Πώς να μετατρέψετε φωτογραφίες από HEIC σε JPG

Κάθε φορά που ένα δημοφιλές λειτουργικό σύστημα υιοθετεί μια νέα μορφή αρχείου, έρχεται με αυξανόμενους πόνους. Φέτος, η Apple εισήγαγε το πρότυπο εικόνας HEIC για τις μορφές αρχείων HEIF και HEIV. Εάν διαθέτετε ένα κάπως πρόσφατο iPhone που εκτελεί iOS 11+, θα αποθηκεύει φωτογραφίες στη μορφή αρχείου HEIC αντί για τη συνηθισμένη μορφή JPEG. Το iOS τροφοδοτεί πολλές συσκευές και ένα iPhone είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής συσκευή για τη λήψη φωτογραφιών. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές φωτογραφίες στο HEIC και δεν μπορείτε απλώς να τις ανοίξετε σε μια συσκευή που δεν ανήκει στην Apple. Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10, πρέπει να εγκαταστήσετε έναν κωδικοποιητή που σας επιτρέπει να προβάλλετε εικόνες HEIC. Αν όμως μοιράζεστε ένα από αυτά τα αρχεία, είναι καλή ιδέα να μετατρέψετε φωτογραφίες από HEIC σε JPG, ώστε ο παραλήπτης σας να μπορεί να τις ανοίξει.

HEIC σε JPG

Υπάρχουν αρκετά εργαλεία που σας επιτρέπουν να μετατρέψετε μια φωτογραφία από μορφή HEIC σε μορφή JPG. Στην πραγματικότητα, εάν στείλετε email ή iMessage μια εικόνα, το iOS θα τη μετατρέψει σε JPG. Τούτου λεχθέντος, εάν θέλετε απλώς να μετατρέψετε μια φωτογραφία από HEIC σε JPG, έχετε μερικές επιλογές.

  Samsung Galaxy S20: Πώς να προσαρμόσετε την ένταση και το μοτίβο κραδασμών

Απενεργοποιήστε τη μορφή HEIC

Μπορείτε να σταματήσετε το iOS να αποθηκεύει φωτογραφίες σε μορφή HEIC. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην επιλογή Κάμερα> Μορφή και επιλέξτε «Πιο συμβατή» στην περιοχή Μορφές. Αυτό θα σταματήσει την αποθήκευση φωτογραφιών στην εφαρμογή Κάμερα στη μορφή HEIC, ωστόσο, δεν θα μετατρέψει αυτόματα αυτές που υπάρχουν ήδη. Η ρύθμιση θα ισχύει για φωτογραφίες που τραβάτε αφού κάνετε την αλλαγή.

Μετατροπή σε JPG

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές iOS και εφαρμογές ιστού που μπορούν να μετατρέψουν μια φωτογραφία από HEIC σε JPG. Η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε το Εφαρμογή ιστού JPEGmini. Αυτή η εφαρμογή κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό και συμπιέζει JPG σε εξαιρετική ποιότητα. Μπορεί να μετατρέψει έως και 50 φωτογραφίες ταυτόχρονα και λειτουργεί τόσο σε προγράμματα περιήγησης για κινητά όσο και σε επιτραπέζιους υπολογιστές. Η εφαρμογή χρειάζεται αρκετό χρόνο για να μετατρέψει τις φωτογραφίες, οπότε θα πρέπει να είστε υπομονετικοί. Χρειάστηκε ένα συμπαγές λεπτό για να μετατραπεί μια φωτογραφία από HEIC σε JPEG, επομένως οι 50 θα διαρκέσουν περισσότερο.

  Πώς να δημιουργήσετε μια συλλογή στο Instagram

Εξαγωγή μέσω iCloud & Photo Stream

Εάν ενεργοποιήσετε τη Ροή φωτογραφιών στη συσκευή σας iOS και ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας στο iCloud, θα μεταφορτωθούν σε μορφή JPG. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε υπολογιστή, υπολογιστή ή Mac αργότερα.

Άλλα εργαλεία

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, υπάρχουν άλλα εργαλεία που μπορούν να μετατρέψουν φωτογραφίες από HEIC σε JPEG και ορισμένα από αυτά είναι επί πληρωμή. Ο μόνος λόγος που πρέπει να χρησιμοποιείτε ποτέ εφαρμογές επί πληρωμή είναι εάν μπορούν να προσφέρουν φωτογραφίες καλής ποιότητας. Μην πληρώνετε για μια εφαρμογή μετατροπέα, πληρώστε για μια που σας προσφέρει καλή ποιότητα που οι άλλοι δεν μπορούν.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα "δεν μπόρεσε να κλειδωθεί" στο Ubuntu