Προσπαθείτε να βρείτε έναν παλιό φίλο; Εδώ είναι 5 συμβουλές για να το κάνετε πραγματικότητα

Όλοι έχουμε φίλους με τους οποίους δεν έχουμε επαφή. Είτε πρόκειται για BFF δημοτικού σχολείου, για συγκάτοικο στο κολέγιο, για έναν ευγενικό γείτονα ή ακόμα και για κάποιον που ήξερες μόνο για λίγο, μπορεί να έρθει η στιγμή που αποφασίσεις ότι είναι ώρα να απευθυνθείς και να επανασυνδεθείς. Ωστόσο, εκτός εάν είστε ήδη συνδεδεμένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή έχετε έναν ακόμα ενεργό αριθμό τηλεφώνου κρυμμένο βαθιά στις επαφές σας, η εύρεση αυτού του παλιού φίλου μπορεί να φαίνεται αδύνατη. Αλλά στη σημερινή εποχή, δεν χρειάζεται να είναι!

Υπήρξε μια εποχή που το να βρεις κάποιον με τον οποίο έχεις χάσει την επαφή μπορεί να συνεπαγόταν αμέτρητες χαμένες ώρες αναζήτησης σε έντυπα αρχεία ή το τεράστιο κόστος της πρόσληψης ενός ιδιωτικού ερευνητή για να κάνει τη δουλειά για σένα. Αλλά με την έλευση του διαδικτύου, όλα αυτά άλλαξαν. Νέα διαδικτυακά εργαλεία και πόροι σημαίνουν ότι είναι πιο εύκολο από ποτέ να βρείτε κάποιον. Σε αυτό το άρθρο, παρέχουμε πέντε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βρείτε τον χαμένο φίλο σας, μαζί με προτάσεις για τις καλύτερες διαδικτυακές υπηρεσίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τη δουλειά πολύ πιο εύκολη.

Πώς να βρείτε έναν παλιό φίλο

Αναζήτηση πάνω από 1 δισεκατομμύριο δημόσια αρχεία

Εκτελέστε έναν ολοκληρωμένο έλεγχο ιστορικού στο…

Λοιπόν, πού πρέπει να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας για τον χαμένο φίλο σας; Εάν το κάνετε με τον σωστό τρόπο, μια αναζήτηση μπορεί γρήγορα να αρχίσει να αποκομίζει ανταμοιβές. Το κλειδί είναι να είσαι μεθοδικός και διεξοδικός σε ό,τι κάνεις. Ακολουθούν πέντε βήματα που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε:

1. Συγκεντρώστε όλα όσα γνωρίζετε αυτήν τη στιγμή

Πρώτα, γράψτε όλα όσα γνωρίζετε για τον φίλο που θέλετε να βρείτε. Καμία λεπτομέρεια δεν είναι πολύ μικρή, οπότε βάλτε το μυαλό σας για ό,τι μπορείτε να θυμάστε. Η λίστα σας μπορεί να περιλαμβάνει:

Πλήρες όνομα
Ηλικία
Ημερομηνια γεννησης
Ονόματα οικογένειας
Κοινοί φίλοι
Προηγούμενες διευθύνσεις
Παρακολούθησαν σχολεία
Προηγούμενη απασχόληση
Εξωτερική εμφάνιση
Χόμπι και ενδιαφέροντα
Ιατρικές καταστάσεις
Ποινικές κατηγορίες ή καταδίκες

Προσπαθήστε επίσης να σκεφτείτε έξω από το κουτί. Δεν υπάρχουν σκληροί και γρήγοροι κανόνες για τα κριτήρια αναζήτησης, αλλά μερικές φορές ακόμη και οι φαινομενικά ασήμαντες λεπτομέρειες μπορούν να οδηγήσουν σε μια επιτυχημένη αναζήτηση όπου άλλες πιο προφανείς λεπτομέρειες δεν αποφέρουν τίποτα παρά μόνο απογοήτευση.

2. Αναζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σχεδόν όλοι έχουν κάποιο λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλοί άνθρωποι αφήνουν τα προφίλ τους ανοιχτά στο ευρύ κοινό. Έτσι, κατευθυνθείτε στους μεγάλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και πληκτρολογήστε το όνομα του φίλου σας. Αυτό μπορεί να εμφανίσει μια αρκετά μεγάλη λίστα ανθρώπων. Εάν ναι, έχετε δύο επιλογές. Μπορείτε είτε να αφιερώσετε χρόνο για να κάνετε κύλιση στη λίστα για να δείτε αν μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο άτομο είτε να κάνετε πιο συγκεκριμένη την αναζήτησή σας.

Για να το κάνετε αυτό θα πρέπει να είστε έξυπνοι και να εισάγετε άλλες πληροφορίες μαζί με το όνομά τους για να δείτε τι προκύπτει. Πράγματα όπως τα ονόματα σχολείων και κολεγίων είναι μια καλή αρχή, όπως και οι χώροι εργασίας. Είναι μια διαδικασία δοκιμής και λάθους, αλλά μπορεί να σταθείτε τυχεροί από νωρίς. Μια άλλη συμβουλή είναι να φροντίσετε να κάνετε αναζήτηση σε πολλούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε φίλο με τον φίλο σας στο LinkedIn, στο Instagram ή στο Facebook, μη διστάσετε να ρίξετε μια ματιά σε άλλους ιστότοπους όπως το Pinterest, το Reddit ή το Tumblr. Δεν μπορείτε να ξέρετε πού μπορεί να έχει λογαριασμό ο φίλος σας, γι’ αυτό δοκιμάστε όπου μπορείτε να σκεφτείτε.

3. Μηχανές Αναζήτησης

Εάν οι αναζητήσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τραβούν ένα κενό, το επόμενο μέρος που πρέπει να κοιτάξετε είναι σε μια μηχανή αναζήτησης. Το Google είναι συνήθως το καλύτερο για αυτό, αλλά οποιαδήποτε μεγάλη μηχανή αναζήτησης πρέπει να κάνει τη δουλειά. Μπορείτε να δοκιμάσετε να ψάξετε για το όνομα του φίλου σας για αρχή, αλλά εκτός κι αν έχει ένα πολύ μοναδικό, είναι πιθανό να σχεδιάσετε ένα κενό. Έτσι, το κλειδί είναι και πάλι η έξυπνη αναζήτηση. Κοιτάξτε τις πληροφορίες που έχετε για τον φίλο σας και σκεφτείτε τι μπορεί να οδηγήσει σε θετικό αποτέλεσμα. Εισαγάγετε συνδυασμούς αναζητήσεων χρησιμοποιώντας ονόματα και άλλες πληροφορίες για να δείτε τι εμφανίζεται. Αυτή, πάλι, είναι μια διαδικασία δοκιμής και λάθους. Η υπομονή και η δημιουργικότητα θα είναι τα καλύτερα πλεονεκτήματά σας σε αυτό το έργο.

  Πώς να συγχρονίσετε το Ημερολόγιο Google με την εφαρμογή Ημερολόγιο του iPhone σας

4. Μιλήστε με κοινούς φίλους ή φίλους φίλων

Σκεφτείτε ανθρώπους με τους οποίους είχατε σχέσεις εσείς και ο χαμένος φίλος σας. Ίσως κάποιοι από τους κοινούς σας φίλους να είναι ακόμα σε επαφή μαζί τους. Αν όχι, μπορεί να γνωρίζουν κάποιον που είναι – αξίζει πάντα να ρωτήσετε! Εάν αυτό σας κάνει να αισθάνεστε άβολα, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε αυτές τις αμοιβαίες επαφές ως σημείο εκκίνησης για τη διεξαγωγή περαιτέρω αναζητήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως και να το κάνετε, η επικοινωνία με φίλους φίλων είναι μια ισχυρή μέθοδος επέκτασης των ορίων της αναζήτησής σας.

