχανικός ασφάλειας cloud, εγκληματολόγος και πολλά άλλα.

Πώς να μάθετε την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο;

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια καριέρα στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, πρέπει να μάθετε κάποιες δεξιότητες και να αποκτήσετε γνώσεις σε αυτόν τον τομέα. Για αυτό, εδώ είναι μερικοί από τους διαδικτυακούς χώρους για να μάθετε έννοιες της κυβερνοασφάλειας.

Coursera

Coursera είναι ένα από τα καλύτερα μέρη που προσφέρει εξαιρετικά μαθήματα και μαθήματα σε διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Προσφέρει εξειδικεύσεις και μαθήματα για τη διδασκαλία της ασφάλειας πληροφοριών, της ασφάλειας δικτύων, της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και πολλά άλλα.

Μπορείτε να βρείτε πολλά μαθήματα για να αποκτήσετε απαιτητικές δεξιότητες όπως κρυπτογραφία, διαχείριση κινδύνου ελέγχου πρόσβασης κ.λπ., για να ξεχωρίσετε στο πλήθος και να αποκτήσετε μια υψηλά αμειβόμενη δουλειά στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Το καλύτερο είναι ότι έχουν συνεργαστεί με κορυφαία κολέγια και πανεπιστήμια στον κόσμο για να σας φέρουν αυτό το μάθημα.

Όλοι οι εκπαιδευτές και η μέθοδος διδασκαλίας τους είναι εξαιρετικοί, και μπορείτε να το επωφεληθείτε 100% online ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε. Μερικά δημοφιλή μαθήματα πιστοποίησης στον τομέα της κυβερνοασφάλειας είναι:

  • Cyber ​​Threat Intelligence από την IBM (για αρχάριους)
  • IBM Cybersecurity Analyst από την IBM
  • Ασφάλεια πληροφορικής: Άμυνα ενάντια στις ψηφιακές σκοτεινές τέχνες από την Google
  • Security Analyst Fundamentals από την IBM
  • IT Fundamentals for Cybersecurity από την IBM
  • Ασφάλεια Υπολογιστών και Διαχείριση Συστημάτων από το Σύστημα του Πανεπιστημίου του Κολοράντο
  • Cybersecurity for Business από το σύστημα του Πανεπιστημίου του Κολοράντο
  • ISC Systems Security Certified Practitioner (SSCP)

Udemy

Το Udemy είναι επίσης ένας μοντέρνος διαδικτυακός ιστότοπος εκμάθησης για να βρείτε υπέροχα μαθήματα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Έχουν μαθήματα για όλους, από αρχάριους έως ειδικούς, και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε οικονομικές τιμές.

Επιπλέον, μπορείτε να δείτε πόσοι μαθητές έχουν εγγραφεί σε ένα μάθημα, ποια είναι η βαθμολογία, το όνομα του καθηγητή, οι υποστηριζόμενες γλώσσες και πολλά άλλα.

Περιλαμβάνουν τις περιγραφές για κάθε μάθημα, τι μπορείτε να μάθετε, ποια λειτουργικά συστήματα υποστηρίζονται για πρακτική άσκηση και ποιοι είναι κατάλληλοι να μάθουν. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τις κριτικές πολλών μαθητών που έχουν ήδη παρακολουθήσει αυτό το μάθημα για να αποφασίσετε αν μπορεί να είναι χρήσιμο ή όχι.

Μερικά από τα δημοφιλή μαθήματα για το Udemy για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι:

  • Ο Οδηγός απόλυτου αρχαρίου για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο 2021 – Μέρος 1 είναι για αρχάριους με αξιολογήσεις 4,6/5 από 19,7 χιλιάδες+ μαθητές. Θα μάθετε έννοιες ασφάλειας όπως hacking, firewalls, malware, worms, κρυπτογράφηση, phishing, BYOD, βιομετρικά στοιχεία κ.λπ.
  • Ο Οδηγός απόλυτων αρχαρίων για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο 2021 – Μέρος 2 είναι επίσης για αρχάριους με αξιολογήσεις 4,7/5 από 4,3 χιλιάδες+ μαθητές
  • The Complete Cyber ​​Security Course: Hackers Exposure!: Είναι μπεστ σέλερ με 4,5/ αξιολογήσεις από 37,7k+ μαθητές. Θα μάθετε πώς να αποτρέπετε το hacking και θα κατανοείτε την ασφάλεια πληροφορικής και το INFOSEC.
  • Ολοκληρωμένο μάθημα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο: Ασφάλεια δικτύου!: Είναι επίσης μπεστ σέλερ με βαθμολογίες 4,5/ από 11,7 χιλιάδες+ μαθητές. Θα μάθετε ασφάλεια δικτύου, χάκερ Wi-Fi, ασφάλεια Wi-Fi, Wireshark, τείχη προστασίας, διαχειριστές κωδικών πρόσβασης και ασφαλή δικτύωση.
  • Διαχείριση κινδύνων για διαχειριστές κυβερνοασφάλειας και πληροφορικής: Αυτό το μπεστ σέλερ έχει αξιολογήσεις 4,5/5 από 7 χιλιάδες+ μαθητές. Θα μάθετε πώς να λαμβάνετε αποφάσεις διαχείρισης κινδύνου σε θέματα κυβερνοασφάλειας και πληροφορικής.
  Μοιραστείτε στιγμιότυπα οθόνης και κείμενο από το iPhone σας σε πολλά κοινωνικά δίκτυα [Beta Invites]

