Τι είναι το Xbox Smart Delivery και πώς λειτουργεί;

Το Xbox Series X της Microsoft θα περιλαμβάνει μια δυνατότητα που ονομάζεται Xbox Smart Delivery. Αυτό το σύστημα επιτρέπει στους παίκτες να χρησιμοποιούν απρόσκοπτα τα παιχνίδια τους σε πολλές γενιές κονσολών.

Τι είναι το Xbox Smart Delivery;

Η ιδέα πίσω από τη νέα λειτουργία Smart Delivery είναι απλή: Μόλις αγοράσετε μια έκδοση ενός παιχνιδιού Xbox που υποστηρίζει το Smart Delivery, θα έχετε πάντα πρόσβαση σε αυτό, ακόμη και σε μελλοντικά (και παλαιότερα) μοντέλα του Xbox.

Αυτό θα επιτρέψει στους παίκτες να μετακινούνται απρόσκοπτα μεταξύ πολλών κονσολών και γενεών κονσόλας όσο συχνά θέλουν. Τα γραφικά, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης βίντεο, θα αλλάξουν ανάλογα με τη γενιά της κονσόλας στην οποία βρίσκονται, αλλά πάντα θα βελτιστοποιούνται ειδικά για αυτήν την κονσόλα.

  Πώς να ελέγξετε ποιες εφαρμογές είναι βελτιστοποιημένες για M1 Mac

Δεν θα το υποστηρίζει κάθε παιχνίδι

Η Microsoft έχει δεσμευτεί ότι όλοι οι αποκλειστικοί τίτλοι των Xbox Game Studios που έχουν βελτιστοποιηθεί για το Xbox Series X, συμπεριλαμβανομένου του Halo Infinite, θα χρησιμοποιούν Έξυπνη Παράδοση.

Αυτό σημαίνει ότι εάν αγοράσετε έναν τίτλο Xbox Game Studios όπως το Halo Infinite στο Xbox One, η αγορά σας θα σας επιτρέψει να παίξετε το παιχνίδι στην κονσόλα Xbox Series X στο μέλλον — χωρίς επιπλέον κόστος και με όλες τις βελτιστοποιήσεις που προσφέρει ο προγραμματιστής για η τελευταία γενιά κονσόλας.

Αυτό θυμίζει την αντίστροφη συμβατότητα του Xbox One για παιχνίδια που έχουν γραφτεί για το Xbox 360. Σε αυτό το σύστημα, ορισμένα παιχνίδια που έχουν τροποποιηθεί μπορούν να παίζονται στο Xbox One απλώς εισάγοντας τον αρχικό δίσκο Xbox 360 ή αγοράζοντας τα ψηφιακά με τον λογαριασμό σας Microsoft .

  Πώς να δημιουργήσετε νέες ενότητες για να ομαδοποιήσετε κανάλια στο Slack

Αυτό το σύστημα λειτούργησε αγνοώντας εντελώς τον αρχικό δίσκο του παιχνιδιού και κατεβάζοντας μια τροποποιημένη έκδοση του εν λόγω παιχνιδιού και στη συνέχεια φορτώνοντάς το σε μια εικονική έκδοση του συστήματος Xbox 360 που εκτελείται στο Xbox One.

Η Microsoft έχει δηλώσει ότι οι προγραμματιστές δεν θα χρειαστεί να δημιουργήσουν πολλές εκδόσεις των παιχνιδιών τους για να είναι συμβατά με το Smart Delivery. Ωστόσο, η Microsoft δεν έχει ακόμη διευκρινίσει πώς λειτουργεί αυτή η δυνατότητα στα παρασκήνια.

Τα παιχνίδια τρίτων, όπως το Cyberpunk 2077, απαιτούν από τους προγραμματιστές και τους εκδότες να επιλέξουν την Έξυπνη παράδοση. Δεν θα το υποστηρίξει κάθε παιχνίδι.

  Τρόπος χρήσης τιμών κελιών για ετικέτες γραφήματος του Excel

Επιβεβαιωμένα έξυπνα παιχνίδια παράδοσης

Ακολουθούν μερικά παιχνίδια που η Microsoft έχει επιβεβαιώσει ότι θα είναι συμβατά από τον Ιούνιο του 2020:

Assassin’s Creed Valhalla
Call of the Sea
Ρεφραίν: Rise as One
Cyberpunk 2077
Πεπρωμένο 2
DiRT 5
Γρανάζια 5
Halo Infinite
Scarlet Nexus
Δεύτερη εξαφάνιση
Η Ανάβαση
Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2
Yakuza: Σαν Δράκος

Επειδή το Smart Delivery αφαιρεί την απογοήτευση από την αγορά παιχνιδιών για νεότερες κονσόλες, δεν υπάρχει κανένα κίνητρο να περιμένεις το Xbox Series X για να αγοράσεις ένα νέο παιχνίδι. Η έκδοση που αγοράζετε σήμερα για το Xbox One θα αναβαθμιστεί απρόσκοπτα για το Xbox Series X.