5. Προσλάβετε μια επαγγελματική υπηρεσία ελέγχου ιστορικού

Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, μπορείτε πάντα να προσλάβετε τις υπηρεσίες ενός αξιόπιστου ιστότοπου ελέγχου ιστορικού. Πολύ συχνά, τα στοιχεία επικοινωνίας του χαμένου φίλου σας είναι δημόσια διαθέσιμα, αλλά διαφορετικά χάνονται σε μια ατελείωτη θάλασσα πληροφοριών. Τέτοιες υπηρεσίες ελέγχου ιστορικού μπορούν να κάνουν την εργασία ταξινόμησης αυτών των δεδομένων πολύ πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική στην εκκίνηση, καθιστώντας πολύ πιο πιθανό να επανασυνδεθείτε με αυτόν τον παλιό φίλο εγκαίρως. Οι καλύτεροι ιστότοποι μπορούν να προσφέρουν αποτελέσματα με βάση ακόμη και έναν ελάχιστο όγκο πληροφοριών.

Οι καλύτεροι ιστότοποι ελέγχου ιστορικού για την εύρεση παλιών φίλων

Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι ελέγχου ιστορικού εκεί έξω, αλλά η ποιότητα των υπηρεσιών και η ακρίβεια των αποτελεσμάτων που προσφέρουν μπορεί να διαφέρουν δραματικά. Λοιπόν, πώς επιλέγετε ποιο να χρησιμοποιήσετε; Έχουμε τον David, παρακαλώ προσέξτε ότι αρχίζω να τα προγραμματίζω για να σας βοηθήσω να πάρετε τη σωστή απόφαση. Κατά την επιλογή μας, εφαρμόσαμε ένα σύνολο βασικών κριτηρίων που πρέπει να προσφέρουν όλοι οι καλύτεροι ιστότοποι ελέγχου ιστορικού:

Αποτελεσματική έρευνα – Ορισμένοι ιστότοποι μπορούν να ισχυριστούν ότι προσφέρουν έρευνα σε βάθος, αλλά στην πραγματικότητα προσφέρουν κάτι περισσότερο από τα αποτελέσματα μιας γρήγορης αναζήτησης στο Διαδίκτυο. Εάν θέλετε τις καλύτερες πιθανότητες να έχετε ένα θετικό αποτέλεσμα, πρέπει να βρείτε έναν ιστότοπο που χρησιμοποιεί την πιο πρόσφατη τεχνολογία για να πραγματοποιήσει την έρευνά του προσεκτικά και επιμελώς.
Προσαρμογή αναζήτησης – Οι πληροφορίες που μπορεί να έχετε διαθέσιμες για τον χαμένο φίλο σας μπορεί να διαφέρουν. Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας να επιλέξετε έναν ιστότοπο που μπορεί να κάνει καλή δουλειά ανεξάρτητα από το πόσες πληροφορίες του δίνετε.
Ακριβείς και κατανοητές αναφορές – Τα αποτελέσματα ενός ελέγχου ιστορικού ιστότοπων θα παρουσιαστούν σε μια τελική αναφορά. Αλλά η ποιότητα αυτών των αναφορών μπορεί να ποικίλλει πάρα πολύ. Επομένως, προτείνουμε μόνο αυτούς τους ιστότοπους που μπορούν να παρέχουν εύκολες, ακριβείς και λεπτομερείς αναφορές.
Ευκολία χρήσης – Οι ιστότοποι ελέγχου ιστορικού συνήθως προσφέρουν έναν πίνακα εργαλείων που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα και να διαχειρίζονται τις αναζητήσεις τους. Όπως συμβαίνει με όλες αυτές τις εφαρμογές Ιστού, ορισμένες από αυτές είναι πολύ πιο εύχρηστες και χρήσιμες από άλλες.
Καλή υποστήριξη πελατών – Η καλή υποστήριξη πελατών είναι απαραίτητη εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την αναζήτησή σας. Αναζητήστε υπηρεσίες που προσφέρουν εκτεταμένες ώρες καθημερινά όλη την εβδομάδα.
Εφαρμογές για κινητά – Αν και δεν είναι απαραίτητες, τα διαθέσιμα δεδομένα αναζήτησης στα χέρια σας κάνουν τη συνολική εμπειρία αναζήτησης χαμένων φίλων πολύ πιο βολική. Οι καλύτερες υπηρεσίες θα έχουν εφαρμογές για ένα ο

Προτρέπουμε όλους τους αναγνώστες να σημειώσουν ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι οποιαδήποτε από τις ακόλουθες υπηρεσίες θα μπορέσει να εντοπίσει τον χαμένο φίλο σας. Ωστόσο, οι συστάσεις μας προσφέρουν ένα εντυπωσιακό ιστορικό, καθώς και υψηλό επίπεδο ικανοποίησης των χρηστών. Επομένως, είμαστε βέβαιοι ότι αν βρεθεί ο χαμένος φίλος σας, αυτοί οι ιστότοποι σας προσφέρουν την καλύτερη ευκαιρία να το κάνετε.

