Δεν υπάρχει πράσινο σημάδι επιλογής στο εικονίδιο του δίσκου συστήματος του Dropbox

Η εφαρμογή Dropbox Windows εκτελείται στο δίσκο συστήματος. Όταν συγχρονίζει αρχεία, βλέπετε ένα μπλε σήμα συγχρονισμού στο εικονίδιο της εφαρμογής Dropbox. Όταν το Dropbox ολοκληρώσει τον συγχρονισμό, το σήμα συγχρονισμού αντικαθίσταται με ένα πράσινο σημάδι επιλογής. Σε περίπτωση που δεν είστε συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο ή το Διαδίκτυό σας είναι πολύ ανεπαρκές ώστε το Dropbox να δημιουργήσει σύνδεση, το εικονίδιο της εφαρμογής δεν έχει σήμα. Ωστόσο, πρόσφατα, οι χρήστες παρατηρούν ότι δεν υπάρχει πράσινο σημάδι επιλογής στο εικονίδιο του δίσκου συστήματος του Dropbox.

Χωρίς πράσινο σημάδι ελέγχου στο Dropbox

Θα εκπλαγείτε όταν ακούσετε τον λόγο, αλλά εξαρτάται από το σχεδιασμό. Συγκεκριμένα, το Dropbox μόλις υποβλήθηκε σε μια τεράστια αναθεώρηση του UI. Πολλά έχουν αλλάξει και η εφαρμογή για υπολογιστές των Windows δεν διαφέρει. Σύμφωνα με την επισκευή διεπαφής χρήστη, το πράσινο σημάδι επιλογής έχει αφαιρεθεί. Εάν ο φάκελος του Dropbox έχει συγχρονιστεί σωστά, το μόνο που θα δείτε στο δίσκο συστήματος είναι το εικονίδιο της ίδιας της εφαρμογής. Τίποτα άλλο.

  Τι είναι το Apple One και πόσο κοστίζει η συνδρομή;

Ωστόσο, εάν το Dropbox συγχρονίζει αυτήν τη στιγμή ένα αρχείο, το σήμα συγχρονισμού θα εμφανιστεί στο εικονίδιο της εφαρμογής στο δίσκο συστήματος. Εάν χάσετε τη συνδεσιμότητα, το εικονίδιο θα είναι γκριζαρισμένο. Ανάλογα με το πόσο προσεκτικά κοιτάτε το εικονίδιο, ενδέχεται να μην μπορείτε καν να διακρίνετε τη διαφορά μεταξύ της κατάστασης συγχρονισμού του Dropbox και της κατάστασης αποσύνδεσης.

Υπήρχε Προειδοποίηση

Αν και αυτή είναι μια κακή σχεδιαστική επιλογή, ανεξάρτητα από το πώς την κοιτάξετε, το Dropbox δεν την έφερε μόνο στους χρήστες. Μπορεί να έχετε παρατηρήσει τις τελευταίες ημέρες ότι το εικονίδιο της εφαρμογής Dropbox είχε ένα κόκκινο σήμα πάνω του. Εάν κάνατε κλικ και δίνατε προσοχή στο αναδυόμενο παράθυρο, θα είχατε μάθει ότι το Dropbox είχε απαλλαγεί από το πράσινο σημάδι επιλογής.

  Πώς να μετατρέψετε φωτογραφίες από HEIC σε JPG

Φυσικά, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες ειδοποιήσεις, αν έδινες μόνο πρόχειρη προσοχή, μπορεί να μην γνωρίζεις για την αλλαγή. Προειδοποίηση ή χωρίς προειδοποίηση, αυτή είναι μια κακή επιλογή όσον αφορά το UI/UX. Το πράσινο σημάδι επιλογής ήταν εύκολο να γίνει. Έπρεπε μόνο να ρίξετε μια ματιά στο δίσκο συστήματος για να διαπιστώσετε εάν τα αρχεία σας είχαν συγχρονιστεί. Φανταστείτε να περιμένετε να συγχρονιστούν τα αρχεία σας πριν κλείσετε το σύστημά σας και να μην βλέπετε το πράσινο σημάδι επιλογής ή το εικονίδιο συγχρονισμού. Ένας χρήστης είναι πολύ πιο πιθανό να πιστεύει ότι έχει χάσει τη συνδεσιμότητα ή ότι υπάρχει πρόβλημα με το Dropbox.

  Πώς να επιταχύνετε το Cinnamon Desktop

Αυτό είναι ένα κλασικό παράδειγμα του «Δεν είναι χαλασμένο, μην το φτιάξεις». Αυτή η αλλαγή είναι περιττή και οι χρήστες του Dropbox είναι εκφράζουν ήδη τη διαφωνία τους. Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με την αλλαγή, μπορείτε ψηφίστε για να το αναιρέσετε εδώ.