Πώς να κερδίσετε στο Wordle: Συμβουλές και κόλπα

Πώς να κερδίσετε στο viral παιχνίδι εικασίας λέξεων του Wordle;

Εάν δεν ζείτε κάτω από έναν βράχο αυτές τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μπορεί να έχετε παρατηρήσει χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να δημοσιεύουν κάτι που μοιάζει με μια μινιατούρα έκδοσης ενός στιγμιότυπου ναρκαλιευτή. Κυρίως γκρίζα πλακάκια με μερικά κίτρινα διάσπαρτα και μια σειρά από πράσινα μπλοκ στο κάτω μέρος.

Αν δεν ξέρετε τι είναι, μην ανησυχείτε, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να το καταλάβετε και στη συνέχεια να το κερδίσετε (τις περισσότερες φορές).

Λέγεται Wordle.

Τι είναι το Wordle;

Το παιχνίδι είναι πνευματικό τέκνο του μηχανικού Josh Wardle με έδρα το Μπρούκλιν, που το δημιούργησε για τη σύντροφό του Ανίτα τον Οκτώβριο του 2021.

Ένα μήνα αργότερα, το άνοιξε για τον υπόλοιπο κόσμο.

Αυτό που ξεκίνησε ως ιδιωτικό πέρασμα μεταξύ ενός ζευγαριού μετατράπηκε σε ένα viral φαινόμενο που αυτή τη στιγμή αρραβωνιάζεται δύο εκατομμύρια παίκτες μια μέρα.

Πώς να παίξετε Wordle;

Κανόνες παιχνιδιού Wordle

Η υπόθεση του παιχνιδιού είναι απλή. Τα μεσάνυχτα στη ζώνη ώρας σας, εσείς Πήγαινε εδώ.

(Προσοχή στις εφαρμογές copycat στο play store, καθώς αυτό το παιχνίδι είναι επίσημα διαθέσιμο μόνο στον παραπάνω σύνδεσμο.)

  Πώς να δώσετε προτεραιότητα σε δίκτυα Wi-Fi σε Mac

Θα δείτε έξι σειρές από πέντε πλακίδια η καθεμία με τη διάταξη πληκτρολογίου QWERTY παρακάτω.

Αρχική σελίδα Wordle

Έχετε έξι προσπάθειες να μαντέψετε μια προκαθορισμένη λέξη πέντε γραμμάτων.

Η λέξη είναι η ίδια για όλους στον κόσμο, επομένως δεν μπορείτε να κατηγορήσετε το παιχνίδι ότι σας εξαπάτησε σε περίπτωση που μια εικασία για την οποία ήσασταν πραγματικά σίγουρος αποδειχθεί λάθος.

Τα χρώματα των πλακιδίων αντικατοπτρίζουν εάν το γράμμα είναι:

  • στη λέξη και στο σωστό σημείο (Πράσινο)
  • στη λέξη αλλά σε λάθος σημείο (Κίτρινο)
  • όχι στη λέξη (Γκρι)

Να θυμάστε ότι τα γράμματα μπορούν να εμφανίζονται δύο φορές σε μια λέξη. Για παράδειγμα, το GLASS ή το ROBOT είναι απολύτως εντάξει.

Παρά το γεγονός ότι φιλοξενείται σε έναν τομέα που βασίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, η βιβλιοθήκη Wordle χρησιμοποιεί αμερικανική ορθογραφία. Έτσι, το FAVOR, το FIBER, το COLOR και το LABOR είναι όλα αποδεκτά.

Μόλις το ολοκληρώσετε, θα σας ζητηθεί να το μοιραστείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε αυτές τις ωραίες μορφές μικρών πλακιδίων για τις οποίες μιλήσαμε νωρίτερα.

Στρατηγική και συμβουλές για να κερδίσετε το Wordle

#1. Η καλύτερη πρώτη λέξη στο Wordle

Τώρα υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε.

Η πρώτη εικασία είναι υψίστης σημασίας για να κερδίσετε το Wordle και θα μπορούσε να κάνει ή να χαλάσει το πώς μπορεί να πάει το υπόλοιπο ταξίδι σας στο Wordle για την ημέρα.

