Πώς να συνδέσετε την άδεια χρήσης των Windows 10 με τον λογαριασμό σας Microsoft

Όταν εγκαθιστάτε τα Windows 10 στον υπολογιστή σας, σας ζητείται άδεια χρήσης. Το ίδιο το λειτουργικό σύστημα μπορεί να ληφθεί από τη Microsoft μέσω του εργαλείου δημιουργίας πολυμέσων, ωστόσο, απαιτεί ενεργοποίηση. Εάν αγοράσατε έναν νέο υπολογιστή που είχε εγκατεστημένα τα Windows 10, τότε έχετε άδεια OEM, δηλαδή είναι συνδεδεμένη με τη μητρική σας πλακέτα. Οι άδειες OEM είναι σχεδόν αδύνατο να χαθούν αν δεν αλλάξετε τη μητρική σας πλακέτα. Μια καθαρή εγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί ομαλά και τα Windows 10 θα βρουν αυτόματα τον αριθμό-κλειδί προϊόντος χωρίς να χρειάζεται η συνδρομή σας. Ένα soft key που αγοράζετε μέσω Διαδικτύου και δεν είναι ειδικό για το υλικό, δηλαδή δεν είναι συνδεδεμένο με τη μητρική σας πλακέτα είναι πολύ πιο εύκολο να χαθεί. Εάν τοποθετήσετε λάθος το αρχείο με τον αριθμό-κλειδί προϊόντος, δεν θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα Windows 10 μετά από μια καθαρή εγκατάσταση. Για να βοηθήσετε τους χρήστες να αποτρέψουν την απώλεια των αδειών τους, το Windows 10 Anniversary Update σάς επιτρέπει να συνδέσετε την άδεια χρήσης των Windows 10 με τον λογαριασμό σας Microsoft. Εάν χάσετε την άδειά σας, μπορείτε απλώς να προσθέσετε τον λογαριασμό σας στα Windows 10 και θα ενεργοποιήσει το λειτουργικό σύστημα. Δείτε πώς μπορείτε να το συνδέσετε τώρα, ώστε να μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτό αργότερα.

  Πώς να εγγραφείτε σε έναν διακομιστή Minecraft στα Windows 10

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων Ενημέρωση και ασφάλεια. Σε αυτήν την ομάδα, μεταβείτε στην καρτέλα Ενεργοποίηση. Υποθέτουμε ότι έχετε ήδη ενεργοποιήσει τα Windows 10. Εάν όχι, θέλετε να τα ενεργοποιήσετε πρώτα με γνήσια άδεια και μετά να προχωρήσετε.

Στο κάτω μέρος αυτής της καρτέλας, θα βρείτε μια ενότητα «Προσθήκη λογαριασμού Microsoft». Κάντε κλικ στο κουμπί συν κάτω από αυτό για να προσθέσετε τον λογαριασμό σας Microsoft. Θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Microsoft και ο τρέχων χρήστης σας θα αλλάξει από έναν τοπικό λογαριασμό σε έναν λογαριασμό Microsoft. Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε έναν τοπικό λογαριασμό αντί για τον λογαριασμό σας Microsoft για να συνδεθείτε στον τρέχοντα χρήστη, σας συμβουλεύουμε να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό χρήστη και να τον χρησιμοποιήσετε αντί για αυτόν. Πραγματικά δεν υπάρχουν πολλές επιλογές εδώ.

  Τι είναι το Area 51 IPTV και είναι ασφαλές στη χρήση;

Εάν η επιλογή προσθήκης λογαριασμού είναι ανενεργή, σημαίνει ότι δεν έχετε δικαιώματα διαχειριστή. Συνδεθείτε στον λογαριασμό διαχειριστή και η επιλογή θα πρέπει να γίνει ενεργή. Αφού συνδέσετε τον λογαριασμό σας, η ενότητα προσθήκης λογαριασμού εξαφανίζεται. Δεν σας δίνει καμία άλλη ένδειξη ότι ο λογαριασμός σας έχει συνδεθεί.

Την επόμενη φορά που θα κάνετε μια νέα/καθαρή εγκατάσταση των Windows 10 και δεν ανιχνεύει αυτόματα την άδεια OEM ή δεν μπορείτε να βρείτε το κλειδί άδειας χρήσης λογισμικού, απλώς συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Microsoft για να το λύσετε. Η καρτέλα «Ενεργοποίηση» θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία.

  Τι νέο υπάρχει στα Windows 10; Καλύπτουμε 10 λειτουργίες με στιγμιότυπα οθόνης