1. Έχει επαληθευτεί

Η κορυφαία σύστασή μας είναι το BeenVerified χάρη στην ολοκληρωμένη υπηρεσία έρευνας και το φανταστικό ιστορικό τους. Αν και είναι λίγο πιο ακριβές από άλλες υπηρεσίες στην αγορά, παρέχουν εξαιρετική αξία ανά δολάριο που δαπανάται. Μέρος αυτού του κόστους μπορεί να μετριαστεί επιλέγοντας το χαμηλότερο σύστημα πληρωμών δύο επιπέδων.

Αυτό το βασικό επίπεδο υπηρεσίας είναι συνήθως αρκετά επαρκές για την εύρεση όλων εκτός από τα πιο άπιαστα άτομα. Εξάλλου, σε αυτό το επίπεδο το BeenVerified θα πραγματοποιήσει αναζήτηση σε εκατοντάδες διαφορετικές πηγές πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών αρχείων, αναφορών ιδιοκτησίας, δεδομένων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, λεπτομερειών ποινικού μητρώου, ιστορικού διευθύνσεων και πολλά άλλα. Εάν είστε στην ευχάριστη θέση να πληρώσετε λίγο περισσότερα, η premium υπηρεσία τους θα εμβαθύνει ακόμη περισσότερο σε περισσότερες πηγές για να δημιουργήσει μία από τις πιο λεπτομερείς τελικές αναφορές που είναι διαθέσιμες οπουδήποτε. Ανεξάρτητα από το επίπεδο που θα επιλέξετε, μπορείτε να υπολογίζετε ότι η έκθεσή σας θα είναι καλά σχεδιασμένη και κατανοητή.

  Πώς να προστατέψετε και να αποκαταστήσετε την ελαιοφοβική επίστρωση του smartphone σας

Αυτή η αναφορά, μαζί με όλα τα άλλα δεδομένα που σχετίζονται με την αναζήτησή σας, είναι προσβάσιμα μέσω του βολικού διαδικτυακού πίνακα ελέγχου. Εναλλακτικά, οι χρήστες iOS και Android θα έχουν πλήρη πρόσβαση μέσω αποκλειστικών εφαρμογών BeenVerified. Όταν υπάρχει μια ερώτηση ή ανησυχία που πρέπει να αντιμετωπιστεί, η εξυπηρέτηση πελατών είναι εύκολα προσβάσιμη κατά τη διάρκεια παρατεταμένων ωρών λειτουργίας όλη την εβδομάδα μέσω email και τηλεφώνου. Συνολικά, θα δυσκολευτείτε να βρείτε μια καλύτερη υπηρεσία ελέγχου ιστορικού.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να βρίσκετε αυτόν τον χαμένο φίλο; Επωφεληθείτε από την αποκλειστική μας προσφορά για να ξεκινήσετε με το BeenVerified σήμερα!

2. Instant CheckMate

Το Instant CheckMate είναι ένας κορυφαίος ιστότοπος ελέγχου ιστορικού που προσφέρει δύο επίπεδα υπηρεσιών για όσους θέλουν να επανασυνδεθούν με φίλους που έχουν χαθεί εδώ και καιρό. Στο βασικό επίπεδο, υπόσχονται να σκάψουν βαθιά σε αρχεία γάμου και διαζυγίου, οικογενειακό ιστορικό, προηγούμενες διευθύνσεις, παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη και ποινικά μητρώα. Αν και αυτό είναι συνήθως κάτι παραπάνω από επαρκές για την εύρεση ατόμων που δεν αποφεύγουν ενεργά τον εντοπισμό, το CheckMate μπορεί να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με το οικονομικό ιστορικό, τα δικαστικά αρχεία, τις άδειες οδήγησης και ακόμη και τις άδειες όπλων για ένα ασφάλιστρο, εάν χρειάζεστε πιο εξελιγμένες πληροφορίες.

