Jitsi – Λύση αυτο-φιλοξενούμενης τηλεδιάσκεψης ανοιχτού κώδικα [+3 Hosting Platforms]

Η τηλεδιάσκεψη δεν είναι νέα, αλλά έχει μεγάλη ζήτηση στην τρέχουσα κατάσταση, καθώς οι περισσότεροι από εμάς εργαζόμαστε από το σπίτι.

Πώς έρχεστε σε επαφή με τις ομάδες σας;

Έχετε ακόμα μια συνάντηση με την ομάδα ή τον πελάτη σας;

Υποθέτω ναι.

Είμαι βέβαιος ότι έχετε ακούσει και δοκιμάσει τα Microsoft Teams, το Zoom και το Google Meet. είναι όλα καλά και λειτουργούν απολύτως φανταστικά. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί λόγοι που δεν το χρησιμοποιείτε στον οργανισμό σας. Μπορεί να είναι συμμόρφωση, απόρρητο ή κόστος.

Λοιπόν, ποια είναι η λύση;

Δοκιμάστε το αυτο-φιλοξενούμενο λογισμικό τηλεδιάσκεψης ανοιχτού κώδικα – Jitsi.

Το Jitsi σάς δίνει τον πλήρη έλεγχο της λύσης τηλεδιάσκεψης καθώς φιλοξενείται στον διακομιστή σας. Είναι μια τέλεια εναλλακτική για τις ιδιωτικές συναντήσεις Zoom.

Δύο βασικά στοιχεία το καθιστούν δυνατό.

Jitsi Meet – μια εφαρμογή πελάτη που βασίζεται σε JavaScript που σας επιτρέπει να συνομιλείτε μέσω βίντεο. Μπορείτε να μοιραστείτε την οθόνη σας, να συνεργαστείτε σε πραγματικό χρόνο, να προσκαλέσετε χρήστες και πολλά άλλα. Μπορείτε να συμμετάσχετε στη διάσκεψη χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού ή εφαρμογές Android/iOS.

  Τι είναι το Xbox Smart Delivery και πώς λειτουργεί;

Jitsi Videobridge – ένας διακομιστής XMPP (Prosody) ικανός να φιλοξενήσει χιλιάδες συνομιλίες μέσω βίντεο. Το WebRTC του είναι συμβατό και προσφέρει κρυπτογράφηση από προεπιλογή.

Εάν είστε περίεργοι να δοκιμάσετε τον πελάτη, μπορείτε να δοκιμάσετε την κλήση.

Το Jitsi φαίνεται πολλά υποσχόμενο και το ξεκίνημα είναι εύκολο.

Εγκατάσταση Jitsi

Το Jitsi έχει δοκιμαστεί σε Ubuntu/Debian και υπάρχουν δύο δυνατότητες να το εγκαταστήσετε. Αποκτήστε ένα Cloud VM και ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία.

Docker – είναι ίσως η πιο εύκολη μέθοδος. Αφού εγκαταστήσετε το Docker, μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτόν τον εύκολο στην παρακολούθηση οδηγό.

Εγχειρίδιο – θα διαρκέσει λίγο περισσότερο και δεν συνιστάται. Αλλά, εάν εξακολουθείτε να θέλετε να δοκιμάσετε, ανατρέξτε σε αυτόν τον οδηγό.

  Πώς να αλλάξετε τη γλώσσα στο Netflix [All Devices]

Πώς να αξιοποιήσετε τις πλατφόρμες φιλοξενίας Jitsi;

Σίγουρα, μπορείτε να το ξεκινήσετε στις παρακάτω πλατφόρμες φιλοξενίας Jitsi σε λιγότερο από 15 λεπτά.

Καματέρα

Αποκτήστε το Jitsi έτοιμο VM στην Καματέρα με 4$ το μήνα.

Μπορείτε να επιλέξετε να αναπτυχθείτε στις πλησιέστερες τοποθεσίες σας στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Κίνα.

DigitalOcean

Εκκινήστε τον διακομιστή Jitsi μέσω της αγοράς DO. Σας παρέχει Ubuntu VM με Jitsi και Nginx.

Πρέπει να εισαγάγετε τον τομέα στον οποίο θέλετε να φιλοξενήσετε τη βιντεοδιάσκεψη και να ακολουθήσετε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη κατά τη ρύθμιση. Μπορείτε να τα ετοιμάσετε όλα σε λιγότερο από 15 λεπτά.

Η DigitalOcean παρέχει δωρεάν πίστωση 100 $.

Vultr

Το Vultr προσφέρει ανάπτυξη Jitsi με ένα κλικ.

Το Vultr προσφέρει έναν όμορφο πίνακα ελέγχου και API για τη διαχείριση του διακομιστή. Έχει ενσωματωμένη παρακολούθηση και η τιμολόγηση ξεκινά από 5 $ ανά μήνα.

  Τι σημαίνει «IDGI» και πώς το χρησιμοποιείτε;

Πώς φαίνεται?

Πήρα τη ρύθμιση Jitsi στο DO σε λιγότερο από 15 λεπτά. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο πελάτης βλέπει το πρόγραμμα περιήγησης.

Έκανα μια γρήγορη δοκιμή με τον φίλο μου και γνώρισα καλή ποιότητα ήχου και βίντεο.

Έχετε την επιλογή να επιλέξετε μια μπροστινή ή πίσω κάμερα, να ξεκινήσετε τη ζωντανή ροή, να μοιραστείτε την οθόνη, να κάνετε σίγαση άλλων, κ.λπ. Δεν έχω δοκιμάσει τις εφαρμογές τους για κινητά, αλλά υποθέτω ότι θα ήταν καλύτερο από ένα πρόγραμμα περιήγησης.

συμπέρασμα

Το Vultr και το DO διαθέτουν και τα δύο κέντρα δεδομένων σε πολλές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Επιλέξτε να φιλοξενήσετε τον διακομιστή Jitsi όπου περιμένετε να εγγραφούν οι περισσότεροι άνθρωποι. Ξεκινήστε με το μικρό μέγεθος διακομιστή και την κλίμακα καθώς μεγαλώνετε. Μπορείτε να επιλέξετε να τοποθετήσετε CDN όπως το Cloudflare ή το StackPath στο μπροστινό μέρος για να επιταχύνετε την παράδοση δεδομένων.

Σας άρεσε να διαβάζετε το άρθρο; Τι θα λέγατε να μοιράζεστε με τον κόσμο;