Τι σημαίνει «IDGI» και πώς το χρησιμοποιείτε;

Το IDGI είναι μια κοινή συντομογραφία του Διαδικτύου που βρίσκει το δρόμο της στα νήματα του Reddit και στα σχόλια του Facebook. Τι σημαίνει όμως; Πώς χρησιμοποιείτε το IDGI και από πού προήλθε;

Δεν το καταλαβαίνω

Το IDGI είναι συντομογραφία του «Δεν το καταλαβαίνω». Χρησιμοποιείται για να εκφράσει ότι πραγματικά δεν μπορείτε να καταλάβετε ένα αστείο ή μια ιδέα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το IDGI χρησιμοποιείται ως προτροπή για περισσότερες πληροφορίες — «IDGI, παρακαλώ εξήγησέ μου». Φυσικά, μπορεί επίσης να έχει έναν απορριπτικό ή προσβλητικό τόνο, όπως ακριβώς κάνει η φράση «Δεν το καταλαβαίνω» στον πραγματικό κόσμο.

Και αυτό είναι πραγματικά το μόνο που υπάρχει! Το IDGI είναι ένα εκπληκτικά απλό κομμάτι διαδικτυακής αργκό. Ακόμη και η ιστορία της λέξης, αν και μακρά, είναι αρκετά απλή.

  Πώς να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο επεξεργαστή crontab

Το IDGI έχει μια μακρά, κενή ιστορία

Ορισμένες διαδικτυακές αργκό, όπως το IKR ή το YEET, έχουν στενούς δεσμούς με την πραγματική ποπ κουλτούρα. Άλλοι όροι, όπως το GLHF, έχουν μια ιστορική ιστορία στον κόσμο του ανταγωνιστικού gaming. Αλλά το IDGI είναι λίγο ακραίο. Υπάρχει για πάντα, αλλά δεν έχει μεγάλη ιστορία.

Το IDGI εμφανίζεται σε λίστες αργκό στο διαδίκτυο μέχρι το 1997. Θα φανταζόμασταν ότι η συντομογραφία προϋπήρχε του 1997, αλλά δεν εμφανίζεται σε κανένα από τα τελευταία Λίστες συντομογραφιών της δεκαετίας του ’80 ή των αρχών της δεκαετίας του ’90 βρήκαμε μέσα από αρχεία όπως textfiles.com.

Από ό,τι μπορούμε να πούμε, το IDGI δεν άφησε ποτέ το στίγμα του στον κόσμο. Είναι ένας δημοφιλής όρος που εξακολουθεί να εμφανίζεται στις ομαδικές συνομιλίες και στα νήματα του Reddit, αλλά οι άνθρωποι δεν έχουν κάνει καμία προσπάθεια να παρακολουθήσουν το ιστορικό του όρου ή να αρχειοθετήσουν τη χρήση του.

  Γραμμές εντολών: Γιατί οι άνθρωποι εξακολουθούν να ασχολούνται μαζί τους;

Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένα κομμάτι γραπτής ιστορίας για το IDGI. Σε υπερκατασκευασμένο Λήμμα Αστικού Λεξικού Από το 2014, ένας χρήστης με το όνομα Fieldy502 θεωρεί ότι το IDGI επινοήθηκε «νωρίτερα από το 2004» και επαναδημοτικοποιήθηκε το 2012 από φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα.

Αλλά δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα που να υποστηρίζει αυτόν τον παράξενα συγκεκριμένο ισχυρισμό. Μάλιστα, στοιχεία από Google Trends, ένα εργαλείο που παρακολουθεί τις αναζητήσεις λέξεων-κλειδιών, δείχνει ότι οι αναζητήσεις για IDGI μειώθηκαν το 2012. Εάν ο όρος αυξήθηκε σε δημοτικότητα εκείνη τη χρονιά, μπορούμε να υποθέσουμε ότι περισσότεροι άνθρωποι θα είχαν ελέγξει τον ορισμό του στο Google.

  Πώς να προσθέσετε ετικέτες στα email σας για μέγιστη δυνατότητα αναζήτησης

Πώς χρησιμοποιείτε το IDGI;

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, το IDGI είναι μια αρκετά κομμένη και στεγνή συντομογραφία. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε μπορείτε να πείτε τη φράση «Δεν το καταλαβαίνω».

Το IDGI θα μπορούσε να σταθεί ως απάντηση σε ένα αστείο ή μια γνώμη που δεν καταλαβαίνετε. Αν κάποιος επρόκειτο να σας στείλει ένα περίεργο μιμίδιο, για παράδειγμα, θα μπορούσατε να απαντήσετε με ένα απλό «IDGI» ή ακόμα και «IDGI, ποιο είναι το αστείο;»

Όπως και στην πραγματική ζωή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το IDGI για να είστε αγενείς ή σαρκαστικοί. Μπορεί, για παράδειγμα, να απαντήσετε σε ένα ανόητο αστείο ή γνώμη με το “IDGI, λες ένα αστείο;” Απλά μην περιμένετε να κάνετε φίλους με αυτόν τον τρόπο!

Αν και το IDGI δεν ακολουθεί περίεργους κανόνες γραμματικής, αξίζει να σημειωθεί ότι (και άλλες άτυπες συντομογραφίες) συχνά γράφονται με πεζά (idgi). Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε όποια φόρμα σας ταιριάζει.