Το CheckMate προσφέρει έναν καλά σχεδιασμένο ηλεκτρονικό ταμπλό, καθώς και μια βολική γραμμή υποστήριξης πελατών 24/7 για μια ομαλή εμπειρία χρήστη. Δυστυχώς, προς το παρόν προσφέρουν μόνο μια εφαρμογή Android, η οποία δεν είναι ιδανική για χρήστες iOS. Ωστόσο, οι τελικές αναφορές του CheckMate είναι εύκολο να ακολουθηθούν και είναι καλά σχεδιασμένες ανεξάρτητα από την πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε για πρόσβαση σε αυτές.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Ρίξτε μια ματιά στο Instant CheckMate με την ειδική προσφορά αναγνωστών μας σήμερα!

3. Αληθινός

Το Truthfinder είναι ένας πολύ γνωστός ιστότοπος ελέγχου ιστορικού που προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να βρείτε τους παλιούς σας φίλους. Ψάχνουν σε εκατομμύρια δημόσια αρχεία και είναι σε θέση να βρουν μια ολόκληρη σειρά πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων πλήρους στοιχείων επικοινωνίας, τρέχουσες και προηγούμενες διευθύνσεις, ποινικά και δικαστικά αρχεία, αρχεία οδήγησης, προσωπικές πληροφορίες και πληροφορίες για γνωστούς συγγενείς. Για μια αναζήτηση βασικού επιπέδου, αυτός είναι ένας εξαιρετικά μεγάλος όγκος πληροφοριών.

Με πρόσθετη χρέωση, το Truthfinder προσφέρει μια μοναδική υπηρεσία βαθιάς έρευνας στον ιστό, η οποία ενισχύει ακόμη περισσότερους διαδικτυακούς πόρους. Οι χρήστες ανώτερου επιπέδου μπορούν να αναμένουν να μάθουν περισσότερα για το ιστορικό εκπαίδευσης ενός ατόμου, τα αρχεία εγγραφής ψηφοφόρων, τα όπλα και άλλες άδειες που κατέχουν και πολλά άλλα. Ενώ το Truthfinder προσφέρει μόνο μια εφαρμογή Android, οι χρήστες iOS εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου που βασίζεται στον ιστό μέσω ενός προγράμματος περιήγησης όπως το Safari. Για να το ολοκληρώσουμε, η φιλική υπηρεσία υποστήριξης πελατών είναι διαθέσιμη 24/7 (και χωρίς χρέωση για εκκίνηση).

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Δοκιμάστε το Truthfinder, εγγραφείτε σήμερα με τις ειδικές εκπτωτικές τιμές μας.

4. Intelius

Τελευταίο, αλλά σε καμία περίπτωση ασήμαντο στη λίστα μας είναι η Intelius, η οποία προσφέρει μια ευρεία υπηρεσία ελέγχου ιστορικού σε ανταγωνιστική τιμή. Αυτή η ισχυρή υπηρεσία είναι σε θέση να αναγνωρίσει τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας ενός ατόμου, το ιστορικό διεύθυνσης, το ποινικό μητρώο, το οικονομικό ιστορικό, τα αρχεία ιδιοκτησίας, το εκπαιδευτικό ιστορικό και πολλά άλλα με τον ελάχιστο δυνατό όγκο πληροφοριών. Μέχρι σήμερα, έχουν ολοκληρώσει περισσότερους από 50 εκατομμύρια ελέγχους ιστορικού για ικανοποιημένους πελάτες από όλες τις ΗΠΑ, πολλοί από τους οποίους έχουν βοηθήσει στην επανασύνδεση φίλων που χάθηκαν εδώ και καιρό.