Ανθρωπότητα

Προωθήστε την καριέρα σας στον συναρπαστικό χώρο της κυβερνοασφάλειας με Ανθρωπότητα που προσφέρει εντυπωσιακά μαθήματα. Μπορείτε να αποκτήσετε μια καλή δουλειά, να προστατέψετε τον οργανισμό σας από επιθέσεις και να προστατέψετε την οικογένεια και τους φίλους σας από τους χάκερ παρακολουθώντας τα μαθήματα.

Σε αντίθεση με άλλα διαθέσιμα προγράμματα, έχουν διαφορετικά προγράμματα, μαθήματα και πιστοποιητικά κυβερνοασφάλειας που εστιάζουν στις πρακτικές δεξιότητες και όχι στη θεωρία. Μπορείτε να βρείτε προγράμματα ανεξάρτητα από το επίπεδο δεξιοτήτων που έχετε – αρχάριος ή ειδικός. Μπορείτε να αποκτήσετε πρακτική εμπειρία για εφαρμογές πραγματικού κόσμου.

Το Udacity έχει ορισμένα προγράμματα νανοβαθμών που μπορείτε να εξετάσετε με βάση τα σετ δεξιοτήτων σας, όπως:

  • Εισαγωγή στην Κυβερνοασφάλεια (για αρχάριους): Θα σας βοηθήσει να μάθετε τον αναπτυσσόμενο τομέα της κυβερνοασφάλειας με τα θεμέλιά του, όπως τον τρόπο αξιολόγησης, παρακολούθησης και διατήρησης της ασφάλειας των συστημάτων υπολογιστών.
  • Αναλυτής ασφαλείας (μεσαίο επίπεδο): Θα μάθετε να βρίσκετε, να ανταποκρίνεστε και να διορθώνετε ευπάθειες και συμβάντα ασφαλείας. Μπορείτε να έχετε εμπειρία στον πραγματικό κόσμο αναλύοντας ειδοποιήσεις, καθοδήγηση δικτύων, καταγραφή δεδομένων και χειρισμό αποκρίσεων περιστατικών.
  • Μηχανικός Ασφαλείας (μεσαίο επίπεδο): Κατακτήστε πώς να σχεδιάζετε, να δημιουργείτε και να ασφαλίζετε δίκτυα και συστήματα από απειλές.
  • Ethical Hacker (επίπεδο ειδικού): Μάθετε να βρίσκετε τρωτά σημεία σε συστήματα και να τα εκμεταλλεύεστε, να σχεδιάζετε και να εφαρμόζετε σχέδια δοκιμών διείσδυσης, να αναφέρετε ευρήματα δοκιμών και πολλά άλλα με αυτό το πρόγραμμα.

Όλα αυτά τα προγράμματα περιλαμβάνουν πρακτικά έργα και είναι αυτορυθμισμένα για να σας βοηθήσουν να μάθετε με την ταχύτητά σας.

Cybrary

Αναπτύξτε τις δεξιότητές σας στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο με Cybrary για να τροφοδοτήσετε την καριέρα σας. Θα σας βοηθήσουν να μάθετε τις έννοιες, τα εργαλεία και τις τεχνικές που απαιτούνται για την προστασία συστημάτων και δεδομένων χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες και βέλτιστες πρακτικές στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Οι ειδικοί εκπαιδευτές από το Cybrary θα σας διδάξουν έννοιες όπως η ψηφιακή εγκληματολογία και το ηθικό hacking για να σας προετοιμάσουν για τις πιστοποιήσεις του κλάδου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να γίνετε πιστοποιημένος επαγγελματίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και να αποκτήσετε τη δουλειά των ονείρων σας.

