Πώς να επιταχύνετε το Cinnamon Desktop

Το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας Cinnamon τιμολογείται στην κοινότητα Linux ως η παραδοσιακή, λεπτή εναλλακτική λύση σε δημοφιλείς επιλογές όπως το Gnome και το KDE. Σύμφωνα με τους προγραμματιστές, είναι απλό, ελαφρύ και δεν βασίζεται τόσο σε γραφικά εφέ όπως οι άλλοι επιτραπέζιοι υπολογιστές εκεί έξω. Ωστόσο, παρόλο που οι προγραμματιστές πίσω από το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας Cinnamon προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι λειτουργεί καλά σε όλους τους υπολογιστές, δεν λειτουργεί πάντα έτσι και συχνά, οι χρήστες απογοητεύονται.

Για αυτόν τον λόγο, αποφασίσαμε να κάνουμε μια ανάρτηση που περιγράφει πώς μπορείτε να κάνετε βήματα για να επιταχύνετε την επιφάνεια εργασίας Cinnamon. Ας αρχίσουμε!

Ενημερώστε την κανέλα

Στην ανάρτησή μου “Speed ​​up Gnome”, μιλάω για το πώς είναι απαραίτητο να αναβαθμίσετε το λειτουργικό σας σύστημα, καθώς συχνά εμφανίζονται ορισμένες διορθώσεις που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ταχύτητα της επιφάνειας εργασίας σας. Αυτή η δήλωση δεν θα μπορούσε να είναι πιο ακριβής με την επιφάνεια εργασίας Cinnamon. Στην πραγματικότητα, στην τελευταία του έκδοση (έκδοση 4.0), οι προγραμματιστές μίλησαν για το πώς η νεότερη έκδοση έχει κάποιες σοβαρές βελτιώσεις στην απόδοση. Έτσι, εάν παρατηρείτε μια σημαντική επιβράδυνση της κανέλας ή ίσως θέλετε να λειτουργεί καλύτερα στον γερασμένο υπολογιστή σας, είναι καλή ιδέα να εγκαταστήσετε ενημερώσεις!

  Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Badoo

Για ενημέρωση, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και χρησιμοποιήστε την εντολή «update» του διαχειριστή πακέτων. Δεν είστε σίγουροι πώς λειτουργεί; Ελέγξτε τη σελίδα wiki για το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε. Θα έχει πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να εγκαταστήσετε ενημερώσεις κώδικα συστήματος απευθείας από τη γραμμή εντολών του Linux!

Μετάβαση σε Linux Mint

Το λειτουργικό σύστημα Linux που διαθέτετε δεν εκδίδει τις τελευταίες εκδόσεις του Cinnamon αρκετά γρήγορα; Εξετάστε το ενδεχόμενο να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του Linux Mint! Η έκδοση 19 της διανομής έχει σοβαρές βελτιώσεις απόδοσης στο Cinnamon που σίγουρα θα το επιταχύνουν και θα το κάνουν να τρέχει καλύτερα σε όλους τους τύπους υπολογιστών, νέους και παλιούς!

Πουλήθηκε στο Mint; Μεταβείτε στην επίσημη ιστοσελίδα τους για να μάθετε περισσότερα για το λειτουργικό σύστημα.

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία απόδοσης λογισμικού

Πολλοί χρήστες δεν το γνωρίζουν αυτό, αλλά υπάρχει μια δυνατότητα για την επιφάνεια εργασίας Cinnamon γνωστή ως “Λειτουργία απόδοσης λογισμικού”. Είναι μια εναλλακτική έκδοση της επιφάνειας εργασίας που, αφού συνδεθεί, χρησιμοποιεί δραματικά λιγότερους πόρους GPU. Χωρίς να γίνουμε πολύ τεχνικοί, ας πούμε απλώς ότι κάνει όλη τη σκληρή δουλειά της εμφάνισης εφέ γραφικών με το λογισμικό και όχι με την κάρτα γραφικών σας. Εάν έχετε αδύναμη GPU και θέλετε να επιταχύνετε τη συνεδρία στην επιφάνεια εργασίας Cinnamon, κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη λειτουργία.

  Πώς να σιωπήσετε τις ειδοποιήσεις στο iPhone

Για πρόσβαση στη “Λειτουργία απόδοσης λογισμικού”, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα.