Η Intelius αναπτύσσει την τελευταία τεχνολογία έρευνας για να εξασφαλίσει υψηλά ποσοστά επιτυχίας στην ανάλυση τεράστιων βάσεων δεδομένων για πολύτιμες πληροφορίες. Ο διαδικτυακός πίνακας ελέγχου τους είναι όμορφα σχεδιασμένος και απλός στην πλοήγηση, ενώ οι αναφορές τους είναι από τις πιο κατανοητές που έχουμε συναντήσει. Η Intelius διαθέτει αποκλειστικές εφαρμογές διαθέσιμες τόσο για συσκευές Android όσο και για iOS, οι οποίες διαθέτουν βελτιωμένο UX και πλήρες συμπλήρωμα λειτουργιών. Ένα σημαντικό σημείο είναι ότι η υποστήριξη πελατών δεν είναι διαθέσιμη όλο το εικοσιτετράωρο, αν και προσφέρουν εκτεταμένες υπηρεσίες πέρα ​​από τις κανονικές ώρες γραφείου μέσω email, τηλεφώνου ή της ηλεκτρονικής τους υπηρεσίας αντιμετώπισης προβλημάτων.

  Πώς το Gravis PC GamePad μεταμόρφωσε το PC Gaming στη δεκαετία του '90

Τι είναι ένας ιστότοπος ελέγχου ιστορικού;

Ένας ιστότοπος ελέγχου ιστορικού είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία που χρησιμοποιεί την πιο πρόσφατη τεχνολογία για την αναζήτηση πληροφοριών για άτομα. Αυτό το πετυχαίνουν κοιτάζοντας τεράστιες βάσεις δεδομένων πληροφοριών και στη συνέχεια συγκεντρώνοντας όλα όσα βρίσκουν σε μια εύκολα αναγνώσιμη τελική αναφορά. Ενώ διάφοροι ιστότοποι θα πραγματοποιούν αναζήτηση μέσω διαφορετικών πηγών, όλες οι πληροφορίες στις οποίες έχουν πρόσβαση είναι 100% νόμιμα διαθέσιμες και βρίσκονται ήδη σε δημόσιο τομέα. Θα μπορούσατε να βγείτε έξω και να αναζητήσετε τα δεδομένα μόνοι σας, αλλά αυτό μπορεί να χρειαστούν αρκετές ημέρες σκληρής δουλειάς. Γιατί να σπαταλάτε το χρόνο σας, όταν αυτοί οι ιστότοποι μπορούν συχνά να κάνουν τη δουλειά τους σε λίγα λεπτά και σε λογική τιμή;

Πολλοί ιστότοποι μπορούν να πραγματοποιούν αποτελεσματικές αναζητήσεις με βάση τη μικρότερη ποσότητα πληροφοριών που τους παρέχονται. Ακόμα κι αν έχετε μόνο ένα μερικό όνομα και πληροφορίες για ένα σχολείο στο οποίο φοιτούσαν, αυτοί οι ιστότοποι έχουν μια αξιοπρεπή πιθανότητα να τους εντοπίσετε.

Από πού αντλούν τις πληροφορίες τους οι εταιρείες ελέγχου ιστορικού;

Κάθε υπηρεσία θα χρησιμοποιεί διαφορετικές πηγές πληροφοριών, αλλά τα βασικά δεδομένα που αναζητούν θα είναι σε μεγάλο βαθμό τα ίδια. Όλοι οι αξιόπιστοι ιστότοποι επιτρέπουν στους χρήστες να προσαρμόζουν τις αναζητήσεις τους με βάση αυτό που θέλουν να βρουν, αν και ορισμένοι ιστότοποι προσφέρουν μια premium υπηρεσία που μπορεί να επιτρέψει πιο εξελιγμένα αποτελέσματα.

Οι τύποι δεδομένων που αναζητούνται θα περιλαμβάνουν γενικά ποινικά μητρώα, αρχεία εκπαίδευσης, αρχεία πιστωτικών ελέγχων, αρχεία οδήγησης, δεδομένα κοινωνικής ασφάλισης, αρχεία δικαστικών διαφορών, αρχεία αρχειοθέτησης, προσωπικές αναφορές και οποιεσδήποτε πληροφορίες έχει αναρτήσει ένα άτομο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή άλλους ιστότοπους. Παρά τον τεράστιο όγκο πληροφοριών που αναλύονται, οι ισχυρές τεχνολογίες αναζήτησης επιτρέπουν στους καλύτερους ιστότοπους ελέγχου ιστορικού να παρέχουν ουσιαστικά αποτελέσματα και εξαιρετικά ακριβείς αναφορές, συχνά μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά ποτέ περισσότερο από μερικές ημέρες.