  Πώς να φύγετε από μια ομάδα στο Viber

#2. Η στρατηγική των φωνηέντων

Μια σχολή σκέψης βασίζεται στο να μαντέψει πόσα ή ποια φωνήεντα υπάρχουν στη λέξη των πέντε γραμμάτων. Υπάρχουν πέντε φωνήεντα: A, E, I, O και U. Αν μπορούσατε να καταλάβετε ποια από αυτά είναι στη λέξη, θα ήταν ένα μεγάλο βήμα προς την εικασία.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, λέξεις με τέσσερα φωνήεντα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν είναι:

ADIEU

ΜΑΓΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ

Το να ξεκινήσετε με ένα από αυτά τα δύο θα μπορούσε να σας βοηθήσει να κατανοήσετε ποια φωνήεντα είναι ή όχι στη λέξη της ημέρας.

#3. Στρατηγική συχνότητας

Μια άλλη στρατηγική που χρησιμοποιείται συνήθως από τους παίκτες είναι να χρησιμοποιούν τα πιο κοινά γράμματα στο αγγλικό λεξικό. Σύμφωνα με τη σελίδα στο συχνότητα γραμμάτων στη Wikipediaτα πιο κοινά γράμματα είναι τα E, S, I, A, N, O, R και T.

Θα μπορούσατε λοιπόν να πειραματιστείτε με λέξεις πέντε γραμμάτων χρησιμοποιώντας ένα μείγμα των παραπάνω.

Μηχανικός λογισμικού με έδρα το Σαν Φρανσίσκο Μπέρτραντ Φαν το πήγε ένα βήμα παραπέρα και ανέλυσε τον ίδιο τον κώδικα του ιστότοπου Wordle.

Η ανάλυσή του είπε ότι τα E, A, R, O, T, L, I και S ήταν τα γράμματα που χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο στις απαντήσεις.

Πιστεύει ότι η καλύτερη πρώτη λέξη για χρήση είναι το SOARE. Σημαίνει νεαρό γεράκι και έχει αντικαταστήσει το προηγούμενο αγαπημένο του ADIEU.

Άλλοι πιστεύουν ότι το AROSE είναι μια εξαιρετική πρώτη λέξη που ξεκινά, καθώς χρησιμοποιεί όλα τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα γράμματα σε λέξεις πέντε γραμμάτων. Στη συνέχεια, θα μπορούσατε να το τροποποιήσετε σε ARISE ή ARIES, απλώς για να το αλλάζετε μια στο τόσο.

  14 Καλύτερα Συντομευτικά URL για Μάρκετινγκ επωνυμίας

#4. Wordle μετά τις δύο πρώτες εικασίες

Το πώς θα επιλέξετε να παίξετε το υπόλοιπο του παιχνιδιού μετά τις δύο πρώτες εικασίες εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.

Μόλις πάρετε ένα πράσινο πλακίδιο και ένα κίτρινο πλακίδιο ή δύο, μπορείτε να επιλέξετε να μαντέψετε ολόκληρη τη λέξη.

Αυτό είναι ένα παιχνίδι υψηλού κινδύνου, υψηλής ανταμοιβής. Θα μπορούσατε να καταλήξετε να λαμβάνετε τη σωστή λέξη στην ίδια την τρίτη σειρά, και αυτό θα σας έκανε να καυχηθείτε. Ή θα μπορούσατε να καταλήξετε με μια σειρά από λανθασμένες εικασίες και ένα σωρό απογοήτευση.

Ένας άλλος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε τη διαδικασία της εξάλειψης. Εάν έχετε ένα πράσινο πλακίδιο, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να εξαλείψετε λέξεις χωρίς το γράμμα πράσινου πλακιδίου σε αυτό το σημείο και να προσπαθήσετε να καταλάβετε πού μπορεί να πάει το κίτρινο γράμμα πλακιδίων και να μαντέψετε ανάλογα.

Αναφέραμε ότι ένα γράμμα μπορεί να εμφανιστεί στη λέξη δύο φορές;

Υπάρχει επίσης μια «σκληρή λειτουργία» όπου πρέπει υποχρεωτικά να χρησιμοποιήσετε λέξεις με πράσινες ή κίτρινες πλακάκια σε μια εικασία.

Αυτό είναι. Είναι τόσο απλό.

Ελπίζουμε αυτό να σας βοηθήσει στο ταξίδι σας που θα κερδίσει το Wordle. Να είναι πράσινα τα πλακάκια σας! 🟩🩟

Εάν το έχετε καταλάβει, εδώ είναι μερικά άλλα παιχνίδια με τρένο εγκεφάλου που μπορείτε να παίξετε.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα δικό σας παιχνίδι χρησιμοποιώντας τη γλώσσα Python, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα παιχνίδι μαντείας αριθμών ή ένα παιχνίδι τικ-τακ.