Βήμα 1: Αποσυνδεθείτε από την τρέχουσα συνεδρία στην επιφάνεια εργασίας και επιστρέψτε στην οθόνη σύνδεσης.

Βήμα 2: Αναζητήστε την περιοχή “συνεδρίες” του διαχειριστή επιφάνειας εργασίας και κάντε κλικ σε αυτήν με το ποντίκι. Λάβετε υπόψη ότι ανάλογα με τον διαχειριστή επιφάνειας εργασίας που χρησιμοποιείτε με το Cinnamon, οι επιλογές μπορεί να διαφέρουν.

Βήμα 3: Ρίξτε μια ματιά στη λίστα “συνεδρίες” και επιλέξτε την επιλογή “Cinnamon (Απόδοση λογισμικού)”.

Βήμα 4: Αφού επιλέξετε τη λειτουργία “απόδοση λογισμικού” ως τη συνεδρία σας, κάντε κλικ στον χρήστη σας και συνδεθείτε ξανά. Κατά τη σύνδεση, η επιφάνεια εργασίας Cinnamon θα σας ειδοποιήσει ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε λειτουργία απόδοσης λογισμικού.

Απενεργοποιήστε τα εφέ

Το Cinnamon δεν χρησιμοποιεί τόσα γραφικά εφέ όπως το KDE ή το Gnome Shell, αλλά τα χρησιμοποιεί και μπορεί να επηρεάσει την απόδοση εάν δεν βρίσκεστε σε υπολογιστή με ιδιαίτερα εντυπωσιακό υλικό. Για να απενεργοποιήσετε τα οπτικά εφέ στο Cinnamon, ξεκινήστε πατώντας το πλήκτρο Windows στο πληκτρολόγιο. Από εκεί, γράψτε “Εφέ” στο πλαίσιο αναζήτησης και κάντε κλικ στο εικονίδιο με αυτήν την ετικέτα.

  Πώς να εγκαταστήσετε τα εργαλεία ασφάλειας δικτύου και διείσδυσης στο Ubuntu

Στο παράθυρο εφέ, θα παρατηρήσετε πολλές ρυθμίσεις (όλες μπορούν να απενεργοποιηθούν). Περάστε από αυτές τις ρυθμίσεις και απενεργοποιήστε τα πάντα. Όταν όλα τα οπτικά εφέ είναι απενεργοποιημένα, θα πρέπει να παρατηρήσετε αμέσως μια αλλαγή στην απόδοση.

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε Desklets και Extensions Cinnamon

Οι επιτραπέζιοι υπολογιστές και οι επεκτάσεις είναι δύο πτυχές της επιφάνειας εργασίας Cinnamon που επιτρέπουν στους χρήστες να προσαρμόσουν και να κάνουν τον υπολογιστή τους δικό τους. Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι δυνατότητες προσαρμογής καταναλώνουν πολλούς πόρους του συστήματος (ειδικά αν το παρακάνετε). Έτσι, εάν έχετε φορτώσει τη ρύθμιση Cinnamon με δεκάδες Desklets και Cinnamon επεκτάσεις, είναι καλή ιδέα να τα αφαιρέσετε για να αυξήσετε την απόδοση.

Ξεφορτωθείτε τα γραφεία

Για να διαγράψετε Desklets, κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και επιλέξτε “Add Desklets”. Στη συνέχεια, στην καρτέλα “διαχείριση”, επιλέξτε την επιφάνεια εργασίας που θέλετε να αφαιρέσετε και κάντε κλικ στο εικονίδιο “X” στο κάτω μέρος για να το αφαιρέσετε από την επιφάνεια εργασίας Cinnamon.

Απαλλαγείτε από τις επεκτάσεις

Για να διαγράψετε τις επεκτάσεις Cinnamon που εκτελούνται, πατήστε το πλήκτρο Windows και γράψτε “Επεκτάσεις” στο πλαίσιο αναζήτησης. Στη συνέχεια, ξεκινήστε την εφαρμογή “Επέκταση” που εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Μέσα στην εφαρμογή επέκτασης, εντοπίστε την καρτέλα “διαχείριση”. Από εκεί, επισημάνετε τις επεκτάσεις που θέλετε να αφαιρέσετε με το ποντίκι και επιλέξτε το εικονίδιο “X” για να το διαγράψετε από το Cinnamon.