Γιατί ορισμένοι έλεγχοι ιστορικού είναι δωρεάν ενώ άλλοι απαιτούν πληρωμή;

Υπάρχουν αρκετές «δωρεάν» υπηρεσίες ελέγχου ιστορικού, αλλά συνιστούμε να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί χρησιμοποιώντας αυτούς τους ιστότοπους. Σε γενικές γραμμές, αν είναι δωρεάν, έρχεται με ένα catch. Συνήθως, εάν μια υπηρεσία ή ένα προϊόν προσφέρεται χωρίς κόστος, ΕΣΥ είστε στην πραγματικότητα το προϊόν. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι τα μεταδεδομένα σας συγκομίζονται και στη συνέχεια πωλούνται στον πλειοδότη. Ακόμη χειρότερα, τέτοιοι ιστότοποι ενδέχεται να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στο σύστημά σας για να υποκλέψουν προσωπικές πληροφορίες. Άλλοι απλώς επιδιώκουν να σας διαχωρίσουν από τα χρήματα που κερδίσατε με κόπο μέσω χαμηλής ποιότητας ή εντελώς δόλιας υπηρεσίας.

Υπάρχει πάντα κόστος για την εκτέλεση ελέγχων ιστορικού. Η τεχνολογία που χρησιμοποιούν αυτοί οι ιστότοποι για την αναζήτηση δεδομένων δεν είναι τελικά διαθέσιμη δωρεάν. Πολλές από τις πηγές δεδομένων στις οποίες θα έχουν πρόσβαση αυτοί οι ιστότοποι κατά τη διεξαγωγή της αναζήτησής σας χρεώνουν επίσης ένα τέλος για την πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων τους. Όλοι οι ιστότοποι ελέγχου ιστορικού απασχολούν προσωπικό και έχουν και άλλα γενικά έξοδα που πρέπει να καλυφθούν.

Από την άλλη πλευρά, ενώ οι τιμές μπορεί να διαφέρουν μεταξύ των τοποθεσιών, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο πιο ακριβός ιστότοπος είναι ο καλύτερος. Αντίθετα, εστιάστε στο να προσδιορίσετε εάν ο ιστότοπος που επιλέγετε πληροί όλα τα κριτήρια που απαιτούνται για την επίτευξη του στόχου σας.

συμπέρασμα

Η αναζήτηση ενός παλιού φίλου είναι μια πολύ πιο εύκολη διαδικασία από ό,τι ήταν παλιά. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι μηχανές αναζήτησης στο Διαδίκτυο μπορεί να σας επιτρέψουν να εντοπίσετε ορισμένους ανθρώπους μόνοι σας δωρεάν. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, υπάρχουν επίσης ιστότοποι ελέγχου ιστορικού που εκτελούν επαγγελματικές αναζητήσεις δημοσίων δεδομένων. Αυτοί οι ιστότοποι προσφέρουν μεγάλες πιθανότητες να βρείτε το άτομο που ψάχνετε, ανεξάρτητα από το πόσες (ή πόσο λίγες) πληροφορίες έχετε για αυτούς. Πολλοί τέτοιοι ιστότοποι υπάρχουν στο Διαδίκτυο διαφόρων ποιοτήτων, επομένως σε αυτό το άρθρο επισημάναμε τους τέσσερις καλύτερους ιστότοπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σας βοηθήσουμε να βρείτε τον φίλο σας που χάσατε εδώ και καιρό.

Καταφέρατε να εντοπίσετε με επιτυχία έναν παλιό φίλο στο διαδίκτυο; Χρησιμοποιήσατε έναν ιστότοπο ελέγχου ιστορικού; Ποιο χρησιμοποιήσατε; Πώς βρήκατε την εμπειρία; Η επιστροφή σε επαφή με έναν παλιό φίλο ήταν τόσο ικανοποιητική όσο ελπίζατε; Πάντα μας αρέσει να ακούμε τις σκέψεις και τις εμπειρίες όλων των αναγνωστών μας, οπότε γιατί να μην τις μοιραστείτε μαζί μας χρησιμοποιώντας το παρακάτω πλαίσιο σχολίων.