Τα μαθήματα του Cybrary συνοδεύονται από έναν γρήγορο κατάλογο, περιλαμβάνουν πρακτική μάθηση και σας δίνουν την επιλογή να μάθετε με την ταχύτητά σας. Έχουν μαθήματα για αρχάριους, μεσαίου επιπέδου και επίπεδα ειδικών, όπως:

  • Γίνετε αναλυτής SOC – Επίπεδο 1: Αυτό το μάθημα σε επίπεδο αρχαρίου διαρκεί 94 ώρες και 42 λεπτά για να ολοκληρωθεί.
  • Εισαγωγή στην πληροφορική και την κυβερνοασφάλεια: Η διάρκειά του είναι 1 ώρα 41 λεπτά για αρχάριους και περιλαμβάνει πιστοποιητικό ολοκλήρωσης.
  • Βασικές αρχές ασφάλειας πληροφοριών: Αυτό το μάθημα για αρχάριους είναι 7 ώρες και 9 λεπτά.
  • Γίνετε αναλυτής SOC – Επίπεδο 2: Είναι για προχωρημένο επίπεδο και διαρκεί 58 ώρες και 52 λεπτά.
  • Γίνετε χειριστής περιστατικών: Αυτό το μάθημα προχωρημένου επιπέδου είναι για 15 ώρες και 32 λεπτά.

Εκτός από αυτά, μπορείτε να βρείτε μαθήματα κυβερνοασφάλειας στο KhanAcademy, OpenSecurityTraining, StackSkills, LinkedIn Learningκαι edX.

Πού θα βρείτε θέσεις εργασίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας;

Έτσι, αν ψάχνετε για μια θέση εργασίας στον κυβερνοχώρο, εδώ είναι μερικοί από τους ιστότοπους που μπορείτε να επισκεφτείτε για να βρείτε τις ευκαιρίες:

#1. LinkedIn: Μην πιστεύετε ότι το LinkedIn είναι μόνο ένας επαγγελματικός ιστότοπος δικτύωσης. μπορεί να είναι ένα χρυσωρυχείο για την εύρεση εργασίας. Μπορείτε να δείτε τις θέσεις εργασίας που αναφέρονται στο LinkedIn και να κάνετε αίτηση απευθείας εκεί συμπληρώνοντας τη φόρμα ή περνώντας από τις διαδικασίες που ανέφερε ο υπεύθυνος προσλήψεων. Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να συνδεθείτε με πιθανούς υπευθύνους προσλήψεων και να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί τους.

#2. Πράγματι: Μπορείτε να βρείτε διάφορους ρόλους εργασίας από διαφορετικούς κλάδους στο Indeed, συμπεριλαμβανομένων των απομακρυσμένων, δεδομένου ότι ο κόσμος προσαρμόζεται μετά την πανδημία. Μπορείτε να ελέγξετε γρήγορα την περιγραφή της θέσης εργασίας, τις πληροφορίες του εργοδότη, τις πληροφορίες μισθού κ.λπ.

#3. CareerBuilder: Είναι ένα από τα μεγαλύτερα portal θέσεων εργασίας με εκατομμύρια λίστες θέσεων εργασίας και υποψηφίους. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε την εφαρμογή του και να ενημερώνεστε για τις θέσεις εργασίας. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε συνιστώμενες δεξιότητες για να προσδιορίσετε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για μια θέση εργασίας.

#4. Google για θέσεις εργασίας: Αυτό το προϊόν της Google είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος, ή μάλλον, μια μηχανή αναζήτησης για εύρεση εργασίας. Διαθέτει καταχωρίσεις από όλο τον κόσμο με δεδομένα όπως όνομα εταιρείας, τοποθεσία, τύπος εργασίας, ημερομηνία δημοσίευσης κ.λπ.

#5. Γυάλινη πόρτα: Το Glassdoor εμφανίζει λίστες θέσεων εργασίας και σχετικές πληροφορίες και κριτικές εταιρειών από ανώνυμα άτομα. Θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τον εργοδότη σας ακόμη και πριν μπορέσετε να συμμετάσχετε μαζί του.
Άλλες πύλες εργασίας που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι οι Monster, LinkUp, Dice, FlexJobs, SimplyHired, ZipRecruiter, Job2Careers και Nexxt.

Συμπέρασμα 👩‍💻

Η κυβερνοασφάλεια είναι ένας επικερδής τομέας και υπάρχουν τόσα πολλά καπέλα που μπορείτε να φορέσετε ως επαγγελματίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Χρησιμοποιήστε τις παραπάνω πληροφορίες για να μάθετε ποιες θέσεις εργασίας στον κυβερνοχώρο είναι διαθέσιμες και πού μπορείτε να τις βρείτε και παρακολουθήστε μαθήματα για να μάθετε έννοιες κυβερνοασφάλειας ή να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας.