19 Ερωτήσεις και απαντήσεις συνέντευξης στο Cloud Computing

Το cloud computing γνωρίζει εκθετική ανάπτυξη και υιοθέτηση τα τελευταία δύο χρόνια.

Από νεοφυείς και μικρές επιχειρήσεις έως επιχειρήσεις, όλοι χρησιμοποιούν το cloud computing στις δραστηριότητές τους. Και εταιρείες όπως η Amazon, η Google και η Microsoft αναπτύσσουν κορυφαίες υπηρεσίες βασισμένες σε cloud για να διευκολύνουν τη ζωή άλλων επιχειρήσεων και τελικών χρηστών ενώ ηγούνται του κλάδου.

Περιττό να πούμε ότι αυτή η τεράστια ανάπτυξη του cloud computing οφείλεται σε όλη την καλοσύνη που προσφέρει στους χρήστες. Θα μπορούσε να είναι η υψηλή επεκτασιμότητα και η ευελιξία για την προσαρμογή των διακομιστών και των πόρων, το μειωμένο κόστος πληροφορικής με το pay-as-you-go μοντέλο χωρίς επένδυση σε ακριβό υλικό, καλύτερη απόδοση και ταχύτητα και πολλά άλλα οφέλη.

Δεν είναι περίεργο που είχε δημιουργηθεί το cloud computing περίπου 400 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στα έσοδα το 2021. Αυτή η ανάπτυξη τροφοδοτείται επίσης από τον Covid-19, όταν η εργασία από το σπίτι ήταν δυνατή μόνο μέσω διαδικτυακών μέσων και χρησιμοποιώντας διάφορες υπηρεσίες και τεχνολογίες που βασίζονται σε cloud.

Πίνακας περιεχομένων

Ζήτηση για επαγγελματίες του cloud computing

Ως αποτέλεσμα της δημοτικότητας του cloud computing και της αυξημένης χρήσης, οι επαγγελματίες του cloud computing έχουν επίσης μεγάλη ζήτηση. Οι θέσεις εργασίας στο cloud computing ανθίζουν για να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις ανάπτυξης και συντήρησης για την υποδομή cloud.

Είτε είστε έμπειρος μηχανικός cloud είτε νεότερος, οι υπεύθυνοι προσλήψεων αναζητούν πάντα νέα ταλέντα από διάφορες τοποθεσίες, ειδικούς και τίτλους εργασίας. Αν θέλετε να χτίσετε μια καριέρα στο cloud και να περάσετε τις συνεντεύξεις με άριστα, εδώ είναι μερικές ερωτήσεις συνεντεύξεων cloud computing για νεοεισερχόμενους και έμπειρους.

Ελέγξτε τα για να είστε προετοιμασμένοι για εργασίες υπολογιστικού νέφους.

Ποια είναι τα διαφορετικά επίπεδα που καθορίζουν την αρχιτεκτονική του cloud;

Απάντηση: Η εμβάθυνση στο cloud computing σάς βοηθά να βελτιώσετε τις γνώσεις σας. Το Cloud Architecture αποτελείται από τέσσερα επίπεδα. Ας τσεκάρουμε ένα προς ένα:

  • Φυσικό επίπεδο: Αυτό το επίπεδο περιέχει δίκτυα, φυσικούς διακομιστές κ.λπ.
  • Επίπεδο υποδομής: Αποτελείται από δίκτυο, πόρους αποθήκευσης, εικονικούς διακομιστές κ.λπ. Εκεί παρέχονται στους καταναλωτές οι υπηρεσίες όπως τα δίκτυα και οι διακομιστές και παρέχεται πρόσβαση σε επεκτάσιμο χώρο αποθήκευσης, υπολογιστική ισχύ και πόρους κατ’ απαίτηση.
  • Επίπεδο πλατφόρμας: Αυτό το επίπεδο έχει υπηρεσίες ή στοιχεία, όπως το Google Application Engine και το Windows Azure. Παρέχει υπηρεσίες που προσφέρουν τα πλήρη εργαλεία για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη εφαρμογών.
  • Επίπεδο λογισμικού: Οι τελικοί χρήστες συνδέονται άμεσα με αυτό το επίπεδο. Εκεί υπάρχει λογισμικό όπως το Dropbox, το Salesforce, το Gmail κ.λπ., στο οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση ο καταναλωτής μέσω του Διαδικτύου. Διαθέτει δύο βασικά χαρακτηριστικά – δυνατότητα διαμόρφωσης και επεκτασιμότητα.

Τι είναι η λειτουργία κατ’ απαίτηση; Πώς συνδέεται με το cloud computing;

Απάντηση: Η λειτουργία κατ’ απαίτηση είναι η επιλογή που επιτρέπει στους χρήστες να αναβαθμίζουν τους πόρους γρήγορα σε πραγματικό χρόνο για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις τους. Η λειτουργία κατ’ απαίτηση προσφέρει τους πόρους άμεσα όταν χρειάζεται, όπως ταχύτητα, διακομιστές, δίκτυα, εφαρμογές λογισμικού και χώρο αποθήκευσης. Εκτός από τους πόρους του cloud, υπηρεσίες όπως τα podcast και το κινητό Διαδίκτυο είναι επίσης διαθέσιμες κατ’ απαίτηση για τους καταναλωτές.

Οι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών προσφέρουν έναν πίνακα ελέγχου από όπου μπορείτε να κάνετε τις αλλαγές και να δείτε την κατάσταση του διακομιστή σας. Μπορείτε να ενισχύσετε ή να κλιμακώσετε τους πόρους όποτε τους χρειάζεστε. Εδώ, όλοι οι πόροι τοποθετούνται σε ένα ενιαίο κεντρικό σύστημα γνωστό ως πισίνα όπου οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν γρήγορα τους πόρους.

Οφέλη ασφάλειας από το cloud computing;

Απάντηση: Μερικά από τα οφέλη ασφαλείας του cloud computing είναι:

  • Υψηλότερη διαθεσιμότητα: Οι ενσωματωμένες απολύσεις καθιστούν τις εφαρμογές cloud διαθέσιμες συνεχώς, ώστε να μπορείτε να τις παρακολουθείτε για ασφάλεια και να επιδιορθώνετε προβλήματα σε πραγματικό χρόνο.
  • Ασφάλεια δεδομένων: Τα δεδομένα είναι ζωτικής σημασίας για κάθε επιχείρηση και οι λύσεις ασφαλείας που βασίζονται σε cloud μπορούν να προστατεύουν τα ευαίσθητα δεδομένα σας και να τα προστατεύουν από εισβολείς.
  • Προστασία DDoS: Οι λύσεις ασφαλείας με προστασία DDoS μπορούν να παρακολουθούν τον όγκο της κίνησης για να σταματήσουν τους ανεπιθύμητους κινδύνους που σχετίζονται με την κατανεμημένη άρνηση υπηρεσίας (DDoS). Οι λύσεις μπορούν να αποτρέψουν τους εισβολείς από το να πλημμυρίσουν τον ιστότοπο ή τις εφαρμογές σας με μια συντριπτική ποσότητα επισκεψιμότητας που μπορεί να τους καταστήσει μη ανταποκρινόμενες.
  • 24 x 7 Ορατότητα: Η παρακολούθηση εφαρμογών 24 x 7 είναι απαραίτητη για να έχετε συνεχή ορατότητα στις εφαρμογές σας για τη μέτρηση των κινδύνων και τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο.
  • Ανίχνευση απειλών: Με τη σάρωση τελικού σημείου, η ανίχνευση απειλών στον κυβερνοχώρο είναι ένα σημαντικό όφελος στο cloud computing. Αυτό βοηθά στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων των περιουσιακών στοιχείων του οργανισμού.
  • Κανονιστική συμμόρφωση: Οι λύσεις ασφαλείας που βασίζονται στο cloud μπορούν να βοηθήσουν οργανισμούς όπως δημόσιοι φορείς ή εταιρείες να διατηρήσουν τη συμμόρφωση ικανοποιώντας τις κανονιστικές απαιτήσεις και προστατεύοντας τα προσωπικά και οικονομικά τους δεδομένα.
  Προσπαθείτε να βρείτε έναν παλιό φίλο; Εδώ είναι 5 συμβουλές για να το κάνετε πραγματικότητα

Ποια είναι τα επίπεδα αποθήκευσης cloud;

Απάντηση: Το cloud storage είναι το μοντέλο που καταθέτει τις ψηφιακές σας πληροφορίες όπως φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα κ.λπ., σε εικονικούς διακομιστές. Σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας όποτε και όπου θέλετε. Υπάρχουν τέσσερα επίπεδα αποθήκευσης cloud:

  • Ιδιωτικό Cloud Storage: Πρόκειται για έναν ασφαλή, ακριβό και επεκτάσιμο τύπο αποθήκευσης cloud και είναι κατάλληλος για μεγάλους οργανισμούς. Σε αυτήν την περίπτωση, όλα τα δεδομένα αποθηκεύονται στο intranet της επιχείρησης και προστατεύονται από το δικό της τείχος προστασίας. Ο χρήστης θα έχει τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων.
  • Public Cloud Storage: Πρόκειται για έναν προσιτό, αξιόπιστο και εύκολα επεκτάσιμο τύπο αποθήκευσης cloud. Δεν χρειάζεται συντήρηση και είναι κατάλληλο για εταιρείες μεσαίου μεγέθους καθώς και για μεμονωμένους χρήστες. Οποιοσδήποτε έχει εξουσιοδότηση χρήστη μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα στο δημόσιο cloud — για παράδειγμα: Google Cloud, Microsft Azure, IBM Cloud κ.λπ.
  • Hybrid Cloud Storage: Πρόκειται για έναν ασφαλή, επεκτάσιμο και προσιτό τύπο αποθήκευσης cloud. Προσφέρει εύκολη προσαρμογή μεγαλύτερο έλεγχο και είναι κατάλληλο για μεσαίου μεγέθους αλλά και μικρού μεγέθους εταιρείες. Η υβριδική αποθήκευση cloud είναι ο συνδυασμός δημόσιου και ιδιωτικού χώρου αποθήκευσης cloud. Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση τόσο στα παγκόσμιας κλάσης χαρακτηριστικά ασφαλείας του ιδιωτικού cloud όσο και στη δυνατότητα εξατομίκευσης του δημόσιου νέφους.
  • Community Cloud Storage: Πρόκειται για μια προσιτή, επεκτάσιμη και ασφαλή αποθήκευση cloud. Είναι κατάλληλο για εταιρείες υγείας, οικονομικές και νομικές εταιρείες και προσφέρει λύσεις cloud σε συγκεκριμένες εταιρείες με αυστηρές πολιτικές συμμόρφωσης.

Εκτός από αυτά, η αποθήκευση cloud μπορεί επίσης να είναι 3 τύπων:

  • Αποθήκευση αντικειμένων: Η αποθήκευση αντικειμένων έχει τεράστια χαρακτηριστικά μεταδεδομένων και επεκτασιμότητα. Οι υπηρεσίες αποθήκευσης αντικειμένων και οι λύσεις όπως το Amazon S3 είναι κατάλληλες για τη δημιουργία προηγμένων, σύγχρονων εφαρμογών από την αρχή που χρειάζονται ευελιξία και κλίμακα.
  • Αποθήκευση αρχείων: Είναι σαν ένα σύστημα αρχείων που επιτρέπει σε ορισμένες εφαρμογές να έχουν πρόσβαση σε κοινόχρηστα έγγραφα. Η αποθήκευση αρχείων συνήθως υποστηρίζεται με χρήση ενός διακομιστή συνδεδεμένης αποθήκευσης δικτύου (NAS). Λύσεις όπως το Amazon EFS είναι πιο κατάλληλες για μεγαλύτερα αποθετήρια περιεχομένου, καταστήματα πολυμέσων, οικιακούς καταλόγους, περιβάλλοντα ανάπτυξης κ.λπ.
  • Αποκλεισμός αποθήκευσης: Εταιρικές εφαρμογές, όπως συστήματα ERP και βάσεις δεδομένων, ενδέχεται να χρειάζονται ειδική αποθήκευση χαμηλής καθυστέρησης για κάθε κεντρικό υπολογιστή. Εδώ βοηθάει η αποθήκευση μπλοκ. Αυτά τα συστήματα, όπως το Amazon EBS, διαθέτουν έναν εικονικό διακομιστή για κάθε κεντρικό υπολογιστή και παρέχουν εξαιρετικά χαμηλή καθυστέρηση για φόρτους εργασίας υψηλής απόδοσης.

Εξηγήστε τις διαφορετικές βάσεις δεδομένων ανοιχτού κώδικα πλατφόρμας υπολογιστικού νέφους;

Απάντηση: Οι βάσεις δεδομένων πλατφόρμας υπολογιστικού νέφους ανοιχτού κώδικα είναι:

  • MongoDB: Είναι μια βάση δεδομένων ανοιχτού κώδικα που βασίζεται σε ένα έγγραφο NoSQL όπου αποθηκεύει δεδομένα και τα καταγράφει σε σειρές πίνακα. Έγγραφα διαφόρων κατηγοριών ομαδοποιούνται για να διατηρούν όλα τα δεδομένα σε ένα μόνο έγγραφο. Είναι γραμμένο σε γλώσσα C++.
  • CouchDB: Είναι μια βάση δεδομένων που βασίζεται σε διακομιστή Apache που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε οποιαδήποτε δεδομένα μέσω του πρωτοκόλλου Couch Replication. Μιλάει JSON και υποστηρίζει δυαδικά δεδομένα για ανάγκες αποθήκευσης.
  • LucidDB: Το LucidDB είναι γραμμένο σε C++ και Java. Είναι ένα ανοιχτού κώδικα σχεσιακό σύστημα διαχείρισης βάσεων δεδομένων που χρησιμοποιείται για την επιχειρηματική ευφυΐα και την αποθήκευση δεδομένων. Επιπλέον, επιτρέπει καλύτερη απόδοση με έναν διακομιστή Windows ή Linux.

Διαφορά μεταξύ ελαστικότητας και επεκτασιμότητας στο cloud computing

Απάντηση:

Elasticity in Cloud Computing: Είναι η δυνατότητα αυτόματης προσαρμογής ώστε να ταιριάζει με τους πόρους σε πραγματικό χρόνο, για παράδειγμα, προσθέτοντας εικονικές μηχανές όσο το δυνατόν πιο κοντά. Με άλλα λόγια, μπορείτε να πείτε ότι εξακολουθεί να ανταποκρίνεται όταν υπάρχει ταχεία αύξηση των φορτίων.

Επεκτασιμότητα στο Cloud Computing: Είναι η ικανότητα χειρισμού των αναγκών που αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου χωρίς να επηρεάζεται η απόδοση. Παραμένει απόκριση ενώ το φορτίο αυξάνεται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου. Η επεκτασιμότητα βοηθά στη μεγαλύτερη και σταθερή ανάπτυξη με προγραμματισμένο τρόπο.

  Τι είναι οι εφαρμογές "Freemium" και πώς λειτουργούν;

Ποια είναι τα διαφορετικά στοιχεία που απαιτούνται στο cloud computing;

Απάντηση: Η λίστα των στοιχείων που απαιτούνται στο cloud computing είναι:

  • Client Infrastructure: Αυτό είναι το τμήμα του frontend που προσφέρει μια εξαιρετική διεπαφή στους χρήστες για εύκολη αλληλεπίδραση με το cloud.
  • Εφαρμογή: Αυτή είναι η πλατφόρμα (λογισμικό ή εφαρμογή) όπου οι πελάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο cloud.
  • Υπηρεσία: Υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα υπηρεσιών cloud που μπορεί να χρειαστεί ένας πελάτης σύμφωνα με τις απαιτήσεις του.
  • SaaS (Software-as-a-Service)
  • PaaS (Platform-as-a-Service)
  • IaaS (Infrastructure-as-a-Service)
    • Runtime Cloud: Παρέχει το χρόνο εκτέλεσης και το περιβάλλον εκτέλεσης σε εικονικές μηχανές.
    • Αποθήκευση: Αυτό το στοιχείο προσφέρει χώρο αποθήκευσης για την αποθήκευση δεδομένων στο cloud και τη διαχείρισή τους όταν χρειάζεται. Μπορεί να προσπελαστεί από διάφορους πελάτες ταυτόχρονα.
    • Υποδομή: Περιλαμβάνει στοιχεία υλικού, στοιχεία λογισμικού και άλλους πόρους αποθήκευσης. Μπορείτε να λάβετε υπηρεσίες σε επίπεδο εφαρμογής, δικτύου και κεντρικού υπολογιστή.
    • Διαχείριση: Διαχειρίζεται στοιχεία όπως εφαρμογές, υπηρεσίες αποθήκευσης, σύννεφο χρόνου εκτέλεσης και άλλα.
    • Ασφάλεια: Περιλαμβάνει ένα σύνολο τεχνολογιών, πολιτικών, ελέγχων και εφαρμογών. Χρησιμοποιείται για την προστασία δεδομένων, υποδομών, IP, εφαρμογών κ.λπ.
    • Διαδίκτυο: Αυτό είναι το μέσο που χρησιμοποιείται για την επικοινωνία μεταξύ των στοιχείων του backend και του frontend. Παρέχει έναν απλό τρόπο αλληλεπίδρασης μεταξύ τους.

    Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι cloud;

    Απάντηση: Η λίστα με τους διάφορους τύπους cloud:

    • Public Cloud: Προσφέρει υπηρεσίες cloud σε πελάτες και παρέχει εύκολες λύσεις σε οργανισμούς μικρού μεγέθους για να ξεκινήσουν με μια μικρή επένδυση. Εξυπηρετεί πολλούς χρήστες ταυτόχρονα, για παράδειγμα, IBM Cloud, Microsoft Azure, Google Cloud, Amazon Web Services και Alibaba Cloud.
    • Private Cloud: Είναι αφιερωμένο σε έναν μόνο χρήστη ή ομάδα. Εκτελείται πίσω από το τείχος προστασίας της ομάδας ή του χρήστη. Τα πλεονεκτήματα της ύπαρξης ενός ιδιωτικού cloud είναι η προστασία πληροφοριών πελατών, οι SLA και η συμμόρφωση.
    • Hybrid Cloud: Σχηματίζεται συνδυάζοντας χαρακτηριστικά δημόσιου και ιδιωτικού cloud.
    • Community Cloud: Έχει σχεδιαστεί για να απευθύνεται σε συγκεκριμένες κοινότητες σύμφωνα με τις ανάγκες τους, όπως μια βιομηχανία ή μια επιχείρηση.

    Τι είναι η αναπαραγωγή πόρων στο cloud computing;

    Απάντηση: Η αναπαραγωγή πόρων στο cloud computing σημαίνει τη δημιουργία διαφόρων περιπτώσεων από τον ίδιο πόρο. Όταν χρειάζεται να βελτιώσετε την απόδοση και τη διαθεσιμότητα των πόρων, η αναπαραγωγή πόρων θα εμφανιστεί στην εικόνα. Η λειτουργία εικονικοποίησης εκτελείται για την αναπαραγωγή πόρων IT χρησιμοποιώντας έναν μηχανισμό αναπαραγωγής.

    Ποιες είναι οι διαφορετικές πλατφόρμες αρχιτεκτονικής cloud;

    Απάντηση: Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες αρχιτεκτονικής cloud σε όλο τον κόσμο με μοναδικά χαρακτηριστικά.

    • AWS (Amazon Web Services): Είναι μια ασφαλής πλατφόρμα που παρέχει παράδοση περιεχομένου, αποθήκευση βάσης δεδομένων και άλλες λειτουργίες. Επιπλέον, βοηθά τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να κλιμακωθούν περισσότερο με ευκολία.
    • Microsoft Azure: Αυτή η πλατφόρμα χρησιμοποιείται για τη δοκιμή, τη δημιουργία, τη διαχείριση και την ανάπτυξη υπηρεσιών και εφαρμογών. Το ευρύ φάσμα υπηρεσιών βοηθά τις επιχειρήσεις να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους.
    • Google Cloud Platform: Παρέχει υπηρεσίες υποδομής και εργαλεία. Μπορείτε να επωφεληθείτε από υπηρεσίες, όπως δικτύωση, Big Data, IoT, μεταφορά δεδομένων, υπολογιστές, αποθήκευση, βάση δεδομένων και πολλά άλλα.
    • IBM Cloud: Προσφέρει τόσο Infrastructure as a Service (IaaS) όσο και Platform as a Service (PaaS). Οι επιχειρήσεις μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πόρους πληροφορικής, συμπεριλαμβανομένης της δικτύωσης, της αποθήκευσης, της υπολογιστικής ισχύος κ.λπ.
    • Alibaba Cloud: Παρέχει τεχνολογίες αιχμής σε βάσεις δεδομένων, ασφάλεια, αποθήκευση, υπολογιστές, δικτύωση και πολλά άλλα.
    • Huawei Cloud: Παρέχει ασφαλείς, βιώσιμες, αξιόπιστες και σταθερές υπηρεσίες cloud που βοηθούν τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν εύκολα.
    • Oracle Cloud: Διαχειρίζεται κέντρα δεδομένων που παρέχουν διακομιστές, δίκτυα, εφαρμογές, υπηρεσίες και αποθήκευση μέσω Διαδικτύου.

    Εξηγήστε τον «ΕΥΚΑΛΥΠΤΟ» στο cloud computing.

    Απάντηση: Το Eucalyptus είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα που παρέχει αποθήκευση cloud συμβατό με S3 και υπολογιστική πλατφόρμα συμβατή με EC-2. Εισάγει αποτελεσματικά και επεκτάσιμα ιδιωτικά και υβριδικά σύννεφα σε μια υποδομή πληροφορικής. Υποστηρίζει επίσης cloud computing υψηλής απόδοσης και μπορεί να αναπτυχθεί σε διανομές Linux OS, όπως RHEL/CentOS, Debian, OpenSUSE και Ubuntu.

    Χαρακτηριστικά:

    • Είναι συμβατό με AWS (EBS, S3 και EC2).
    • Υποστηρίζει ελαστική διαχείριση IP.
    • Παρέχει μια διεπαφή βασισμένη στο web για τη διαμόρφωση.
    • Επίσης, παρέχει πολιτικές και SLA.
    • Υποστηρίζει τεχνολογίες hypervisor.

    Εξηγήστε τη διαφορά μεταξύ του Hybrid Cloud και του Hybrid IT.

    Απάντηση: Η διαφορά μεταξύ Hybrid IT και Hybrid Cloud είναι η εξής:

    Hybrid Cloud: Συνδυάζει τις λειτουργίες τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου cloud. Προσθέτει τη δυνατότητα εσωτερικής ασφάλειας του ιδιωτικού cloud και τα οφέλη του δημόσιου cloud. Έτσι, προσφέρει ευελιξία στη φιλοξενία πόρων όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να εκτελούν ταξινομημένες εφαρμογές ή φόρτους εργασίας και ταυτόχρονα να έχουν πρόσβαση σε πόρους όπως το IaaS και το SaaS όποτε χρειάζονται.

    Hybrid IT: Αποφασίζει την παράδοση και την ανάπτυξη εφαρμογών, πληροφοριών και ψηφιακών υπηρεσιών. Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν μοντέλα παράδοσης που βασίζονται σε σύννεφο που βοηθούν τους χρήστες όταν χρειάζονται εργαλεία. Επιπλέον, επιτυγχάνει τη δυνατότητα της ίδιας υπηρεσίας για όλη την υποδομή, είτε πρόκειται για κέντρο δεδομένων είτε για υπηρεσία cloud.

      32 Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις Συνέντευξης σε Ταμπλό

    Εξηγήστε το Edge Computing και παρουσιάστε τη σύνδεσή του με το cloud.

    Απάντηση: Το Edge computing είναι η κατανεμημένη και σύγχρονη αρχιτεκτονική πληροφορικής που επεξεργάζεται δεδομένα πελάτη και υπολογισμούς στην πλησιέστερη δυνατή πηγή δικτύου. Αυτό θα βελτιώσει τον χρόνο απόκρισης και θα εξοικονομήσει εύρος ζώνης. Αντί να επεξεργάζεται ακατέργαστα δεδομένα και να τα μεταφέρει στο κύριο κέντρο δεδομένων για ανάλυση, μετακινεί ορισμένα τμήματα των υπολογιστικών πόρων και της αποθήκευσης εκτός του κέντρου δεδομένων.

    Το Edge computing συνδέεται με το cloud καθώς περιλαμβάνει κάποιες διαδικασίες που εκτελούνται στο cloud. Μετακινεί ορισμένες υπολογιστικές διαδικασίες στις συσκευές αιχμής, συμπεριλαμβανομένων των διακομιστών αιχμής, των συσκευών IoT, κ.λπ. Σε πολλές περιπτώσεις, η ταυτόχρονη χρήση και των δύο υπολογιστών οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα απόδοσης.

    Με άλλα λόγια, οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν τόσο την πληροφορική για να επωφεληθούν από περιβάλλοντα cloud και επιδόσεις που δεν υποστηρίζουν πάντα τα κέντρα δεδομένων cloud λόγω προβλημάτων καθυστέρησης.

    Τι είναι το AMI;

    Απάντηση: Μια εικόνα μηχανής Amazon (AMI) είναι μια εικονική μηχανή που παρέχει τις απαιτούμενες πληροφορίες για την εκκίνηση των παρουσιών. Μπορείτε να εκκινήσετε πολλές παρουσίες με την ίδια διαμόρφωση ταυτόχρονα από ένα μόνο AMI. Περιλαμβάνει Amazon EBS, στιγμιότυπα, άδεια εκκίνησης και χαρτογράφηση συσκευών.

    Με απλά λόγια, το AMI είναι το αντίγραφο ενός δίσκου που είναι προσαρτημένο στο στιγμιότυπο που μπορεί να περιλαμβάνει πολλαπλές εικόνες δίσκου. Το κύριο στοιχείο είναι η εικόνα μόνο για ανάγνωση που περιλαμβάνει λειτουργικό σύστημα Unix, Linux ή Windows και πρόσθετο λογισμικό για την παροχή ενός τμήματος μιας υπηρεσίας.

    Ποιες είναι οι χρήσεις των API σε υπηρεσίες cloud;

    Απάντηση: Το API παρέχει εξουσιοδότηση και έλεγχο ταυτότητας για πρόσβαση σε υπηρεσίες cloud, όπως αποθήκευση, παρακολούθηση ή υπολογιστική υποδομή. Το API έχει πιθανές λειτουργίες της εφαρμογής ή των υπηρεσιών που πρέπει να εκτελέσετε ενώ το χρησιμοποιείτε. Εδώ, μπορείτε να δημιουργήσετε εφαρμογές ή να ενσωματώσετε τα εργαλεία της επιχείρησής σας για να κάνετε τη διαχείρισή σας πιο διαχειρίσιμη.

    Με απλά λόγια, τα API προσφέρουν μια διεπαφή ή πύλη σε έναν οργανισμό για να αλληλεπιδρά απευθείας με τις υπηρεσίες cloud σύμφωνα με τους όρους τους.

    Αναφέρετε τα βασικά στοιχεία του AWS.

    Απάντηση: Τα βασικά στοιχεία του AWS είναι:

    • Amazon Cluster: Επιχειρήσεις ή οργανισμοί χρησιμοποιούν την υπηρεσία υπολογιστών ELB και EC2 της AWS για μείωση ή αύξηση ανάλογα με τις ανάγκες.
    • Αποθήκευση: Η Amazon παρέχει απλές συσκευές αποθήκευσης ή S3, CloudFront και Elastic Block Storage ή EBS. Μπορείτε να αποθηκεύσετε διάφορα δεδομένα ανάλογα με τις απαιτήσεις σας.
    • Βάσεις δεδομένων: Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα EBS και EC2 για τη διαχείριση των βάσεων δεδομένων τους. Το AWS έχει δύο βάσεις δεδομένων – Amazon Redshift και Relational Database Service ή RDS. Το RDS χρησιμοποιείται για την επέκταση και τη διαχείριση Oracle, MySQL, PostgreSQL ή SQLServer. Το Redshift χρησιμοποιείται για την αποθήκευση δεδομένων σε στήλες και όχι σε γραμμές.
    • Διαχείριση και ασφάλεια: Ο κατάλογος συνδέει το AWS cloud απευθείας με τοπικές τοποθεσίες. Διαθέτει CloudWatch που ελέγχει τους πόρους.
    • Δίκτυα: Παρέχει καλύτερη απόδοση δικτύου, πράγμα που σημαίνει ότι διαθέτει ιδιωτικό cloud και ενσωματωμένη ασφάλεια.
    • Analytics: Το AWS προσφέρει υπηρεσίες ανάλυσης σε τομείς όπως η ενορχήστρωση, η μετάδοση δεδομένων, η αποθήκευση σε πραγματικό χρόνο και το Hadoop.
    • Υπηρεσίες Εφαρμογών: Η υπηρεσία Amazon Simple Queue Service ή το SQS αποθηκεύει πληροφορίες όπως μηνύματα για την αυτοματοποίηση της ροής εργασιών.
    • Υλοποίηση και διαχείριση: Τα αρχεία υγείας μπορούν να παρακολουθούνται εύκολα. Το Elastic Beanstalk χρησιμοποιεί .NET, Node.js, Ruby, Python, PHP και Java για τη μέτρηση και την υλοποίηση εφαρμογών ιστού.
    • Mobile Services: Το AWS προσφέρει δύο υπηρεσίες για κινητές συσκευές – Mobile Analytics και Amazon Cognito.

    Εξηγήστε δημόσιες, στατικές και άκυρες τάξεις.

    Απάντηση:

    Public Class: Αναφέρεται σε μια μέθοδο που είναι ορατή από άλλα αντικείμενα και μπορεί να κληθεί από άλλους τύπους. Οποιαδήποτε τάξη μπορεί να έχει πρόσβαση στο θέμα.

    Στατική κλάση: Συνδέεται με μια κλάση που δεν είναι ένα συγκεκριμένο αντικείμενο κλάσης. Εδώ, μπορείτε να καλέσετε τη στατική μέθοδο χωρίς να δημιουργήσετε παρουσία κλάσης.

    Κενή κλάση: Αυτό σημαίνει ότι η μέθοδος δεν έχει καμία επιστρεφόμενη τιμή.

    Τι είναι ο hypervisor στο Cloud Computing;

    Απάντηση: Το Hypervisor είναι το λογισμικό που χρησιμοποιείται στο cloud hosting για την κατανομή διαφόρων πόρων αφού τους χωρίσει σε διαφορετικά κομμάτια υλικού. Χρησιμοποιείται ως κλειδί που επιτρέπει την εικονικοποίηση. Με απλά λόγια, είναι το λογισμικό, το υλικολογισμικό ή και τα δύο που είναι εγκατεστημένα σε μεμονωμένο υλικό για τη φιλοξενία εικονικών μηχανών.

    Επιτρέπει σε έναν μόνο διακομιστή να εκτελεί διάφορα VM ανεξάρτητα με ξεχωριστά λειτουργικά συστήματα. Εξαιτίας αυτού, τα σφάλματα σε ένα VM δεν επηρεάζουν άλλα VM, εφαρμογές ή λειτουργικά συστήματα.

    Εξηγήστε την Εξισορρόπηση Φορτίου στο Cloud Computing.

    Απάντηση: Η εξισορρόπηση φορτίου είναι ο τρόπος διαχωρισμού ή διαίρεσης φόρτου εργασίας και άλλων ιδιοτήτων στο cloud computing. Λόγω της εξισορρόπησης φορτίου στο cloud computing, οι επιχειρήσεις μπορούν εύκολα να διαχειριστούν τις απαιτήσεις φόρτου εργασίας και τις απαιτήσεις εφαρμογών. Περιλαμβάνει απαιτήσεις που είναι διαθέσιμες μέσω του Διαδικτύου και συγκρατεί την κίνηση του φόρτου εργασίας.

    Η εξισορρόπηση φορτίου είναι ζωτικής σημασίας μεταξύ των υπηρεσιών, όπως SMTP, FTP, POP/IMAP, DNS και HTTP. Έτσι, πολλές εταιρείες επιτυγχάνουν μεγαλύτερη διαθεσιμότητα και επεκτασιμότητα μέσω της εξισορρόπησης φορτίου. Χωρίζεται σε δύο κατηγορίες – εξισορρόπηση φορτίου βάσει λογισμικού και εξισορρόπησης φορτίου βάσει υλικού.

    συμπέρασμα

    Το cloud computing αναπτύσσεται ραγδαία και δεν δείχνει σχεδόν καθόλου σημάδια επιβράδυνσης. Με αυξημένη χρήση cloud και απαιτήσεις, είναι επωφελές να χτίσετε μια καριέρα στο cloud computing. Και αν είστε επίδοξος υποψήφιος, οι παραπάνω ερωτήσεις συνέντευξης στο cloud computing για πρωτοεμφανιζόμενους και έμπειρους επαγγελματίες θα σας προετοιμάσουν για προκλήσεις.

    Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν οι πόροι εκμάθησης πιστοποίησης GCP.

    Καλή τύχη!